foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ219
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ολλανδία, Eerste Divisie Preview σεζόν 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 08 Αυγ 2019 17:50
Ολλανδία-Eerste-Divisie-Preview-σεζόν-2019-20.jpg

Η Keuken Kampioen Divisie ή ελληνιστί Β' Ολλανδίας κάνει πρεμιέρα αύριο. Είναι η κατηγορία που οι περισσότεροι τη γνωρίζουν για τα μεγάλα και... περίεργα σκορ, αλλά και το περίπλοκο σύστημα διεξαγωγής της, ο οποίος έχει θεσπιστεί ώστε να έχουν κίνητρο οι ομάδες, καθώς δεν υπάρχει υποβιβασμός.

Μακροχρόνιο στοίχημα

Φέτος λείπει η ομάδα τύπου Τβέντε για να ξεχωρίσει και υπάρχουν περισσότερες που διεκδικούν την είσοδο στην πρώτη δυάδα και την απευθείας άνοδο (αλλαγή κανονισμών). Η Μπρέντα φαίνεται να διαθέτει το πληρέστερο ρόστερ, προπονητή που το έχει... ξανακάνει και «καυτή» έδρα με απαιτητικούς οπαδούς να την ενισχύουν. Είναι το λογικό φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Μπρέντα, 2. Ντε Γκράαφσαπ, 3. Καμπούρ, 4. Γκόου Αχέντ, 5. Ναϊμέγκεν, 6. Εξέλσιορ, 7. ΦΚ Αϊντχόφεν, 8. Αλμέρε, 9. Φόλενταμ, 10. Γιονγκ Άγιαξ, 11. Γ. Αϊντχόφεν, 12. Ντόρντρεχτ, 13. Ρόντα, 14. Μάαστριχτ, 15. Τέλσταρ, 16. Ντεν Μπος, 17. Χέλμοντ, 18. Ος, 19. Γ. Άλκμααρ, 20. Γ. Ουτρέχτη.

 

Σύστημα διεξαγωγής

Έχουμε αλλαγές φέτος. Το πρωτάθλημα απαρτίζεται από 20 ομάδες και καθεμία θα αντιμετωπίσει από δύο φορές τις υπόλοιπες 19 (εντός-εκτός, 38 αγωνιστικές). Όποια τερματίσει πρώτη κατακτά τον τίτλο και μαζί με τη δεύτερη την απευθείας άνοδο στην Eredivisie. Από εκεί και πέρα υπάρχουν 6 εισιτήρια για τα πλέι οφ ανόδου. Τα 2 θα τα πάρουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η και 4η θέση, ενώ τα υπόλοιπα 4 οι νικήτριες των επιμέρους περιόδων. Πως βγαίνουν αυτές; Πρόκειται για μίνι πρωταθλήματα (η Α’ περίοδος είναι από 1η-9η αγωνιστική, η Β’ από 10η-18η, η Γ’ 19η-27η και η Δ’ από 28ή-36η, με τις δύο τελευταίες αγωνιστικές να μετρούν μόνο στη συνολική βαθμολογία). Οι 6 κάτοχοι των εισιτηρίων και η 16η της Eredivisie μονομαχούν για μια θέση στην πρώτη κατηγορία. Ούτε φέτος υποβιβάζεται κάποια ομάδα. Κριτήρια ισοβαθμίας: α) διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη επίθεση, γ) βαθμοί στα μεταξύ τους, δ) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, ε) περισσότερα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους, στ) μπαράζ.

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Ρ. Σόιτχενς Επιθετικός Φένλο Ντε Γκράαφσαπ
Ντογκάν Επιθετικός Ος Μπρέντα
Στόκερς Επιθετικός Φορτ. Σίταρντ Μπρέντα
Μούρεν Επιθετικός Ζούλτε Καμπούρ
Μπάνικ Μέσος Έμεν Γκόου Αχέντ

 

 

Οι ομάδες της Eerste Divisie

Εξέλσιορ

Τι έκανε πέρσι: Ανά διαστήματα έπαιξε καλή μπάλα στην πρώτη κατηγορία, όμως η αδυναμία στο σκοράρισμα και στο να αποσπά θετικά αποτελέσματα την οδήγησαν στα μπαράζ παραμονής. Εκεί απογοήτευσε και αποκλείστηκε από τη Βάαλβαϊκ, με συνολικό σκορ 3-2 (ήττα με 2-1 εκτός, 1-1 στην εντός έδρας ρεβάνς.

Προπονητής: Ο Ρικάρντο Μονίζ ανέλαβε στις αρχές Απριλίου, χωρίς να αποτρέψει το μοιραίο. Η διοίκηση είδε βελτίωση και του έδωσε την ευκαιρία να κοουτσάρει την ομάδα στη 2η κατηγορία. Παρότι ο 55χρονος έχει περάσει από ομάδες 8 διαφορετικών χωρών, σε καμία δεν έμεινε πάνω από έναν χρόνο!

Έδρα: Van Donge & De Roo Stadion (4.500)

Μεταγραφές: Όπως είναι λογικό οι ποιοτικότερες μονάδες της αποχώρησαν, όπως οι Ματάι (Α, 32/3), Κόλβαϊκ (Μ, 32/3), Σχάουτεν (Μ, 31/1, πήγε στην Μπολόνια, για 3 εκ. ευρώ ), Μεσαούντ (ΜΕ, 30/7). Αντικαταστάθηκαν από παίκτες επιπέδου 2ης κατηγορίας, όπως οι Φίσερ (Α, Βέντσισελ), Φλουτ (Μ, Σιντ Τρούιντεν), Φερχάαρ (Ε, Άγιαξ Κέιπ Τάουν).

Προετοιμασία: Είχε επίδοση 3-0-3 στα φιλικά, κέρδισε Ος (3-1, 9/7), Χεράκλες (2-0, 16/7), Ανόρθωση (2-1, 27/7) και ηττήθηκε από Γκόου Αχέντ Ιγκλς (2-0, 12/7), Κορτράικ (4-0, 20/7) και Ντεν Μπος (4-1, 2/8).

Εκτίμηση: Η νοοτροπία του Μονίζ είναι επιθετική, οπότε η Εξέλσιορ αναμένεται να μας χαρίσει αρκετά θεαματικά ματς. Πάντως, δύσκολα θα είναι σταθερή μακροπρόθεσμα, υπάρχουν πολύ καλύτερες ομάδες στη μάχη του τίτλου. Την κατατάσσουμε στις ομάδες που θα παλέψουν για ένα εισιτήριο στα πλέι οφ ανόδου.

