foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ57
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ελλάδα, Super League 1: Preview σεζόν 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 21 Αυγ 2019 18:12
Ελλάδα-Super-League-1-Preview-σεζόν-2019-20.jpg

Η νέα έκδοση του ελληνικού Πρωταθλήματος είναι πιο προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του σπορ στη χώρα. Πιο στα μέτρα μας, με 14 ομάδες. Στην πιο καθαρή, λογικά, κούρσα λόγω της εφαρμογής του VAR. Στην Ελλάδα έχουν κριθεί τίτλοι, ιστορίες συλλόγων, διοικήσεων, παικτών, προπονητών στις διαιτητικές αβλεψίες. Φέτος θα φανεί, απλώς, αν υπάρχει μία ελπίδα όλο αυτό να αλλάξει. Ο ΠΑΟΚ είναι ο Πρωταθλητής, όχι όμως το μεγάλο φαβορί για την επανάληψη του επιτεύγματος. Ο Ολυμπιακός δυνάμωσε πολύ μεταγραφικά, με τις συγκεκριμένες ομάδες, πάντως, να αυξάνουν την απόσταση δυναμικότητας από την ΑΕΚ.

Ερωτηματικό είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αναμένεται καλύτερος από πέρυσι που τερμάτισε 8ος, με 11 βαθμούς ποινής όμως! Δηλαδή 6ος, πίσω Ατρόμητο και Άρη αγωνιστικά. Περιστεριώτες και Θεσσαλονικείς αποκλείστηκαν νωρίς από το Γιουρόπα Λιγκ, έξοδο στο οποίο θα διεκδικήσουν πάλι. Ο μη αδειοδοτημένος Πανιώνιος (-6β.) λογίζεται ως το μεγάλο φαβορί να αφήσει την κατηγορία. Μόνο και μόνο, λόγω του handicap βαθμών και για κανέναν άλλο λόγο. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό είναι η νεοσύστατη ομάδα του Βόλου, που αγωνίζεται για παρθενική φορά στην κορυφαία κατηγορία της χώρας.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μακροχρόνια Στοιχήματα

Το νέο, αγωνιστικό, δίπολο, στη Super League 1 είναι το ΠΑΟΚ vs Ολυμπιακός. Ο «Δικέφαλος» έχει οριακό προβάδισμα, με γνώμονα τις αποδόσεις, για τον τίτλο. Στο 2,10 το ενδεχόμενο στον Stoiximan. Στο 2.20 ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν με τον ίδιο προπονητή, σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς και διαθέτουν ποιοτικότερο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι. Αν έπρεπε, σώνει και ντε, να παιχτεί bet για τον Πρωταθλητή επάνω τους θα πήγαινε το ποντάρισμα.

Ενδιαφέρον, στοιχηματικά, έχει και η απόσταση σε βαθμούς ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Η «Ένωση» λογίζεται ως η 3η δύναμη. Οι «κίτρινοι», πράγματι, δεν έχουν τα διοικητικά - οικονομικά προβλήματα των «πράσινων». Ωστόσο όλη τους η προσοχή έχει πέσει στην κατασκευή του νέου γηπέδου και το αγωνιστικό τμήμα μένει στάσιμο. Αυτό φάνηκε πέρυσι και εξακολουθεί να ισχύει. Είναι και η επικρατούσα άποψη στις τάξεις του κόσμου της. Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, αναμένεται καλύτερος από πέρυσι. Η πορεία του, όμως, εξαρτάται και από εξωγενείς παράγοντες (συμπεριφορά κόσμου, ενδεχόμενη διοικητική αλλαγή, κατάσταση πληρωμών). Το handicap βγήκε στους 6.5 βαθμούς στο «τριφύλλι». Στο 1.90 της Interwetten αποτελεί ένα μακρόχρονο στοίχημα, πολύ κοντά στην προσέγγιση - εκτίμηση για την έκβαση της Λίγκας.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης κανονικής διάρκειας

1. Ολυμπιακός
2. ΠΑΟΚ
3. Παναθηναϊκός
4. ΑΕΚ
5. Άρης
6. Ατρόμητος
7. Λάρισα
8. ΟΦΗ
9. Παναιτωλικός
10. Αστέρας Τρίπολης
11. Πανιώνιος
12. Βόλος ΝΠΣ
13. Ξάνθη
14. Λαμία

Τελική κατάταξη κανονικής διάρκειας


Σύστημα Διεξαγωγής

Νέα τάξη πραγμάτων! Το Πρωτάθλημα της σεζόν 2019-2020 είναι το 61ο από την καθιέρωση της Α’ Εθνικής και το 14ο με την ονομασία Super League (Super League 1, για την ακρίβεια). Οι ομάδες μειώθηκαν από 16 σε 14, μετά την αναδιάρθρωση στις ελληνικές επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ η μεγάλη αλλαγή είναι πως ο Πρωταθλητής θα αναδειχθεί για παρθενική φορά μέσα από τη διαδικασία play off. Ομοίως, στα χρονικά του ελληνικού πρωταθλήματος, όλες οι ομάδες γνωρίζουν το καλεντάρι της σεζόν και ολόκληρο το ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Το Πρωτάθλημα της Super League 1, με τη συμμετοχή 14 ομάδων, θα αρχίσει στις 24 Αυγούστου και η κανονική περίοδος των 26 αγωνιστικών θα ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου 2020. Τα ματς της κανονικής περιόδου των 26 αγωνιστικών θα πραγματοποιηθούν σε 24 Σαββατοκύριακα, ενώ θα υπάρξουν και δύο εμβόλιμες αγωνιστικές. Στις 18-19 Δεκεμβρίου 2019 και τις 22-23 Ιανουαρίου 2020. Τα play off (για τις θέσεις 1-6) των 10 αγωνιστικών για την ανάδειξη Πρωταθλητή και για τα 4 ευρωπαϊκά εισιτήρια (2 στα προκριματικά του Champions League και 2 στα προκριματικά του Europa League), θα αρχίσουν στις 7 Μαρτίου 2020 και θα ολοκληρωθούν στις 17 Μαΐου 2020, έχοντας μόνο 1 εμβόλιμη αγωνιστική στις 13 Μαΐου. Το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο το παίρνει η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο. Αν αυτή βρίσκεται μέσα στην πρώτη τετράδα, τότε και η 5η θέση θα «ανοίξει» για την Ευρώπη.

Τα play out (για τις θέσεις 7-14) που θα κρίνουν τον υποβιβασμό, θα αρχίσουν στις 14 Μαρτίου 2020 και θα ολοκληρωθούν στις 10 Μαΐου 2020. Στις 31 Ιουλίου 2019, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να εγκριθεί η πρόταση της Super League 1 που προέβλεπε άνοδο 1 ομάδας απευθείας και αγώνα κατάταξης μεταξύ 13ου της Super League 1 και 2ου της Super League 2. H τελική απόφαση θα ληφθεί στο διαιτητικό δικαστήριο, όπου προσέφυγε η διοργανώτρια της Super League 2, Ένωση Football League (αιτείται να ανέβουν απευθείας και οι δύο ομάδες, χωρίς μπαράζ).

