foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ224
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ελλάδα, Super League 2: Preview, 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 26 Σεπ 2019 14:50
Ελλάδα-Super-League-2-preview-2019-20.jpg

Νέα… κόλπα από φέτος στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Ελλάδας, πλέον, ονομάζεται Super League 2. Αλλαγή είχαμε και στον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν, καθώς μειώθηκαν από 16 σε 12, πρωτοποριακό νούμερο για τη χώρα μας. Άλλη μία διαφοροποίηση είναι η υποχρεωτική χρησιμοποίηση τουλάχιστον 3 Ελλήνων παικτών (με δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές ομάδες ή με ελληνικό διαβατήριο) σε όλη τη διάρκεια του 90λέπτου, αντί για 6 όπως ίσχυε, ενώ στους ξένους επιτρέπονται μέχρι 3 κοινοτικοί και 5 μη κοινοτικοί. «Ξεκινάμε και… βλέπουμε», ήταν το νόημα των λεγόμενων του προέδρου της διοργάνωσης, Λεωνίδα Λεουτσάκο, διευκρινίζοντας πως αν δεν βρεθεί λύση με τα λεφτά που είναι να εισπράξουν οι ομάδες από την ΕΡΤ, τότε το πρωτάθλημα μπορεί να διακοπεί μετά την 3η αγωνιστική. Αυτός ήταν ο λόγος, άλλωστε, της μετάθεσης της έναρξης δύο εβδομάδων αργότερα, κάτι, βέβαια, που βόλεψε αρκετές ομάδες, καθώς οι περισσότερες ξεκίνησαν προετοιμασία μετά τις 15 Αυγούστου…

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αναμένεται συναρπαστική μάχη, τόσο για την είσοδο στην πρώτη εξάδα, όσο και για την αποφυγή του υποβιβασμού, αφού η κατηγορία έχει ένα μείγμα ιστορικών ομάδων, με τις περισσότερες να έχουν χρόνια εμπειρίας στα μεγάλα σαλόνια. Η ευχή είναι να μην επαναληφθούν τα περσινά φαινόμενα, με την αποχώρηση ομάδων στα μισά του πρωταθλήματος, είτε λόγω αδυναμίας συγκρότησης ρόστερ, είτε λόγω τιμωρίας. Επίσης, θα λέγαμε ότι καλό είναι να αποφευχθούν και οι αφαιρέσεις βαθμών, αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι εφικτό, με το παράδειγμα της Κέρκυρας (κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών αν δεν τακτοποιήσει άμεσα τα χρέη της) να είναι χαρακτηριστικό. Ως επίλογο, αξίζει να αναφέρουμε πως στην κατηγορία υπάρχουν τρεις… Απόλλωνες (Λάρισας, Πόντου και Σμύρνης) και ο περσινός ΑΟΧ Κισσαμικός ονομάζεται πλέον Χανιά.

Μακροχρόνια Στοιχήματα

Πραγματική μάχη αναμένεται για την 1η θέση, η τριάδα Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός, Πλατανιάς (με τη σειρά που αναγράφονται) έχουν την μεγαλύτερη τύχη για να την καταλάβουν. Ο ΠΑΣ και ο Εργοτέλης φιλοδοξούν να μπουν «σφήνα», όμως δεν δείχνει πολύ εφικτό το σενάριο, αν και μοιάζουν να είναι μαζί με τα Χανιά η τριάδα που θα συμπληρώσει τα πλέι οφ. Όσον αφορά στον υποβιβασμό, η Κέρκυρα, με το νεανικό ρόστερ, έχει να ανέβει… Γολγοθά, δεν θα μας κάνει έκπληξη να μπλέξει σοβαρά, ενώ η ΑΕ Καραϊσκάκης συγκαταλέγεται κι αυτή στα φαβορί για… φούντο.

Εκτίμηση ✍️ τελικής κατάταξης

1. Απόλλων Σμύρνης 7. Παναχαϊκή
2. Λεβαδειακός 8. Απ. Λάρισας
3. Πλατανιάς 9.Απόλλων Πόντου
4. ΠΑΣ Γιάννινα 10. Δόξα Δράμας
5. Χανιά 11.  Κέρκυρα
6. Εργοτέλης 12. ΑΕ Καραϊσκάκης