 

Ντε Γκράαφσαπ

Τι έκανε πέρσι: Το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά ήταν από τις χειρότερες ομάδες της πρώτης κατηγορίας, τερμάτισε 17η και πήγε στα μπαράζ. Εκεί ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Καμπούρ (1-1 εκτός και 2-0 εντός), όμως τα «θαλάσσωσε» κόντρα στη Σπάρτα Ρότερνταμ. Κέρδισε 2-1 εκτός έδρας, για να χάσει με 2-0 την εντός έδρας ρεβάνς και να υποβιβαστεί.

Προπονητής: Αποχώρησε ο Χενκ ντε Γιονγκ (ανέλαβε την Καμπούρ) και τον αντικατέστησε ο Μάικ Σνούι. Ο 55χρονος υπήρξε βοηθός του Τεν Κάτε στον Παναθηναϊκό, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έκανε πολύ καλή δουλειά στην Τέλσταρ. Δεν είναι μετρ της τακτικής, ξέρει όμως να φτιάχνει ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο.

Έδρα: Stadion De Vijverberg (12.600)

Μεταγραφές: Έγινε αναδιάταξη του ρόστερ, 17 παίκτες έφυγαν κι άλλοι τόσοι ήρθαν, το επίπεδο έπεσε συνολικά. Υπάρχουν πάντως κάποιες μονάδες, όπως οι Σχούρμαν (Ε.), Ραλφ Σόιτχενς (Ε, 88 γκολ και 42 ασίστ σε επίπεδο 2ης κατηγορίας) και Χαμνταουί (ΜΕ.), που είναι... πολυτέλεια για τη 2η κατηγορία.

Προετοιμασία: Σχετικά καλή η εικόνα της στα φιλικά. Κέρδισε τις Ζαγκλέμπιε Λούμπιν (4-0), Ος (3-1) και Λίντεν (2-0), για να ηττηθεί στο πιο πρόσφατο -και ανταγωνιστικό- παιχνίδι, με 2-1 από την Οσασούνα.

Εκτίμηση: Θα είναι από τις ομάδες που θα μπουν στα πλέι οφ και από αυτές που θα χτυπήσουν απευθείας άνοδο (πρώτη δυάδα). Το πρώτο σκέλος είναι εφικτό, για το δεύτερο θα χρειαστεί και μια μικρή υπέρβαση, καθώς υπάρχουν ομάδες με καλύτερο ρόστερ.

 

Μπρέντα

Τι έκανε πέρσι: Ήταν η χειρότερη ομάδα της Eredivisie από την αρχή έως το τέλος της σεζόν, δικαίως ολοκλήρωσε στην τελευταία θέση και υποβιβάστηκε απευθείας.

Προπονητής: Από τον Μάρτιο στον πάγκο της κάθεται ο Ρούντ Μπρόοντ. Παρότι δεν κατάφερε να τη σώσει, τη βελτίωσε αισθητά και για το λόγο αυτό του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία. Τη σεζόν 2014-15 ανέβασε τη Ναϊμέγκεν στην 1η κατηγορία, ενώ τα τρία επόμενα χρόνια υπήρξε βοηθός του Φιλίπ Κοκού στην Αϊντχόφεν.

Έδρα: Rat Verlegh Stadion (19.000)

Μεταγραφές: Μόλις 7 παίκτες παρέμειναν στο ρόστερ, όμως ήρθαν αρκετά καλοί παίκτες, ενώ υπάρχει και η συμφωνία με τη Μάντσεστερ Σίτι (2 δανεικοί έως τώρα). Προσθήκες με αξία αυτές των Νάτσο (Α, 23/3 με Τβέντε πέρσι), Μποχουί (ΜΕ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Β'), Στόκερς (Ε, 18/5 με Φορτούνα Σίταρντ), Ντογκάν (Ε, 36/21 με Ος).

Προετοιμασία: Έδωσε 8 φιλικά, ξεκίνησε καλά, με νίκες επί των Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (3-0, 7/7), Κόρτραϊκ (2-1, 13/7), αλλά ακολούθησαν 4 σερί ήττες κατά σειρά από: Λόκερεν (1-0), Σπάρτα Ρότερνταμ (3-0), Βάαλβαϊκ (2-0), Βέστερλο (3-1), ενώ στο πιο πρόσφατο (29/7) έφερε 0-0 με τον Παναθηναϊκό.

Εκτίμηση: Διαθέτει «καυτή» έδρα, με τους απαιτητικούς οπαδούς της να αποτελούν το 12ο παίκτη, ένα από τα πληρέστερα ρόστερ της κατηγορίας και προπονητή που έχει ανεβάσει ομάδα στον παρελθόν. Δεν μπορεί παρά να είναι φαβορί για την απευθείας άνοδο.

 

Γιονγκ Αϊντχόφεν

Τι έκανε πέρσι: Ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα Νέων πέρσι, στη μέρα της δεν είχε αντίπαλο. Επίσης, απέδειξε πως είχε βάθος στον πάγκο με αρκετούς παίκτες να προωθούνται στην πρώτη ομάδα, μεσούσης της σεζόν. «Έκατσε» από τον Απρίλιο και μετά, όταν ανακοινώθηκε πως θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν ο κόουτς Χάαρ.

Προπονητής: Ο Ντένις Χάαρ πήγε βοηθός του Φαν ντεν Μπρομ στην Ουτρέχτη, και τον αντικατέστησε ο 47χρονος Πίτερ Ούνεκεν. Είναι ο βοηθός του Χάαρ, που από το 2014 και μετά ασχολείται με τα τμήματα υποδομής της Αϊντχόφεν.

Έδρα: Χρησιμοποιεί τρία γήπεδα. Κυρίως το Sportcomplex De Herdgang (2.500) και εναλλακτικά τα Jan Louwers Stadion (5.400) και Philips Stadion (36.150)

Μεταγραφές: Οκτώ παίκτες προωθήθηκαν από την U19, ενώ ήρθαν και οι Ντε Χάας (Α, Άλκμααρ U19) και Λάουερς (Γιονγκ Βίλεμ). Από τις αποχωρήσεις, πιο σημαντικές είναι αυτές των Ομπίσπο (Α, 12/0), Λόνβαϊκ (Μ, 18/3) και Βερέτ (Ε, 31/7).