➜ Δείτε εδώ τι ισχύει με τα playoffs και playouts

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα ακόλουθα κριτήρια: α) βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια, β) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, γ) περισσότερα γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια, δ) περισσότερα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια, ε) διαφορά τερμάτων, στ) καλύτερη επίθεση, ζ) καλύτερη άμυνα, η) μπαράζ (αν κρίνεται ο τίτλος, ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο ή η παραμονή στην κατηγορία), θ) κλήρωση.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Βαλμπουενά Μεσοεπιθετικός Φενέρμπαχτσε Ολυμπιακός
Ελ Άραμπι Επιθετικός Αλ Ντουχαΐλ Ολυμπιακός
Εσίτι Μέσος Γάνδη ΠΑΟΚ
Ν. Αουγκούστο Μέσος Κορίνθιανς ΠΑΟΚ
Σεμέντο Αμυντικός Βιγιαρεάλ Ολυμπιακός
Στοχ Μεσοεπιθετικός Σλάβια Πράγας ΠΑΟΚ
Ολιβέιρα Επιθετικός Νόριτς ΑΕΚ
Βέρντε Μεσοεπιθετικός Ρόμα ΑΕΚ
Ιντέγε Επιθετικός Τιανζίν Τέντα Άρης
Ζαχίντ Μεσοεπιθετικός ΑΠΟΕΛ Παναθηναϊκός

Οι ομάδες της Super League 1

ΠΑΟΚ

Τι έκανε πέρσι: Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της ιστορίας του. Μετά από 34 χρόνια, κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας, ενώ στο τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς κατέκτησε και το Κύπελλο, στο 1ο νταμπλ από την ημέρα της ίδρυσής του. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου εστίασε στη Super League, καθώς οι Θεσσαλονικείς αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων του Europa League, αλλά εν τέλει ο Ρουμάνος προπονητής είδε το πλάνο του να δικαιώνεται με την κατάκτηση των δύο εγχώριων τίτλων.

Προπονητής: Αμπέλ Φερέιρα (από Ιούλιο 2019). Ο Πορτογάλος ανέλαβε μετά τη σοκαριστική απόφαση του Λουτσέσκου να αφήσει την ομάδα, την οποία οδήγησε σε ιστορικές διακρίσεις. Έκανε δουλειά στην Μπράγκα, πολύ οργανωτικός προπονητής, κλασικό στέλεχος σε τακτική και νοοτροπία της σπουδαίας πορτογαλικής σχολής. Μειονέκτημα το ότι, μοιραία στην κάθε στραβή, θα συγκρίνεται με τον προκάτοχό του.

Γήπεδο: Τούμπα (29.000)

Μεταγραφές: Κινητικός στο μεταγραφικό παζάρι, το οποίο δεν έχει τελειώσει. Ο Ιβάν Σαββίδης προανήγγειλε... upgrade με 3 προσθήκες εν όψει Europa League. Ως τώρα οι χαφ Εσίτι, Αουγκούστο, Στοχ είναι οι σπουδαιότερες μεταγραφές, με τις αποχωρήσεις (Σάχοβ, Ολιβέιρα, Κάνιας) να καλύπτονται επαρκώς. Μεγάλο ερωτηματικό αν θα έρθει φορ, ώστε να υπάρχει αξιόπιστο back up του παικταρά Άκπομ.

Προετοιμασία: Έχοντας την οικονομική άνεση, έκανε το ιδανικό με δύο περιόδους προετοιμασίας στο εξωτερικό. Πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις στα φιλικά, το 3-0 επί της Νόρντζελαντ, το 3-1 με την Άντερλεχτ και το 5-1 με τη Φορτούνα Σιτάρντ. Γενικά η πορεία του προπαρασκευαστικού διαστήματος κύλησε ικανοποιητικά, με τον Φερέιρα να μαθαίνει τη νέα του ομάδα που ήταν και το ζητούμενο.

Εκτίμηση: Ο αποκλεισμός στο Champions League από τον Άγιαξ έδειξε ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι ακόμη έτοιμος για το κορυφαίο επίπεδο. Υπάρχει τεράστια συσπείρωση στον κόσμο (22.000 διαρκείας), με τον μεγάλο αντίπαλο όμως να είναι το «υπερεγώ» που «έχτισαν» οι Θεσσαλονικείς μετά από το νταμπλ. Ο τρόπος διαχείρισης, πχ, του τηλεοπτικού συμβολαίου (που δεν έχει ο Πρωταθλητής!) είναι ένα παράδειγμα. Θα είναι τουλάχιστον 2ος…

Ολυμπιακός

Τι έκανε πέρσι: Εν πολλοίς, ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» την έλλειψη συνοχής και αποτελεσματικότητας στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν (4-1-2). Η τελική διαφορά των 5 βαθμών από τον ΠΑΟΚ κρίθηκε, ουσιαστικά, από το παιχνίδι των ομάδων στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι αλλά γνώρισαν την ήττα (0-1). Ο Ολυμπιακός μέτρησε 10 συνεχόμενες νίκες προς το τέλος της σεζόν, ενώ στα 23 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος είχε συνολικά 20 νίκες, αλλά τερμάτισε δεύτερος (20-2-1).

Προπονητής: Πέδρο Μαρτίνς (η πρόσληψή του ανακοινώθηκε στις 9 Απριλίου 2018 εν όψει της σεζόν 2018-2019). Το γεγονός πως παρέμεινε στη θέση του παρά την απώλεια του τίτλου (για 2η σερί σεζόν), καταδεικνύει την καλή δουλειά που έκανε ο Πορτογάλος προπονητής, στην παρθενική του προσπάθεια μακριά από την πατρίδα του. Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού έμειναν ικανοποιημένοι από την εικόνα που έβγαλε η ομάδα στο γήπεδο και ο ξεκάθαρος στόχος είναι η επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ξέχωρα από την ενίσχυση σε όλες τις γραμμές, το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού είναι πως έχει κρατήσει τον βασικό κορμό του από την περασμένη σεζόν, όπου κυριολεκτικά είχε χτίσει από την αρχή. Πλέον, υπάρχει ομοιογένεια κι αυτό φαίνεται.