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα Διεξαγωγής

Όπως είπαμε και πιο πάνω το σύστημα άλλαξε πλήρως. Ολοκαίνουριο όνομα και παρθενική φορά με συμμετοχή μόνο 12 ομάδων, αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 28/9 και η κανονική περίοδος των 22 αγωνιστικών είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στη 1 Μαρτίου 2020. Ύστερα, στο διάστημα 15 Μαρτίου 2020 – 24 Μαΐου 2020, οι πρώτες 6 βαθμολογικά ομάδες θα συγκροτήσουν των όμιλο των play off, όπου θα μονομαχήσουν σε μίνι-πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών για να διεκδικήσουν την 1η θέση (απευθείας άνοδος στη Super League 1) και τη 2η θέση (αγώνας μπαράζ ανόδου με τη 13η ομάδα της Super League 1), ενώ οι υπόλοιπες 6 θα αγωνιστούν κι αυτές σε μίνι-πρωτάθλημα των 10 αγωνιστικών για να βγούνε οι δύο τελευταίες που θα υποβιβαστούν απευθείας στη Football League.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν τα εξής κριτήρια: 1) Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια, 2) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, 3) καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια, 4) καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια, 5) συνολική διαφορά τερμάτων, 6) συνολικά καλύτερη επίθεση, 7) συνολικά καλύτερη άμυνα, 8) αγώνας μπαράζ, 9) κλήρωση.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Βουό Επιθετικός ΟΦΗ Απ. Σμύρνης
Μαρκόφσκι Επιθετικός Λεβαδειακός Απ. Σμύρνης
Ναζλίδης Επιθετικός Απ. Σμύρνης Χανιά
Καραγκούνης Μέσος Λαμία Απ. Σμύρνης
Μάντζιος Επιθετικός Ολυμπιακός Βόλου Λεβαδειακός
Φυντανίδης Αμυντικός Παραλίμνι Λεβαδειακός
Ελευθεριάδης Επιθετικός Παναχαϊκή ΠΑΣ Γιάννινα
Λεοζίνιο Μέσος Λάρισα Χανιά
Πίτου Γκαρσία Μέσος Βόλος Ν. Π. Σ. ΠΑΣ Γιάννινα
Παντελάκης Αμυντικός Παναθηναϊκός Απ. Λάρισας

Οι ομάδες της Super League 2

ΠΑΣ Γιάννινα

Τι έκανε πέρσι: Πραγματοποίησε τη χειρότερη πορεία των τελευταίων ετών, τερμάτισε στη 14η θέση στη Super League 1 και «πλήρωσε» την αναδιάρθρωση, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό μετά από παρουσία 8 συνεχόμενων περιόδων στη μεγάλη κατηγορία.

Προπονητής: Μετά από 5 χρόνια ο πετυχημένος τεχνικός, Γιάννης Πετράκης, αποτέλεσε παρελθόν. Αντικαταστάτης του ο -άγνωστος στο ευρύ κοινό- ομογενής από τη Γερμανία, Αργύρης Γιαννίκης. Ο 39χρονος θα εργαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πέρσι ήταν στην Εσσεν (Δ’ κατηγορία της Γερμανίας), στη δεύτερη συνολικά ομάδα του ως πρώτος προπονητής. Αν μη τι άλλο επιλογή ρίσκο…

Γήπεδο: Ζωσιμάδες (7.652)

Μεταγραφές: Έχασε παίκτες-κολώνες σε άμυνα και επίθεση, ενώ από τις προσθήκες ξεχωρίζουν αυτές των Γιαννίκογλου (Τ, ΑΕΚ), Χουτεσιώτη (Τ, Ολυμπιακός), Ζιούλη (Α, 22/1 με ΑΟΧ Κισσαμικός), Παντελάκη (Α, 7/0 με Παναθηναϊκό), Ελευθεριάδη (Ε, 35/16 με Παναχαϊκή). Επίσης, απέκτησε τους άγνωστους Καρτάλη (Μ, 28/1 με Σβικάου), Ράντοβατς (Μ, 13/1 με Ολιμπίκ Σαράγεβο).

Προετοιμασία: Το αξιοπερίεργο είναι πως άφησε καλές εντυπώσεις στα δυνατά φιλικά με ομάδες της Super League 1 (ήττα 1-0 από τη Λάρισα, νίκη 2-0 τον Παναιτωλικό), αλλά προβλημάτισε έντονα σε αυτό με τη Βέροια (Φούτμπολ Λιγκ), με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1, ενώ ήταν βελτιωμένος με ΑΕ Καραϊσκάκης (νίκησε 2-1) και Θεσπρωτό (κέρδισε 3-1). Δημιούργησε υψηλές προσδοκίες στην πρόβα τζενεράλε (4-1 τον Απόλλων Λάρισας).

Εκτίμηση: Από τα πιο «βαριά» ονόματα της κατηγορίας με στόχο την άμεση επάνοδο στη Super League 1. Δεν είμαστε τόσο αισιόδοξοι, το ρόστερ υπέστη… ρεκτιφιέ, ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο νέος προπονητής. Θα δώσει μάχη για την 6άδα, ίσως, μάλιστα να δυσκολευτεί να μπει.

Λεβαδειακός

Τι έκανε πέρσι: Αποτέλεσε μέγιστη έκπληξη και μόνο το άκουσμα του υποβιβασμού του από τη Super League 1, καθώς είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να τη γλιτώνει «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο»... Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο πέρσι, ήταν πολύ κατώτερος των προσδοκιών, άλλαξε 3 προπονητές και τερμάτισε 15ος.