Προετοιμασία: Στα δύο πιο ανταγωνιστικά φιλικά έχασε με 2-0 από την Ντόρτμουντ U23 και κέρδισε με 4-1 την αντίστοιχη ομάδα της Λιλ.

Εκτίμηση: Από τη στιγμή που η πρώτη ομάδα δεν ενισχύθηκε σημαίνει πως θα βασιστεί και φέτος στην ομάδα Γιονγκ για να εμπλουτίσει το ρόστερ της. Νέος προπονητής, πολλές αλλαγές, λογικά θα τερματίσει στο πρώτο μισό, δύσκολα όμως θα κάνει πορεία αντίστοιχη της περσινής.

 

Ντεν Μπος

Τι έκανε πέρσι: Ήταν πρώτη την 21η αγωνιστική, αλλά η διοικητική αβεβαιότητα χάλασε το κλίμα και το τέλος της κανονικής διάρκειας τη βρήκε τέταρτη. Πήγε με υπηρεσιακό τεχνικό στα πλέι οφ και αποκλείστηκε στον 2ο γύρο από την Γκόου Αχέντ (απέσπασε 2-2 εκτός, για να ηττηθεί με 1-0 εντός έδρας).

Προπονητής: Ο Έρικ φαν ντερ Φεν αντικατέστησε τον πετυχημένο Βίλι Μπούσεν στις 23 Απριλίου και μονιμοποιήθηκε. Είναι μόλις 35 ετών, βρίσκεται από το 2014 στην Ντεν Μπος, σε διάφορα πόστα. Έχει θητεύσει δίπλα σε αξιόλογους προπονητές, όμως πρώτη φορά βγαίνει στο προσκήνιο.

Έδρα: Stadion De Vliert (9.000)

Μεταγραφές: Αποδυναμώθηκε, πήρε τον γκολτζή Φαν Μόορσελ (38/6 με Γκόου Αχέντ) και τους εξτρέμ Τρότμαν (Γιονγκ Τβέντε), Χόρνκαμπ (18/2 με Χέρενφεν). Αποχώρησαν 14 παίκτες, με τους Κέρστεν (Α, 33/0), Χαμάς (Α, 27/1), Χόλα (Μ, 25/2) και Μπελτράμε (Ε, 37/14) να αποτελούν σημαντικές απώλειες.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε με ήττες στα τρία πρώτα φιλικά, από Ντόρντρεχτ (1-0, 20/7), Σπάρτα Ρότερνταμ (3-0, 24/7), Αλ Τααβόν (3-1, 30/7), όμως στην τελευταία «πρόβα» επιβλήθηκε 4-1 της Εξέλσιορ.

Εκτίμηση: Ο Γεωργιανός μέτοχος Κάχι Τζορντάνια που τα... έσκασε πέρσι χωρίς αντίκρισμα (δεν επέτρεψε τελικά τη μεταβίβαση η Ομοσπονδία) πιθανότατα αποχωρεί, οπότε δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση για άνοδο φέτος στο σύλλογο, κάτι που φάνηκε και από το μεταγραφικό σχεδιασμό. Πάει για το... δεύτερο μισό της κατάταξης.

 

Γκόου Αχέντ

Τι έκανε πέρσι: Έφτασε μερικά λεπτά μακριά από την Eredivisie και τελικά έχασε με... αναπάντεχο τρόπο την άνοδο. Ισοφαρίστηκε σε 4-4 στην εντός έδρας ρεβάνς, από τη Βάλβααϊκ στο 95', ενώ έως τότε είχε σκορ πρόκρισης (0-0 το α' ματς). Μάλιστα έχασε με 5-4, ολοκληρώνοντας πάντως μια σχετικά καλή χρονιά (5η στην κανονική διάρκεια).

Προπονητής: Ο Τζον Στέχεμαν την... έκανε για την Τσβόλε και ο Τζακ ντε Χίερ θα αναλάβει να συνεχίσει το έργο του. Είχε πολύ καλή παρουσία στην Αλμέρε το διάστημα 2016-18, αλλά πέρσι απέτυχε παραγωδώς στη Ναϊμέγκεν, απολύθηκε κακήν κακώς...

Έδρα: De Adelaarshorst (10.400)

Μεταγραφές: «Ψώνισε» από ομάδες της πρώτης κατηγορίας, παίκτες όπως οι Λίφτινκ (Μ, 8/0 με Βίλεμ), Μπάνικ (Μ, 24/4 με Έμεν), Ντρόστε (Α, 13/0 με Χεράκλες), ενώ αξιόλογη προσθήκη είναι και ο επιθετικός Ραμπιγιάρ (Ε, 24/2 με Μπεζιέ). Αποχώρησαν 15 παίκτες, όμως στη... σούμα φαίνεται ενισχυμένη.

Προετοιμασία: Κέρδισε στο πρώτο φιλικό που έδωσε, με 2-0 την Εξέλσιορ (12/7) κι έκτοτε σημείωσε επίδοση 0-2-2. Αναδείχτηκε ισόπαλη με Ανόρθωση (1-1, 19/7), Κόνιασπορ (0-0, 3/8) και ηττήθηκε 3-2 από Έμεν (23/7), Αλ Σαμπάμπ (27/7).

Εκτίμηση: Από τη στιγμή που ήρθε ένα βήμα μακριά από την Eredivisie δεν μπορεί παρά να είναι ένα από τα φαβορί για άνοδο. Ενισχύθηκε κιόλας οπότε έχει κάθε λόγο να ελπίζει. Ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο στην αρχή, αλλά σταδιακά θα ανεβαίνει κατά τη διάρκεια της σεζόν και θα διεκδικήσει την άνοδο.

 

Ος

Τι έκανε πέρσι: Προέρχεται από εξαιρετική σεζόν. Με ένα εξαιρετικό... φίνις (4-1-0 στις 5 τελευταίες αγωνιστικές) τερμάτισε στην 6η θέση της κανονικής περιόδου. Συμμετείχε στα πλέι οφ ανόδου, όμως έπεσε πάνω στη Σπάρτα Ρότερνταμ και αποκλείστηκε με δύο ήττες, χωρίς να σκοράρει (0-2 εντός και 0-3 εκτός έδρας).

