foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ισπανία, Segunda: Preview σεζόν 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 15 Αυγ 2019 19:20
Ισπανία-Segunda-Preview-σεζόν-2019-20.jpg

Το Σάββατο ανοίγει η αυλαία της Β' Ισπανίας. Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, όπου η Ανδαλουσία είχε ισχυρή παρουσία στη κατηγορία με τις περισσότερους εκπροσώπους, φέτος η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί. Πιο συγκεκριμένα η Ανδαλουσία φέτος έχει 3 ομάδες (Αλμερία, Κάντιθ, Μάλαγα), η Καστίγια και Λεόν 3 ομάδες (Μιραντές, Νουμάνθια, Πονφεραντίνα), η Μαδρίτη επίσης 3 (Αλκορκόν, Φουενλαμπράδα, Ράγιο Βαγιεκάνο), η Αραγονία 2 (Ουέσκα , Σαραγόσα), η Αστούρια 2 (Ρεάλ Οβιέδο, Σπόρτινγκ ντε Χιχόν), επίσης δύο από τα Κανάρια νησιά (Λας Πάλμας, Τενερίφε), το αυτό και από την Γαλικία (Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Λούγο), ενώ με μία εκπρόσωπο έχουν οι περιοχές της Καντάμπρια (Ράθινγκ Σανταντέρ), Καστίγια Λα Μάντσα (Αλμπαθέτε), Καταλονία (Τζιρόνα), Εξτρεμαδούρα (Εξτρεμαδούρα) και Βαλένθια (Έλτσε). Για 2η συνεχή χρονιά δεν υπάρχει φέτος ομάδα παράρτημα (π.χ. Ρεάλ Μαδρίτης Β) στην κατηγορία.

Η είσοδος του VAR

Τα πλαίσια της αναβάθμισης του πρωταθλήματος, το νέο στοιχείο που προστέθηκε πέρυσι, ήταν η αναμετάδοση όλων των αγώνων της κατηγορίας μέσω Youtube. Αυτό έδωσε την ευκαιρία να φτάσει εικόνα στα πέρατα της οικουμένης, γεγονός που αύξησε την δημοσιότητα της κατηγορίας. Προκειμένου όμως να αυξηθεί το κύρος ακόμα περισσότερο αλλά και για να απονεμηθεί περισσότερη δικαιοσύνη, αποφασίστηκε η εφαρμογή του VAR. Η απόφαση ήταν ομόφωνη και αποτελούσα καθολικό αίτημα των ομάδων που πολλές φορές την περυσινή χρονιά, έπεσαν θύματα κραυγαλέων λαθών της διαιτησίας.

 

Μακροχρόνιο στοίχημα

Ο στοιχηματισμός σε κάτι το μακροχρόνιο στην κατηγορία αντενδείκνυται. Είναι τόσο απρόβλεπτο το πρωτάθλημα που το ρίσκο απογειώνεται, ρίσκο που δεν αντικατοπτρίζεται στις προσφερόμενες αποδόσεις. Έχει νόημα μόνο αν ζητήσουμε υψηλή απόδοση, όπως για παράδειγμα το να ανέβει κατηγορία η Σπόρτινγκ Χιχόν (στο 7.50) ή το να πάρει και το πρωτάθλημα που πληρώνει 34.00.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Σπόρτινγκ Χιχόν, 2. Ράγιο Βαγιεκάνο, 3. Τζιρόνα, 4. Λα Κορούνια, 5. Κάντιθ, 6. Ουέσκα, 7. Αλμπαθέτε, 8. Σαραγόσα, 9. Οβιέδο, 10. Αλκορκόν, 11. Μάλαγα, 12. Λας Πάλμας, 13. Έλτσε, 14. Νουμάνθια, 15. Αλμερία, 16. Τενερίφε, 17. Εξτρεμαδούρα, 18. Φουενλαμπράδα, 19. Σανταντέρ, 20. Λούγο, 21. Μιραντές, 22. Πονφεραντίνα.

 

Σύστημα διεξαγωγής

Εξακολουθεί να ισχύει ό,τι γνωρίζουμε. Οι δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογία  ανεβαίνουν αυτόματα στη La Liga. Η 3η ομάδα που θα κερδίσει την άνοδο, θα προκύψει μέσα από τη γνωστή διαδικασία των μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν από την 3η έως την 6η θέση. Υποβιβάζονται οι 4 τελευταίες της βαθμολογίας. Κριτήρια ισοβαθμίας: α) Βαθμοί στα μεταξύ τους, β) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, γ) συνολική διαφορά τερμάτων, δ) συνολική καλύτερη επίθεση.

 

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Μ. Γκαρθία Μέσος Μάν. Σίτι Σπ. Χιχόν
Αντβίνκουλα Αμυντικός Τίγκρες Βαγεκάνο
Σάιθ Μεσοεπιθετικός Λιντς Τζιρόνα
Μάναϊ Επιθετικός Ίντερ Αλμπαθέτε
Αϊτόρ Γκαρθία Μέσος Κάντιθ Σπ. Χιχόν

 

 

Οι ομάδες της Segunda Division

Τζιρόνα

Τι έκανε πέρσι: Για δύο χρονιές ήταν τα κουράγια της στην 1η κατηγορία, την οποία αποχαιρέτησε εν μέσω του σκανδάλου Οίκος, οι πτυχές του οποίου ακόμα διερευνώνται. Έδειχνε ότι θα καταφέρει να κερδίσει την παραμονή καθώς την 28η αγωνιστική είχε φτάσει στη 12η θέση, αλλά από κει και μετά την πήρε η κάτω βόλτα. Κατέρρευσε ολοκληρωτικά τελειώνοντας της σεζόν με 9 ήττες στα 10 τελευταία ματς.

Προπονητής: Ο υποβιβασμός σήμανε ταυτόχρονα και την λύση της συνεργασίας με τον Εουσέμπιο Σακριστάν, στην θέση του οποίου ήρθε ο 52χρονος Χουάν Κάρλος Ουνθουέ. Είχε ως πρώτο προπονητής πέρασμα από τη Θέλτα (ήταν και ως βοηθός), τη Νουμάνθια και τη Ράθινγκ Σανταντέρ. Στο βιογραφικό του υπάρχει και η συμμετοχή ως βοηθού στο προπονητικό τιμ του Ενρίκε στη Μπαρτσελόνα (2014-17).

Έδρα: Montilivi (14.500)

Μεταγραφές: Ξεχώρισαν μεταξύ άλλων, η καλή η προσθήκη του πολύ έμπειρου κεντρικού αμυντικού Σαμού Σάιθ (Χετάφε, Λιντς, Σεβίλλη, Ατ.Μαδρίτης) που αθωώθηκε από το σκάνδαλο Οίκος, ήρθε ο πρώτος σκόρερ (9 γκολ) πέρυσι της Νουμάνθια, Ντιαμανκά, μέσω Σαραγόσα (ανήκει στη Σεβίλλη) ο 2ος σκόρερ (6 γκολ) πέρυσι της Σαραγόσα, Μαρκ Γκουάλ, ο βασικός πορτιέρο της Λούγο, Χουάν Κάρλος και ο βασικός μέσος της Κάντιθ, Χάιρο Ιθκουέρδο. Στον αντίποδα από τις πιο ηχηρές αναχωρήσεις ήταν αυτή του επιθ. μέσου Πορτού που μετά από τρία χρόνια έγινε «τσούρι ουρντίν», του κεντρικού Εσπινόσα που εντάχθηκε στους «παπαγάλους» της Εσπανιόλ και του επίσης κεντρικού αμυντικού Ραμάλχο μετά από 5 χρόνια παρουσίας στη ομάδα. Θετικότατο ισοζύγιο για την κατηγορία καθώς χτίζει πολύ ανταγωνιστική ομάδα, με παίκτες που είχαν υψηλό «κασέ» και τους ήθελαν ομάδες της Primera.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου και έγινε στην Τζιρόνα και στο Μάντσεστερ με την εικόνα της στα φιλικά να καταγράφει απολογισμό 3-1-2. Ξεκίνησε με τρεις νίκες (Αλ Άραμπι, Μπόρνμουθ, Ντέρμπι) και κατέληξε με ισοπαλία κόντρα σε Ταραγόνα και ήττες από Μονπελιέ και Ουέσκα.

Εκτίμηση: Αλλαγή δεδομένων για τους Καταλανούς που θα πρέπει να προσαρμοστούν στον φυσικό τους χώρο, την δεύτερη κατηγορία. Πάντως το χέρι μπήκε όσο πιο βαθιά στη τσέπη γινόταν, με το στόχο που τέθηκε να είναι η άμεση επάνοδος στη 1η κατηγορία. Γεγονός είναι ότι χτίζει πολύ ανταγωνιστική ομάδα, με παίκτες υψηλού κόστους. Η θεωρία την συγκαταλέγει ανάμεσα στα φαβορί, τουλάχιστον για πρώτη 6αδα. Βέβαια υπάρχουν και οι εκκρεμότητες της υπόθεσης «Οίκος» με τα στημένα στα οποία εμπλέκεται και που δεν πρέπει να παραγνωριστούν.

