foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Τσεχία, First League: Preview σεζόν 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 09 Ιουλ 2019 18:02
Fortuna-Liga-2019-20.jpg

Το ποδόσφαιρο της Τσεχίας μετράει αντίστροφα για την έναρξη του εγχώριου πρωταθλήματος Τσεχίας First League, το οποίο αρχίζει την προσεχή Παρασκευή (12/7). Κάτοχος του περσινού τίτλου είναι η Σλάβια Πράγας, η οποία έφτασε τους πέντε και πλέον ισοβαθμεί με την Βικτόρια Πλζεν στο σχετικό πίνακα. Η κορυφαία ομάδα σε πρωταθλήματα παραμένει η Σπάρτα Πράγας με 12, αλλά τελευταία φορά που πανηγύρισε ήταν τη σεζόν 2013/14.

Μακροχρόνιο στοίχημα

Η περσινή πρωταθλήτρια, Σλάβια Πράγας λογίζεται και πάλι ως το φαβορί και για τον φετινό τίτλο. Η απόδοση είναι χαμηλά (1.70) και δεν έχει αξία για μακροχρόνιο στοιχηματισμό. Ακολουθούν σε απόδοση η Σπάρτα Πράγας και η Βικτόρια Πλζεν με 4.35 στον Stoiximan. Η Σπάρτα θα παλέψει για να επανέλθει στην κορυφή μετά από χρόνια, αλλά θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην αντίπαλο του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League, Πλζεν. Τις τελευταίες σεζόν βρίσκεται πάντα μέσα στη «μάχη» του τίτλου και αξίζει να ποντάρουμε πάνω της για να επιστρέψει στους τίτλους μετά τη σεζόν 2017/18.

 

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Πλζεν 2. Σλάβια Πρ., 3. Σπάρτα Πρ., 4. Μλάντα, 5. Σλόβαν Λίμπερετς 6. Γιάμπλονετς, 7. Οστράβα, 8. Όλομουτς, 9. Ζλιν, 10. Σλοβάτσκο 11. Τέπλιτσε, 12. Μποέμιανς, 13. Οπάβα, 14. Καρβινά, 15. Πρίμπραμ, 16. Μπουντεγιόβιτσε

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το φορμάτ της τσέχικης λίγκας, όπου συμμετέχουν συνολικά 16 ομάδες. Από την περσινή χρονιά η Ομοσπονδία υιοθέτησε νέο σύστημα διεξαγωγής, με στόχο την άνοδο του ενδιαφέροντος και φυσικά την αύξηση των εσόδων. Η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του ‘20. Μετά το πέρας των 30 αγωνιστικών κι ανάλογα με τη βαθμολογία στην κανονική διάρκεια (μεταφέρονται οι βαθμοί), οι ομάδες χωρίζονται σε τρία γκρουπ. Οι θέσεις 1-6 παίζουν πλέι οφ πρωταθλήματος, με τον πρώτο να κατακτά το πρωτάθλημα. Από την 7η μέχρι τη 10η θέση παίζουν μεταξύ τους και ο νικητής από το γκρουπ των τεσσάρων ομάδων, παίζει με τον 4ο από το γκρουπ (1-6), ή τον 5ο αν πάρει το Κύπελλο κάποια από τις 4 πρώτες ομάδες. Το τρίτο και τελευταίο γκρουπ (11-16 θέσεις) αγωνίζεται στα πλέι άουτ. Η 16η υποβιβάζεται απευθείας στη 2η κατηγορία, ενώ οι θέσεις 14-15 παίζουν μπαράζ ανόδου-παραμονής με τις ομάδες που έχουν τερματίσει στη 2η και στη 3η θέση της 2ης κατηγορίας.

