foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ110
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Δανία, SuperLiga: Preview σεζόν 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 10 Ιουλ 2019 17:47
Δανία-SuperLiga-Preview-σεζόν-2019-20.jpg

Την Παρασκευή ανοίγει η αυλαία της SuperLiga Δανίας, η οποία ετοιμάζεται για την 30ή σεζόν στα χρονικά της. Οι 14 ομάδες ρίχνονται στην μάχη που αναμένεται να είναι αμφίρροπη, κυρίως στα χαμηλότερα πατώματα. Η κυριαρχία της Κοπεγχάγης δύσκολα θα λάβει τέλος, παρά το γεγονός η ομάδα του Κάρλος Ζέκα εμφανίζεται αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρσι. Μίντιλαντ και Μπρόντμπι δύσκολα θα την αποκαθηλώσουν, ενώ πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές, καθώς ομάδες όπως η Οντένσε έρχονται με φόρα και μπορούν να τις απειλήσουν.

Μακροχρόνια

Οι επιλογές είναι περιορισμένες, μιας και οποιαδήποτε άλλη επιλογή πέραν της Κοπεγχάγης για κατάκτηση του τροπαίου περιλαμβάνει υπερβολικό ρίσκο. Αξία υπάρχει στο πλασάρισμα της Οντένσε στην πρώτη 3άδα, σε απόδοση 4.50 στην Stoiximan. H ομάδα του Γιάκομπ Μίκελσεν «έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της» πέρσι, καταστρέφοντας στα playoffs ότι έχτιζε επί μήνες. Πιστεύουμε πως το πάθημα έχει γίνει μάθημα, ιδιαίτερα όταν οι έτεροι διεκδικητές των ευρωπαϊκών εισιτηρίων δεν τρομάζουν.

 

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Κοπεγχάγη, 2. Μίντιλαντ, 3. Οντένσε, 4. Μπρόντμπι, 5. Νόρτζελαντ 6. Άαλμποργκ, 7. Άαρχους, 8. Ράντερς, 9. Έσμπιεργκ, 10. Σοντερίσκε 11. Σίλκενμποργκ, 12. Χόμπρο, 13. Χόρσενς, 14. Λίνγκμπι

 

Σύστημα διεξαγωγής

Υπάρχει μία σημαντική αλλαγή σε σχέση με πέρσι, καθώς από τη σεζόν 2020-21 στην κατηγορία θα αγωνίζονται 12 (και όχι 14 ομάδες). Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου (Preliminary Stage, 26 αγωνιστικές), οι πρώτες έξι ομάδες στην βαθμολογία της Superliga, θα δημιουργήσουν έναν όμιλο (Championship Play-off) και θα δώσουν δέκα παιχνίδια μεταξύ τους, ξεκινώντας με όλους τους βαθμούς που κατέκτησαν στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη παίρνει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η 2η για το Γιουρόπα. Οι υπόλοιπες ομάδες (7-14) χωρίζονται σε δύο γκρουπ (των τεσσάρων). Στο 1ο τοποθετούνται η 11η και η 14η και στο 2ο η 12η και 13η. Στη συνέχεια η 7η επιλέγει σε ποιο από τα δύο γκρουπ θέλει να μπει και μετά το ίδιο πράττει η 8η. Η διαδικασία συνεχίζεται έως τη 10η ομάδα, εκτός αν η 7η και η 8η διαλέξουν το ίδιο γκρουπ, οπότε η 9η και η 10η θα πάνε αναγκαστικά στο άλλο. Ύστερα από μίνι πρωτάθλημα 6 αγώνων, οι δύο πρώτοι κάθε γκρουπ (4 συνολικά) παίζουν μεταξύ τους μπαράζ (διπλοί αγώνες με ημιτελικό και τελικό) και η ομάδα που θα προκριθεί θα διεκδικήσει σε διπλούς αγώνες μπαράζ, ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, κόντρα στην ομάδα που θα τερματίσει 3η στον όμιλο των πρώτων έξι της κανονικής διάρκειας (Championship Play-off). Οι ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες παίζουν διπλά μπαραζ, με τη νικήτρια να παραμένει και την ηττημένη να υποβιβάζεται. Οι ομάδες που θα τερματίσουν τέταρτες υποβιβάζονται απευθείας (χωρίς μπαράζ με τις ομάδες της Β' όπως ίσχυε έως τώρα). Ο κυπελλούχος κατακτά μαζί με το τρόπαιο και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