 

Ουέσκα

Τι έκανε πέρσι: Φούνταρε «αύτανδρη» από την Πριμέρα στην πρώτη της χρονιά στην κατηγορία καθώς δεν είχε ούτε τις προϋποθέσεις, ούτε την ποιότητα αλλά και ούτε τα χρήματα για τέτοιο επίπεδο. Σάκος του μποξ (ιδίως εκτός έδρας) όλη τη χρονιά, τερμάτισε προτελευταία με επίδοση 7-12-19. Θα έχει να θυμάται την εντός έδρας νίκη επί της Σεβίλλης και θα πρέπει να ξεχάσει την ήτα με 8-2 στο «Καμπ Νόου» από την Μπαρτσελόνα.

Προπονητής: Αλλαγή φρουράς στο πάγκο, με τον Φρανθίθκο να παραιτείτε και τον Μίτσελ να αναλαμβάνει. Ο νέος κόουτς ήταν στη Ράγιο Βαγιεκάνο (και την ανέβασε κατηγορία) από το 2016 (ξεκίνησε στις υποδομές), από την οποία απολύθηκε στις 18 Μαρτίου. Για πρώτη φορά θα κάτσει σε πάγκο εκτός της Ράγιο, συνεπώς οι ικανότητές του εκτός «πρωτευούσης» θα κριθούν στη πορεία.

Έδρα: Estadio El Alcoraz (7.638)

Μεταγραφές: Όπως ήταν αναμενόμενο οι ανακατατάξεις στο ρόστερ ήταν μεγάλες. Ουσιαστικά η Ουέσκα γκρεμίστηκε και χτίζεται από την αρχή. Ονόματα όπως μεταξύ άλλων, ο Μιραμόν (δεξί μπακ), ο Ενρικ Γαγιέγο (φορ, η αξία του σε 1μιση χρόνο ανέβηκε 12.000% και πουλήθηκε 6 εκ.), ο Γκονθάλο Μελέρο (μέσος) τράβηξαν για άλλες «πολιτείες». Ως σημαντικότερες αφίξεις έχουμε, το δεξί μπακ Πέδρο Λόπεθ που άφησε μετά από 8 χρόνια τη Λεβάντε, τον μέσο Μικέλ Ρίκο μετά από 10 χρόνια στην Αθλέτικ, τον εξτρέμ Ραμπά της Ρ.Μαδρίτης αλλά και το Μοσκέρα της Ντέπορ και τον Ερμόσο (2.8 εκ. από Ράγιο). Το ρόστερ δεν έκλεισε καθώς ψάχνει ακόμα 2 ενδεκαδάτους και 5 εναλλακτικούς.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου και πραγματοποιήθηκε εντός Ισπανίας. Με εξαίρεση τα νικηφόρα 2-0 επί της Τζιρόνα και της Εχέα, στα υπόλοιπα έφερε ισοπαλίες με Λεβάντε (1-1), Καστεγιόν (2-2), Καλαχόρα (0-0) και Ολότ (0-0).

Εκτίμηση: Δεν θα έχει σχέση η περυσινή Ουέσκα με τη φετινή. Ο Μίτσελ ζήτησε 16 νέα πρόσωπα στην ομάδα, συνεπώς το στοίχημα της επιτυχίας του είναι μεγάλο. Είναι προφανές ότι λείπει αυτή τη στιγμή η ομοιογένεια. Θεωρητικά η Ουέσκα θα ανήκει στο γκρουπ των ομάδων που θα διεκδικήσουν 6άδα.

 

Ράγιο Βαγιεκάνο

Τι έκανε πέρσι: Τίποτα απολύτως. Αυτή είναι η απάντηση για τη Ράγιο που έπεσε στη Σεγούντα με «γδούπο» αμέσως μόλις ανέβηκε. Τερμάτισε τελευταία, με τη χειρότερη άμυνα (70 γκολ), τις περισσότερες ήττες (22), τραγική εκτός (3-2-14), με τα «ντόρτια» και τις «πεντάρες» σε ημερήσια διάταξη.

Προπονητής: Από τον περασμένο Μάρτιο έχει αναλάβει (στη θέση του Μίτσελ), ο Πάκο Χέμεθ για να τρέξει το φετινό project. Έχει 12ετη εμπειρία ως πρώτος προπονητής, με πολλές παραστάσεις με την κατηγορία αλλά και από Μεξικό (Κρους Αζουλ). Θα δούμε σαφώς 4-2-3-1, με τους πλάγιους μπακ να ανεβοκατεβαίνουν βοηθώντας μπρος πίσω και βέβαια πρεσάρισμα στον αντίπαλο όταν έχει τη μπάλα στη περιοχή. Δηλαδή κλασική συνταγή Χέμεθ.

Έδρα: Campo de Fútbol de Vallecas (14.708)

Μεταγραφές: Στη Ράγιο θεωρούν ως σπουδαιότερη μεταγραφή αυτή του πλέον ελπιδοφόρου παίκτη στην Ισπανία, τον 19χρονο επιθετικό Αντρες Μαρτίν (Κόρδοβα) αντί 2 εκ.. Παρέμεινε με 2.8 εκ. ευρώ που πληρώθηκαν στη Τίγρες, για το δεξί μπακ Αντβίνκουλα ήρθε η «μπαλαδόφατσα» επίσης από την Κόρδοβα, ο Ιταλός φορ Πιοβακάρι, ο οργανωτικός μέσος της Μαχαδαόντα, Όσκαρ Βαλεντίν (μέσος), ο έμπειρος αμυν. Σάβελγιτς (Αλμπα, Αλμερία). Αναμενόμενες και οι αναχωρήσεις όπως αυτή του Ερμόσο (Ουέσκα) ή αυτή του μπακ Γκάλβεθ που τράβηξε προς Κατάρ.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου η οποία έλαβε μέρος σε Ισπανία και Αυστρία. Έδωσε δυνατά φιλικά, μένοντας χωρίς νίκη με Μάιντς (0-2), Μπορούσια Ντόρτμουντ (1-2), Αλκορκόν (2-3), Λεγανές (2-2), Λας Ρόθας (0-0), κλείνοντας τα φιλικά της με την Κόρδοβα (0-0).

Εκτίμηση: Κάθε ομάδα που πέφτει από την Πριμέρα λογίζεται ως φαβορί εκ νέου για άνοδο. Οι δηλώσεις πάντως του κόουτς είχαν πολλές ασάφειες αφήνοντας πολλά ενδεχόμενα ανοιχτά. «Θα δούμε», «θα κρίνουμε» και «ελπίζουμε». Φαβορί για 6άδα και για νέα άνοδο.

 

Μάλαγα

Τι έκανε πέρσι: Δεν μπόρεσε να γυρίσει στη μεγάλη κατηγορία που ήταν ο στόχος της, τερμάτισε 3η στη κανονική διάρκεια συνεπώς η χρονιά κρίνεται ως αποτυχημένη. Πλήρωσε την «κοιλιά» που έκανε δύο μήνες πριν τα μπαράζ με συνέπεια να βγει εκτός διεκδίκησης της 2η θέσης. Έφτασε στα μπαράζ όπου δεν είχε την τύχη με το μέρος και αποκλείστηκε από την Ντέπορ.

Προπονητής: Στις 15 Απριλίου ο άνεργος επί δύο χρόνια Βίκτορ Σάντσεθ δελ Άμο, αντικατέστησε τον Χουάν Μουνίθ και παρέμεινε και φέτος στις «αντζούγιες». Θιασώτης του 4-3-3 στα 7 ματς στη Μάλαγα δεν είναι δογματικός αλλά προσαρμόζει το σύστημά του ανάλογα τις ανάγκες της ομάδας και τον αντίπαλο.

Έδρα: La Rosaleda (30.000)

Μεταγραφές: Οικονομικά ζόρια φέτος στους «μαλακιτάνος» με συνέπεια να επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών μέχρι να ισοσκελιστεί το financial control. Ως την 1η Αυγούστου είχε αποκτήσει μόνο τον 33χρονο Ιάπωνα επιθετικό Οκαζάκι (Λέστερ, Στουτγκάρδη, Μάιντς). Στον αντίποδα έδιωξε όσους μπορούσε προσπαθώντας να διώξει και άλλους για να ισοσκελίσει τα οικονομικά. Έφυγαν ήδη οι Γουστάβο Μπλάνκο (φορ, 39/9), Χάρπερ (φορ, 25/4), Τόρες (αμυν., 38/1), συν οι Σελέζνοφ, Ρίκα, Λάσεν, Ροσάλες, Μπρέζανσιτς, Σεσινί.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου κάνοντας την προετοιμασία της στην Εστεπόνα της Κόστα δελ Σολ, Μάλαγα. Απέφυγε πολύ δυνατά ματς εκτιμώντας ότι με ομάδες της κατηγορίας, θα συντονιστεί καλύτερα. Ισοπαλίες με Αλχεθίρας (0-0) και Κόρδοβα (1-1), ήττες από Μαγιόρκα (2-0) και Κάντιθ (1-0, με πολύ ξύλο και αποβολές) και νίκη εί της Μελίγια (1-0).