Προπονητής: Ανέθεσε την αποστολή «επιστροφή στη Super League 1» σε έναν… μετρ του είδους, τον Δημήτρη Σπανό. Βρίσκεται σε ομάδες της κατηγορίας από το 2014, ενώ μεγαλύτερο επίτευγμά του είναι ο τίτλος με τον Αρη, τη σεζόν 2017-18! Πέρυσι ξεκίνησε τη σεζόν στην Κέρκυρα και τον Φεβρουάριο μετακόμισε στη Δόξα, έχοντας σημαντικό μερίδιο στη βελτίωση της Δραμινής ομάδας.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς (5.915)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε ιδιαίτερα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Έφερε πίσω μετά από 2 χρόνια τον πολύπειρο φορ Βαγγέλη Μάντζιο (6/0 με Απ. Σμύρνης μέχρι τον Ιανουάριο και 4/4 με Ολυμπιακό Βόλο έπειτα), αξιόλογη η προσθήκη του ταλαντούχου μεσοεπιθετικού Ορφανίδη (9/1 με Ηρακλή), όπως και του Φυτανίδη (12/2 με Εν. Παραλιμνίου), ο οποίος προορίζεται για ηγέτης της άμυνας. Με αγωνία περιμένουμε να δούμε ιδίοις όμμασι τον δανεικό φορ από τον Παναθηναϊκό Κόναν (13/5 με Κλερμόν Β’), ενώ «κερασάκι» ήταν το τελευταίο απόκτημα, ο μπακ Αργυρόπουλος (7/0).

Προετοιμασία: Θετική η εικόνα του στα φιλικά. Στα πιο ανταγωνιστικά, έμεινε «όρθιος» στα «Περιβόλια» με τον Πλατανιά, φέρνοντας 1-1, επικράτησε του Πανιωνίου (3-1), ενώ στη χειρότερή του εμφάνιση, ηττήθηκε από τον Αστέρα στην Τρίπολη με 2-0, έχοντας, πάντως, καλή εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο. Δεν προβλημάτισε τον προπονητή η τελευταία ήττα από το Αιγάλεω (3-2), έγιναν αρκετές δοκιμές.

Εκτίμηση: Έχει όλες τις προϋποθέσεις (ρόστερ, προπονητή, δυνατή έδρα, «καλή επίγνωση των εξωγηπεδικών δεδομένων») για να πρωταγωνιστήσει. Περιμένουμε να πάει μέχρι τέλους την κούρα ανόδου, μοιάζει ένα… κλικ χειρότερος από τον Απόλλων Αθηνών για να του «κλέψει» την 1η θέση.

Απόλλων Σμύρνης

Τι έκανε πέρσι: Ότι απέφυγε την προπέρσινη σεζόν (τον έσωσε το ντεμαράζ στον Β’ γύρο), το έπαθε πέρσι, καθώς δεν απέφυγε τον υποβιβασμό από τη Super League 1. Τραγικός σχεδιασμός, άλλαξε 5 (!) προπονητές και δείχνει λογικό πως ήταν σταθερά ουραγός και μάζεψε μόλις 10 βαθμούς.

Προπονητής: Δείχνει να έμαθε από τα περσινά παθήματα και φέτος πέτυχε διάνα στην επιλογή προπονητή. Ανέλαβε ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει δείξει σπουδαίο έργο σε Ηρακλή και ΟΦΗ την τελευταία τετραετία. Η παρουσία του εγγυάται σοβαρή ομάδα και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Γήπεδο: «Γεώργιος Καμάρας» (14.856)

Μεταγραφές: Προχώρησε σε «πρωτοκλασάτες» για την κατηγορία προσθήκες. Ενίσχυσε την άμυνα με τους έμπειρους Ζησόπουλο (29/1 με Λεβαδειακό), Βιτλή (16/1 με Ηρακλή), Χουχούμη (6/1 με Βοϊβοντίνα) και τον Αργεντινό Λαρέα (13/1 με Κίλμες), θα είναι πολύ δυνατός στο κέντρο μετά την απόκτηση των Λαγού (14/0 με Ερμή Αραδίππου), Μπλάζιτς (20/0 με Λαμία), Καραγκούνη (10/0 με Λαμία), ενώ στην επίθεση το δίδυμο Βουό (20/2 με ΟΦΗ) και Μαρκόφσκι (28/3 με Λεβαδειακό) εγγυάται… γκολ!

Προετοιμασία: Σε πολύ καλό δρόμο έδειξε πως είναι στα φιλικά, κοντράροντας ισχυρές ομάδες. «Ξεμούδιασμα» με Πανδραμαϊκό (2-0) Καβάλα (3-0), Ασπρόπυργο (3-0), μοναδικό στραβοπάτημα με το Αιγάλεω (2-2), ενώ έδειξε τα… δόντια του με τους Σουπερλιγκάτους Βόλο (3-0), Ατρόμητο (2-1), Παναθηναϊκό (1-0). Λόγω της αναβολής έδωσε άλλα δύο φιλικά, φέρνοντας 2-2 με την Ανω Μερά Μυκόνου και την Παναχαϊκή.

Εκτίμηση: Διοίκηση και προπονητής δεν κρύβονται στις δηλώσεις τους, έχουν βάλει ως στόχο το πρωτάθλημα. Υπάρχουν τα εχέγγυα για να το κατακτήσει, ενώ το ρόστερ (έστω και αν έχει αρκετές επιλογές «μίας χρήσης», που θα χρειαστεί να τους αλλάξει εφόσον ανέβει), σε συνδυασμό με την παρουσία του κόουτς Παπαδόπουλου, μας εγγυάται ότι θα δούμε και ωραίο θέαμα. Πρώτο φαβορί για την άνοδο.