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης (32.115)

Μεταγραφές: Από τους νεοφερμένους δεσπόζει η φυσιογνωμία του Ρούμπεν Σεμέντο στο κέντρο της άμυνας. Ελ Άραμπι και Βαλμπουενά είναι ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι για τα δεδομένα του ελληνικού Πρωταθλήματος. Από όσους έφυγαν, ουδείς μπορεί να θεωρηθεί ότι αφήνει τον Ολυμπιακό αποδυναμωμένο. Σπουδαία κίνηση η διατήρηση του εξαιρετικού γκολκίπερ Σα στο ρόστερ, φάνηκε και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Προετοιμασία: «Χτίστηκε» σε Πολωνία και Αυστρία, ενώ παρέμεινε αήττητος στα 8 φιλικά που έδωσε (3-5-0). Στα προκριματικά του Champions League μετράει προκρίσεις κόντρα σε Βικτόρια Πλζεν και Μπασακσεχίρ και βρίσκεται στη διαδικασία διεκδίκησης θέσης στους ομίλους.

Εκτίμηση: Ο υπέρ πάντων αγώνας του Ολυμπιακού να επιστρέψει στην κορυφή της Ελλάδας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος του οργανισμού των «ερυθρολεύκων» είναι αυτό αποκλειστικά και στη συνέχεια η καλή πορεία στην Ευρώπη. Θα είναι ευθέως ανταγωνιστικός με τον ΠΑΟΚ.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



ΑΕΚ

Τι έκανε πέρσι: Η ΑΕΚ, παίζοντας ως Πρωταθλήτρια, δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική αναφορικά με τη διεκδίκηση του τίτλου. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως τερμάτισε στην 3η θέση, ούσα 23 βαθμούς μακριά από την κορυφή της κατάταξης.

Προπονητής: Μιγκέλ Καρντόσο (από Ιούλιο 2019). Ο Πορτογάλος, έχοντας μεγαλώσει προπονητικά στη Σαχτάρ (πέρασε από πολλά πόστα), ήρθε στην «Ένωση» μετά από πορεία 2 ετών σε 3 ομάδες (Ρίο Άβε, Ναντ, Θέλτα). Ήδη είναι υπό κρίση, μετά την κακή εμφάνιση στον επαναληπτικό με την Κραϊόβα για το Europa League και ο νο1 υποψήφιος να φύγει από το Big-4.

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο (69.071)

Μεταγραφές: Για τον κόσμο της ΑΕΚ είναι το πιο πονεμένο κομμάτι, διότι θεωρούν πως η ομάδα τους δεν ενισχύθηκε ούτε φέτος. Αντικειμενικά, πάντως, παίκτες όπως οι Ολιβέιρα (επιθετικός) και Βέρντε (μέσος) αποτελούν δυναμικές προσθήκες. Στα σημαντικά η επιστροφή του στόπερ Βράνιες. Αν οι απώλειες των Μπογέ και Πόνσε στο παραγωγικό της παιχνίδι θα κοστίσουν, σε σχέση με πέρυσι, είναι κάτι που θα φανεί στο γήπεδο.

Προετοιμασία: Έδωσε μέτριας δυναμικής φιλικά, απέναντι σε κατώτερες ομάδες πλην Μπασακσεχίρ (0-0 στο ΟΑΚΑ). Κοινό σημείο σε όλα ότι σκόραρε με το σταγονόμετρο. Μόνο στο 2-0 με τον Βόλο σημείωσε 2 γκολ! Πολλά ερωτηματικά για το τι έγινε στο προπαρασκευαστικό διάστημα, με την έννοια ότι ο Καρντόσο δεν ήταν υπέρ της παρουσίας δημοσιογράφων σε πολλές προπονήσεις.

Εκτίμηση: Η ΑΕΚ ζει σε ρυθμούς «Αγιά-Σοφιάς». Εκεί τελειώνουν όλα… Η διοίκηση έχει θέσει ως στόχο την ολοκλήρωση του γηπέδου, προχωρώντας σε λελογισμένες κινήσεις ενίσχυσης. Μεγάλο στοίχημα η (πιθανή) πρόκριση στους ομίλους του Europa League, που θα της φέρει έσοδα. Στο Πρωτάθλημα μόνος ρεαλιστικός στόχος είναι η 3η θέση. Η απόσταση από την κορυφή είναι σημαντική και δύσκολα καλύπτεται.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Ατρόμητος

Τι έκανε πέρσι: Από τις πιο συνεπείς ομάδες της κατηγορίας ο Ατρόμητος, εξασφάλισε σχετικά άνετα την 4η θέση και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο στο Europa League.

Προπονητής: Γιάννης Αναστασίου (από τις 24 Μαΐου 2019). Ο Νταμίρ Κάναντι ολοκλήρωσε έναν επιτυχημένο κύκλο 2 ετών και συνεχίζει την καριέρα του στη Γερμανία, έστω και στη 2η Κατηγορία με τη Νυρεμβέργη. Ο Γιάννης Αναστασίου εργάζεται ξανά στην Ελλάδα έπειτα από μία τετραετία και έχει την πρόκληση να διατηρήσει τον Ατρόμητο σε υψηλό επίπεδο.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου (8.969)

Μεταγραφές: Χωρίς Κουλούρη, που γύρισε στον ΠΑΟΚ και συνεχίζει στην Τουλούζ, ο Ατρόμητος δεν έχει σημείο αναφοράς στην επίθεση. Ήρθε ο Βέλλιος, αναζητείται και άλλος φορ που θα βοηθήσει στην επίλυση του επιθετικού προβλήματος. Πανέξυπνη προσθήκη ο Ζοάο Ταλόχα (αμυντικός), στη φετινή εξίσωση δεν υπάρχει ο πολύτιμος πέρυσι Μπρούνο (μέσος, πήγε στον Ολυμπιακό). Προστέθηκε ποιότητα στα χαφ με τον Φάρλεϊ Ρόσα.

Προετοιμασία: Από την Αυστρία και την εκκίνηση της προετοιμασίας το μεσοεπιθετικό πρόβλημα δέσποζε. Με εξαίρεση το φιλικό εκκίνησης με την Αούστρια Λουστενάου (ήττα 4-3), ο Ατρόμητος έδειξε πως θα έχει θέματα στην παραγωγή φάσεων και το σκοράρισμα. Δεν έκανε νίκη στα φιλικά, φάνηκε πρόοδος στα ευρωπαϊκά ματς με την Ντουνάισκα (5 γκολ σε 180 λεπτά με τους Σλοβάκους), όμως μάλλον ήταν λόγω χαμηλής δυναμικότητας του αντιπάλου. Έμεινε εκτός Ευρώπης από την ανώτερη Λέγκια.

Εκτίμηση: Ο Αναστασίου παίζει ακόμη ένα χαρτί στην προπονητική του καριέρα, ώστε να μείνει σε υψηλό επίπεδο. Κυπελλούχος Ελλάδας το 2014 με τον Παναθηναϊκό, η πορεία του έκτοτε είναι συνεχώς πτωτική. Αν δεν έρθει φορ κλάσης, ο Ατρόμητος θα έχει πρόβλημα στη μετα-Κάναντι εποχή. Πάντως, στα play off θα είναι κατά 90%.