Η Μάλαγα είναι ένα καζάνι που βράζει ολοένα και περισσότερο. Οι πάντες τα έχουν με τον ιδιοκτήτη Αλ Τανί που έχει αφήσει την ομάδα ξεκρέμαστη αρνούμενος ουσιαστικά να την πουλήσει. Η ομάδα δεν έχει κάνει ακόμα μεταγραφές (ζήτημα αν θα μπορέσει) συνεπώς είναι αδύνατον να διεκδικήσει κάτι φέτος παρά το ότι κράτησε κάποιους ποιοτικούς παίκτες.

 

Αλμπαθέτε

Τι έκανε πέρσι: Ανέλπιστα καλή χρονιά για την «κέσο μεκάνικο» που τερμάτισε 4η στη βαθμολογία χάνοντας την άνοδο στα μπαράζ από τη Μαγιόρκα. Ουδείς της υπολόγιζε στην αρχή της χρονιάς, στην οποία έφτασε να διεκδικεί απευθείας άνοδο ούσα 2η την 35η αγωνιστική.

Προπονητής: Όπως ήταν απόλυτα λογικό και αναμενόμενο, ο Λουίς Μιγκέλ Ραμίς παρέμεινε στο τιμόνι της ομάδας. Πέρυσι δημιούργησε ένα σύνολο με θαυμαστές επιδόσεις εκτός έδρας, εξαιρετικά δυσκολοκατάβλητο. Παίζει με 4-4-2 ή 4-2-3-1.

Έδρα: Carlos Belmonte (17.300)

Μεταγραφές: Οι ανακατατάξεις στην «Άλμπα» την άφησαν καταρχήν αλώβητη την επιθετική της γραμμή (Θοθούλι, Ακούνια, Μανάχ), με τις μεταβολές στις άλλες γραμμές όπου έχασε περί τους πέντε βασικούς (Τζεντιλέτι, Τεχέρο, Βαλντράμα, Μαλσά, Φέμπας), τους οποίους αντικατέστησε μεταξύ άλλων με τους Οχέδα (από Λεγανές ήταν στη Γρανάδα), Άλβαρο Χιμένεθ (δανεικό από Χετάφε), Καρίμ Αζαμούμ (Κάντιθ), Αλμπέρτο Μπενίτο (Σαραγόσα), Φουστέρ Λάθαρο (Γκιχουέλο), Εργκάς (Ντιφενσόρ). Ως τις 12 Αυγούστου είχε πραγματοποιήσει 10 μεταγραφές. Ουδέτερο το ισοζύγιο.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου και έπαιξε κατά σειρά με Λα Ρόντα (3-2), Χετάφε Β (2-1), Αλαβές (1-2), Χετάφε (1-1), Έλτσε (1-0) και Λεγανές (1-3).

Εκτίμηση: Αναμένουμε την Αλμπαθέτε και φέτος ανταγωνιστική. Κράτησε δυνάμεις στις μεταγραφές, αντικαθιστώντας παράλληλα της απώλειες με παίκτες ικανούς να εκπληρώσουν τα «θέλω» της. Θέμα χρόνου να δέσει την ομάδα ο Ραμίς. Δηλώνουν πάντως πως θα είναι δύσκολο να επαναλάβουν την περυσινή πορεία.

 

Ντεπορτίβο Λα Κορούνια

Τι έκανε πέρσι: Αδιαφιλονίκητο φαβορί για άνοδο ως τα μέσα της χρονιάς, ξαφνικά κατέρρευσε προς γενική έκπληξη και απογοήτευση των οπαδών της. Ασθμαίνοντας μπήκε οριακά ως 6η στα μπαράζ, όπου αφού πρώτα απέκλεισε με μπόλικη τύχη τη Μάλαγα, «τράκαρε» στο τοίχο της Μαγιόρκα και έμεινε στη κατηγορία. Προφανώς αποτυχημένη χρονιά.

Προπονητής: Από τη στιγμή που χάθηκε η άνοδο, η Ντέπορ δεν είχε πρόθεση να κουβεντιάσει με τον Μαρτί, με τον οποίο έληξε τη συνεργασία της. Στη θέση του ήρθε ο «φιλόσοφος» του αθλήματος Ανκέλα, με τρομερή πείρα στη κατηγορία (πάνω από 500 αγώνες) που πέρυσι ήταν στην Οβιέδο και απολύθηκε (άδικα).

Έδρα: Abanca-Riazor (34.600)

Μεταγραφές: Ξεχνάμε την περυσινή ομάδα καθώς πολλά από τα «ασημικά» αποχώρησαν (Κίκε, Εσπόσιτο, Κ.Φερνάντεθ, Ντουάρτε, Πάμπλο Μάρι, Σαούλ, Ντελχί). Στη θέση τους ήρθαν ποδοσφαιριστές που υπολείπονται σε αίγλη σε σχέση με τους αποχωρήσαντες. Ως βασικός στη νέα «Ντέπορ» προορίζεται μεταξύ άλλων, ο μέσος της Κάντιθ Ακέτσε, ο φορ στην Αλκορκόν Μπόρχα Γκαλάν, από την ΑΕΚ ο αμυντικός Λαμπρόπουλος, ο Σιμπάσκι από την Χετάφε (παίζει ακριβώς στη θέση του Εσπόσιτο), ο αρ. μπακ Λουίς Ρουίθ από τη Λούγο, από τη Λεγανές ο φορ Κονέ (ήταν δανεικός στη Μάλαγα χωρίς επιτυχία), με τελευταία άφιξη αυτή του Περού Νολασκοαίν (αμυντικός-μέσος δανεικός από Αθλέτικ). Το ρόστερ δεν έχει κλείσει ακόμα, με τους Βαλεντίν και Καρτάμπια μάλλον προς αποχώρηση.

Προετοιμασία: Απέφυγε τα πολλά φιλικά αποφεύγοντας επίσης τα μεγάλης δυσκολίας, προτιμώντας ομάδες της κατηγορίας της αλλά και χαμηλότερης. Νίκησε Φαμπρίλ (2-1), Πονφεραντίνα (1-0), Τενερίφε (2-1), Μπέτις (1-0), Ουν.Σαλαμάνκα (1-0) και έφερε ισοπαλία με Φερόλ (1-1) και Ποντεβέδρα.

Εκτίμηση: Πολύ δύσκολη η εκτίμηση για τη φετινή Ντέπορ διότι διαλύθηκε και ξαναχτίστηκε από την αρχή. Οι ικανότητες του κόουτς Ανκέλα αλλά και η προσαρμογή των νέων παικτών στα θέλω του, θα καθορίσουν πολλά στη πορεία. Ακόμα δεν είναι έτοιμη. Θεωρητικά κυνηγά φυσικά άνοδο.

 

Κάντιθ

Τι έκανε πέρσι: Επί 35 αγωνιστικές έδωσε σκληρή μάχη και έδειχνε να πετυχαίνει το στόχο των μπαράζ. Όμως τις τελευταίες 7 αγωνιστικές, έκανε 5 ισοπαλίες και δύο ήττες, αρκούμενη στην 7η θέση. Σύμφωνα με την πορεία της στα 6/7 του πρωταθλήματος, θεωρείτε αποτυχία που δεν μπήκε στα μπαράζ.

Προπονητής: Οι οπαδοί της ομάδας μπορεί να απογοητεύτηκαν σφόδρα από την μη είσοδο της ομάδας στα μπαράζ, ωστόσο η διοίκηση είχε άλλη άποψη. Εκτίμησε την αξία, τις ικανότητες και την προσφορά του κόουτς Άλβαρο Θερβέρα, στον οποίο εμπιστεύτηκε και πάλι το project των «Καντιτάνος».

Έδρα: Ramon de Carranza (25.000)

Μεταγραφές: Ανακατατάξεις είχαμε και στο ρόστερ της Κάντιθ όπου έχασε παίκτες αλλά κράτησε και βασικούς πυλώνες της σε όλες τις γραμμές. Παρελθόν βασικά ονόματα όπως οι Κεσόγιεβιτς (αμυν.), Ακέτσε (μέσος), Ιθκουέρδο (μέσος), Βεγιέχο (επιθ.). Στη θέση τους ήρθαν μεταξύ άλλων ποιοτικοί παίκτες, όπως ο Καλά (αμυν., Λας Πάλμας), Μποντίγκερ (αμυν., Τουλούζ, ήταν δανεικός στη Κόρδοβα), Φάλι (μέσος, Νάστικ), Ακαπό (μέσος, Ουέσκα), Καρσελέν (εξτρέμ, Μαχαδαόντα). Δεν πήγε άσχημα η Κάντιθ ωε τώρα με το ισοζύγιο της να είναι θετικό. Το ρόστερ δεν έκλεισε ακόμα.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε στις 11 Ιουλίου και έδωσε 8 φιλικά με απολογισμό 6-2-0. Έπαιξε ως επί το πλείστον με ομάδες χαμηλής δυναμικότητας (Μπαρμπάτε, Σικλάνα, Λος Μπάρος, Λινένσε). Ξεχώρισαν πάντως οι νίκες της με Μάλαγα (1-0) και Αλ Ραγιάν (1-0).