Προπονητής: Ο Κλας Βελς είναι η αιτία της ανοδικής της τροχιάς από το 2017 που ανέλαβε και μετά. Από τους λίγους προπονητές στην κατηγορία που εφαρμόζουν αμυντική τακτική. Ο 45χρονος έχει ως πλάνο το να κλείνει τους χώρους και να εφαρμόζει αντεπιθέσεις και γι' αυτό η Ος αποδίδει εξίσου καλά εντός κι εκτός έδρας.

Έδρα: Frans Heesen Stadion (4.700)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν 15 παίκτες, εκ των οποίων οι δύο πολυτιμότεροι, ο οργανωτής Σμέιτς (37/12 και 8 ασίστ) και ο πρώτος σκόρερ Ντογκάν (21 γκολ), αμφότεροι πήγαν σε ομάδες της Eredivisie. Στη θέση τους ήρθαν οι Χούτεν (25/2 με Φορτούνα Σίταρντ) και Τσέλικ (Γκαζιαντέπ), αντίστοιχα. Το ρόστερ μίκρυνε τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.

Προετοιμασία: Είχε επίδοση 1-2-5 στα φιλικά. Κέρδισε μόνο την Ντε Τρέφερς (4-1, 23/7) της 3ης κατηγορίας. Ηττήθηκε από Εξέλσιορ (3-1, 9/7), Βίλεμ (2-0, 13/7), Βάαλβαϊκ (1-0, 16/7), Ντε Γκράαφσαπ (3-1, 20/7) και έφερε ισοπαλίες με Ουμ-Σαλάν (2-2, 30/7), Γιονγκ Ουτρέχτη (1-1, 2/8), στα δύο πιο πρόσφατα.

Εκτίμηση: Όταν μια ομάδα έχει κάνει την υπέρβαση, χάνει τους δύο καλύτερους παίκτες και οι αντικαταστάτες τους είναι αμφιβόλου ποιότητας, τότε το πιο πιθανό είναι να τερματίσει -αρκετά- χαμηλότερα. Για πλέι οφ ούτε λόγος, μάλλον για το δεύτερο μισό της κατάταξης είμαστε...

 

Αλμέρε

Τι έκανε πέρσι: Ήταν η ομάδα με τις λιγότερες ισοπαλίες (μαζί με άλλες δύο), έχοντας μόλις 5 σε 38 ματς. Τερμάτισε 7η στην κανονική περίοδο, μπήκε στα πλέι οφ, όμως δεν μπόρεσε απέναντι στην Καμπούρ. Παρότι απέσπασε 2-2 εκτός έδρας, ηττήθηκε με 2-1 στη ρεβάνς που έγινε μπροστά στο κοινό της.

Προπονητής: Άλλαξε δύο προπονητές πέρσι, κανένας δεν «στέριωσε», ενώ αποχώρησε και ο τεχνικός διευθυντής. Ανέλαβε ο Ρόμπερτ Μόλενααρ, που έχει εμπειρία στην κατηγορία από την παρουσία του στους πάγκους των Φόλενταμ και Ρόντα (πέρσι). Σε καμία από τις δύο δεν ξεπέρασε το μέτριο.

Έδρα: Yanmar Stadion (3.800)

Μεταγραφές: Παρά τις αλλαγές που έγιναν στο τεχνικό τιμ, το ρόστερ είχε περιορισμένες προσθαφαιρέσεις. Ουδείς όσων έφυγαν δεν άφησε μεγάλο κενό, ενώ από τις προσθήκες ξεχωρίζει αυτή του επιθετικού Φερχάιντ, ο οποίος πέρσι ήταν ο πρώτος σκόρερ της Γκόου Αχέντ Ιγκλς, με 13 γκολ.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε τα φιλικά με δύο ισοπαλίες κόντρα σε Έμεν (1-1, 14/7), Ναϊμέγκεν (2-2, 20/7), ηττήθηκε με 2-0 από τη Γιονγκ Άλκμααρ (24/7) και, στο πιο πρόσφατο, κέρδισε με 2-1 την Αλ Αχλί από το Κατάρ.

Εκτίμηση: Έχει σταθεροποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην ζώνη των πλέι οφ, διεκδίκησε την άνοδο μέσω αυτών τα τρία προηγούμενα. Ξεκινά με αισιοδοξία και ανταγωνιστικό ρόστερ φέτος, μπορεί να επαναλάβει αντίστοιχη επιτυχία, έστω και στο όριο.

 

Ναϊμέγκεν

Τι έκανε πέρσι: Απέτυχε παταγωδώς, είχε ως στόχο τον τίτλο και μπήκε με τα χίλια ζόρια στα πλέι οφ ανόδου (5-1-0 στις 6 τελευταίες αγωνιστικές), όπου αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τη Βάαλβαϊκ. Μάλιστα, κέρδισε με 2-0 το πρώτο εντός έδρας ματς και ηττήθηκε 3-0 στη ρεβάνς.

Προπονητής: Ο Άντρι Μπούχερς ήταν αυτός που τη σουλούπωσε στο τέλος, αλλά χρεώνεται και την αποτυχία στα πλέι οφ. Όπως και να έχει φέτος η διοίκηση θα δώσει την ευκαιρία στον 54χρονο, πέρα από βοηθός ή υπηρεσιακός, να βγει στο προσκήνιο.

Έδρα: Goffertstadion (12.501)

Μεταγραφές: Έγινε πιο συνετή στελέχωση του ρόστερ σε σχέση με την περσινή αλόγιστη σπατάλη. Σημαντική η επιστροφή του Μπράκεν (ήταν στην Έμεν ως δανεικός), ήρθαν οι Μπράντερχορστ (Τ, Βίλεμ), Κάουπερς (Α, Βιιτορούλ) και προωθήθηκαν 7 παίκτες από τα τμήματα υποδομής.

Προετοιμασία: Έδωσε 6 ανταγωνιστικά φιλικά. Κέρδισε τις Σπ. Λόττε (1-0, 9/7), Βάαλβαϊκ (2-1, 26/7), αναδείχτηκε ισόπαλη με Βούπερταλ (3-3, 12/7), Αλμέρε (2-2, 20/7), Ντε Τρέφερς (0-0, 30/7) και ηττήθηκε με 1-0 από την Οσασούνα, στο πιο πρόσφατο (3/8).