 

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Νέλσον Αμυντικός Μίντιλαντ Κοπεγχάγη
Κάμπα Επιθετικός Ντιζόν Μίντιλαντ
Εβάντερ Μέσος Βάσκο Ντα Γκάμα Μίντιλαντ
Στάτζε Μέσος Άαρχους Κοπεγχάγη
Μπορκέιτ Μέσος Στάμπαεκ Μπρόντμπι
Γκρίτενμπουστ Τερματοφύλακας Οντένσε Κοπεγχάγη
Μπάρτολετς Αμυντικός Νόρντζελαντ Κοπεγχάγη
Παουλίνιο Αμυντικός Μπαΐα Μίντιλαντ
Άντερσεν Επιθετικός Γκρασχόπερς Άαλμποργκ
Οπόντο Μέσος Βέντσισελ Οντένσε

Οι ομάδες της SuperLiga Δανίας

 

Κοπεγχάγη Τι έκανε πέρσι: Χρονιά με σκαμπανεβάσματα αλλά ευχάριστο φινάλε. Κατέκτησε το 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας της με επιβλητικές εμφανίσεις στα πλέι οφ. Κατά τα άλλα, πρόωρος αποκλεισμός από την Μπρόντμπι στους «16» του Κυπελλού και φτωχή συγκομιδή στο Europa League, καθώς τερμάτισε τελευταία σε όμιλο με Ζενίτ, Σλάβια και Μπορντό.

Προπονητής: 5η σεζόν στα ηνία Στάλε Σολμπάκεν (Νορβηγός, 49 ετών, σύστημα 4-4-2), ο οποίος είδε το έργο του να αμφισβητείται μεσούσης της σεζόν. Πάντως, η μέχρι τώρα παρουσία του στους Δανούς είναι τουλάχιστον αποστομωτική (3 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα).

Γήπεδο: Telia Parken (38.065)

Μεταγραφές: Πούλησε τον καλύτερο αμυντικό της, Ντένις Βάβρο (50/2) στη Λάτσιο, έναντι 10,5 εκατομμυρίων ευρώ. Στην θέση του ήρθε το αστέρι της Μίντιλαντ, Βίκτορ Νέλσον. Αποσύρθηκε ο Βίλιαμ Κβιστ (Μ, 21/0), ενώ δόθηκαν εκ νέου ως δανεικοί οι Μάτιτς (Μ.) στον Α.Π.Ο.Ε.Λ. και Λέφτνερ (Α.) στην Ομόνοια. Αντ’ αυτού, αποκτήθηκε ο Γιένς Στατζ από την Άαρχους (Α, 34/6), ο Στεν Γκρίτενμπουστ από την Οντένσε (Τ, 35/11 clean sheets) και o Κάρλο Μπάρτολετς (Α, 34/2) από την Νόρντζελαντ.

Προετοιμασία: Δεν κατάφερε να επιβληθεί σε κανένα από τα φιλικά που έδωσε. Ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Φρέμαντ, ενώ ηττήθηκε από Όρενμπουργκ (2-0) και Σαχτάρ Ντόνετσκ (2-1)

Εκτίμηση: Όσο ακραίο κι αν ακουστεί, οτιδήποτε λιγότερο πέραν της διατήρησης των εγχώριων σκήπτρων μοιάζει με αποτυχία. Ο κορεσμός στην επιτυχία είναι εμφανής, όμως οι κινήσεις του καλοκαιριού φανερώνουν επιθυμία καλύτερης πορείας στην Ευρώπη, σε σχέση με πέρσι.

 

Μίντιλαντ Τι έκανε πέρσι: Είδε το επιστέγασμα της εξαιρετικής σεζόν 2017-18 να συνθλίβεται με την αποχώρηση του αρχιτέκτονα Γιες Τόρουπ τον Οκτώβριο. Παρόλα αυτά κατάφερε να ορθοποδήσει άμεσα, τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα, ενώ κατέκτησε και το κύπελλο στα πέναλτι κόντρα στην Μπρόντμπι. Έτσι, υπερκέρασε με έμμεσο τρόπο την απουσία της από τους ομίλους του Europa League, μετά τον αποκλεισμό από την Μάλμε.