Εκτίμηση: «Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για στόχους» δήλωσε πρόσφατα ο προπονητής της, όμως κατά τα ψέματα. Η Κάντιθ έχει στόχο στη χειρότερη τα μπαράζ. Αναμένουμε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και φέτος και να πιέσει για άνοδο.

 

Οβιέδο

Τι έκανε πέρσι: Έδωσε τις μάχες της, της 26η αγωνιστική πάτησε στην 6η θέση αλλά στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος δεν άντεξε, αρκούμενη στην 8η θέση. Ούτε μία φορά δεν τα κατάφερε στα δύσκολα, συνεπώς πήρε ότι της άξιζε.

Προπονητής: Ο Σέρτζιο Εχέα ανέλαβε τους «Οβιεδίστας» 7 αγωνιστικές πριν το φινάλε της περασμένης και παρά την αποτυχία της εισόδου στα μπαράζ, ήταν καθολική απαίτηση των οπαδών να μείνει. Παλιός γνώριμος στην ομάδα, ήταν και το 2016 όταν και παραιτήθηκε καθώς στα αποδυτήρια είχε χαθεί ο έλεγχος, αν και η ομάδα ήταν 3η. (τελικά έμεινε εκτός 6αδας).

Έδρα: Carlos Tartiere (30.500

Μεταγραφές: Τόπο στα νιάτα για τη Ρεάλ, που ανέβασε στη πρώτη ομάδα επτά παίκτες από τις υποδομές της. Ως νέο απόκτημα ήρθε για την άμυνα ο Αλεχάντρο Αρίμπας (Τίγρες) και ο Χάβι Φερνάντεθ (ΟΥΚΑΜ Μούρθια), για το δεξιό άκρο της μεσαίας γραμμής ο Σανγκαλί (Αλκορκόν) και ο Νιέτο (Έρκουλες) και για την επίθεση ο Ορτούνιο (δανεικός από Άλμπα). Απώλεια ήταν η σημαία της ομάδας, Τοτσέ (επιθ) αλλά και οι Φολχ (μέσος), Χάβι Ερνάντεθ (αμυν.).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου και έδωσε 6 φιλικά στο σύνολο με απολογισμό 2-1-3. Το σημαντικότερο φιλικό ήταν και το τελευταίο κόντρα στην Αλαβές που έχασε με 2-1.

Εκτίμηση: Η Οβιέδο ανανεώθηκε με νιάτα από τα σπλάχνα της ομάδας. Η ικανότητά τους θα φανεί. Ουσιαστικά η ομάδα θα στηριχτεί στην περσινή, συν τις λίγες προσθήκες και τα back up με τους νεαρούς. Μάλλον μία από τα ίδια και φέτος.

 

Σπόρτινγκ ντε Χιχόν

Τι έκανε πέρσι: Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Η 2η σερί της χρονιά στη κατηγορία, μετά τον υποβιβασμό της από την Πριμέρα, στέφθηκε από αποτυχία. Τερμάτισε 9η (πέρυσι 4η) έχοντας πολλές αδυναμίες και εντός αλλά και εκτός. Με 13 ήττες στη κατηγορία δεν έχεις ποτέ τύχη. Όλα ήταν απόρροια του χαμηλού ποιοτικά ρόστερ της, σε αναλογία με το όνομά της. Βασικά έπασχε επιθετικά και το πλήρωσε.

Προπονητής: Ο Χοσέ Αλμπέρτο ανέλαβε καθήκοντα στις 18 Νοεμβρίου πέρυσι (αντί του Ρουμπεν Μπαράχα) και θα συνεχίσει εκπονώντας το project της νέας σεζόν. Πεποίθηση στη Χιόχν είναι ότι μόνος άνθρωπος που μπορεί να οδηγήσει τη Χιχόν σε άνοδο είναι ο συγκεκριμένος. Το πλάνο που εκπονείτε με τον τεχνικό δ/ντη Μιγκέλ Τοσεσίγια δείχνει φιλόδοξο.

Έδρα: El Molinon-Enrique Castro Quini (30.000)

Μεταγραφές: Αρκετές οι ανακατατάξεις. Ξεχώρισε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της, του 21χρονου Μανού Γκαρθία (Μ.Σίτυ) με 4 εκ., ήρθε ο κεν. αμυν. Βαλιέντε (Παρτιζαν Βελ.), για την άμυνα και ο Μπόρχα Λόπεθ (Χάιντουκ), για το αρ. άκρο ο Νταμιάν Πέρες (Σαν Λορέντζο), για την επίθεση ο Άβαρο Βάθκεθ (ελεύθερος από Εσπανιόλ), για το δεξιό άκρο ο Μεδίνα (Νουμάνθια)και για το μεσοεπιθετικό κομμάτι ο εμπειρότατος Χάβι Φουέγο (Βιγιαρεάλ). Οι απώλειες της εντοπίζονται στους, Πεϊμπέρνες, Λοντ, Αλεγρία, Χεράλδες. Πάντως κράτησε όλα σχεδόν τα βασικά στελέχη στο κέντρο (Νάτσο Μέντεθ, Σαλβαδόρ, Καρμόνα) και στην επίθεση (Ντζούρτζεβιτς).

Προετοιμασία: Άρχισε στις 8 Ιουλίου, δίνοντας μερικά πολύ γερά φιλικά. Στα σημαντικότερα, νίκησε Ναντ (2-0), έκανε ισοπαλίες με Χετάφε (1-1), Αλαβές (0-0) και έχασε από τη Βαγιαδολίδ (2-0).

Εκτίμηση: Περιμένουμε φέτος το κάτι παραπάνω. Ίσως κάνει την έκπληξη διότι η δυναμική υπάρχει. Θέλει πάντως ακόμα ενίσχυση στην επίθεση αλλά οι μεταγραφές δεν τελείωσαν ακόμα.

 

Αλμερία

Τι έκανε πέρσι: Δεν φτιάχτηκε για άνοδο αλλά για να κερδίσει άνετα την παραμονή. Σταθερά πάνω από το μέσος της βαθμολογίας, έδειξε μία σταθερότητα όλη τη χρονιά, γεγονός που της έφερε ηρεμία. Μεγάλο όπλο η έδρα της όπου ηττήθηκε μόλις 3 φορές (10-8-3) και η πολύ καλή άμυνα (με μόλις 39 γκολ παθητικό, ήταν η 7η καλύτερη).

Προπονητής: Το πρώτο που έκαναν οι «Αλμεριένσες» ήταν να μην ανανεώσουν τη συνεργασία με τον Φραν Φερνάντεθ. Μετά από πολλές διαδικασίες και αναζητήσεις κατέληξαν στον Όσκαρ Φερνάντεθ (το 2011 στον Αστ. Τρίπολης), που ήταν στην Ατλ.Μαδρίτης Β. Όμως μετά την πώληση του συλλόγου στον Σαουδάραβα κροίσο Τουρκί Αλ-Σείκχ (τέως υπουργός αθλητισμού στη Σ.Αραβία), απολύθηκε αρχές Αυγούστου και στην θέση του ήρθε ο Πέδρο Εμάνουελ.

Έδρα: Juegos Mediterraneos (21.350)

Μεταγραφές: Μία περίπου ενδεκάδα παικτών αποχώρησε και άλλη μία ήρθε, καλύπτοντας τις θέσεις που δημιουργήθηκαν οι απώλειες. Υπήρξαν αποχωρήσεις σε όλες τις θέσεις (Α.Χιμένεθ ο αρχισκόρερ, Σάβελγιτς, Χουάν Κάρλος, Ναρβάεθ, Ετέκι, Λουίς Ριόχα), παραμονές βασικών (Ρομέρα, Θέσαρ ντε λα Οθ) και αλλά και προσθήκες. Δυνατές αυτές στα σέντερ μπακ των Πεϊμπέρνες (Λοριάν, ήταν στη Χιχόν), Χουάν Ιμπίθα (Βιγιαρεάλ), για το κέντρο ήρθε ο Νκανά (Άντερλεχτ) και για την επίθεση ο Γκονζάλο Μπουένο (Πατριότας). Πάνω κάτω ισορροπημένη η ζυγαριά της.