Εκτίμηση: Στόχος της Ναϊμέγκεν φέτος είναι να «χτίσει» ομάδα και όχι η... καταναγκαστική επιτυχία. Χειρότερα δεν μπορεί να τα πάει, οι οπαδοί της έφτασαν σε σημείο να κάνουν εικονική... κηδεία της ομάδας στο γήπεδο. Οπότε, θέση στα πλέι οφ δεν μπορεί να μην έχει...

 

Καμπούρ

Τι έκανε πέρσι: Νωχελική η παρουσία της μέχρι τον Μάρτιο, ήταν 15η στην 27η αγωνιστική, αλλά φόρτσαρε στο τέλος, τερμάτισε 10η και πήρε εισιτήριο για τα πλέι οφ (το τελευταίο). Εκεί ξεπέρασε το εμπόδιο της Αλμέρε (2-2 εντός, νίκη 2-1 εκτός), αλλά στο β' γύρο έπεσε πάνω στην ποιοτικότερη Ντε Γκράαφσαπ και τέθηκε εκτός με συνολικό σκορ 3-1.

Προπονητής: Ο Χενκ ντε Γιονγκ είχε συμφωνήσει με την ομάδα περίπου δύο μήνες πριν τη λήξη της σεζόν και μάλιστα έδειξε επαγγελματισμό στα πλέι οφ (ήταν στον πάγκο της Ντε Γκράαφσαπ όταν αντιμετώπισε την Καμπούρ). Εμβληματική φυσιογνωμία για το σύλλογο ο 54χρονος, στόχος του είναι να κάνει ότι και το 2013 που κατέκτησε τον τίτλο στη δεύτερη κατηγορία.

Έδρα: Cambuurstadion (11.230)

Μεταγραφές: Έγινε ξεκαθάρισμα στο ρόστερ, αλλά ήρθαν αρκετά καλοί παίκτες σε όλες τις γραμμές, όπως οι αμυντικοί Σμιντ (Χέρενφεν), ΜάκΙντος (Φορτούνα Σίταρντ), οι μέσοι Παούλισεν (Ρόντα), Ορατμανχούν (Ναϊμέγκεν) και οι επιθετικοί Κόρτε (Μπρέντα), Μούρεν (δανεικός από Ζούλτε Βάρεγκεμ).

Προετοιμασία: Έδωσε μόλις 4 φιλικά και δύο με ομάδες της 2ης κατηγορίας και πάνω. Ηττήθηκε σε αμφότερα, 2-1 από τον Γιονγκ Άγιαξ (26/7) και 4-2 από τη Φόλενταμ (2/8).

Εκτίμηση: Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να κάνει κάτι καλό. Ο κόσμος συσπειρώθηκε έπειτα από την έλευση του κόουτς Ντε Γιονγκ. Το ρόστερ εμπλουτίστηκε και το μόνο που μένει είναι να βρεθεί η κατάλληλη χημεία μεταξύ των παικτών ώστε να πρωταγωνιστήσει.

 

Γιονγκ Άγιαξ

Τι έκανε πέρσι: Είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα και τερμάτισε στην 11η θέση. Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ικανοποιητική επίδοση, όμως αφετέρου η κατάκτηση του προπέρσινου τίτλου κι αφετέρου η 3η θέση της Γιονγκ Αϊντχόφεν, έκαναν τη σεζόν να μοιάζει αποτυχημένη.

Προπονητής: Ο Ράιζιχερ αναβαθμίστηκε ως βοηθός του Τεν Χαχ στην πρώτη ομάδα και αντικαταστάθηκε από τον Μίτσελ φαν ντερ Χάαχ. Ο 47χρονος είχε καλή παρουσία στη ΦΚ Αϊντχόφεν (2015-16) και την Εξέλσιορ (2016-18), όμως πέρσι τα έκανε... θάλασσα στην Μπρέντα και ψάχνει να «αναζωογονήσει» την καριέρα του.

Έδρα: Sportpark De Toekomst (5.000). Ενίοτε χρησιμοποιεί και το Johan Cruijff Arena (54.990), της μεγάλης ομάδας.

Μεταγραφές: Όπως κάθε σεζόν, έτσι και φέτος, αλλάζει τη ραχοκοκκαλιά του με νέα φουρνιά από την U19. Πέραν αυτών ήρθε και ο 18χρονος Άλεξ Μέντες, από τη Φράιμπουργκ Β'.

Προετοιμασία: Πολλοί παίκτες αγωνίστηκαν και στα φιλικά της πρώτης ομάδας, οπότε η κατάσταση είναι λίγο μπερδεμένη. Στα πιο σημαντικά παιχνίδια κέρδισε με 6-2 τον ΟΦΗ (22/7) και με 2-1 την Καμπούρ (26/7).

Εκτίμηση: Δεν αξίζει να μπούμε σε εικασίες για το τι μπορεί να καταφέρει, γιατί απλούστατα δεν μπορούμε να ξέρουμε το πόσο σοβαρά θα αντιμετωπίσει το πρωτάθλημα. Στη μέρα του μπορεί να κερδίσει εκτός έδρας την εκάστοτε πρωτοπόρο, όμως όταν αδιαφορεί είναι ικανός να χάσει από την ουραγό. Η μόνη σταθερά είναι το θέαμα και τα πολλά γκολ που σημειώνονται στα περισσότερα παιχνίδια του.

 

Μάαστριχτ

Τι έκανε πέρσι: Μέτρια σεζόν, πάνω που έδειξε ικανή να μπει στα πλέι οφ, τα... παράτησε στο τέλος, έχασε ματς στις τελευταίες αγωνιστικές με άμεσες αντιπάλους, τερμάτισε 12η και δεν πέτυχε ούτε τον ελάχιστο στόχο που είχε τεθεί.

Προπονητής: Τέλος εποχής, με τον Ρον Έλσεν να αποστασιοποιείται έπειτα από 5 χρόνια στον πάγκο και να αναλαμβάνει πόστο αθλητικού διευθυντή στην ομάδα. Στη θέση του άφησε τον μέχρι πρότινος βοηθό του, Φουάτ Ούστα. Ο 47χρονος Τούρκος δεν έχει παραστάσεις ως πρώτος προπονητής, η μόνη του εμπειρία είναι στην U19 της Ανζί την πενταετία 2012-17.