Προπονητής: Ο Δανός Κένεθ Άντερσεν (51 ετών, σύστημα 3-4-3), παραμένει στα ηνία των «Λύκων», εξαργυρώνοντας τα αποτελέσματα που εμφάνισε με μια ομάδα που δεν είχε σχεδιάσει ο ίδιος από το ξεκίνημα.

Γήπεδο: MCH Arena (11.800)

Μεταγραφές: Έχασε τον ταλαντούχο αμυντικό Βίκτορ Νέλσον, με τα χρήματα της πώλησης του οποίου προχώρησε σε μια αξιοσημείωτη -για τα δεδομένα- κίνηση, υπογράφοντας τον επιθετικό Σόρι Κάμπα της Ντιζόν. Ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς και έκανε δικό της τον μέσο Εβάντερ της Βάσκο Ντα Γκάμα, προσθέτοντας τρομερή ποιότητα στον άξονα. Νέο πρόσωπο και ο πλάγιος μπακ Παουλίνιο από την Μπαΐα.

Προετοιμασία: Παρουσίασε κάκιστη εικόνα και ηττήθηκε από την Έσμπιεργκ με 2-0. Επικράτησε 4-3 της Φιτέσε, πριν ηττηθεί στο τελευταίο χρονικά φιλικό από την Λεχ Πόνζαν, με 2-1.

Εκτίμηση: Ακόμα και οι πλέον αισιόδοξοι φίλοι της Μίντιλαντ κατανοούν πως δεν είναι το πρώτο φαβορί για την κατάληψη της πρωτιάς. Παρόλα αυτά η σεζόν 2017-2018 μας δίδαξε πως οι «Λύκοι» μπορούν να… δαγκώσουν. Ένα πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

 

Έσμπιεργκ Τι έκανε πέρσι: Την... σταχτοπούτα! Ούσα νεοφώτιστη, η Έσμπιεργκ όχι μόνο εξασφάλισε από νωρίς την παραμονή, αλλά κατάφερε να «τρυπώσει» ανάμεσα στις «μεγάλες», τερματίζοντας εν τέλει στην 3η θέση! Στο κύπελλο αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Οντένσε στα προημιτελικά, δείγμα της σταθερότητας που έδειξε καθ΄ όλη την διάρκεια της σεζόν.

Προπονητής: Ο κατά τεκμήριο αναμορφωτής του συλλόγου, Γιόν Λάμερς (55 ετών, σύστημα 4-3-3) παραμένει στο τιμόνι για 3η σερί χρονιά, με προοπτική επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Γήπεδο: Blue Water Arena (16.942)

Μεταγραφές: Παρά την απρόσμενη επιτυχία, δεν αποδυναμώθηκε ιδιαίτερα. Αποχώρησαν οι Μίκελσεν (Τ.) και Τιχαντουίνι (ΜΕ.), ενώ αποκτήθηκε ως ελεύθερος ο τερματοφύλακας Ματίας Ρόσενορν.

Προετοιμασία: Είχε λίγο από όλα. Νίκη επί της Μίντιλαντ (2-0), ισοπαλία με την Ράντερς (2-2) και ήττα από την Βέιλε με 1-0, στο παιχνίδι που έκλεισε τις ανεπίσημες υποχρεώσεις της.

Εκτίμηση: Πυροτέχνημα ή απόδειξη ποιότητας; Αυτό το ερώτημα πλανάται ύστερα από την περσινή σεζόν και αναμένεται να απαντηθεί εντός των επόμενων μηνών. Η παρουσία στην Ευρώπη είναι ευχή που μπορεί να εξελιχθεί σε κατάρα αν δεν αξιοποιηθεί σωστά. Λογικά ο Μάρτιος θα την βρει στην μέση (στην καλύτερη) του βαθμολογικού πίνακα.

 

Μπρόντμπι Τι έκανε πέρσι: Κατώτερη των περιστάσεων. Τερμάτισε 4η, κλέβοντας το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο από την Οντένσε, στη διαφορά τερμάτων, την τελευταία αγωνιστική. Με βεβαρημένες επίσημες υποχρεώσεις τον Ιούλιο, είναι απορίας άξιο πως θα μπορέσει να κρατηθεί κοντά στην κορυφή.