Προετοιμασία: Οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς επηρέασαν και το πρόγραμμα των φιλικών της αγώνων καθώς μερικά ακυρώθηκαν. Νίκησε πάντως τη Μούρθια με 2-0, την Ελ Εχίδο 1-0, έκανε 1-1 με την Λας Πάλμας και έχασε 1-0 από τη Γρανάδα και 2-0 από τη Λεβάντε.

Εκτίμηση: Φυσιογνωμικά δείχνει ίδια με πέρυσι. Όμως οι πολλές αλλαγές επιβάλουν να κρατήσουμε στάση αναμονής μέχρι να δέσει ως ομάδα. Λογικά δεν θα έχει κανένα θέμα παραμονής, με την είσοδο 10αδα απόλυτα εφικτό στόχο. Πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι η ομάδα πουλήθηκε (20 εκ.) σε δισεκατομμυριούχο Άραβα. Με το που ανέλαβε την ομάδα άλλαξε προπονητές ακύρωσε φιλικά και γενικά το ήρεμο κλίμα διαταράχτηκε. Να συμπληρώσουμε ότι ο νέος ιδιοκτήτης έχει την κατοχή του την Αιγυπτιακή Πύραμιντς, προξενώντας πολλά «προβλήματα» στο εκεί καθεστώς διότι μπήκε δυναμικά να σπάσει το δίπολο της Αλ Άχλι με την Ζαμάλεκ.

 

Έλτσε Τι έκανε πέρσι: Κατέπληξε βασικά με τον δεύτερο γύρο που πραγματοποίησε, κερδίζοντας άξια και εύκολα την παραμονή στη κατηγορία τερματίζοντας στην 11η θέση. Στο δεύτερο γύρο και μέχρι να πετύχει την παραμονή είχε υποστεί μόλις 3 ήττες, αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο.

Προπονητής: Μετά την επιτυχία της ανετότατης παραμονής στη κατηγορία, ο Πατσέτα, ταυτόχρονα με το καλό θέαμα προς το φινάλε της σεζόν, είναι ακλόνητος. Ήρθε και αθλητικός δ/ντης, ο εμπειρότατος Νίκο Ροντρίγκεθ με τον οποίον διαχειρίστηκαν για μεταγραφές ένα μπάτζετ 5 εκ. ευρώ.

Έδρα: Martinez Valero (33.700)

Μεταγραφές: Οι προσθαφαιρέσεις έδειξαν στους «Ιλιθιτάνος» ότι οι αλλαγές τους έγινα κυρίως μεσοεπιθετικά. Στην άμυνα κράτησαν όλους τους βασικούς, αλλά ήρθε δανεικός και ο Άντονι Λόπεθ (αρ. μπακ. δανεικός από Αθλέτικ), στο κέντρο έφυγαν οι Τσάβι Τόρες, Αζαμούμ, Χάβι Φλόρες) αλλά ήρθε ο Ομενούκε Μφούλου (Ρεντ Σταρ), ο Φιδέλ (παλιός της παίκτης), ο Πέρε Μιλά (Εϊμπάρ), ο Ραμόν Φολχ (Οβιέδο), στην επίθεση έφυγε ο Κάρλος Κάστρο, έμεινε όμως ο Νίνο και ο Κουάσμι, τους οποίους θα πλαισιώσει ο Μανού Χούστο (Κορούξο), ο Μεδίνα (Μιραντές). Δεν έχασε δυνάμεις αλλά στον αντίποδα ενισχύθηκε ελαφρά.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε τα φιλικά της σημειώνοντας 5 σερί νίκες αλλά απέναντι σε πολύ χαμηλής δυναμικότητας ομάδες. Στα δύο πάντως πιο δυνατά της τεστ έχασε από Αλμπαθέτε 1-0 και από Λεβάντε με 2-0.

Εκτίμηση: Πολύ νωρίς για να ψάχνει η Έλτσε κάτι άλλο πέραν της σωτηρίας. Η προσπάθεια της θα είναι να σταθεροποιηθεί στη κατηγορία. Πάντως δεν γίνεται να στηριχτεί και φέτος επιθετικά στον «παππού» Νίνο.

 

Λας Πάλμας

Τι έκανε πέρσι: Η απόλυτη απογοήτευση. Ίσως η μεγαλύτερη της κατηγορίας. Η «πίο πίο» ξεκίνησε με ένα τρομερό ρόστερ για την άνοδο και στο τέλος κατέληξε να σώζει απλά την κατηγορία, τερματίζοντας 12η. Αποδείχθηκε για πολλοστή φορά ότι τα «ονόματα» και οι «βεντέτες» δεν αρκούν για να έρθουν οι επιτυχίες.

Προπονητής: «Στόχος της Λας Πάλμας δεν πρέπει να είναι η άνοδος τη νέα χρονιά, αλλά το δοξάζει τη φανέλα της σε κάθε αγώνα δίνοντας χαρά στους φιλάθλους της». Αυτή η δήλωση του Πέπε Μελ ήταν η αιτία να παραμείνει στο τιμόνι της «πίο πίο», παρά το γεγονός ότι αφού αντικατέστησε τον Πάκο Ερέρα στις 4 Μαρτίου, είχε πολύ μέτρια αποτελέσματα.

Έδρα: Gran Canaria (32.400)

Μεταγραφές: Βίωσε ένα περίεργο καλοκαίρι, στο οποίο προσπάθησε να διώξει παίκτες παρά να πάρει. Στο τέλος ήρθε και η απαγόρευση μεταγραφών λόγω financial control, οπότε σχεδόν ξέμεινε από παίκτες. Ως τώρα έφυγαν οι Μπλουμ, Φιδέλ, Ράφα Μιρ, Καλά, Ναουθέτ Πέρεθ, Πενιάλμπα και έπονται και άλλοι. Μέχρι τα μέσα Αυγούστου ο κόουτς Πεπε Μελ είχε στη διάθεση του μόλις 17 παίκτες καθώς οι Κίριαν, Ντρολέ (επιθ., δανεικός από Αντάλια) και Αλέξις Σουάρεθ δεν μπορούν να βγάλουν δελτίο ενώ υπάρχουν και τραυματίες (Κάστρο, Αραούχο).

Προετοιμασία: Έδωσε 8 φιλικά εκ των οποίων νικηφόρα ήταν μόνο αυτά με κάτι ομάδες της «γειτονιάς». Στα πιο σοβαρά τεστ με Κάντιθ (0-0), Αλμερία (1-1), Γρανάδα (0-2) και Μπέτις (0-1), έδειξε ότι υπάρχουν προβλήματα.

Εκτίμηση: Στην Λας Πάλμας μιλάνε πως πρώτος στόχος φέτος είναι η σωτηρία. Θα πάνε αγώνα αγώνα και ότι δείξει η πορεία. Για να το λένε κάτι παραπάνω θα ξέρουν καθώς βλέπουν ότι από μεταγραφές «γιοκ» ως τώρα. Υπάρχουν οικονομικά θέματα που δεν άφησαν την ομάδα να ενισχυθεί, όμως διαθέτει ακόμα παικταράδες με την ποιότητά τους να κρίνουν αγώνες.

 

Εξτρεμαδούρα

Τι έκανε πέρσι: Πέτυχε πανάξια την παραμονή στη κατηγορία, μετά από ένα εκπληκτικό φίνις. Την 33η αγωνιστική ήταν από τα φαβορί για «φουντάρισμα» στη 19η θέση αλλά ξαφνικά άρχισε πορεία πρωταθλητισμού. Πέτυχε 5 σερί νίκες, εκ των οποίων μερικές έκαναν κυριολεκτικά πάταγο (Μάλαγα, Ντέπορ) κατακτώντας τελικά την 13η θέση που την άφησε απόλυτα ευχαριστημένη.

Προπονητής: Παρά την φυγή του αστέρα Ενρικ Γαγιέγο, ο εντυπωσιακός τρόπος με τον οποίο η Εξτρεμαδούρα έμεινε άνετα στη κατηγορία, κράτησαν απόλυτα δίκαια στον πάγκο, τον Μανουέλ Μοσκέρα. Είχε αντικαταστήσει τον περασμένο Μάρτιο τον Ρόδρι.

Έδρα: Francisco de la Hera (11.600)

Μεταγραφές: Κράτησε δυνάμεις σε άμυνα και επίθεση, με το χώρο της μεσαίας γραμμής να έχει τις αλλαγές. Έφυγαν οι βασικοί Τιένθα, Ολάμπε και οι εναλλακτικοί Ν.Γκαρθία και Καπέλ, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τους Σέρχιο Ζιλ (Λούγο), για τα άκρα οι Ρότσα (Αλμερία), Παστράνα (Θέλτα) και Νόνο (Αλκορκόν). Ενισχύθηκε και η άμυνα με τους Ρουέδα (ΑΠΟΕΛ), Χοσέμα (Κόρδοβα) αλλά και τον Σταμπουλίδη του Άρεως ενώ για την επίθεση προορίζεται ο Άλεξ Λόπεθ (δανεικός από Μαγιόρκα).