Πλατανιάς

Τι έκανε πέρσι: Έφτασε μια… ανάσα από την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, αλλά στη ρεβάνς των μπαράζ ανόδου με τον ΟΦΗ δέχθηκε το μοιραίο γκολ στο 95’. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, «έκλεψε» τη 2η θέση από τον Απόλλωνα Λάρισας, εκμεταλλευόμενος την ποινή αφαίρεσης βαθμών που του επιβλήθηκε.

Προπονητής: Μεγάλο μερίδιο για την περσινή σεζόν κατέχει ο προπονητής Γιάννης Τάτσης, ο οποίος είχε αναλάβει τον Οκτώβριο του 2018. Παρά την απειρία του (πρώτη ομάδα ως πρώτος προπονητής) άφησε άριστες εντυπώσεις και παρέμεινε στο πόστο του.

Γήπεδο: Γήπεδο Περιβολίων (4.000)

Μεταγραφές: Δεν προχώρησε σε μεγάλη αλλαγή του ρόστερ, διατήρησε σε μεγάλο βαθμό τον βασικό κορμό και πήρε μόλις 6 νέους παίκτες. Απώλεια η φυγή του στόπερ Κόρσταμ (25/1), αποφασίστηκε το κενό του να καλυφθεί εκ των έσω. Από τους νέους ξεχωρίζουν οι Μαντζάρης (29 συμμ. με Απ. Λάρισας), Ματέους Λεϊρία (εξτρέμ) και Λεωνιδόπουλος (Μ, από Εθνικό).

Προετοιμασία: Έδωσε λίγα φιλικά, δύο εκ των οποίων με ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών (1-0 τον Πόρο, 0-0 με την Παλαιοχώρα), ενώ μοιράστηκε από μία νίκη σε δύο ματς με τον συντοπίτη ΟΦΗ. Επίσης, κέρδισε, χωρίς να συνδυάσει καλή εμφάνιση, τον Ηρόδοτο με 2-0.

Εκτίμηση: Δεν άλλαξε την περσινή πετυχημένη συνταγή όσον αφορά το ρόστερ και τον προπονητή, οπότε έχει όλα τα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσει ξανά. Απαραίτητο συστατικό για να γίνει αυτό να διατηρήσει την έδρα του σε… απόρθητο κάστρο (11-4-0 πέρσι). Προβληματίζει το γεγονός ότι έχει μικρό ρόστερ, όμως ο Τάτσης έχει ξεκαθαρίσει πως είναι επιλογή του και ευθύνη του να το διαχειριστεί.

Απόλλων Λάρισας

Τι έκανε πέρσι: Στην αρχή της σεζόν δινόταν ως το τρίτο φαβορί για υποβιβασμό, όμως βαθμολογικά κατέλαβε τη 2η θέση, αλλά η αφαίρεση 3 βαθμών που του επιβλήθηκε την προτελευταία αγωνιστική τον έριξε στην 3η και έχασε το δικαίωμα να παίξει στα μπαράζ ανόδου. Σουπερ πετυχημένη σεζόν…

Προπονητής: Το έργο του Αριέν Μπελά κρίθηκε πετυχημένο και ο Αλβανός τεχνικός πήρε το χρίσμα να συνεχίσει τη φετινή σεζόν. Είχε έρθει στην ομάδα ως τεχνικός διευθυντής, τον Φεβρουάριο ανέλαβε ως υπηρεσιακός (αντί του Βραζιλιάνου Τροΐζι) και άρπαξε την ευκαιρία από τα… μαλλιά.

Γήπεδο: Γήπεδο Φιλιππούπολης (5.500)

Μεταγραφές: Μέγιστες απώλειες αυτές των Ράμος (Ε, 24/1), Λουκάο (Ε, 24/8), Μαρκολίνο (Μ, 26/4), ήταν η μεγάλη του δύναμη στη μεσοεπιθετική γραμμή. Διψήφιος ο αριθμός των νέων αποκτημάτων, οι περισσότεροι είναι από το κάτω… ράφι. Ξεχωρίζουν οι Βασιλειάδης (Τ, 6 συμμ. με Πλατανιά), Καρρίκι (Α, 16/1 με Βόλο), Μπαστακός (Ε, 21/3 με Παναχαϊκή).

Προετοιμασία: Έδωσε πολλά φιλικά και είχε ως «χάιλαϊτ» το 0-0 με την πανίσχυρη Μπεσίκτας. Εντός συνόρων δυσκολεύτηκε με τις ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα (2-2 με Λαμία, ήττα 3-1 από τον Βόλο), δεν εντυπωσίασε ούτε με τις υπόλοιπες ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας, ενώ προβλημάτισε έντονα με την ήττα (4-1) από τον ΠΑΣ στο πιο πρόσφατο.

Εκτίμηση: Θεωρούμε απίθανο να επαναλάβει την περσινή πορεία. Έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ και δύσκολα καλύπτονται οι παίκτες-κλειδιά που έφυγαν, καθώς τα… λαχεία δεν κληρώνουν συνέχεια. Εφικτή μια γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής, παρ’ ότι από επίσημα χείλη λέγεται ότι στόχος είναι η πρώτη εξάδα...