Προπονητής: Ο νεοφερμένος Νιλς Φρεντέρικσεν αποτελεί την ύστατη λύση για την άκρη του πάγκου. Με πρότερη θητεία στις μικρές εθνικές ομάδες της Δανίας, ο 50χρόνος τεχνικός καλείται να οδηγήσει την Μπρόντμπι σε πιο επιτυχημένα μονοπάτια.

Γήπεδο: Brøndby Stadion (29.000)

Μεταγραφές: Η πιο ανιαρή εκ των «μεγάλων» στο μεταγραφικό παζάρι, παρότι απέκτησε τον νεαρό Δανό μέσο Μπόρκειτ από την Στάμπαεκ. Δεν προχώρησε σε κάποια άλλη αξιοσημείωτη μεταγραφική κίνηση, ενώ είδε τον στόπερ Μπένεντικτ Ρέκερ (27/1) να αποχωρεί ως ελεύθερος για την Γερμανία.

Προετοιμασία: Αρνητικό πρόσημο. Ηττήθηκε από Λεχ Πόνζαν (1-0) και Ουνιόν Βερολίνου (2-1), ενώ έμεινε στο 1-1 με την πιο βατή ομάδα που αντιμετώπισε, την Βίσλα Πλοκ.

Εκτίμηση: Αλλαγή μόνο στο πρόσωπο του καπετάνιου δεν φέρνει την άνοιξη. Το πλήρωμα υστερεί και σε συνδυασμό με τα προκριματικά του Europa League, δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσει μια μέτρια αρχή που θα κοστίσει στην συνέχεια. Θα βρίσκεται εντός τετράδας, δύσκολα όμως μπορεί να έχει βλέψεις για κάτι σπουδαιότερο.

 

Οντένσε Τι έκανε πέρσι: Αυτοχειρία... σεμιναριακού χαρακτήρα. Βρισκόταν στην 3η θέση όταν έπεσε η αυλαία της κανονικής περιόδου. Παρόλα αυτά, στα playoffs κατάφερε να γκρεμίσει ότι έχτιζε επί μήνες. Μάζεψε 10 βαθμούς σε 10 αγώνες και έμεινε εκτός Ευρώπης από την Μπρόντμπι, η οποία την νίκησε εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική.

Προπονητής: Παραμένει στο πόστο του ο νεαρότερος ηλικιακά τεχνικός της λίγκας, Γιάκομπ Μίκελσεν (38 ετών, σύστημα 3-4-3), παρά το καταστροφικό κλείσιμο της περσινής σεζόν. Στόχος του είναι να κάνει την υπέρβαση και να πάρει «εκδίκηση» για το περσινό αρνητικό κλείσιμο της σεζόν.

Γήπεδο: Nature Energy Park (15.633)

Μεταγραφές: Νεκρική αδράνεια και εδώ. Αποκτήθηκε ο μέσος Μόζες Οπόντο (22/4) από την Βέντσισελ, την ίδια ώρα που ο κατά πολλούς MVP της περσινής σεζόν, τερματοφύλακας, Στεν Γκρίτενμπουστ, κατέληξε στην Κοπεγχάγη για το… τίποτα.

Προετοιμασία: Έδωσε τέσσερα φιλικά ματς. Μέτρησε δύο νίκες με 1-0 και 2-1 κόντρα σε Νίσμπι και Ρόσκιλντε, αντίστοιχα. Ήρθε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στο Κίελο, ενώ ηττήθηκε από την Σοντερίσκε με 1-0.

Εκτίμηση: Δυνατότητες υπάρχουν, παραμένει ερωτηματικό όμως η πιθανή διαχείριση κάποιας κρίσης, δεδομένης της μεγάλης διάρκειας της σεζόν. Η λογική λέει πως θα βρίσκεται εντός τετράδας, διατηρώντας ελπίδες και για την 3η θέση.

 

Νόρντζελαντ Τι έκανε πέρσι: Πισωγύρισμα. Μετά την πολύ καλή σεζόν 2017-2018, η οποία την βρήκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, πάνω και από την Κοπεγχαγή, η Νόρντζελαντ δεν μπόρεσε να διατηρηθεί στα ανώτατα πατώματα της βαθμολογίας. Η 6η θέση πριν τέσσερα χρόνια θα ενθουσίαζε. Τώρα απογοητεύει.