Προετοιμασία: Έδωσε αγώνες (νικηφόρους) με μερικές άσημες ομάδες ενώ στα πιο δυνατά της τεστ, έχασε με 3-0 από τη Σετούμπαλ αλλά πήρε στο τελευταίο στη πρόβα τζενεράλε για το πρωτάθλημα, το 2-2 με τη Σεβίλλη.

Εκτίμηση: Η Εξτρεμαδούρα απέκτησε εμπειρία στη κατηγορία και ενισχύθηκε σε κάθε θέση που έχασε παίκτες. Αναμένουμε παρόμοια πορεία με πέρυσι, με μοναδικό στόχο τη σωτηρία.

 

Αλκορκόν

Τι έκανε πέρσι: Πρωτάθλημα έξω από λογική αυτό που έκανε η Αλκορκόν, η οποία τερμάτισε τελικά 14η. Οι πάντες έτριβαν τα μάτια τους όταν την 16η αγωνιστική την είδαν στη πρώτη θέση και μετά επίσης απορούσαν με την ανεξήγητη κατάρρευση που έπαθε. Πως να εξηγηθεί ότι από 1η θέση, στο δεύτερο γύρο σε 21 αγώνες έκανε μόλις 3 νίκες;

Προπονητής: Τα πανάθλια αποτελέσματα της ομάδας σε όλο το δεύτερο γύρο, ήταν η αιτία να χαθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κριστομπάλ Παράλο και να επέλθει η αλλαγή. Στους «Αλφαρέρος» ήρθε ο Φραν Φερνάντεθ που πέρυσι ήταν στην Αλμερία.

Έδρα: Sando Domingo (7.000)

Μεταγραφές: Δραστήρια στις μεταγραφές καθώς μαζί με την Φουενλαμπράδα ως τα τέλη Ιουλίου είχε τις περισσότερες. Δέκα παίκτες ήρθαν και άλλοι τόσοι έφυγαν με την επιθετική γραμμή να δέχεται τα περισσότερα πλήγματα. Ως σημαντική αποχώρηση ξεχωρίζει αυτή του αρχισκόρερ πέρυσι Χουάν Μουνιόθ (Λεγκανές), του επιθ. Σανγκαλί, του επιθ. Γκαλάν, του επθ. Περέιρα και του αμυν. Μπούργος (Εϊμπάρ). Ήρθαν μεταξύ άλλων οι δανεικοί οι Ντιέγκεθ (αμυν., Αλαβές), Ρουί Κόστα (επιθ., Πόρτο), Στόιτσκοφ (επιθ., Μαγιόρκα), Σόσα (μέσος, Ταγιέρες). Λίγο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα πήρε δανεικό από τη Χετάφε τον επιθ. Χάρπερ, οπότε οι επιθετικοί της νέας σεζόν ως τώρα είναι οι Κασαδεσούς (υποψήφιος για αναχώρηση), Σαντάθα, Ερνέστο, Ρουί Κόστα και Χάρπερ.

Προετοιμασία: Όλων των ειδών τα φιλικά της στα οποία νίκησε Μαχαδαόντα (1-0), Γέιδα (3-2), Ράγιο (3-2), έφερε ισοπαλία στο τελευταίο με την Φουενλαμπράδα (0-0) και έχασε από Γρανάδα (1-0), Λεγανές (3-0) και Ρεάλ Β (3-0). Προβλημάτισε αρκετά.

Εκτίμηση: Πολλές οι αλλαγές για την Αλκορκόν οπότε οι κρίσεις είναι επίφοβες. Η δυναμική της δείχνει πως μοναδικός στόχος θα είναι η άνετη παραμονή.

 

Σαραγόσα

Τι έκανε πέρσι: Χρονιά για κλάματα. Παταγώδης αποτυχία για μία ακόμα χρονιά για τους «μάνιος» που τερμάτισαν μέσα σε ανακούφιση στην 15η θέση. Η χρονιά ξεκίνησε με δηλώσεις, όνειρα, στόχους και κατέληξε να δίνει μάχη για την παραμονή στην κατηγορία καθώς είχε φτάσει μέχρι την 20ή θέση. Λάθη επί λαθών σε όλους τους τομείς για πολλοστή χρονιά.

Προπονητής: Στις 18 Δεκέμβρη ήρθε στην ομάδα ο Βίκτορ Φερνάντεθ (αντικαθιστώντας τον Λούκας Αλκαράθ) δηλώνοντας την ημέρα της παρουσίας του, «στο τέλος της σεζόν θα φύγω». Το τέλος της σεζόν ήρθε και οι πάντες κινητοποιήθηκαν να τον πείσουν να παραμείνει και το πέτυχαν. Όμως στις δηλώσεις του στρίμωξε τη διοίκηση λέγοντας «θέλω 3-4 παίκτες σε 15 μέρες. Θέλω να έρθουν παίκτες φιλόδοξοι, ικανοί, πεινασμένοι. Η φανέλα της Σαραγόσα είναι πολύ βαριά».

Έδρα: La Romareda (34.600)

Μεταγραφές: Λίγες οι αλλαγές στους «μάνιος». Για την επίθεση ήρθε από τη Λεβάντε ο Ντουαμενά (12/0), το κενό δεξιά στην άμυνα του Μπενίτο, ήρθε να καλύψει ο Βιγκαράι από την Αλαβές, για κεντρικό μπακ επιλέχθηκε ο Ατιένθα της Νουμάνθια, για την επίθεση ο Κολομβιανός Λουίς Σουάρες δανεικός από Ουότφορντ ενώ κάτι είδαν και πήραν τον 22χρονο Μπικόρο από την Τερουέλ για το μεσοεπιθετικό κομμάτι. Σημαντική η προσθήκη επίσης του Ιάπωνα μέσου Καγκάβα (Μ.Γιουνάιτεντ, Μπορούσια), παίκτη ειδώλου στη πατρίδα του, Ως αποχωρήσεις σημειώνουμε από την επίθεση των Άλβαρο Βάθκεθ, Γκουάλ, από κέντρο Σόρο, Αγκίρε, Πεπ Μπιέλ και από άμυνα ο Μπενίτο. Ουσιαστικά έχουμε τον περυσινό κορμό συν τις νέες προσθήκες.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε στις 11 Ιουλίου τις ετοιμασίες της για τη νέα χρονιά, «σκοτώνοντας» πρώτα κάποια Πένια Φεράνσα με 13-0 και μετά νίκησε Έμπρο 3-0, Καλαχόρα 4-0, Νάστικ 3-2, έμεινε στο 0-0 με Αλαβές ενώ έχασε στο τελευταίο από την Τουδελάνο με 1-0.

Εκτίμηση: Κάθε χρόνο η εκτίμηση αναγράφει «δε πάει άλλο, φέτος πρέπει να ανέβει κατηγορία» και κάθε χρόνο η διάψευση είναι παταγώδης. Καμία εκτίμηση δε μπορεί αν γίνει. Είναι ικανή για τα πάντα.

 

Τενερίφε

Τι έκανε πέρσι: Λογική η πορεία της διότι από την αρχή της χρονιάς δεν φρόντισε να αντικαταστήσει την επιθετική γραμμή που έχασε. Έχυσε ποτάμια ιδρώτα μέχρι να μπορέσει να σώσει τη χρονιά, παραμένοντας σε μόνιμη αγωνία. Τελικά κατάφερε να τερματίσει στη 16η θέση.

Προπονητής: Ο Λουίς Θέσαρ Σαμπέρδο μας τέλειωσε. «Κύριοι, αυτός είναι ένας προπονητής που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να μεγαλώσει. Νομίζω ότι κάναμε καλή επιλογή και πρέπει να τον καλωσορίσουν οι οπαδοί μας». Τάδε έφη ο αθλητικός δ/ντής των «τσιτσαρέρος», Βίκτορ Μορένο, την ημέρα της παρουσίασης του κόουτς Λόπεθ Γκαράι (ήταν στη Νουμάνθια). «Θα ήθελα να τεθεί ο στόχος της ανόδου, ωστόσο ο νέος μας προπονητής θέλει να πάμε βήμα βήμα. Δεν ζητάω πίεση αλλά όραμα» συμπλήρωσε ο Μορένο. Πάντως η προϊστορία λέει πως δύσκολα στεριώνει Βάσκος στο πάγκο της. Από τους 7 ως τώρα που βρέθηκαν στην ομάδα οι 6 απολύθηκαν.

Έδρα: Heliodoro Rodriguez Lopez (23.000)

Μεταγραφές: Λίγες οι αλλαγές στους «τσιτσταρέρος» που κράτησαν σχεδόν αναλλοίωτη την άμυνα και το κέντρο. Τα προβλήματα κλασικά θα υπάρξουν στο επιθετικό κομμάτι, καθώς οι προσθήκες είναι ελπιδοφόρες αλλά όχι εγγυημένες. Ήρθαν οι Ραμόν Μιέρες (επιθ., δανεικός από Αλαβές), Σίπσιτς (αμυν.), Άλεξ Μουνιόθ (αρ. μπακ), Σακ Μουρ (δεξί εξτρέμ), Μαζάν (αμυν.), Ντάνι Γκόμεθ (επιθ., Ρεάλ Καστίγια), Μπερμέχο (επιθ., Εσπανιόλ Β). Έφυγε ο Νάνο (επιθ., 31/4) ως σημαντικότερη αποχώρηση.