Εργοτέλης

Τι έκανε πέρσι: Διατήρησε τα επιθετικά στοιχεία που είχε από την προπέρσινη σεζόν, πρόσθεσε και την ουσία στο παιχνίδι του και τερμάτισε στη 4η θέση. Μάλιστα, η ξέφρενη πορεία του στο Κύπελλο (έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, «χάιλαϊτ» οι αποκλεισμοί των Αρη και ΟΦΗ) τον αποσυντόνισε και έκανε κάποιες γκέλες εκτός προγράμματος, αν έλειπαν αυτές ίσως διεκδικούσε και κάτι καλύτερο.

Προπονητής: «Σοκ» προκάλεσε η απόφαση του Νίκκι Παπαβασιλείου να παραιτηθεί στις 2/9 (πήγε στον Πανιώνιο) κι ενώ φαινόταν πως είχε λήξει με αίσιο τρόπο το «σίριαλ» παραμονής του. Μόλις… συνήλθε ανακοίνωσε τον Γιάννη Ταουσιάνη, ο οποίος είχε κάτσει ξανά στον πάγκο της ομάδας τη σεζόν 2014-15 (ρεκόρ 6-3-8). Αναμφίβολα όχι και η πιο σίγουρη επιλογή…

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο (26.240)

Μεταγραφές: Από την ομάδα βγαίνει πως ανέβηκε η ποιότητα με τις μεταγραφές. Πήρε τους Σπίριακ (Α, 15/0 με Ντουνάισκα και Ζέμπλιν), Σέζαρ Ρέις (Α, 5/0 με Σιντρένσε), Μπαράτα (Μ, 1/0 με Μαρίτιμο Β’) και διατήρησε τον Τσέλιο (27/4 πέρσι). Το θετικό είναι πως δεν είχε απώλειες κομβικών παικτών.

Προετοιμασία: Ανάμικτα τα συμπεράσματα από τα φιλικά που έδωσε. Επί ελληνικού εδάφους κέρδισε δύο φορές την Ιεράπετρα, ενώ έφερε 2-2 με τον ΟΦΗ. Έκανε 8 μέρες προετοιμασία στην Αίγυπτο, όπου έδωσε 3 φιλικά. Ηττήθηκε 2-1 από την ισχυρότερη Γουάντι Ντέγκλα (ομάδα με κοινό ιδιοκτήτη), έφερε 0-0 με τη Σουέζ και κέρδισε στο τελευταίο 1-0 τη Σεμάντ Ελσουέζ. Μόλις 1 φιλικό έδωσε με τον νέο τεχνικό, το 0-0 με τα Χανιά.

Εκτίμηση: Από άποψη ρόστερ μοιάζει τουλάχιστον στα ίδια «κυβικά» με πέρυσι, αφού κατάφερε να κρατήσει σημαντικές μονάδες, όπως ο μέσος Μπρους και οι επιθετικοί Τσέλιος, Έφορντ, Ιατρούδης. Δεν ξέρουμε πόσο θα επηρεάσει η ξαφνική φυγή του κόουτς Παπαβασιλείου, ο οποίος είχε παρουσιάσει καλό έργο. Θα διεκδικήσει είσοδο στην εξάδα.

Παναχαϊκή

Τι έκανε πέρσι: Η αλλαγή διοίκησης στα μέσα της σεζόν και η παραίτηση του τεχνικού Οφρυδόπουλου έφερε την… κάτω βόλτα και από το «-1» που βρισκόταν από τη 2η θέση έπεσε τελικά στην 5η. Δεν μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη σεζόν, όχι τόσο γιατί δεν διεκδίκησε άνοδο, αλλά γιατί το πλάνο που «έτρεχε» την τελευταία τριετία πήγε… περίπατο.

Προπονητής: Νέος τεχνικός ανέλαβε ο Ζβέζνταν Μιλόσεβιτς. Άγνωστος στο ελληνικό κοινό, παρ’ ότι είναι… κοσμογυρισμένος (έχει δουλέψει από τη Σουηδία μέχρι τη Σαουδική Αραβία). Το βιογραφικό του λέει πως την τελευταία διετία έχει αλλάξει 5(!) ομάδες, σε μία, μάλιστα, εργάστηκε δύο φορές!

Γήπεδο: «Κώστας Δαβουρλής» (11.321)

Μεταγραφές: Δεν μπορούμε να πούμε ότι κύλησαν ιδανικά στον σχεδιασμό. Απόδειξη πως στην προετοιμασία στην Ολλανδία δοκιμάστηκαν 5 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων δεν αποκτήθηκε κανένας, αλλά και τις συχνές δηλώσεις του νέου τεχνικού πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Επιπλέον πρέπει να καλύψει τα 19 γκολ που έχασε με τις αποχωρήσεις των Μπαστακού (Ε, 21/3) και Ελευθεριάδη (Ε, 30/16), πολλά θα εξαρτηθούν από το αν «πιάσει» ο Μαυροβούνιος φορ Ορλαντιτς (16/6 με τη Σουχοτάι). Θα βοηθήσουν οι Ρουγκάλας (Α, 20/0 με Δόξα Δράμας), Ιντζόγλου (Μ, 4/0) και Υμεράι (Μ, 31/2 με Λουφτεράρι).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε τις προπονήσεις νωρίτερα από κάθε άλλη ομάδα (2/7), ενώ το βασικό στάδιο έγινε επί ολλανδικού εδάφους, όπου έδωσε 4 φιλικά με απολογισμό 1-1-2. Στην επιστροφή της «άρεσε» στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης, προβλημάτισε με την ΑΕ Καραϊσκάκης (2-2), όμως άρεσε με στην πρόβα τζενεράλε με τον Απόλλων Σμύρνης (2-2).