Άρης

Τι έκανε πέρσι: Ο Άρης επέστρεψε στην κατηγορία που ανήκει και έφτασε εύκολα στην πεντάδα, εξασφαλίζοντας το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο για την Ελλάδα.

Προπονητής: Σάββας Παντελίδης (από τις 14 Νοεμβρίου 2018). Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στον πάγκο του Άρη. Η Ευρώπη τελείωσε νωρίς και στόχος για τους Θεσσαλονικείς είναι να παραμείνουν στην πρώτη πεντάδα και να παίξουν στο Europa League και την επόμενη σεζόν, ενώ ζητούμενο είναι η διάκριση και μέσω του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο 54χρονος προπονητής έφερε την ομάδα στα μέτρα του αυτό το καλοκαίρι, καθώς είχε αναλάβει μεσούσης της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Πάντως, η έλλειψη του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ είναι εμφανέστατη.

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης (18.540)

Μεταγραφές: Με την ολοκλήρωση των μεταγραφών (εξελίσσεται το παζάρι), ο αθλητικός διευθυντής Ντίνος Διαμαντόπουλος θα αποχωρήσει λόγω διαφωνιών με τη διοίκηση! Προέβη σε αξιοπρόσεκτες κινήσεις με Ρόουζ (αμυντικός), Σούντγκρεν (αμυντικός), Ντουάρτε (μέσος), Σάσα (μέσος) και φυσικά τη «βόμβα» Ιντέγε (επιθετικός). Όσοι έφυγαν, πλην του ποιοτικού Γκαρσία, ήταν Έλληνες!

Προετοιμασία: Κάκιστη εικόνα στα φιλικά, με ήττες από Φορτούνα Σιτάρντ (5-1), Γάνδη (3-0), Αϊντχόφεν (3-0) και νίκη μόνο επί του Ατρόμητου (2-1). Με την ΑΕ Λεμεσού πήρε την πρόκριση στο Europa, επιχείρησε μεγάλη ανατροπή με τη Μόλντε (3-0 ήττα στη Νορβηγία, 3-1 αποκλεισμός στην παράταση στο «Βικελίδης»). Δείχνοντας, πάντως, αντίδραση…

Εκτίμηση: Ο Άρης έχει εκρηκτικό διοικητικό ηγέτη (Καρυπίδης) και κορμό μη ελληνικό. Άσχετα μεταξύ τους, αρνητικά αμφότερα. Θα είναι πανίσχυρος στην έδρα του, όπου θα κριθεί και η χρονιά. Με τον κόσμο δίπλα, θα κάνει μεγάλες ζημιές εντός. Η αποχώρηση Διαμαντόπουλου δεν είναι καλό σημάδι, κρίσιμο σημείο το πόσο και πως θα στηριχτεί ο Παντελίδης στα δύσκολα που θα προκύψουν. Ομάδα σίγουρα των play off.

Πανιώνιος

Τι έκανε πέρσι: Αν και άλλαξε προπονητή στα μέσα της σεζόν, με τον Άκη Μάντζιο να αντικαθιστά τον Ζοζέ Ανιγκό, ο Πανιώνιος είχε καλή σεζόν για τα δεδομένα του (οικονομικά και αγωνιστικά), καταλαμβάνοντας την 6η θέση. Η Νέα Σμύρνη έκανε τη διαφορά, καθώς στην έδρα των «κυανέρυθρων» κατακτήθηκαν οι 27 από τους 38 βαθμούς που συνέλεξε η ομάδα.

Προπονητής: Άκης Μάντζιος (από τις 4 Δεκεμβρίου 2018). Λόγω της βαθμολογικής ποινής και της αφαίρεσης των 6 βαθμών, αλλά και του μεταγραφικού περιορισμού, ο Πανιώνιος αρχίζει με τεράστιο μειονέκτημα τη σεζόν. Ο Μάντζιος, στο 2ο προπονητικό του πέρασμα από τους Νεοσμυρνιώτες, γνωρίζει πως το έργο για την παραμονή θα είναι δύσκολη υπόθεση. Ο 50χρονος τεχνικός έχει ένα νεανικό ρόστερ στα χέρια του και καλείται να βγάλει λαγούς από το καπέλο του, σε μία άκρως επικίνδυνη αποστολή.

Γήπεδο: Πανιώνιου ΓΣΣ (9.363)

Μεταγραφές: Ο Μπατσανά Αραμπουλί (επιθετικός) είναι ο μόνος ξένος άνω των 23 ετών που είχε δικαίωμα να πάρει η ομάδα της Νέας Σμύρνης, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής εξυγίανσης. Ο δανεισμός του επιθετικού Εμμανουηλίδη από τον Παναθηναϊκό θα δώσει σίγουρα λύσεις, με τον Μάντζιο να αρέσκεται να δουλεύει και να αναδεικνύει νέα παιδιά. Αποδυναμωμένο το ρόστερ δίχως Ντουρμισάι (επιθετικός), Μπανανά (αμυντικός), Σπιριντόνοβιτς (επιθετικός) και Κούρντι (αμυντικός).

Προετοιμασία: Επέλεξε να δώσει φιλικά με ομάδες της Super League 1 ως επί το πλείστον. Και για να μετρήσει δυνάμεις. Νίκησε μόνο τον Αστέρα Τρίπολης (1-0), με το τελευταίο τεστ (ήττα από τον Λεβαδειακό της Super League 2, με 2-1) να αναδεικνύει εκ νέου προβλήματα σε όλες τις γραμμές. Η πώληση του Κούρντι στην Αλ Χιλάλ δημιουργεί κενό στα μπακ. Είναι τραυματίας ο βασικός φορ Αραμπούλι. Κατάσταση επικίνδυνη για την εκκίνηση.

Εκτίμηση: Δεν είναι παράλογα αουτσάιντερ παραμονής. Με ένα κακό ξεκίνημα, για παράδειγμα, βρίσκεται εύκολα στο -12 (έχει «προίκα» το -6 από τη μη αδειοδότηση) και κυνηγά «δράκους» στη συνέχεια. Τα εντός με Βόλο (1η αγωνιστική) και ΑΕΛ (3η αγωνιστική), όσο υπερβολικό και αν φαίνεται, θα κρίνουν πολλά!