Προπονητής: Οι αλλαγές ξεκίνησαν από την θέση του εκλέκτορα, με τον Φλέμινγκ Πέτερσεν να αντικαθιστά τον άκρως επιτυχημένο Κάσπερ Γιούλμαντ, σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης.

Γήπεδο: Right to Dream Park (9.900), συνθετικός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Οι μοναδικές προσθήκες ήρθαν με την μορφή προβιβασμού νεαρών παικτών από τις ακαδημίες, όπως συνηθίζει ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια. Αντιθέτως, αποχαιρέτησε το μεγάλο αστέρι της ομάδας, Μαντς Πέντερσεν (Α, 28/0), ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Άουγκσμπουργκ.

Προετοιμασία: Η ήττα από τον ΠΑΟΚ με 3-0 το περασμένο Σάββατο ήρθε να επισκιάσει οποιοδήποτε πέπλο αισιοδοξίας είχε εμφανιστεί, μετά τις εμφανίσεις κόντρα σε Χεράκλες (1-1) και Ουτρέχτη (4-2).

Εκτίμηση: Είναι οξύμωρο να περιμένει κάποιος βελτίωση από μια ομάδα που έμεινε στάσιμη. Όλα είναι θέμα της χημείας που θα αναπτύξει ο Πέτερσεν με τους -κατά βάση- νεαρούς παίκτες του. Αν ο Δανός προπονητής κερδίσει τα αποδυτήρια, η πρώτη εξάδα είναι εφικτός στόχος. Αν όχι… να είχαμε να λέγαμε.

 

Άαλμποργκ Τι έκανε πέρσι: Απέδειξε πως 5η θέση του 2018 ήταν πυροτέχνημα. Τερμάτισε 7η στην κανονική περίοδο αλλά εν τέλει βρέθηκε πίσω και από την Ράντερς. Στο κύπελλο, αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Μπρόντμπι, σε ένα ματς για πολύ γερά νεύρα.

Προπονητής: Παραμένει στην θέση του ο 42χρονος Τζέικομπ Φρίις (σύστημα 4-3-3), ο οποίος όμως καλείται να παρουσιάσει κάτι πιο πειστικό αν δεν θέλει να μπλέξει σε μπελάδες.

Γήπεδο: Aalborg Portland Park (13.797)

Μεταγραφές: Υπόθεση εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή της Νόρντζελαντ. Δεν είχε αξιοσημείωτες απώλειες, την ώρα που έκανε και επίσημα δικό της τον Λούκα Πίτερσεν (ΜΕ), ανταμείβοντας τον Δανό για την εξαιρετική του παρουσία πέρυσι (33/10 και 7 ασίστ).

Προετοιμασία: Στα μόλις δύο φιλικά που έδωσε παρουσίασε πολύ θετικά δείγματα γραφής, καθώς απέσπασε ισοπαλία από τον Άγιαξ (1-1) και διέλυσε τη Χόρσενς με 4-0.

Εκτίμηση: Οι προϋποθέσεις για την επιστροφή στα «ψηλά» υπάρχουν, αρκεί να βρεθεί η απαιτούμενη σταθερότητα. Θα παλέψει για μια θέση στην πεντάδα κι αν κρίνουμε από τις κινήσεις των υπολοίπων δεν έχει λόγο να μην πιστεύει στο κάτι παραπάνω.

 

Ράντερς Τι έκανε πέρσι: Κατάφερε να εξιλεωθεί για το καταστροφικό 2018, ενώ θα μπορούσε να καταλάβει θέση ακόμα και εντός της πρώτης τετράδας αν δεν μετρούσε μόλις μια νίκη στα τελευταία πέντε ματς της κανονικής διάρκειας.

Προπονητής: Ο 44χρόνος Τόμας Τόμασμπεργκ (σύστημα 3-5-2), πάλαι ποτέ βασικός και αναντικατάστατος στην Άαλμποργκ, θα βρίσκεται και φέτος στην άκρη του πάγκου, προκειμένου να ολοκληρώσει ότι άφησε στην μέση.