Έδρα: De Geusselt (10.000)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν 12 παίκτες, ενώ από τις προσθήκες ξεχωρίζουν οι Μπονιφάζι (Α, Ράσινγκ Ουρουγουάης) και ο στόπερ Μαχμούτοβιτς (Μίντλεσμπρο Β'). Φαίνεται μικρό το ρόστερ της, αν και δεν πρέπει να βγει συμπέρασμα, αφού κάθε χρόνο φέρνει μια... καραβιά δανεικούς στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Προετοιμασία: Έδωσε κάποια ανταγωνιστικά φιλικά, έφερε ισοπαλία με Λόμελ (1-1, 13/7), Σταντάρ Λιέγης (3-3, 17/7), κέρδισε με 1-0 την Ος (26/7) και ηττήθηκε με 3-2 από την Αλ-Τααβόν, στο πιο πρόσφατο (2/8).

Εκτίμηση: Οι κινήσεις που έχουν γίνει έως τώρα, τόσο σε επίπεδο τεχνικού επιτελείου, όσο και στις μεταγραφές δεν είναι ενθαρρυντικές και δεν προδιαθέτουν σε καμία περίπτωση για υπέρβαση. Λόγω φανέλας θα παραμείνει εκεί στη μέση της βαθμολογίας και φέτος.

 

Ρόντα

Τι έκανε πέρσι: Τα οικονομικά προβλήματα τη γονάτισαν. Έκανε ένα αγωνιστικό βήμα προς τα εμπρός και δύο προς τα πίσω, δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και να δικαιολογήσει τη «φανέλα» και την ιστορία της, η 13η θέση είναι μη αποδεκτή για τους οπαδούς της.

Προπονητής: Στο τέλος της σεζόν «ξεκατινιάστηκαν» ο κόουτς Μόλενααρ και τον προπονητή της Γιονγκ Ρόντα, Έρικ φαν ντερ Λούερ. Τελικά η καρέκλα του πρώτου προπονητή κατέληξε στον Ζαν Πολ ντε Γιονγκ, ο οποίος απέτυχε παταγωδώς πέρσι στην Ουτρέχτη (απολύθηκε αρχές Σεπτέμβρη) κι έκτοτε ήταν στο ταμείο ανεργίας.

Έδρα: Parkstad Limburg Stadion (19.979)

Μεταγραφές: Βρέθηκε νέος χρηματοδότης (ο παλιός κατέληξε σε φυλακή του Ντουμπάι για ακάλυπτη επιταγή) και ήρθαν αξιόλογοι παίκτες, όπως οι μέσοι Κοτάν (Ταραγόνα), Ρόμπερτ Κλάασεν (Ντε Γκράαφσαπ) και οι επιθετικοί Κρουξ (Βίλεμ), Ούγκμπο (Τσέλσι Β'). Βέβαια το κενό της αποχώρησης του Ένχελς (Ε, 24 γκολ στο πρωτάθλημα) είναι δυσαναπλήρωτο.

Προετοιμασία: Άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις στα φιλικά. Κέρδισε τις EVV (1-0, 13/7), Γκλάντμπαχ Β' (2-1, 14/7), Χρούνε Στερ (2-1, 30/7) και ηττήθηκε από Λόμελ (2-1, 26/7), ΦΚ Αϊντχόφεν (1-0, 2/8).

Εκτίμηση: Βάσει των κινήσεων που έγιναν και της αισιοδοξίας που υπάρχει λογικά θα τα πάει καλύτερα. Εξάλλου, πιο κάτω δεν μπορεί να πάει η Ρόντα ως μέγεθος. Αστάθμητος παράγοντας βέβαια είναι η διοικητική αβεβαιότητα και το... ποιόν των επενδυτών της.

 

ΦΚ Αϊντχόφεν

Τι έκανε πέρσι: Βρέθηκε στην τελευταία θέση την 5η αγωνιστική κι έκτοτε είχε ανοδική πορεία, φτάνοντας έως την 9η θέση, αλλά στην τελική ευθεία (0-2-4 στα 6 τελευταία ματς) δεν ανταποκρίθηκε και τερμάτισε στην απογοητευτική 14η θέση.

Προπονητής: Ο Νασιμέντο αποχώρησε έπειτα από ενάμιση χρόνο, δεν απέδωσε το έργο του. Συνεχίζει το έργο ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Έρνι Μπραντς. Ο 63χρονος είχε πάρει την 3η θέση το 2008 με την Μπρέντα, αλλά έκτοτε τον... έφαγε η μαρμάγκα, μέχρι την ομάδα του στρατού της Ρουάντα προπόνησε, για να επιστρέψει το 2014 στην Ολλανδία, χωρίς όμως να πετύχει κάτι αξιοσημείωτο.

Έδρα: Jan Louwers Stadion (5.400)

Μεταγραφές: Κράτησε τον περσινό κορμό και τον εμπλούτισε με παίκτες όπως οι Σλέιχερς (Ε, Τρέντσιν), Ζε Πέδρο (Α, Μαρινένσε), Φαν ντερ Σάντε (Ε, Ντεν Μπος). Στα συν η παραμονή του ηγετικού μέσου Φαν ντεν Μπόομεν (36/11 και 14 ασίστ πέρσι).

Προετοιμασία: Έδωσε πολλά και δυνατά φιλικά, στην αρχή προβλημάτισε, αλλά στο τέλος βρήκε ρυθμό. Έχασε από Λόμελ (3-1, 6/7), Βέστερλο (5-1, 13/7), Φένλο (2-0, 20/7), Γκρόνινγκεν (3-0, 23/7), Αλ Αχλί (3-2, 26/7), έφερε 1-1 με την Ντόρτμουντ Β' (17/7), όμως κέρδισε στα δύο πιο πρόσφατα, τις Αλ Γκαράφα (30/7) και Ρόντα (2/8), με 1-0.

Εκτίμηση: Το ότι διατήρησε τον κορμό της είναι σημαντικό, καθώς πέρσι έχασε σημαντικό χρόνο στο ξεκίνημα επειδή ο σχεδιασμός της έπεσε έξω. Πιστεύουμε πως θα το παλέψει για τα πλέι οφ,

 

Τέλσταρ

Τι έκανε πέρσι: Ήθελε αλλά δεν μπορούσε, το ρόστερ της ήταν περιορισμένων δυνατοτήτων και παρότι έγιναν κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα το χειμώνα και έκανε συγκλονιστική προσπάθεια το δίμηνο Μαρτιού-Απριλίου, δεν τα κατάφερε τερμάτισε 15η.