Εκτίμηση: Το πρόσημο στις μεταγραφές μοιάζει αρνητικό και θεωρούμε πως θα δυσκολευτεί αρκετά να διεκδικήσει την άνοδο, όπως βγαίνει προς τα έξω πως είναι ο στόχος της. Το πιο πιθανό είναι ότι θα διεκδικήσει είσοδο στην εξάδα.

Χανιά

Τι έκανε πέρσι: Το τέλος του 2018 βρήκε τα Χανιά ουραγό της βαθμολογίας, όμως η έλευση του τεχνικού Βοσνιάδη σε συνδυασμό με την ενίσχυση του ρόστερ άλλαξε άρδην την κατάσταση. Με πορεία... πρωταθλητισμού στο β' γύρο «άγγιξαν» ακόμα και τα μπαράζ ανόδου, όμως κάποια ατυχή αποτελέσματα τα περιόρισαν στην 6η θέση.

Προπονητής: Με το «σπαθί» του παρέμεινε στον πάγκο ο Αλέκος Βοσνιάδης, καθώς μεταμόρφωσε πέρσι την ομάδα. Άλλωστε, εκτός από εμπειρία έχει να επιδείξει και τρεις ανόδους ομάδων από τη δεύτερη στην πρώτη κατηγορία και φιλοδοξεί να το επαναλάβει για τέταρτη φορά.

Γήπεδο: Γήπεδο Περιβολίων (4.000)

Μεταγραφές: Ηταν πολύ δραστήρια στο μεταγραφικό παζάρι, αποκτώντας συνολικά 16 παίκτες. Κοίταξε την ουσία και όχι τις εντυπώσεις, πήρε έμπειρους παίκτες, που είχαν καλή σεζόν πέρσι. Δυνάμωσε στην άμυνα με τους Ουνγιαλίδη (Α, 18/0), Ζιαμπάρη (Α, 22/2), Γρομητσάρη (Α, 13/0 με Λάρισα), ενώ θα δώσουν λύσεις στη δημιουργία και την εκτέλεση οι Χύσι (Μ-Ε, 28/12 με ΟΦ Ιεράπετρας), Δημητριάδης (Μ-Ε, 20/2), Τζιώρας (Ε, 19/8 με ΑΕ Καραϊσκάκη), εγγύηση ο πολύπειρος Ναζλίδης (Ε, 11/0 με Απόλλων Σμύρνης). Θεωρούμε ότι καλύφτηκαν επαρκώς τα κενά που άφησαν οι Τόλι (Α, 26/0) και Ρίσκι (Ε, 22/7).

Προετοιμασία: Προτίμησε να παίξει κυρίως με ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας, ώστε να προσαρμοστεί σε αντιπάλους με κλειστές άμυνες (2-1-1 κόντρα σε Βέροια, Εργοτέλη, ΟΦ Ιεράπετρας και Γιούχτα). Άφησε άριστες εντυπώσεις στο εκτός έδρας ματς με τον Πανιώνιο, έχασε τη νίκη-γοήτρου με γκολ στο φινάλε (τελικό σκορ 2-2), ενώ στην πρόβα τζενεράλε έφερε 0-0 με τον Εργοτέλη.

Εκτίμηση: Η παρουσία του Βοσνιάδη στον πάγκο αποτελεί εγγύηση, ενώ το ρόστερ δείχνει «γεμάτο» και ισχυρότερο από πέρσι. Θα κυνηγήσουν είσοδο στην εξάδα και ανάλογα το «πλασάρισμά» τους στα πλέι οφ «όλα γίνονται», όπως δήλωσε και ο τεχνικός της κρητικής ομάδας.

Απόλλων Πόντου

Τι έκανε πέρσι: Ως θαύμα χαρακτηρίζεται η περσινή του πορεία, καθώς στον πρώτο γύρο έκανε πρωταθλητισμό έχοντας σε αρκετά ματς στην αποστολή μόλις 14 παίκτες. Τελικά τερμάτισε στην 7η θέση, παρ’ ότι μερικές στροφές πριν το φινάλε διεκδικούσε επί ίσοις όροις τη 2η και τα μπαράζ ανόδου. Επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς ότι τις τελευταίες αγωνιστικές οι προπονήσεις αποτελούσαν σπάνιο φαινόμενο, λόγω αποχής για τα οφειλόμενα.

Προπονητής: Για τέταρτη σερί σεζόν στον πάγκο βρίσκεται ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Πέρυσι έκανε ένα μικρό… θαύμα, θα χρειαστεί ανάλογο για να πραγματοποιήσει ανάλογη πορεία.

Γήπεδο: Γήπεδο Απόλλωνα Καλαμαριάς (7.000)

Μεταγραφές: Από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά της κατηγορίας… Μοναδική επίσημη ανακοίνωση είναι αυτή του Κοντοέ (Α, 26/2 με Απόλλων Λάρισας), από το ρεπορτάζ βγαίνει πως έχει συμφωνήσει με ακόμα 7 παίκτες, όλοι τους νεαροί (από 20-23 ετών), ενώ προώθησε και τον 17χρονο αμυντικό Ανδρεάδη από την Κ19. Επίσης, παρέμεινε ο κομβικός Ολαϊτάν (Ε, 17/3), παρ’ ότι στις αρχές του καλοκαιριού τον ανακοίνωσαν δύο (!) ομάδες, μαζί του και ο 37χρονος Μπρίτο (Μ, 9/0).