Γήπεδο: Cepheus Park Randers (12.000)

Μεταγραφές: Η στρατηγική των πωλήσεων δεν άλλαξε, καθώς αποχώρησε ο αμυντικός Γιόνας Μπάγκερ (34/1) για το Βέλγιο. Βέβαια, αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι οι Πίζινγκερ (ΑΜ. 20/2), Νίλσεν (Α.) και Καμαρά (Ε. 21/6).

Προετοιμασία: Παρέμεινε αήττητη, με μια νίκη και δύο ισοπαλίες. Επιβλήθηκε της Βίμποργκ (2-0), ενώ ήρθε ισόπαλη με την Άαρχους (1-1) και την Έσμπιεργκ (2-2).

Εκτίμηση: Υπό προϋποθέσεις μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να βρεθεί εντός τετράδας, όμως η καθαρή ποδοσφαιρική λογική την βρίσκει σε κατώτερα στρώματα. Είναι ομάδα που μπορεί να προκαλέσει ζημιές, αλλά έως εκεί. Πιθανότατα το τέλος της χρονιάς θα την βρει στις θέσεις 6-8.

 

Άαρχους Τι έκανε πέρσι: Διατήρησε την «εκνευριστική» της σταθερότητα, καθώς από το 2015 κι έπειτα βρίσκεται συνεχώς κοντά στο όριο της δεκάδας. Πάντως, η περσινή ένατη θέση είναι η καλύτερη εξ αυτών, κάτι που πιθανώς να αποτελέσει προάγγελο ενόψει της συνέχειας.

Προπονητής: Άλλος ένας πολύ νεαρός τεχνικός. Στα 42 του, ο Ντάβιντ Νίλσεν έχει καταφέρει να περιορίσει τα κακώς κείμενα που επικρατούσαν κατά την έναρξη της προηγούμενης σεζόν, επιστρέφοντας στο κλασικό 4-3-3.

Γήπεδο: Ceres Park (20.032)

Μεταγραφές: Δεν προχώρησε σε κάποια αξιοσημείωτη προσθήκη, ενώ έχασε τόσο τον Στατζ (34/6), που έφυγε για την Κοπεγχάγη, όσο και τον βασικό και αναντικατάστατο πέρσι Γκραμπάρα (Τ.) που επέστρεψε στην Λίβερπουλ.

Προετοιμασία: Ολοκλήρωσε την προετοιμασία της μένοντας στο 1-1 με την Ράντερς στο σημαντικότερο crash test. Στα ματς που προηγήθηκαν, επιβλήθηκε εύκολα με 3-0 των Αάμπιχοϊ και Χόρσενς.

Εκτίμηση: Ξεκινάει με…ζόρια, καθώς αντιμετωπίζει Κοπεγχάγη και Μίντιλαντ την 2η και 3η αγωνιστική, αντίστοιχα. Είναι ένα σύνολο με χημεία που μπορεί να εκπλήξει και η τωρινή εικόνα δείχνει πως δεν θα κινδυνέψει.

 

Χόρσενς Τι έκανε πέρσι: Γλύτωσε στα μπαράζ τον υποβιβασμό στην δεύτερη κατηγορία, σε μια χρονιά που απογοήτευσε άπαντες. Βέβαια, ο πήχης μετά την συμμετοχή στα πλέι οφ του 2018 είχε ανέβει υπέρμετρα. Η επιστροφή στην πραγματικότητα μόνο θετικά περιέχει.

Προπονητής: Παρά την κάκιστη περσινή σεζόν, η συνταγή δεν αλλάζει. Για έκτη σερί χρονιά στον πάγκο ο Μπο Χένρικσεν, ένας 44χρόνος τεχνικός που πιο εύκολα θα αλλάξει ομάδα παρά σύστημα (4-4-2).

Γήπεδο: CASA Arena Horsens (12.452)

Μεταγραφές: Ανήκουστη έννοια. Ίσα ίσα που το ρόστερ αποδυναμώθηκε σημαντικά, καθώς αποχώρησε ο ανερχόμενος Μαντς Άντερσεν (Α, 20/3), ο οποίος εξαργύρωσε την τρομερή του σεζόν με μεταγραφή στην Μπάρνσλεϊ.