Προπονητής: Αποχώρησε ο έμπειρος Μάικ Σνούι (πήγε στην Ντε Γκράαφσαπ) και τον αντικατέστησε ο Αντρίς Γιόνκερ. Μεγάλη έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς πως ο 56χρονος έχει περάσει από τους πάγκους των Μπάγερν (2011), Βόλφσμπουργκ (2017), έστω και ως προσωρινή λύση.

Έδρα: Rabobank IJmond Stadion (4.663)

Μεταγραφές: Την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία ακολούθησε... ολική αναδιάρθρωση του ρόστερ, πλην του επιθετικού Πλετ (Αλάνιασπορ), κανείς από τους υπόλοιπους 15 που προστέθηκαν σε αυτό δεν είναι πάνω από 23 ετών. Μπορεί βραχυπρόθεσμα να δυσκολευτεί, όμως το πλάνο είναι να «χτιστεί» ομάδα από την αρχή.

Προετοιμασία: Υπό αυτές τις συνθήκες τα πήγε εξαιρετικά στα φιλικά. Κέρδισε Άλκμααρ (3-0, 13/7), Γιονγκ Άλκμααρ (3-2, 20/7) και τις ερασιτεχνικές Κάτβικ (3-0, 30/7), Ράινσμπουρχσε Μπόις (1-0, 3/8) κι έφερε «λευκή» ισοπαλία με τη Γιονγκ Φιτέσε.

Εκτίμηση: «Λίφτινγκ» σε όλα τα επίπεδα από την Τέλσταρ με εξαίρεση σε αυτό του προπονητή, όπου η έλευση του Γιόνκερ δίνει άλλο κύρος στην ομάδα. Για την τελική της κατάταξη δεν παίρνουμε όρκο, αλλά πιστεύουμε πως κάποια περίοδο θα είναι σε θέση να διεκδικήσει.

 

Φόλενταμ

Τι έκανε πέρσι: Προβλημάτισε έντονα και περιορίστηκε στο δεύτερο μισό της κατάταξης σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, τερματίζοντας τελικά στη 16η θέση, η οποία για τα δεδομένα της θεωρείται αποτυχία.

Προπονητής: Ο πολύπειρος Χανς ντε Κόνινχ αποτέλεσε παρελθόν και ο Βιμ Γιονκ είναι αυτός που θα πάρει το τιμόνι για φέτος. Παρότι είναι 52 ετών, δεν έχει κοουτσάρει επαγγελματική ομάδα, η μόνη του δραστηριότητα είχε να κάνει με διοικητικά πόστα στον Άγιαξ.

Έδρα: Kras Stadion (6.984)

Μεταγραφές: Διαθέτει αρκετούς παίκτες που προέρχονται από την Ακαδημίας της και γενικά έχει νεανικό ρόστερ, το οποίο δεν υπέστη κάποια σημαντική απώλεια. Ήρθαν ο ταχύτατος επιθετικός Ελ Αζουζί και οι Φαντίγκα (ΜΕ, δανεικός από Μπριζ), Τζόνσον (ΜΕ.), Ντάρκουα (Ε.), ενώ, ως συνήθως, προωθήθηκαν αρκετοί παίκτες από τη Γιονγκ Φόλενταμ.

Προετοιμασία: Τα πήγε περίφημα, σημειώνοντας 5 νίκες σε ισάριθμα φιλικά. Στα πιο σημαντικά εξ αυτών επικράτησε των Χέρενφεν (4-1, 13/7), Χεράκλες (2-1, 20/7) και Καμπούρ (4-2, 2/8).

Εκτίμηση: Έχει... μαγιά και αν βρεθεί ένας προπονητής με μεράκι θα μπορέσει να φτιάξει ικανοποιητικό σύνολο. Πως να κρίνουμε αν μπορεί να το καταφέρει αυτό ο Γιονκ, που δεν έχει άλλη εμπειρία σε οποιοδήποτε πάγκο...

 

Ντόρντρεχτ

Τι έκανε πέρσι: Παρέπαιε στο πρώτο μισό της σεζόν, ήταν τελευταία στην 20ή αγωνιστική. Η αλλαγή προπονητή της έδωσε ώθηση το 2019, όμως και πάλι δεν μπορούσε να κάνει θαύματα, τερματίζοντας εν τέλει στην 17η θέση.

Προπονητής: Απορεί κανείς πως ο Κλαούντιο Μπράγκα δεν έχει βρει μια καλύτερη ομάδα να κοουτσάρει. Ο 44χρονος Πορτογάλος ανέβασε τη Φορτούνα Σίταρντ πρόπερσι στην Eredivisie, πέρασε από τη Μαρίτιμο για ένα τετράμηνο το 2011 και πέρσι αναμόρφωσε την ομάδα.

Έδρα: Riwal Hoogwerkers Stadion (4.235)

Μεταγραφές: Το καλύτερο ντιλ το έκανε με τη Φέγενορντ, καθώς από τη μεταξύ τους συνεργασία πήρε 4 ελεύθερους κι έφερε άλλους 3 δανεικούς, οπότε είναι κάτι σαν τη Γιονγκ Φέγενορντ. Άτυχος πέρσι ο Έλληνας μεσοεπιθετικός Μούργος (τραυματίστηκε σοβαρά), θα έχει και 2η ευκαιρία φέτος.

Προετοιμασία: Ήττες από Φέγενορντ (2-1, 6/7), Γιονγκ Άλκμααρ (2-1, 27/7), 2-2 με την ερασιτεχνική ASWH (30/7) και νίκες επί Ντεν Μπος (1-0, 20/7), Νόριτς U23 (5-3, 3/8).

Εκτίμηση: Ενδέχεται να αποτελέσει μία από τις εκπλήξεις της σεζόν, ιδιαίτερα αν βγουν... λαβράκια οι δανεικοί της Φέγενορντ. Κι αυτή για κάποια... περίοδο την έχουμε να διεκδικεί, δύσκολα θα είναι σταθερή κατά τη διάρκεια της σεζόν.