Λαμία

Τι έκανε πέρσι: Ο Μπάμπης Τεννές αποτέλεσε παρελθόν μόλις μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής. Ο Μάκης Χάβος ανέλαβε τα ηνία και παρά το γεγονός πως η Λαμία «χαμογέλασε» στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, παίρνοντας την 1η νίκη της (με 2-1 στη Λάρισα), εντούτοις η υπόθεση παραμονή εξελίχθηκε σε εύκολη υπόθεση για τους Φθιωτούς, που τερμάτισαν στην τιμητική 7η θέση του πρωταθλήματος. Εντυπωσίασαν στο Κύπελλο, όπου απέκλεισαν Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, πριν τεθούν εκτός στα ημιτελικά, από την ΑΕΚ.

Προπονητής: Σωτήρης Αντωνίου (από τις 6 Αυγούστου 2019). Η Λαμία δεν αρχίζει τη σεζόν με τις καλύτερες συνθήκες. Η πρόθεση της ΕΡΤ να μειώσει το τηλεοπτικό συμβόλαιο έφερε ραγδαίες εξελίξεις στο αγωνιστικό τμήμα, με τον Πανουργιά Παπαϊωάννου να εκφράζει την επιθυμία να φύγει. Ο Μάκης Χάβος δεν δέχθηκε τη μείωση αποδοχών που του προτάθηκε και στις 4 Αυγούστου αποχώρησε από την ομάδα, με το ρόστερ να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ο Σωτήρης Αντωνίου έλαβε το χρίσμα της διαδοχής, επιστρέφοντας στους πάγκους ύστερα από 1 χρόνο. Άπειρος προπονητικά στη Super League, έχοντας ένα εξάμηνο πέρασμα από την ΑΕΛ (ήταν η τελευταία ομάδα που εργάστηκε) και συνολικά 10 αγώνες στη μεγάλη κατηγορία.

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας (4.987)

Μεταγραφές: Δεν έκανε κακές κινήσεις. Βασιλόγιαννης (μέσος), Τουράμ (επιθετικός), Ανάκογλου (μέσος), Βύντρα (αμυντικός), Βελλίδης (τερματοφύλακας) οι κυριότερες, με τους Πλιάτσικα (μέσος), Αντέτζο (αμυντικός), Τζανετόπουλο (αμυντικός) να τους συμπληρώνουν. Το θέμα είναι αν καλύπτονται τα κενά των Πίτι (μέσος), Μπλάζιτς (μέσος), Επστάιν (μέσος), Μπερτόγλιο (μέσος), Μπαράλες (επιθετικός), μεταξύ άλλων.

Προετοιμασία: Πέραν της φιλικής ήττας από την ΑΕΚ (0-1), που φάνηκε να υπάρχει μία αμυντική συνοχή, τα υπόλοιπα ματς της Λαμίας στην προετοιμασία δεν αποτυπώνουν πολλά πράγματα. Με τον Αντωνίου θα παίξει 3-5-2, σύστημα που δεν το υιοθετούσε ο Χάβος. Δίχως Μπερτόγλιο χάνει σημαντική επιθετική ισχύ, θα είναι από τις πιο κλειστές ομάδες της Λίγκας.

Εκτίμηση: Η αλλαγή προπονητή, με τον άπειρο Αντωνίου να πιάνει δουλειά και η πρόθεση της διοίκησης να αποχωρήσει (ασχέτως τι θα γίνει, είναι δημόσια καταγεγραμμένη), η Λαμία είναι από τα αουτσάιντερ παραμονής. Η ζυγαριά σύγκρισης με πέρυσι τη βγάζει αποδυναμωμένη.

Παναθηναϊκός

Τι έκανε πέρσι: Αρχή με -6 λόγω της μη αδειοδότησης, σούπερ εκκίνηση με τον Γιώργο Δώνη στην τεχνική ηγεσία και τους νεαρούς να παίρνουν χρόνο και πρωτοβουλίες. Η ομαδική ίωση (Η1Ν1) των Χριστουγέννων, το ντεφορμάρισμα στις αρχές του 2019, καθώς και τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κατέστρεψαν τη χρονιά. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να σβήσει την ευρωπαϊκή τιμωρία, παρόλα αυτά σε σχέση με τον Άρη μάζεψε, μόλις, 2 βαθμούς λιγότερους (49 vs 47)! Με ποινή -11 στο κεφάλι…

Προπονητής: Γιώργος Δώνης (από τις 3 Ιουλίου 2018). Ο άνθρωπος που κρατά στα χέρια του την ποδοσφαιρική μοίρα του Παναθηναϊκού. Θέτει, πάντα, υψηλούς στόχους, έχοντας ζήσει και συνεισφέρει στις glory days του συλλόγου. Ο Δώνης φέτος αφήνει τους 3 στόπερ και «έχτισε» το «τριφύλλι» στο 4-3-3, έχοντας τη δυνατότητα με τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Νταμπίζα να διαφοροποιήσουν το περυσινό ρόστερ ανάγκης.

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο (69.071)

Μεταγραφές: Όλα τα λεφτά ο δανεισμός του Ζαχίντ (μεσοεπιθετικός) από τον ΑΠΟΕΛ. Έξυπνες προσθήκες οι Νούνες (αμυντικός), Κολοβός (μέσος), Μολό (μέσος). Στοίχημα ο Μπεκ (εξτρέμ), επενδύσεις οι Κονάν και Περέα. Θέλει αμυντικό χαφ (κυνηγά τη «βόμβα» με τον Ρόντγουελ), στόπερ και φορ. Δεν έχει προχωρήσει σε αποδεσμεύσεις «κομμένων», πλην του Άλτμαν (μεσοεπιθετικός).

Προετοιμασία: Σούπερ αποτελέσματα και εμφανίσεις με πολύ δυνατούς αντιπάλους. Νίκησε Φέγενορντ (3-0), Άγιαξ (2-1), πήρε ισοπαλία από την Μπεσίκτας (2-2) και διέλυσε την Ξάνθη (3-0 στο ΟΑΚΑ) στην πρόβα τζενεράλε. Ο Δώνης έδειξε από το Όστερμπεϊκ τις προτιμήσεις για το αρχικό σχήμα, οπότε δημιουργείται συνοχή. Κορυφαίος σκόρερ των φιλικών ο Μακέντα, ο οποίος έχει... συνδεθεί κανονικά με τα αντίπαλα δίχτυα.

Εκτίμηση: Ο Παναθηναϊκός είναι σε φάση διοικητικής αλλαγής, με το «PAO Alive» να εξελίσσεται και να έχει σχέση με το γηπεδικό. Οι εξελίξεις σε αυτό το κομμάτι θα κρίνουν πολλά και για τον Βοτανικό. Οι «πράσινοι», αν μείνουν απερίσπαστοι στο αγωνιστικό, πιστεύουμε πως θα έχουν τόσο καλή ομάδα που θα μπορούν ευθέως να κοντράρουν την ΑΕΚ για την 3η θέση.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Παναιτωλικός

Τι έκανε πέρσι: Σε γενικές γραμμές, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω, τερματίζοντας στην 9η θέση της τελικής κατάταξης. Δεν κινδύνευσε με υποβιβασμό, αλλά ούτε και κατάφερε να έρθει σε επαφή με την πρώτη πεντάδα.