Προετοιμασία: Αν σκεφτεί κανείς ότι πέρσι ξεκίνησε στις 10 Σεπτέμβρη, φαντάζει σούπερ επιτυχία ότι φέτος η έναρξη έγινε στις 19 Αυγούστου (τελευταία ομάδα της κατηγορίας). Εκανε το βασικό στάδιο στο Κιλκίς, όπου κάθισε για 9 μέρες, αλλά δεν έδωσε κανένα φιλικό…

Εκτίμηση: Από νωρίς άρχισαν τα προβλήματα, καθώς η οικονομική αβεβαιότητα που υπάρχει στον σύλλογο δεν επέτρεψε να κάνει προετοιμασία απερίσπαστος. Θυμίζουμε πως πέρσι τα τελευταία ματς τα έδωσε χωρίς προπονήσεις, λόγω αποχής των ποδοσφαιριστών. Επίσης, αιωρείται μια φήμη πως η ασφαλιστική ενημερότητα που παρέδωσε περιείχε πλαστό έγγραφο, αναμένεται να ξεκαθαριστεί. Μπερδεμένα τα πράγματα, έχει το ρόστερ για να σωθεί άνετα, όχι όμως για παραπάνω…

Δόξα Δράμας

Τι έκανε πέρσι: Περιπετειώδης η σεζόν της, κινδύνευσε άμεσα με υποβιβασμό, όμως με αντεπίθεση στις 10 τελευταίες αγωνιστικές (6-3-1) κατάφερε να παραμείνει. Κομβική η αλλαγή προπονητή τον Φεβρουάριο, τη θέση του Στάικου Βεργέτη πήρε ο Δημήτρης Σπανός (αποχώρησε στο τέλος της σεζόν) και την μεταμόρφωσε.

Προπονητής: Επεισοδιακά ξεκίνησε η σεζόν… Ανακοίνωσε τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο (πολύ καλό έργο στην Παναχαϊκή πέρσι), όμως ο 47χρονος τεχνικός, αγανακτισμένος από την αβεβαιότητα του συλλόγου, παραιτήθηκε στις 7/9. Αντικαταστάτης του ο Κώστας Ανυφαντάκης (χωρίς μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία, πέρσι ήταν στην ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ).

Γήπεδο: Γήπεδο Δόξας Δράμας (9.000)

Μεταγραφές: Έκανε ντεμαράζ μετά την αναβολή της πρεμιέρας και γέμισε το ρόστερ. Πήρε 3 παίκτες από την Κέρκυρα, τους Κόντο (Α, 25/3), Αναστασίου (Α, 10/0) και Αποστολίδη (Μ-Ε, 9/2), 2 από την Παναχαϊκή, τους Αργυρόπουλο (Μ, 24/2) και Πλέγα (Μ, 23/0), τον προερχόμενο από σοβαρό τραυματισμό Οικονόμου (Μ, 4/0 πέρυσι με ΟΦΗ), τον Ρόβα (Ε, 25/3) και τον ταλαντούχο φορ Ιωαννίδη (3/0 πέρσι με Μαρίτιμο), ενώ έφερε δανεικούς 3 ποδοσφαιριστές από τη Μαγιόρκα Β', με την οποία ξεκίνησε συνεργασία.

Προετοιμασία: Από τις τελευταίες ομάδες που ξεκίνησε προετοιμασία, μόλις στις 16 Αυγούστου. Εδωσε φιλικά με χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδες (Προσοτσάνη, Δόξα Κάτω Καμήλας, Τριγλία Δράμας, Μακεδονικό) και προβλημάτισε έντονα με την απόδοσή της, ακόμα περισσότερο για το ότι το τελευταίο παιχνίδι δόθηκε στις 4/9! Το αποκορύφωμα, φυσικά, ήταν η αλλαγή προπονητή στη μέση της προετοιμασίας…

Εκτίμηση: Άλλη μια ομάδα μυστήριο... Ο μεγαλομέτοχος έφυγε για να... μείνει, όμως εγγυάται πως η χρονιά θα βγει από οικονομικής άποψης. Πιθανότατα θα κερδίσει άνετα την παραμονή της, δύσκολα όμως θα διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Κέρκυρα

Τι έκανε πέρσι: Ξεκίνησε ως φαβορί για την άμεση επάνοδο στη Super League, αλλά δεν δικαίωσε σε καμία περίπτωση τον τίτλο της. Ταλαιπωρήθηκε από οικονομικά προβλήματα, άλλαξε 4 προπονητές και χρειάστηκε ένα νικηφόρο σερί στις τελευταίες αγωνιστικές για να σώσει την κατηγορία.