Προετοιμασία: Αποθαρρυντική εικόνα. Υπέστη δύο «βαριές» ήττες από Άαρχους (3-0) και Άαλμποργκ (4-0), ενώ ενδιάμεσα είχε μείνει στο 1-1 με την Χόμπρο.

Εκτίμηση: Ίσως να έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου γι' αυτή την ομάδα, πέρσι την γλύτωσε αλλά φέτος πρέπει να κάνει βήματα προόδου, κάτι που δεν είδαμε να συμβαίνει στα φιλικά, αλλά ούτε και στις μεταγραφές. Δύσκολα θα βρεθεί μέσα στην πρώτη δεκάδα αν παρουσιάσει την ίδια εικόνα.

 

Σοντερίσκε Τι έκανε πέρσι: Δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερη νοσταλγία στους οπαδούς της. Η 2η θέση του 2016 αποτελεί πλέον μακρινή ανάμνηση, καθώς η ομάδα αλλάζει συνεχώς ρώτα. Όχι προς το καλύτερο.

Προπονητής: Στο τιμόνι της ομάδας από την πρωτοχρονιά του 2019, ο Γκλεν Ρίντερσχολμ, συμμάζεψε κάπως τα πράγματα, παρά το γεγονός πως είχε να διαχειριστεί μια ομάδα που δεν έχτισε ο ίδιος. Φέτος θα έχει αυτή την ευκαιρία. Όπως φάνηκε και από τα φιλικά, το 4-5-1 παραμένει αμετακίνητο μέχρι νεοτέρας.

Γήπεδο: Sydbank Park (10.000)

Μεταγραφές: Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες παρομοίου βεληνεκούς, κινήθηκε πιο δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, αποκτώντας ως ελεύθερους τους Ριλβάν Χασάν (ΜΕ, 28/4) και Μαντς Αλμπαέκ (Μ, 26/3). Αντιθέτως, δεν είδε κάποιο από τα βασικά γρανάζια της να αποχωρεί.

Προετοιμασία: Ηττήθηκε με 2-1 από την Φλεσμπούργκ στο τελευταίο της φιλικό, αφού πρώτα είχε επιβληθεί των Κόλντινγκ και Οντένσε με 2-0 και 1-0, αντίστοιχα.

Εκτίμηση: Οι κινήσεις της σε συνδυασμό με το υπάρχον ρόστερ δημιουργούν την αισιοδοξία για είσοδο στην πρώτη δεκάδα. Παρόλα αυτά πολλά μέτωπα παραμένουν ανοιχτά και όποιο όνειρο κι αν υπάρχει μπορεί πολύ εύκολα να εξελιχθεί σε... εφιάλτης.

 

Χόμπρο Τι έκανε πέρσι: Έκανε τα εύκολα δύσκολα. Αφού φρόντισε να φέρει τον εαυτό της στο χείλος του γκρεμού, ούσα η ομάδα με την χαμηλότερη συγκομιδή βαθμών στο πρωτάθλημα (27), έδειξε χαρακτήρα εκεί που χρειάστηκε. «Έριξε» μετά από μπαράζ την Βέιλε, άφησε την Βίμποργκ στην δεύτερη κατηγορία και επιβίωσε.

Προπονητής: Ο 46χρόνος Πίτερ Σόρενσεν ήρθε τον περασμένο Φεβρουάριο με σκοπό να συμμαζέψει τα... ασυμμάζευτα και αν κρίνουμε από το γεγονός ότι η Χόμπρο θα αγωνίζεται και φέτος στην πρώτη κατηγορία, μάλλον τα κατάφερε.

Γήπεδο: DS Arena (10.700)

Μεταγραφές: Ελάχιστες και άσημες κινήσεις και αυτή την φορά. Για την τιμή των όπλων, ας αναφέρουμε τον νεαρό αμυντικό Μπράντον Ονκόνι που ήρθε ως ελεύθερος (πρώην Κέλερουπ).

Προετοιμασία: Δεν έδωσε πολλά φιλικά, όμως έδειξε πως διαθέτει αξιόπιστη αμυντική γραμμή. Ήρθε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στην Χόρσενς, ενώ έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία με την Φρεντερίτσια.