Προπονητής: Λουίς Κάστρο (από τις 30 Μαΐου 2019). Ο Παναιτωλικός γύρισε σελίδα και μετά την αποχώρηση του Τραϊανού Δέλλα στράφηκε στην αγορά της Πορτογαλίας για τη θέση του προπονητή. Ο Λουίς Κάστρο υπέγραψε συμβόλαιο 3 ετών και λογικά θα στηριχθεί στην παρθενική προπονητική του απόπειρα μακριά από την πατρίδα του. Ο 39χρονος τεχνικός έχει εργαστεί ως επικεφαλής προπονητής στην ομάδα κάτω των 23 ετών της Βιτόρια Γκιμαράες για μία σεζόν. Νωρίτερα και για 2 χρόνια, στην ίδια ομάδα (Γκιμαράες), κατείχε το ρόλο του συντονιστή στην Ακαδημία, οπότε γνωρίζει τη διαδικασία της δουλειάς με νέους παίκτες.

Γήπεδο: Παναιτωλικού (6.200)

Μεταγραφές: Διαφορετικό project πλέον, με μία σειρά ξένων παικτών να έρχεται. Σιέστεντ (μέσος), Ντουάρτε (επιθετικός), Γιοβάνοβιτς (αμυντικός), Μαρσιάλ (αμυντικός), Κνετ (τερματοφύλακας), Ντάλσιο (μέσος), Μιμίτο (μέσος), Ρομάν (επιθετικός), Ταχάρ (μέσος), Σανιά (αμυντικός), Μπάλμπι (αμυντικός). Διαχωρισμός για την αξία τους δεν μπορεί να γίνει. Σημαντικότερες απώλειες οι Μάζουρεκ (μέσος), Σοάρες (αμυντικός) και Μιχάι (αμυντικός).

Προετοιμασία: Στα φιλικά νίκησε Πανιώνιο (1-0), Αστέρα Τρίπολης (2-0), Τηλυκράτη (4-0), έχασε από τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) στα πιο πρόσφατα. Ο Κάστρο καθιέρωσε το 4-3-3 χωρίς δεκάρι και περιμένει την προσαρμογή του Σουηδού μέσου Σιέστεντ, ώστε η ομάδα του να κερδίσει σε ποιότητα.

Εκτίμηση: Μεγάλο στοίχημα η στροφή στο πορτογαλικό μοντέλο. Θα δημιουργηθεί σίγουρα μία σοβαρή ομάδα, με την απαραίτητη πίστωση χρόνου, που λογικά θα δοθεί. Ο Κάστρο έχει κάνει καριέρα σε τμήματα υποδομής και είναι στοίχημα η αντίδρασή του σε πραγματικές και δύσκολες συνθήκες. Με τα κάτω κλιμάκια της βαθμολογίας, δύσκολα θα συνδεθεί.

ΑΕΛ

Τι έκανε πέρσι: Η ΑΕΛ αρχίζει και σταθεροποιείται ξανά στο χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς ετοιμάζεται για την 4η συνεχόμενη σεζόν της στην κατηγορία των μεγάλων. Στόχος της είναι να τερματίσει παραπάνω από την περσινή 10η θέση.

Προπονητής: Μιχάλης Γρηγορίου (από τις 8 Αυγούστου 2019). Μετά τη Λαμία και η ΑΕΛ άλλαξε προπονητή πριν καν ξεκινήσει η σεζόν. Στις 12 Μαΐου ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Γκόρνταν Πέτριτς και στις 8 Αυγούστου η απόλυσή του! Ο Αλέξης Κούγιας έχει συνηθίσει τους πάντες σε τέτοια σκηνικά και από τη στιγμή που δεν έμεινε ικανοποιημένος από τον Σέρβο τεχνικό στα φιλικά παιχνίδια, έδειξε την πόρτα της εξόδου στον «εκατομμυριούχο Πέτριτς», όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, επειδή δεν αξίωσε αποζημίωση για τη λύση του συμβολαίου του. Ο Μιχάλης Γρηγορίου αποτέλεσε τον εκλεκτό του κορυφαίου ποινικολόγου, με τον Έλληνα προπονητή να επιστρέφει στους πάγκους ύστερα από ένα χρόνο (ο Πανιώνιος ήταν η τελευταία ομάδα του). Είναι γνώστης της Super League και οι Θεσσαλοί προχώρησαν σε μία επιλογή ασφαλείας.

Γήπεδο: AEL FC Arena (16.100)

Μεταγραφές: Σπουδαία προσθήκη ο επιθετικός Ντάουντα, σε μία ΑΕΛ που ολοκλήρωσε νωρίς τον σχεδιασμό της. Ξεχωρίζουν οι Στάνκοβιτς (μέσος), Μιχαήλ (αμυντικός), Φιλίποβιτς (μέσος), Ρίστιτς (τερματοφύλακας), Χαλκιαδάκης (μέσος), Μπούστος (μέσος). Σημαντικότερη απώλεια ο Ντέλετιτς (επιθετικός), χρήσιμος από τους αποχωρήσαντες ήταν και ο Κούνιτς (επιθετικός).

Προετοιμασία: Όταν ο σχεδιασμός αρχίζει με άλλο προπονητή και με άλλον τελειώνει, είναι θέμα. Αν αυτή η γρήγορη μεταστροφή της διοίκησης θα βγει σε καλό, θα φανεί. Στο πιο πρόσφατο φιλικό νίκησε τον Ολυμπιακό Βόλου με 1-0, περιμένοντας το φορμάρισμα των Φιλίποβιτς, Ντάουντα. Ο Γρηγορίου με το 3-5-2 θα δημιουργήσει ομάδα που κυρίως θα προσπαθεί να αμύνεται καλά.

Εκτίμηση: Η ΑΕΛ έχει προβλήματα με τον κόσμο της, που δεν στηρίζει τη διοίκηση. Απέφυγε τη μετακόμιση στο παλιό «Αλκαζάρ», αλλά και πάλι το θέμα αυτό είναι πληγή. Υπάρχει, πάντως, κανονικότητα στις πληρωμές και ρόστερ ανταγωνιστικό που μπορεί εύκολα να τερματίσει εντός της πρώτης οκτάδας.

Αστέρας Τρίπολης

Τι έκανε πέρσι: Σώθηκε ουσιαστικά στο όριο, τερματίζοντας στην 11η θέση, με μόλις 1 βαθμό περισσότερο από Ξάνθη και ΟΦΗ. Δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που είχαν οι Αρκάδες στα χρόνια της καθιέρωσής τους στους «μεγάλους».