Ευρωπαϊκά εισιτήρια: -Οι δύο πρώτοι εξασφαλίζουν θέση στα προκριματικά του Champions League -Ο 3ος και η ομάδα που θα κερδίσει τα πλέι οφ Ευρώπης, παίζουν στα προκριματικά του Europa League -Κυπελλούχος

 

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Νικολάε Στάντσιου Μέσος Αλ Αχλί Σλάβια Πράγας
Μίχαλ Τράβνικ Μέσος Γιάμπλονετς Σπάρτα Πράγας
Αντρέας Βίντχαϊμ Αμυντικός Μάλμε Σπάρτα Πράγας
Άνταμ Χλούσεκ Αμυντικός Λέγκια Πλζεν
Λίμπορ Κόζακ Επιθετικός Σλόβαν Λίμπερετς Σπάρτα Πράγας
 

Οι ομάδες της Α' Τσεχίας

Σλάβια Πράγας Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε σούπερ χρονιά. Έχοντας απολογισμό 26-5-4 έκοψε πρώτη το νήμα και κατέκτησε τον τίτλο για 5η φορά στην ιστορία της, ενώ πήρε και το Κύπελλο. Εκτός από τα εγχώρια έκανε τρομερή πορεία και στο Europa League, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά και αφήνοντας εκτός στους «16» τη Σεβίλλη.

Προπονητής: Γίντριχ Τρπισόφσκι. Ο 43χρονος Τσέχος τεχνικός εντυπωσίασε με τη δουλειά του και θα ήταν αδιανόητο αν δεν παρέμενε στον πάγκο. Διατήρησε την ομάδα του σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και φυσικά έχει μεγάλο μερίδιο στην περσινή επιτυχία.

Έδρα: Sinobo Stadium (20.617)

Μεταγραφές: Ο πολύτιμος Μίροσλαβ Στοχ (Μ, 49/14) αποχώρησε από τον σύλλογο, επιστρέφοντας στον ΠΑΟΚ. Στη θέση του, η τσεχική ομάδα, πήρε τον Ρουμάνο Στάντσιου (Μ, 30/6 με Σπάρτα Πράγας και Αλ-Αχλί), δίνοντας 4 εκατ. ευρώ στους Άραβες. Επίσης, πήρε τους Χορόβκα (Α, 37/2) και Χόλες (Α, 43/6) «πακέτο» από την Γιάμπλονετς.

Προετοιμασία: Στα πρώτα φιλικά δεν άφησε καλές εντυπώσεις, αλλά στα τελευταία δύο ήταν αρκετά καλή, κερδίζοντας 3-0 την Σπάρτακ Τρνάβα και 3-2 την Αούστρια Βιέννης. Στο πρωτάθλημα ξεκινάει παίζοντας στις 15/7 στην έδρα της Ζλιν.

Εκτίμηση: Η δουλειά που έχει γίνει από πέρυσι, καθώς άφησε παρακαταθήκη και για φέτος. Δυνατό και δεμένο ρόστερ, θα είναι μεγάλη έκπληξη αν δεν διεκδικήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Λογικά, θα παλέψει για τον τίτλο με την αιώνια αντίπαλο, Σπάρτα και την Βικτόρια Πλζεν.

 

Πλζεν Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά ως κάτοχος, αλλά δεν μπόρεσε να διατηρήσει τα «σκήπτρα». Τερμάτισε στη 2η θέση και στο -5 από την πρωταθλήτρια Σλάβια Πράγας, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε νωρίς. Στην Ευρώπη έπαιξε στους ομίλους του Champions League, τερμάτισε 3η και πήγε στο Europa League, αλλά αποχαιρέτησε στους «32», χάνοντας από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Προπονητής: Πάβελ Βρμπα. Ο Τσέχος τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο από το καλοκαίρι του ‘17 και παρότι έχασε το περσινό πρωτάθλημα, παρέμεινε στο «τιμόνι» της ομάδας για να συνεχίσει το έργο του.

Έδρα: Doosan Arena (11.700)

Μεταγραφές: Αρκετά δραστήρια. Πήρε τον Κάλβαχ (Μ, 37/2, πέρυσι) από την Όλομουτς, ελεύθερο τον Χλούσεκ (Α, 34/3) από τη Λέγκια, τον Μίχαλικ (Ε, 22/4) από την Άλκμααρ και τον Μπράμπετς (Α.) από την Γκενκ. Έφυγε για την Φίτεσε ο Χάγιεκ (Α, 15/0), ενώ αποσύρθηκαν οι Μπάκος (Ε, 7/0) και Κόλαρ (Μ, 5/0).

Προετοιμασία: Έδωσε πολλά φιλικά, όσο τον δυνατόν πιο ανταγωνιστικά για το πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Γενικά άφησε καλές εντυπώσεις, εκτός από το ματς με τη Λέγκια (ήττα με 3-0). Έχει δύσκολο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με Όλομουτς και Λίμπερετς, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό για τα προκριματικά του Champions League.