Εκτίμηση: Στο φάσμα του υποβιβασμού για άλλη μια φορά. Δεν βελτιώθηκε αισθητά, την ίδια ώρα που ο ανταγωνισμός θα είναι αρκετά έντονος. Μπορεί και πάλι να την γλυτώσει, αλλά πιθανότατα θα βρίσκεται μέσα στις ομάδες που θα παλέψουν στα μπαράζ για την παραμονή τους.

 

Σίλκεμποργκ Τι έκανε πέρσι: Χάρη σε ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ επτά αγώνων στο τέλος (5-2-0), κατέκτησε το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας και μαζί την απευθείας άνοδο στην Superligaen, μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Προπονητής: Οι πρωταθλητές του 1994 θέλουν να πιστεύουν πως βρήκαν στο πρόσωπο του Κεντ Νίλσεν την εμπειρία που χρειάζονται. Ο 57χρόνος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά τα κατατόπια, μιας και έχει καθίσει στους πάγκους των Οντένσε, Μπρόντμπι, Άαρχους, Χόρσενς και Άαλμποργκ. Αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-4-2.

Γήπεδο: JYSK Park (10.000)

Μεταγραφές: Προσπάθησε να κινηθεί έξυπνα στην αγορά, δεδομένων των οικονομικών δυνατοτήτων της. Ανανέωσε το ρόστερ της, αποδεσμεύοντας παίκτες άνω των 30. Στην θέση τους έφερε τρεις 22χρόνους. Τους Μαντς Κάλουντ (Μ.) και Έμιλ Χόλτεν (Ε.) από την Νίκεμπινγκ και τον Νικολάι Βάλις (ΜΕ.) από την Ρόσκιλντε.

Προετοιμασία: Εντυπωσίασε, παρότι δεν αντιμετώπισε κάποιο μεγαθήριο. Επιβλήθηκε κατά χρονική σειρά των Βέιλε (3-1), Χιέρινγκ (3-0) και Τρέλεμποργκ (2-1).

Εκτίμηση: Τα τελευταία χρόνια παλεύει για να αποκτήσει σταθερότητα, καθώς πηγαινοέρχεται μεταξύ πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Είναι άγνωστο ακόμα αν θα βρει την μαγική συνταγή φέτος. Έχει κάποια εφόδια, αλλά ευκαιρία για εύκολο συμπέρασμα δεν υπάρχει. Δεν θα μας κάνει εντύπωση ωστόσο αν κλειδώσει την παραμονή χωρίς να μοχθήσει.

 

Λίνγκμπι Τι έκανε πέρσι: Παρότι έμεινε εννέα βαθμούς μακριά από την κορυφή, πήρε το δεύτερο εισιτήριο των μπαράζ. Εκεί, τιμώρησε την Χίερινγκ για την κάκιστη εικόνα που παρουσίασε και έκλεψε την τελευταία προνομιούχο θέση στο φετινό πρωτάθλημα.

Προπονητής: Ο άνθρωπος που ανέλαβε το δύσκολο έργο της αντικατάστασης του Μαρκ Στρούνταλ και δικαιώθηκε. Ο 45χρόνος Κρίστιαν Νίλσεν συνεχίζει στον πάγκο των «Βασιλικών Μπλε» με σκοπό να κερδίσει ότι μπορεί και από όποιον μπορεί. Άλλωστε είναι λάτρης του αμυντικού ποδοσφαίρου και του 4-3-3.

Γήπεδο: Lyngby Stadion (9.680)

Μεταγραφές: Κοσμογονικές αλλαγές. Έδιωξε ούτε λίγο ούτε πολύ 13(!) παίκτες, ενώ προχώρησε σε επτά προσθήκες, με σημαντικότερη εκείνη του Φρέντερικ Γκούτγιαερ (15/4) από την Χάντερσουντ.

Προετοιμασία: Στο μοναδικό ανεπίσημο παιχνίδι που έδωσε, κέρδισε δύσκολα με 1-0 την Χέλσινγκερ, ομάδα τρίτης κατηγορίας.

Εκτίμηση: Δύσκολο να προβλέψεις την κατάληξη αυτής της σταχτοπούτας. Οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ συνθέτουν ένα ανομοιογενές αυτή την στιγμή σύνολο που χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Η λογική λέει πως θα είναι μια από τις βασικές υποψήφιες για υποβιβασμό.

 

Επιμέλεια: Γιάννης Γιανναράκης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
 

 

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