Προπονητής: Μπόρχα Χιμένεθ (από τις 6 Ιουλίου 2019). Ο Γιώργος Παράσχος πέτυχε το στόχο της παραμονής, αλλά η διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης αποφάσισε να χτίσει κάτι νέο, με καινούργια και πιο φρέσκια προπονητική σφραγίδα. Ο Μπόρχα Χιμένεθ οδήγησε τη Μιραντές στην άνοδο στη 2η Κατηγορία της Ισπανίας στο τέλος Ιουνίου και με ελάχιστη ξεκούραση έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του, αναλαμβάνοντας τους Αρκάδες ύστερα από μία εβδομάδα. Η αγαπημένη του διάταξη είναι 4-2-3-1.

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (7.442)

Μεταγραφές: Ο 34χρονος Ισπανός τεχνικός εμπιστεύτηκε την αγορά της πατρίδας του και αποτελεί ενδιαφέρον... αίνιγμα εν όψει της νέας σεζόν για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παίκτες όπως οι Καπίγια (μέσος), Φερνάντεθ (μέσος), Τεχέιρο (επιθετικός), Ρέχις Κρεσπί (επιθετικός) είναι «λαχεία». Σταθερά, η επιστροφή του Μπαράλες. Έφυγαν οι Μανιάς (επιθετικός), Τσιλιανίδης (μέσος), Τριανταφυλλόπουλος (αμυντικός), Αραβίδης (επιθετικός) και οι χαφ Ρόλε, Μουνάφο, μεταξύ άλλων.

Προετοιμασία: Ούτε στα μισά φιλικά δεν σκόραραν οι Αρκάδες. Αυτό μοιάζει να είναι το handicap αυτή τη στιγμή, με το βάρος στον Μπαράλες να είναι μεγάλο. Πιο πρόσφατο δείγμα οι ήττες από Πανιώνιο (1-0) και Παναιτωλικό (2-0), που επιβεβαίωσαν το πρόβλημα. Οι Λατίνοι στην Τρίπολη, παραδοσιακά, πιάνουν. Ωστόσο ο Χιμένεθ θα χρειαστεί χρόνο.

Εκτίμηση: Χρόνο με τον χρόνο η πορεία του Αστέρα είναι πτωτική. Ομάδα που δεν την έχει αγκαλιάσει η περιοχή της, παρουσιάζει φέτος μία νέα πρόταση. Project με ρίσκο, με πολλά νέα πρόσωπα και καινούρια δομική λειτουργία. Δύσκολα θα πρωταγωνιστήσει, μάλλον θα παλέψει να μην κινδυνεύσει.

Ξάνθη

Τι έκανε πέρσι: Συγκέντρωσε τους ίδιους βαθμούς με τον ΟΦΗ (32), αλλά η Ξάνθη είχε το πλεονέκτημα στη μεταξύ τους ισοβαθμία, σώζοντας οριακά και απευθείας την κατηγορία. Αναμενόμενη η αποχώρηση του Μίλαν Ράσταβατς από το τιμόνι της ομάδας στο τέλος της σεζόν.

Προπονητής: Κίκο Ραμίρεθ (από τις 20 Μαΐου 2019). Αγωνιστική επανεκκίνηση πραγματοποιεί και η Ξάνθη, που έδωσε τα ηνία της ομάδας στον Κίκο Ραμίρεθ. Έπειτα από ένα ανεπιτυχές πέρασμα από τη Βίσλα Κρακοβίας (2017), ο Ισπανός προπονητής «ξενιτεύεται» για 2η φορά στην καριέρα του, με στόχο να παρουσιάσει μία νέα έκδοση της ακριτικής ομάδας, η οποία τα τελευταία χρόνια κινείται στη μετριότητα. Ο 49χρονος τεχνικός έχει δουλέψει κυρίως στις μικρές κατηγορίες της Ισπανίας και είναι ένα στοίχημα για την Ξάνθη, καθώς δεν διαθέτει «βαρύ» βιογραφικό...

Γήπεδο: Ξάνθη Arena (7.244)

Μεταγραφές: Αποκτήθηκαν 4 επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές (Φοσέ, Ρενέλα, Πολέτο, Στούργκεον), βασικοί μέσοι (Τερκί, Τεϊσέιρα), γενικά η Ξάνθη άλλαξε κορμό. Σημαντικές μονάδες αποχώρησαν. Ο Ζίβκοβιτς (που αντικαταστάθηκε από τον μέτριο γκολκίπερ Αμπάντ), οι μέσοι Κάστρο, Μελιόπουλος, οι επιθετικοί Γέντρισεκ, Μπρίτο, Σαρπόνγκ. Νέα εκδοχή της ακριτικής ομάδας, με πολλές αλλαγές στο ρόστερ.

Προετοιμασία: Ο Ραμίρεθ παρουσίασε στο ΟΑΚΑ μία κακοστημένη ομάδα σε διάταξη 3-5-2, με τον Παναθηναϊκό να κάνει πάρτι στην εστία της. Το τελικό 3-0 είναι και λίγο, απείλησε μονάχα στο τελευταίο 15λεπτο. Διάταξη 4-2-3-1 και 4-4-2 δοκίμασε ο προπονητής της σε όλη την προετοιμασία, τέσταρε με τους «πράσινους» και τα 3 στόπερ. Στα φιλικά έκανε 5 νίκες, επικρατώντας των ΑΕΛ (1-0), Νέας Σαλαμίνας (2-1), Παραλιμνίου (3-1) και φέρνοντας ισοπαλία 1-1 με τον Βόλο, μεταξύ άλλων.

Εκτίμηση: Οι καλές εποχές της Ξάνθης φαίνεται πως έχουν περάσει. Ο στόχος της ήταν και θα είναι η παραμονή στη Super League 1. Λιγόστεψαν οι ομάδες και πλέον θα κινδυνέψει περισσότερο. Ίσως από κάθε άλλη φορά… Τον Ιανουάριο είχε τεθεί θέμα πώλησής της, αλλά η διοίκηση Πανόπουλου παραμένει.

ΟΦΗ

Τι έκανε πέρσι: Χρειάστηκε γκολ στο 90+5’ (από τον Ναμπί), στο επαναληπτικό μπαράζ με τον Πλατανιά (3-2), για να εξασφαλίσει την παραμονή στην 1η Κατηγορία και τη νέα σεζόν. Η επιστροφή στη Super League σημαδεύτηκε και από την αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση του ΟΦΗ, που έδωσε νέα πνοή στο Ηράκλειο και σε ολόκληρη την Κρήτη.