Εκτίμηση: Ο πρωταρχικός στόχος είναι η επιστροφή στην κορυφή και στους τίτλους. Ξεκινάει ως 2ο φαβορί πίσω από τη Σλάβια και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παλέψει μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα.

 

Σπάρτα Πράγας

Τι έκανε πέρυσι: Κακή έως καταστροφική μπορεί να χαρακτηριστεί η περσινή σεζόν. Η κορυφαία ομάδα στη Τσεχία, βάσει τίτλων, έμεινε νωρίς εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, τερματίζοντας 3η και στο -17 από την Σλάβια Πράγας. Στην Ευρώπη αποκλείστηκε νωρίς το καλοκαίρι, ενώ στο Κύπελλο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Προπονητής: Βάτσλαβ Γίλεκ. Η διοίκηση της ομάδας έκανε το αναμενόμενο και μετά την κακή περσινή χρονιά αντικατέστησε τον παλιό γνώριμό μας, Ζντένεκ Σκάζνι, με τον 43χρονο τεχνικό. Ο Γίλεκ ήταν για μια τετραετία (‘15-’19) στον πάγκο της Όλομουτς, κάνοντας καλή δουλειά.

Έδρα: Generali Arena (18.944)

Μεταγραφές: Δυνατές κινήσεις από τη Σπάρτα, που «δείχνει» τον στόχο της φετινής σεζόν. Απέκτησε τους Τράβνικ (Μ, 40/12, Γιάμπλονετς), Βίντχαϊμ (Α, 23/2, Μάλμε), Κόζακ (Ε, 26/7, Σλόβαν Λίμπερετς) και τον Καγιά (Α, 19/0), που επέστρεψε από τη Γαλατασαράι. Αποχώρησε ο Τσίβιτς (Α, 22/0) για τη Φερεντσβάρος.

Προετοιμασία: Παρά τις καλές μεταγραφές, άφησε μέτριες εντυπώσεις στα φιλικά, όπου μέτρησε μία νίκη (3-1) κόντρα στην άσημη Μπενεσόφ, δύο ήττες με 1-0 με Κλουζ και Λίντσερ και μία ισοπαλία (1-1) με Ντιναμό Μόσχας. Ξεκινάει το πρωτάθλημα με δύο εντός έδρας ματς (Σλόβακο και Γιάμπλονετς) και έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει με το… δεξί τη σεζόν.

Εκτίμηση: Ενισχύθηκε σημαντικά, έχοντας ξεκάθαρο στόχο την κορυφή που έχει γίνει αυτοσκοπός τα τελευταία χρόνια. Το έργο της δεν είναι εύκολο, αφού οι δύο βασικοί αντίπαλοι (Σλάβια-Πλζεν) είναι πιο έτοιμες ομάδες, αλλά θα παλέψει μέχρι τέλους.

 

Γιάμπλονετς

Τι έκανε πέρυσι: Η Γιάμπλονετς έκανε παρόμοια πορεία με την προπέρσινη, αλλά τότε είχε τερματίσει στην 3η θέση, ενώ πέρυσι στην 4η. Όπως και να χει, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κακή η χρονιά, αφού εξασφάλισε ξανά ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο Europa League έφτασε μέχρι τη φάση των ομίλων, αλλά στο Κύπελλο αποκλείστηκε νωρίς.

Προπονητής: Πετρ Ράντα. Ο 60χρονος προπονητής πήρε το «πράσινο» φως από τη διοίκηση για να παραμείνει στον πάγκο και να συνεχίσει το καλό του έργο.

Έδρα: Strelnice (6.108)

Μεταγραφές: Έχασε τον πολύτιμο Τράβνικ (Μ, 40/12 - 14 ασίστ) που πήγε στη Σπάρτα Πράγας. Επίσης, πήρε δανεικό από τη Σλάβια τον Σικορά (Μ, 26/4, με Σλάβια και Όλομουτς πέρυσι).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε νωρίς την προετοιμασία και στα πρώτα αδύναμα φιλικά δεν είχε πρόβλημα. Ωστόσο, στα τελευταία με Μποτοσάνι και Μπίλεφελντ προβλημάτισε αρκετά, χάνοντας 2-0 και 4-0 αντίστοιχα. Ίδια εικόνα και ήττα 2-1 στην πρόβα τζενεράλε  με τη Ραπίντ Βιέννης.