Προετοιμασία: Από τις 10 Ιουλίου ξεκίνησε με τη σειρά της τον αγώνα της, δίνοντας φιλικά μέτριας δυναμικότητας. Πρώτα ξεμούδιασε με κάποιες Άγκιλα Ατκό 9-0 και Μαρίνο 4-0, μετά ήρθαν οι «φάπες» από τη Κουλτουράλ (3-0) και τη Μπράγα Β (4-2), για να πάρει μετά τα πάνω της και να νικήσει Θέλτα με 1-0 και Ρεάλ Β με 3-2.

Εκτίμηση: Μεσοαμυντικά η Τενερίφε θα είναι οργανωμένη αλλά επιθετικά για μία ακόμα χρονιά δεν δείχνει δυνατή. Η άνετη παραμονή θα είναι ότι καλύτερο καταφέρει.

 

Νουμάνθια

Τι έκανε πέρσι: Τουλάχιστον απογοήτευσε. Τι έγινε η ομάδα που για να της βάλεις γκολ «μάτωνες»; Τι έγινε η ομάδα που εκτός έδρας «έφτυνες» αίμα να την κερδίσεις; Κάκιστη σε όλους τους τομείς κινδύνεψε με υποβιβασμό, όταν 5 αγωνιστικές πριν το τέλος βρέθηκε 18η. Τελικά κέρδισε μία θέση και κατέληξε 17η.

Προπονητής: Πειράματα κάνουν οι «Νουμαντίνος». Άφησαν να φύγει ο Λόπεθ Γκαράι, στη θέση του οποίου πήραν τον Λουίς Καριόν από την Μελίγια, με πρότερο βίο δύο χρονιές στη Κόρδοβα. Φιλόδοξος να αναδειχθεί (μόλις 40 ετών) δεν έβαλε «ούτε ταβάνια ούτε πατώματα» ως στόχο. Δεν έχει κολλήματα με συστήματα (δήλωσε).

Έδρα: Los Pajaritos (9.000)

Μεταγραφές: Κράτησε σχεδόν ανέπαφη την επίθεσή της με τις αλλαγές να αφορούν τις υπόλοιπες γραμμές. Οι Ατιένθα και Μεδίνα στην άμυνα και οι Βιγιάλμπα, Ντιαμανκά στο κέντρο είναι οι σημαντικότερες απώλειές της. Ως αντικαταστάτες ήρθαν οι Ε.Ερνάντεθ, Α.Καστεγιάνο, Ιβαν Καλέρο, Α.Βιθέντε ενώ ως playmaker διάλεξε τον Κούρο Σάντσεθ της Σεβίλλης.

Προετοιμασία: Δε κούνησε βήμα από τη Σόρια για την προετοιμασία της, δίνοντας πρώτο φιλικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης (0-3). Από και μετά έδωσε άλλους 6 αγώνες σημειώνοντας 4 νίκες (Μπαρακάλδο 3-0, Οσασούνα 3-1, Λογρονιές 2-1, Μπούργος 2-0) και δύο ισοπαλίες με Αθλέτικ 1-1 και Αθλέτικ Β 2-2.

Εκτίμηση: Δεν πείθει η Νουμάνθια ότι πάει να διεκδικήσει κάτι πολύ ψηλά. Στα συν ότι κράτησε κραταιά την επίθεσή της. Στα μείον ότι οι αντικαταστάτες στις υπόλοιπες θέσεις δεν πείθουν ότι θα καλύψουν επάξια τις θέσεις. Ας είμαστε γενικά επιφυλακτικοί για τις δυνατότητές της.

 

Λούγο

Τι έκανε πέρσι: Όλη τη χρονιά ακροβατούσε πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Την 37η αγωνιστική φάνηκε να παθαίνει «ηλεκτροπληξία» αλλά τελικά πρόλαβα η Ράγιο Μαχαδαόντα να αυτοκτονήσει πρώτη. Μία αγωνιστική πριν το τέλος την έσωσε η «αδιάφορη» Οβιέδο (νίκησε τη Μαχαδαόντα 4-3).

Προπονητής: Ο Ελόι Χιμένεθ έφτασε στη Λούγο τον περασμένο Απρίλιο, με μόνο στόχο να σώσει την ομάδα και το πέτυχε. Όπως λοιπόν ήταν φυσικό και αναμενόμενο παρέμενε στο πάγκο των «αλμπιβερμέγιος». Αφότου ήρθε υπέστη μόλις μία ήττα, έσπασε ιστορικό ρεκόρ του συλλόγου μη παραβίασης της εστίας, μένοντας παράλληλα για 6 αγωνιστικές αήττητος.

Έδρα: Anxo Carro (7.800)

Μεταγραφές: Ανακατατάξεις σε όλες τις γραμμές, από τη θέση του τερματοφύλακα (έφυγε ο βασικός Χουάν Κάρλος, 40 συμ.) μέχρι την επίθεση (έφυγε ο Εσκρίτσε, 30/3). Εξαιρετική πάντως είναι η προσθήκη του ακραίου Κανέγια (θρύλος στη Χιχόν), για το κέντρο χρήσιμη αυτή του Μπόρχα Ντομίνγκεθ (Αλκορκόν), εμπειρία δεξιά στην άμυνα με τον Βαλεντίν (δανεικός από Ντέπορ) και καλή για την επίθεση του Κάρλος Κάστρο (Μαγιόρκα). Υπήρξαν βέβαια και αρκετές απώλειες εκτός των προαναφερθέντων, όπως αυτές των Λάθο (μέσος, 35/8), Βιέιρα (αμυν., 34/1). Ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Προετοιμασία: Έδωσε 6 φιλικά, με πρώτο αυτό με τη Θέλτα (0-3), μετά νίκησε Ρεάλ Άβιλες 5-0 και Κομποστέλα 1-0, ακολούθησε το 1-1 με Οβιέδο, η νίκη με 2-0 επί της Ρεάλ Β και ολοκλήρωσε με το 1-1 κόντρα στην Πονφεραδίνα.

Εκτίμηση: Θα παλέψει και πάλι για την παραμονή. Δεν έχει την δυναμική η Λούγο για κάτι πολύ πιο αξιόλογο. Όσο πιο γρήγορα ο Ελόι Χιμένεθ «δέσει» την ομάδα, τόσο πιο γρήγορα θα είναι ανταγωνιστική, ιδίως εντός έδρας.

 

Ράθινγκ Σανταντέρ

Τι έκανε πέρσι: Μία «Ολυμπιάδα» χρόνος πήρε στη Ράθινγκ για να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ιούνιος 2015 υποβιβαζόταν, Ιούνιος 2019 κέρδιζε την άνοδο στα μπαράζ. Πέρυσι φτιάχτηκε με μεθοδικότητα για να κερδίσει την άνοδο, έχοντας υψηλό μπάτζετ. Βγήκε άνετα πρώτη στον όμιλό της καιρό πριν τα μπαράζ, κερδίζοντας χρόνο για να προετοιμαστεί και να πετύχει.

Προπονητής: «Η άνοδος δεν ήταν το τέλος του δρόμου αλλά μόλις η αρχή». Κάτι τέτοια άκουσαν διοίκηση και οπαδοί από τον Ιβάν Ανία που τους ανέβασε κατηγορία και προφανώς τον κράτησαν στο πάγκο για τη νέα χρονιά. Νεαρός κόουτς (41 ετών) για πρώτη φορά σε επαγγελματική κατηγορία, άρα υποψήφιος για απόλυση όταν έρθουν οι «στραβές».

Έδρα: El Sardinero (22.250)

Μεταγραφές: Υποχρεωτικά πήρε παίκτες που γνωρίζουν μέχρι ενός σημείου τις απαιτήσεις της κατηγορίας, όχι όμως υψηλής ποιότητας ωστόσο κράτησε και παίκτες από πέρυσι. Ποδοσφαιριστές όπως Αλέξις Ρουάνο (σέντερ μπα), ο Α.Μινέρο (αμυν.), Μποντίγκερ (μέσος), ξέρουν την κατηγορία σαν τη τσέπη τους, αλλά παίκτες όπως οι Λομπάρδο, Καρμόνα, Ζιντάν, Ιντάλγο, Ντελγάδο θεωρούνται «αμούστακα» με την κατηγορία αλλά ελπιδοφόροι.