Προπονητής: Γιώργος Σίμος (από τις 12 Ιουλίου 2019). Ο Χάιμε Βέρα δεν είχε το απαιτούμενο δίπλωμα για να συνεχίσει να κοουτσάρει στην Ευρώπη και ο ΟΦΗ υποχρεώθηκε να πάει χωρίς προπονητή στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και το πρώτο διάστημα αυτού. Ο Γιώργος Σίμος, ο οποίος είχε αγωνιστεί και ως ποδοσφαιριστής στους Κρητικούς, έχει μία τεράστια ευκαιρία μπροστά του, δουλεύοντας κάτω από τις καλύτερες συνθήκες μετά την έλευση του Μιχάλη Μπούση. Πάντως, ο 41χρονος τεχνικός για πρώτη φορά εργάζεται ως επικεφαλής προπονητής σε επαγγελματική ομάδα και σε απαιτητικό περιβάλλον.

Γήπεδο: Θεόδωρος Βαρδινογιάννης (7.315)

Μεταγραφές: Προσθήκες όπως των Τσιλιανίδη (μέσος), Λισάντρο Σεμέντο (επιθετικός), Μεγιάδο (μέσος) ανεβάζουν επίπεδο τον ΟΦΗ. Με σύνεση κινήθηκε ο σχεδιασμός και δίχως περιττά ανοίγματα. Άλλαξαν αρκετά πρόσωπα (οι επιθετικοί Πάρσον, Βουό, Κουτσιανικούλης, οι αμυντικοί Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Κομεσίδης). Στοίχημα για τον κόουτς Σίμο η ομοιογένεια.

Προετοιμασία: Ο ΟΦΗ της νέας σεζόν «χτίστηκε» στην Ολλανδία και στα 2 σημαντικότερα τεστ μέτρησε 1 νίκη και 1 ήττα. Οι Κρητικοί επικράτησαν της Άντερλεχτ με 1-0, αλλά έχασαν με το βαρύ 6-2 από τον Άγιαξ. Συνολικά ηττήθηκαν σε 6 από τα 8 φιλικά τους! Στο τελευταίο έμειναν στην ισοπαλία 2-2 με τον Εργοτέλη.

Εκτίμηση: Η διοίκηση Μπούση προσφέρει σταθερότητα, ωστόσο πέρυσι δεν κατάφερε να αλλάξει τη μοίρα της ομάδας. Κάλλιστα οι Κρητικοί θα μπορούσαν να παίζουν τώρα στη Super League 2! Έχοντας συσπειρώσει τον κόσμο τους, αναμένονται πιο δυνατοί. Αν έπρεπε να επιλεγεί μία ομάδα στο Πρωτάθλημα ως ευχάριστη έκπληξη, θα μπορούσε να είναι ο ΟΦΗ. Κυρίως επειδή προοδεύει σε ένα -μη τοξικό πλέον- περιβάλλον…

Βόλος ΝΠΣ

Τι έκανε πέρσι: Από εκεί που δεν το περίμενε κανείς, ο Βόλος εξασφάλισε με χαρακτηριστική ευκολία την άνοδο στη Super League 1 για 1η φορά στην ιστορία του, μετρώντας 2ο συνεχόμενο προβιβασμό και εκτοπίζοντας μεγάλα ονόματα της κατηγορίας. Μπορεί στο 2ο μισό της σεζόν να παρουσίασε αγωνιστική πτώση, αλλά χάρη στο εκπληκτικό ξεκίνημα με τις 10 νίκες στα πρώτα 12 επίσημα παιχνίδια της 2ης Κατηγορίας, κατάφερε να εκπληρώσει ένα μεγάλο όνειρο.

Προπονητής: Χουάν Φεράντο (από τις 12 Ιουλίου 2017). Είχε ένα βραχύβιο (μόλις 2 επίσημα ματς) πέρασμα από την Ελλάδα για λογαριασμό του Εργοτέλη στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015, αλλά ετοιμάζεται για την 3η του σεζόν στην ομάδα του Βόλου! Ο Καταλανός προπονητής μέτρησε 2 διαδοχικές ανόδους και καλείται να δείξει την αξία του στην κορυφαία κατηγορία της χώρας. Αν και μόλις 38 ετών, έχει, ήδη, 10 χρόνια εμπειρίας στους πάγκους. Θέλει να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο και με την εξασφάλιση του στόχου της παραμονής θα είναι απόλυτα επιτυχημένος.

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο (22.700)

Μεταγραφές: Αλισβερίσι μεγάλο και με ποικιλία. Μισό ρόστερ έφυγε, μισό ήρθε. Ανάμεσα στους αποχωρήσαντες ο Πίτου Γκαρσία (μέσος) και ο Ενγκουέν. Δεν συνέχισαν και Έλληνες παίκτες (Πίσπας, Πίτκας, Φράγκος), ωστόσο αντικαταστάθηκαν από ποδοσφαιριστές με ποιότητα και γνώση της ελληνικής πραγματικότητας (ο επιθετικός Γέντρισεκ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα). Ανάμεσα στους νεοφερμένους οι Μουνίθ (μέσος), Ζοάο (μέσος), Ατιγιαλάχ (μέσος), Μαξ (μέσος), Φεράρι (αμυντικός), Μυστακίδης (επιθετικός), Μπασόνγκ (αμυντικός), Σαρμιέντο (μέσος), Τσοκάνης (μέσος). Πρόσημο ενίσχυσης, μάλλον, θετικό.

Προετοιμασία: Το βασικό στάδιο πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι και στα σημαντικότερα φιλικά τεστ η νεοσύστατη ομάδα του Βόλου έδειξε ένα σφιχτό αγωνιστικό πρόσωπο. Ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 2-0 στο ΟΑΚΑ, μέτρησε 2 ισοπαλίες απέναντι σε ΑΕΛ και Ξάνθη με το ίδιο σκορ (1-1), ενώ έχασε από τη Λαμία με 2-1.

Εκτίμηση: Ως νεοφώτιστη ομάδα στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο στόχος είναι να διατηρήσει την παρουσία της σε αυτά και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Την ώρα που οργιάζουν οι φήμες για αγορά του ΑΦΜ από τον ιστορικό Ηρακλή...

Στοιχηματική
Πληροφορίες
+
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
Άμεσες πληρωμές
Εξαιρετικές Αποδόσεις
Βελτιωμένο Bet Builder*
Γκανιότα 0-3%
Ασιατικά
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
Κορυφαία αξιοπιστία
Live Streaming* 
Καθημερινές προσφορές*
Γκανιότα 0-3%
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
Παγκόσμιο brand name
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
Γκανιότα 6%+
Ασιατικά
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Sportingbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Sportingbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
Ευελιξία στις συναλλαγές
24ωρo chat στα Ελληνικά
Εξελιγμένο Cash Out*
Γκανιότα 0-3%
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
Δωρεάν συναλλαγές 
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
Φιλικό mobile
Γκανιότα 0-3%
Ασιατικά
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Επιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