Εκτίμηση: Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται εντός 4άδας, το ίδιο θέλει να κάνει και φέτος. Προβληματική η εικόνα της στα φιλικά, αλλά δύσκολα δεν θα εξασφαλίσει και πάλι ευρωπαϊκό εισιτήριο την επόμενη χρονιά.

 

Οστράβα

Τι έκανε πέρυσι: Η 2η χρονιά μετά την επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία ήταν άκρως επιτυχημένη, τερματίζοντας στην 5η θέση. Ωστόσο, δεν κατάφερε να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς ηττήθηκε στα μπαράζ από την Μλάντα Μπόλεσλαβ. Στο Κύπελλο, έφτασε μέχρι τον τελικό, αλλά έχασε 3-0 από τη Σλάβια Πράγας.

Προπονητής: Μποχουμίλ Πάνικ. Ο 62χρονος τεχνικός κάνει καλή δουλειά από το Μάρτιο του ‘18 που ανέλαβε και δικαιωματικά παραμένει στον πάγκο της ομάδας.

Έδρα: Mestsky Stadion (15.123)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον Ράιτερ (Μ, 34/1) από την Μποέμιανς 1905 και τον εξτρέμ Λάλκοβιτς (18/2 με Όλομουτς). Το θετικό για τον τεχνικό Πάνικ είναι πως κανείς δεν αποχώρησε από το περσινό ρόστερ και έτσι θα διατηρηθεί η συνοχή και η ομοιογένεια.

Προετοιμασία: Έδωσε δυνατά φιλικά και δεν τα πήγε άσχημα, αφήνοντας υποσχέσεις για τη νέα σεζόν. Ξεχωρίζει η νίκη με 1-0 επί της Κρίλια. Στο τελευταίο τεστ, λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα, έχασε 2-1 από την Αούστρια Βιέννης.

Εκτίμηση: Την περσινή χρονιά έκανε υπέρβαση και θα είναι ευχής έργο αν επαναλάβει την ίδια πορεία και φέτος. Η αποστολή της ωστόσο, δεν θα είναι εύκολη. Αν μπει στη τελική εξάδα και στα πλέι οφ πρωταθλήματος θα είναι επιτυχία.

 

Σλόβαν Λίμπερετς

Τι έκανε πέρυσι: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Σλόβαν τερμάτισε στην έκτη θέση της βαθμολογίας και μάλιστα κατάφερε να ολοκληρώσει τη σεζόν με τους ίδιους βαθμούς, όπως και πρόπερσι. Στο θεσμό του Κυπέλλου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Οστράβα.

Προπονητής: Πάβελ Χόφτιτς. Ο 52χρονος τεχνικός αντικατέστησε τον Ζσολτ Χόρνιακ, ο οποίος παρέμεινε μόλις για ένα χρόνο στον πάγκο της ομάδας. Ο Χόφτιτς μέχρι το 2016 ήταν προπονητής στην Εθνική ομάδα της Τσεχίας U18.

Έδρα: Stadion U Nisy (9.900)

Μεταγραφές: Δεν έκανε πολλές κινήσεις η Σλόβαν και βγαίνει αρκετά αποδυναμωμένη από το μεταγραφικό παζάρι. Πήρε δανεικό από την Σλάβια Πράγας τον Κούχτα (Ε, 24/8), ο οποίος πέρυσι ήταν στην Σλοβάτσκο. Αποχώρησαν οι φορ Ορσούλα (23/2) και Κόζακ (26/7).

Προετοιμασία: Η Σλόβαν έδωσε δυνατά φιλικά και άφησε σχετικά καλή εικόνα. Κέρδισε 3-1 τη Λίντσερ και 2-1 τον Απόλλωνα Λεμεσού, αλλά στην πρόβα τζενεράλε ηττήθηκε 1-0 από την Ντιναμό Μόσχας.

Εκτίμηση: Μπορεί να είχε σταθερή πορεία τις δύο τελευταίες χρονιές, αλλά φαίνεται δύσκολο να την επαναλάβει. Αν καταφέρει να τερματίσει μέσα στην πρώτη εξάδα θα έχει μια επιτυχημένη χρονιά.