Προετοιμασία: «Ξεψάρωτη», έδωσε μεταξύ άλλων και δυνατά φιλικά πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις απέναντι σε Σοσιεδάδ (1-0), Αθλέτικ (2-1), ηττήθηκε κόντρα σε Αλαβές και Βαγιαδολίδ με 1-0, κλείνοντας με ήττα 1-0 από τη Λογρονιές.

Εκτίμηση: Μοναδικός στόχος σύμφωνα με τη λογική η παραμονή. Η Ράθινγκ είναι ιστορική ομάδα που πρέπει να παίζει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Το αν θα τα καταφέρει θα εξαρτηθεί από αμέτρητους παράγοντες.

 

Φουενλαμπράδα

Τι έκανε πέρσι: 42 χρόνια μετά την ίδρυσή της, κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να ανέβει στην 2η κατηγορία. Τερμάτισε πρώτη στο όμιλο της Σεγούντα Β, έφτασε στα μπαράζ όπου αντιμετώπισε την Ρεκρεατίβο Ουέλβα, πετυχαίνοντας μία νίκη (3-0) και μία ισοπαλία (1-1).

Προπονητής: Παρά τις αρκετές προτάσεις που είχε, ο Μέρε Ερμόσο ή «Μέρε» συμφώνησε να παραμείνει στο πάγκο των «Φουενλαμπρένιος». Είναι 44 ετών, με την πορεία του ως τώρα στις «άγονες» γραμμές μεταξύ Κάντιθ Β, Αλχεθίρας, Πορτουένσε και από πέρυσι στους «κίρικος».

Έδρα: Fernando Torres (2.200)

Μεταγραφές: Από τις πλέον «φασαριόζικες» ομάδες στη μεταγραφική περίοδο μαζί με την Αλκορκόν. Πήρε παίκτες σε όλες τις θέσεις όπως ήταν λογικό από κάθε λογής ομάδα, με τις νεαρές ηλικίες να καταλαμβάνουν σημαντικό ποσοστό στο ρόστερ. Αν και νέος έχει πολλές παραστάσεις ο Μαρέρο (επιθ.), ο ακραίος Άντερσον Εμάνουελ (ήταν στη Σοσό), ο Φραϊξανέτ (τερμ., Ρέους), ενώ εμπειρότατος είναι ο Τσίκο Φλόρες (αμυν. Ρουμπίν Καζάν) και ο Βαγιέχο (μέσος, Κόρδοβα), 23χρονος αλλά με 72 ματς στη Σεγούντα ο φορ Ερνάντεθ (Μάλαγα, Μαχαδαόντα). Το θέμα είναι οι προαναφερθέντες αλλά και πολλοί άλλοι που ήρθαν, πότε και αν γίνουν ομάδα.

Προετοιμασία: Δεν έδωσε πολλούς αγώνες, ωστόσο ξεχώρισε το 1-0 επί της Αλαβές, η ήττα από τη Λεγανές με 2-0 στο ξεκίνημα της προετοιμασίας και το 0-0 με την Αλκορκόν. Στα υπόλοιπα ματς έπαιξε με άσημες.

Εκτίμηση: Πάρα πολλές οι αλλαγές που έγιναν, συνεπώς η όποια εκτίμηση είναι παρακινδυνευμένη. Ουσιαστικά χτίζεται καινούργια ομάδα. Το κατά πόσο θα δέσει αλλά και το πότε, έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστική, θα κρίνει πολλά. Προφανώς πάει μόνον για την παραμονή.

 

Μιραντές

Τι έκανε πέρσι: Μετά από δύο χρόνια απουσίας επέστρεψε στη Σεγούντα. Τερμάτισε στη 3η θέση στο 2ο όμιλο της Σεγούντα Β, οδηγήθηκε στα μπαράζ και αφού απέκλεισε τις Ατλέτικο Μαδρίτης Β, Ουέλβα και Ατλέτικο Μπαλεάρες, γεύτηκε τη δόξα της ανόδου. Αυτή θα είναι μόλις η 6η φορά που θα αγωνιστεί στη Σεγούντα, στα 92 χρόνια ιστορία της.

Προπονητής: Αν και η άνοδος κερδήθηκε με προπονητή τον Μπόρχα Χιμένεθ, αυτός αποχώρησε, με αποτέλεσμα να προσληφθεί ο άλλοτε αρ. μπακ της Αθλέτικ Μπιλμπαο, Άντονι Ιραόλα, ο οποίος ήρθε από την ΑΕΚ Λάρνακας, με την οποία τερμάτισε 4ος στη Κύπρο. Πριν από την Κύπρο δεν είχε προπονητική εμπειρία.

Έδρα: Anduva (5.760)

Μεταγραφές: Πολύ προσεκτικές οι κινήσεις της που δεν έφεραν «κοσμογονία» όπως στις ανταγωνίστριες της για παραμονή. Ο Μάριο Μπαρκό που ήρθε από Κάντιθ και θα έχει σημαντικό ρόλο στην επίθεση, είναι ότι πιο γνωστό και αξιόλογο απέκτησε. Παίκτες όπως ο Τογκολέζος αμυν., Σιμόν Γκμπεγνόν, ο εξτρέμ 21χρονος Φρανκέσα ή ο 21χρονος Ινίγκο Βιθέντε της Αθλέτικ αναφέρονται ως ταλαντούχοι. Οι απώλειες υπήρξαν και μερικές μάλιστα σημαντικές, όπως οι Ραχμάνι, Αντότ, Γκ.Γκαρθία που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο για την άνοδο. Δεν υπάρχει θέση (εκτός τερματοφύλακα) που να μη ζητούν ακόμα προσθήκες διότι το ρόστερ ως τις 12 Αυγούστου είχε 19 παίκτες.

Προετοιμασία: Για λόγους που αυτοί ξέρουν καλύτερα, αποφάσισαν να δώσουν μόλις τρία φιλικά. Νίκησαν Ρεάλ Β με 2-1 και Μπούργος 5-1 ενώ έχασαν από την Αθλέτικ στο δυνατό τους τεστ με 2-1.

Εκτίμηση: Η Μιραντές θα δώσει σκληρή μάχη για την επιβίωση. Δεν δείχνει για την ώρα να ενισχύθηκε για να τα βγάλει πέρα, αν και ακόμα υπάρχει καιρός για το πέρας των μεταγραφών.

 

Πονφεραντίνα Τι έκανε πέρσι: Επιστροφή στην επαγγελματική κατηγορία μετά από 3 χρόνια και 25 μέρες για την «Πόνφε». Τερμάτισε 2η στο 1ο όμιλο της Σεγούντα Β, ακολούθως οδηγήθηκε στα μπαράζ, όπου ξεπέρασε με επιτυχία τα εμπόδια των Κορνεγιά Καρταχένα και Έρκουλες, ξέφυγε από τη «μέγγενη» της κατηγορίας. Μέσα στην 97χρονη ιστορία της, αυτή θα είναι η 7η φορά που θα αγωνιστεί στη Σεγούντα.

Προπονητής: Η εξαιρετική πορεία της ομάδας κυρίως στα μπαράζ ανόδου όπου στις 29 Ιουνίου κερδήθηκε η άνοδος, όπως ήταν φυσικό κράτησε στο πάγκο τον Γιον Πέρεθ Μπόλο. Η καριέρα του δείχνει ένα 4ετές πέρασμα από την Άρενας Γκέτσο με την οποία κέρδισε άνοδο και μετά στην «Πόνφε» με ίδια κατάληξη.

Έδρα: El Toralín (8.800)

Μεταγραφές: Αναμφίβολα ενισχύθηκε χωρίς απαραίτητα να απόκτησε παίκτες που βγάζουν μάτια. Σαφώς και είναι ενίσχυση η προσθήκη του Πάλμπο Βαλκάρκε ή του δίδυμου αδελφού του Λουίς Βαλκάρκε. Ξέρουν τη Σεγούντα οι Πάμπλο Λαρέα (μέσος), Νάτσο Ζιλ (μέσος), Ρούσο (αμυν.), θεωρείτε ταλαντούχος ο φορ Ασιέρ Μπενίτο (Αλαβές) και γενικά προσπάθησε να φτιάξει μία ομάδα με την τεχνογνωσία της κατηγορίας.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου δίνοντας στο σύνολο 7 φιλικά. Για αρχή ξεμούδιασε με κάποιες Ναράγια 4-1 και Ουρένσε 3-1, μετά ανέβασε πήχη με Οβιέδο 1-0, μετά Φερόλ 2-1, η πρώτη ήττα από Ντέπορ με 2-1 και έκλεισε με δύο ισοπαλίες Μπαρκό 2-2 και Λούγο 1-1.

Εκτίμηση: Η όσο πιο γρήγορη προσαρμογή στα δύσκολα θα παίξει τον πρώτο ρόλο. Η ομάδα έχει αλλαγές σε καίριες θέσεις που σημαίνει ότι η ομοιογένεια θα βγει στην πορεία. Έχει σοβαρές ελπίδες παραμονής.

 

Επιμέλεια: Γιώργος Ραπτάκης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