Προπονητής: Πήρε ρίσκο δίνοντας την τεχνική ηγεσία στον Λεωνίδα Βόκολο. Έχει ελάχιστη εμπειρία από πρώτος προπονητής (λίγα παιχνίδια το 2016 στον Παναιγιάλειο, χωρίς, μάλιστα, μεγάλη επιτυχία), ενώ έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής Παίδων και Νέων, αλλά και βοηθός του Φερνάντο Σάντος στην Ανδρών.

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας (2.685)

Μεταγραφές: Άλλαξε σχεδόν όλο το ρόστερ, δεν έμεινε βασικός ούτε για… δείγμα. Εκανε παιδομάζωμα, παίρνοντας παίκτες από χαμηλότερες κατηγορίες, αλλά και νεαρούς ξένους. Ενδιαφέρουσες περιπτώσεις δείχνουν ο 19χρονος Βραζιλιάνος μέσος Μαρλόν και ο Καμερουνέζος επιθετικός Ενγκάν, ο οποίος πρέπει να μπει στα… παπούτσια του Τουράμ (Ε, 24/7), που έφυγε.

Προετοιμασία: Μέσω των προπονήσεων προσπάθησε να μοντάρει την ομάδα κυρίως ο Λεωνίδας Βόκολος. Καλή η εικόνα της στα 4 από τα 5 φιλικά που έδωσε, βέβαια, οι δυναμικότητες των αντιπάλων δεν είναι κριτήριο (0-0 Νάουσα, 3-1 τη Νίκη Αγκαθιάς, 2-0 τη Λουφτετάρι, 2-0 Θιναλιακός Αχαράβης), δεν φάνηκε ανταγωνιστική στο τελευταίο με τον ΠΑΣ (ήττα με 2-0). Εντύπωση προκαλεί δεν έδωσε φιλικό μετά τιε 15/9, δηλαδή σχεδόν 15 μέρες πριν την πρεμιέρα.

Εκτίμηση: Ως… πείραμα μοιάζει η σεζόν για την Κέρκυρα. Δύσκολο να αντέξει την πίεση το νεανικό της ρόστερ, ενώ είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσει προβλήματα με αφαιρέσεις βαθμών λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Θα δώσει μάχη για να επιβιώσει στην κατηγορία, όμως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της.

ΑΕ Καραϊσκάκης

Τι έκανε πέρσι: Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε τελικά, γλιτώνοντας τον υποβιβασμό χάρη στην αφαίρεση 3 βαθμών του Ηρακλή (τερμάτισε 1 βαθμό πάνω του). Θα μπορούσε να «καθαρίσει» νωρίτερα, αλλά δεν πήρε ούτε μία νίκη τις 6 τελευταίες αγωνιστικές.

Προπονητής: Παρέμεινε στον πάγκο ο Απόστολος Χαραλαμπίδης, ο οποίος ανέλαβε τον Ιανουάριο, έχοντας και αυτός μερίδιο στην παραμονή της ομάδας (7-5-6 το ρεκόρ με αυτόν στην τεχνική ηγεσία). Αξίζει να αναφέρουμε πως είναι η δεύτερη θητεία του 51χρονου τεχνικού στον σύλλογο, καθώς είχε εργαστεί ξανά τη σεζόν 2015-16 στη Γ’ Εθνική.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αγίων Αναργύρων (1.900)

Μεταγραφές: Για ένα δίμηνο το τοπίο ήταν «θολό» όσον αφορά τη συμμετοχή της στην κατηγορία και όπως είναι φυσικό αρκετοί από τους βασικούς αποχώρησαν. Αποφάσισε να στηριχθεί σε αρκετούς νεαρούς και στράφηκε σε δανεισμούς παικτών από τον ΠΑΟΚ, Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης. Ως… κερασάκι στην τούρτα ήταν η προσθήκη του έμπειρου Κυβελίδη (Ε, 28/7 με τον Απόλλων Πόντου).

Προετοιμασία: Ήταν ανταγωνιστική κόντρα στον ΠΑΣ, παρά την ήττα με 2-1, ενώ καλό πρόσωπο είχε και στο 2-2 με την Παναχαϊκή. Ευχάριστα τα μηνύματα που έστειλε αν αναλογιστεί κανείς πως η προετοιμασία έγινε μετ’ εμποδίων, ενώ η στελέχωση του ρόστερ έγινε κυρίως με… αμούστακα παιδιά. Στο τελευταίο φιλικό πριν το Κύπελλο έφερε 2-2 με τον Αχέρωντα Καναλακίου, δεχόμενη και τα δύο γκολ από στατικές φάσεις, τομέα που χρειάζεται άμεση βελτίωση.

Εκτίμηση: Η συμμετοχή της στη νεοσύστατη κατηγορία κρίθηκε στο… παρά πέντε. Μοιάζει ως η πλέον αδύναμη ομάδα και όλα δείχνουν πως δύσκολα θα αποφύγει τις περιπέτειες, ενώ το να είναι μία από τις δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν μαζεύει μεγάλο ποσοστό.

Καλύτερες Στοιχηματικές για Στοίχημα Superleague 2

Στοιχηματικές  Εταιρείες
0% Γκανιότα
Πριμ* στο
Παρολί
Επιστροφή
στην Ισοπαλία
Πρώιμη
Πληρωμή
Ενισχυμένες
Αποδόσεις
Επιστροφή
στο Παρολί*
Stoiximan
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi


 

Επιμέλεια: Κωστής Μητσέας

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