 

Μλάντα Μπόλεσλαβ

Τι έκανε πέρυσι: Θετικό πρόσημο είχε η περσινή χρονιά για την Μλάντα Μπόλεσλαβ. Παρότι δεν τερμάτισε στην πρώτη εξάδα (7η), κατάφερε να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω των πλέι οφ, αφήνοντας εκτός την 5η Οστράβα. Στο Κύπελλο, απογοήτευσε πλήρως, καθώς αποκλείστηκε νωρίς τον Σεπτέμβριο.

Προπονητής: Ζόσεφ Βέμπερ. Ο σύλλογος με τον 48χρονο τεχνικό επέστρεψε στην Ευρώπη και δικαιωματικά παρέμεινε στον πάγκο για να συνεχίσει το έργο του και τη νέα χρονιά.

Έδρα: Mestsky Stadion (5.000)

Μεταγραφές: Μετρημένες κινήσεις μέχρι στιγμής έχει κάνει η Μλάντα. Πήρε δανεικό από την Σέφιλντ Γιουν. τον Ντάνιελ Πούντιλ (Α, 11/0, πέρυσι) και τον φορ Κλίμα (31/11 με Βισοτσίνα). Έφυγαν οι Πρίκλιλ (Μ, 34/9-14 ασίστ) και Μάσεκ (Μ, 25/2).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε την προετοιμασία μέσα Ιουνίου και αγωνίστηκε συνολικά σε πέντε φιλικά, αφήνοντας μέτριες εντυπώσεις. Σε αυτά, μέτρησε τρεις νίκες (με Μαρίλα Πρίμπραμ, Τέπλιτσε και Σοκόλοφ) και δύο ήττες (με Κλουζ και Στουρμ Γκρατς).

Εκτίμηση: Έχει φανέλα και εμπειρία και περιμένουμε να τερματίσει στους πρώτους έξι. Λίγο πριν την πρεμιέρα προσφέρεται ως το 5ο φαβορί για το πρωτάθλημα, φυσικά με μεγάλη απόδοση (75.00).

 

Όλομουτς

Τι έκανε πέρυσι: Δύσκολη η περσινή χρονιά για τη Σίγμα Όλομουτς, καθώς δεν κατάφερε να επαναλάβει την πορεία της σεζόν 2017/18. Τερμάτισε στην 8η θέση, έπαιξε στα πλέι οφ για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά αποκλείστηκε από τη Ζλιν. Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά.

Προπονητής: Ο Βάτσλακ Γίλεκ αποχώρησε από τον πάγκο της ομάδας μετά από 4 χρόνια, πληρώνοντας το «μάρμαρο» για την περσινή πορεία. Νέος τεχνικός είναι ο παλαίμαχος παίκτης του συλλόγου, Ράντοσλαβ Λατάλ, ο οποίος το 2018 ήταν στην Σπάρτακ Τρνάβα.

Έδρα: Andruv Stadion (12.464)

Μεταγραφές: Λίγες, αλλά στοχευμένες οι κινήσεις της διοίκησης. Ήρθαν στον σύλλογο ο Γκρέσακ (Μ, 38/0, με Σοσνόβιεκ και Τρνάβα) και ο Κερμπρ (Α, 12/0 με Λίμπερετς πέρυσι). Ωστόσο, αποχώρησαν οι πολύτιμοι Κάλβαχ (Μ, 37/2) και Λάλκοβιτς (Μ, 18/2), οι οποίοι μετακόμισαν σε Πλζεν και Οστράβα, αντίστοιχα.

Προετοιμασία: Προβλημάτισε αρκετά, ειδικά στα τελευταία φιλικά και έδειξε ανέτοιμη. Στην πρόβα τζενεράλε έχασε 2-0 από την Μουσκρόν, ενώ στα δύο προηγούμενα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Καρλσρούη και ηττήθηκε 2-1 από την Σπάρτακ Τρνάβα.

Εκτίμηση: Η πρώτη εικόνα πριν την έναρξη της σεζόν ήταν προβληματική και για να καταφέρει κάτι θα πρέπει να βελτιωθεί αρκετά. Θα είναι μεγάλη έκπληξη, αν τερματίσει μέσα στην πρώτη εξάδα, αλλά θα είναι και τεράστια αποτυχία αν βρεθεί κάτω από τη 10η θέση.