 

Γιονγκ Άλκμααρ

Τι έκανε πέρσι: Ο στόχος της δεν είναι να τερματίζει σε καλή θέση, αλλά να εξελίσσει παίκτες για την πρώτη ομάδα και σε αυτό τα πήγε περίφημα τα τελευταία δύο χρόνια. Το ότι πέρασε και δύο ομάδες (18η θέση) είναι στα συν.

Προπονητής: Συνεχίζει για δεύτερη σεζόν το δίδυμο των Μίχελ Φονκ και Κουν Σταμ. Παρουσίασαν δύο εκδοχές, στο πρώτο μισό της σεζόν τα παιχνίδια της Γιονγκ Άλκμααρ ήταν... ροντέο και στο δεύτερο έπαιζε πιο συντηρητικά.

Έδρα: AFAS Trainingscomplex (2.383)

Μεταγραφές: Ανεβαίνει μια πολλά υποσχόμενη φουρνιά από την U19, με τους αμυντικούς Γιάκομπς, Μάξιμ Γκούλιτ (γιος του Ρουντ) να ξεχωρίζουν.

Προετοιμασία: Έδωσε τρία ανταγωνιστικά φιλικά, ηττήθηκε στο πρώτο από την Τέλσταρ (3-2, 20/7), για να κερδίσει τα δύο επόμενα με Αλμέρε (2-0, 24/7), Ντόρντρεχτ (2-1, 27/7).

Εκτίμηση: Η ουσία της υπόθεσης είναι η εξής. Πρόπερσι αναδείχτηκε στη Γιονγκ Άλκμααρ, ο Χους Τιλ, ο οποίος πριν λίγες μέρες πωλήθηκε στη Σπαρτάκ Μόσχας για 18 εκατομμύρια ευρώ. Οπότε, ουδείς ενδιαφέρεται για τη θέση που θα τερματίσει η ομάδα, αλλά για τα... πουλέν που βγαίνουν κάθε χρόνο.

 

Γιονγκ Ουτρέχτη

Τι έκανε πέρσι: Ήταν ένα επίπεδο κάτω από τις υπόλοιπες ομάδες Νέων και το μόνο θετικό ήταν πως είχε χειρότερα χάλια η Χέλμοντ και βρήκε μια ομάδα να ξεπεράσει στην κατάταξη. Ισχύει το ίδιο με τις υπόλοιπες Γιονγκ, ουδείς ενδιαφέρεται για την θέση που θα τερματίσει.

Προπονητής: Ο Ρενέ Χάκε το 2017 τερμάτισε 7ος στην Eredivisie με την Τβέντε, ενώ πέρσι πάλεψε να ανεβάσει την Καμπούρ. Παρ' όλα αυτά δέχτηκε να κοουτσάρει ομάδα Νέων και δη τη χειρότερη εξ αυτών. Ίσως έχει στο μυαλό του να... ισχωρήσει με κάποιο τρόπο στο μέλλον, στο τεχνικό τιμ της πρώτης ομάδας.

Έδρα: Sportpark De Westmaat (γήπεδο της IJsselmeervogels), ενίοτε χρησιμοποιεί και το Stadion Galgenwaard (23.750), της πρώτης ομάδας.

Μεταγραφές: Οι καλύτεροι παίκτες της πήγαν σε άλλες ομάδες της κατηγορίας, ή προωθήθηκαν στην Ουτρέχτη, φυσιολογική εξέλιξη. Τη θέση τους πήραν 6 από την U19, ενώ ήρθε και ο εξτρέμ Ατσεφάι, από τη Γιονγκ Φιτέσε.

Προετοιμασία: Έδωσε τρία ανταγωνιστικά φιλικά, στο πρώτο ηττήθηκε από τη Νόρντζελαντ (4-2, 2/7) και στα υπόλοιπα δύο έφερε ισοπαλίες με Ουμ-Σαλάλ (2-2, 25/7) και Ος (2/8, 1-1).

Εκτίμηση: Οτιδήποτε άλλο πέραν της τελευταίες θέσης θα αποτελέσει επιτυχία για το συγκρότημα του Ρενέ Χάκε.

 

Χέλμοντ

Τι έκανε πέρσι: Απογοήτευσε και τους πιο απαισιόδοξους οπαδούς της, κινδύνεψε να κάνει ιστορικά αρνητικά ρεκόρ και όχι μόνο δεν διεκδίκησε θέση στα πλέι οφ, αλλά τερμάτισε τελευταία και... καταϊδρωμένη.

Προπονητής: Θα ήταν σκάνδαλο αν παρέμενε ο Ρομπ Άλφλεν, που τα έκανε μαντάρα. Ο Βίλι Μπούσεν θα τον αντικαταστήσει. Καλός προπονητής για το επίπεδο, πέρσι ήταν πρωταθλητής χειμώνα με την Ντεν Μπος και στη συνέχεια απομακρύνθηκε, μάλλον άδικα.

Έδρα: SolarUnie Stadion (4.200)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν 17 παίκτες (είχε 5 δανεικούς από την Μπρέντα που υποβιβάστηκε) από το πολυάριθμο ρόστερ της, με κυριότερη απώλεια αυτή του πρώτου σκόρερ Νοντς (Ε, 28/6 πέρσι), ο οποίος πήγε σε ομάδα της 3ης Γερμανίας. Από τις προσθήκες ξεχωρίζουν αυτές των Τζέπαρ (Μ, Γκόου Αχέντ), Γιόπεν (Α, Ναϊμέγκεν), ενώ ήρθαν πάλι δύο δανεικοί από την Μπρέντα.

Προετοιμασία: Κέρδισε δύο μπυραρίες και την Αλ Αχλί (1-0, 19/7) και στη συνέχεια ηττήθηκε από Χεράκλες (5-0, 27/7) και Αλ Ραέντι (1-0, 2/8).

Εκτίμηση: Κυριολεκτικά χειρότερα δεν πάει, από τη στιγμή που δεν υπάρχει το άγχος του υποβιβασμού, ό,τι κάνει θα είναι καλύτερο από πέρσι. Αυτή τη φορά έχει γίνει πιο συνετός σχεδιασμός με μικρότερο ρόστερ, όμως ποιοτικά παραμένει σε χαμηλό επίπεδο.

 

Επιμέλεια: Κώστας Φίλιος

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