 

Ζλιν Τι έκανε πέρυσι: Συγκριτικά με την προπέρσινη χρονιά, η Ζλιν μάζεψε έξι πόντους παραπάνω, τερματίζοντας στην 9η θέση. Στα μπαράζ για την ευρωπαϊκή θέση έφτασε ένα βήμα πριν το τελικό, μένοντας εν τέλει εκτός από την μετέπειτα νικήτρια, Μλάντα. Όσον αφορά στο Κύπελλο, αποκλείστηκε στους «16».

Προπονητής: Ζόσεφ Τσάπλαρ. Ο 56χρονος είναι ο νέος τεχνικός της Ζλιν και καλείται να πάει την ομάδα ένα βήμα παραπάνω. Την περσινή σεζόν, ο σύλλογος άλλαξε δύο προπονητές και ο στόχος της διοίκησης είναι να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα και τη νέα χρονιά.

Έδρα: Stadion Letna (6.375)

Μεταγραφές: Διατήρησε στο ρόστερ τον Πόζναρ (Ε, 23/9), ο οποίος πέρυσι ήταν δανεικός από την Πλζεν. Επίσης, πήρε τον Βραστίλ (Α, 20/0 με Πρίμπραμ) και δανεικό τον Μάσεκ (Μ, 25/2, με Μποέμιανς και Μλάντα). Αποχώρησε ο Χρόνεκ (Μ, 26/1, πέρυσι).

Προετοιμασία: Έδωσε συνολικά πέντε φιλικά και έδειξε έτοιμη στην πρόβα τζενεράλε, επικρατώντας 3-0 της Σένιτσα από τη Σλοβακία. Στο δυνατό φιλικό κόντρα στη Λοκομοτίβ Μόσχας έχασε 4-2, αλλά άφησε καλές εντυπώσεις.

Εκτίμηση: Ρεαλιστικός στόχος η κατάληψη μιας θέσης στο μέσο της βαθμολογίας. Αν βρεθεί και πάλι στα πλέι οφ για το Europa League, η χρονιά θα είναι επιτυχημένη.

 

Τέπλιτσε Τι έκανε πέρυσι: Σταθερή ήταν η πορεία της σε σχέση με την προπέρσινη. Μάλιστα, αν δεν έτρεχε αρνητικό σερί στα τελευταία παιχνίδια, θα τελείωνε με περισσότερους βαθμούς. Μπήκε στα πλέι οφ για μια θέση στην Ευρώπη, αλλά αποκλείστηκε από την Μλάντα Μπόλεσλαβ. Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι τους «8».

Προπονητής: Στάνισλαβ Χέικαλ. Ο 49χρονος Τσέχος τεχνικός ανέλαβε «τιμόνι» του συλλόγου τον περασμένο Σεπτέμβριο και η διοίκηση του έδωσε το «πράσινο» φως για να συνεχίσει το έργο του και φέτος.

Έδρα: AGC Arena (18.221)

Μεταγραφές: Αρκετά δραστήρια ήταν στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς συμφώνησε με τους Μάρες (Ε, 26/4 με Ζαγκλέμπιε Λούμπιν), Ρόγιο (Α, 15/0 με Μπαρακάλντο) και πήρε «πακέτο» τους Παραντίν (Α, 40/4) και Ναζάροφ (Α, 33/2) από την Κράσνονταρ Β’. Αποχώρησε ο Κρομπ (Α, 27/1).

Προετοιμασία: Έδωσε συνολικά έξι φιλικά, αλλά με βατούς αντιπάλους. Στα τελευταία τρία, κέρδισε 3-0 την Σοκόλοφ, ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Βισοτσίνα και 1-0 με την Βίσεραντ στην πρόβα τζενεράλε πριν από την πρεμιέρα.

Εκτίμηση: Φαίνεται δύσκολο να βρεθεί μέσα στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος. Η εικόνα και οι εντυπώσεις από τα τεστ προετοιμασίας ήταν θετικές, αλλά δεν αντιμετώπισε δύσκολο αντίπαλο. Θα είναι επιτυχία αν μπει και πάλι στα πλέι οφ για την Ευρώπη.

 

Μποέμιανς 1905

Τι έκανε πέρυσι: Δεν έκανε καλή χρονιά η Μποέμιανς και μετά την 7η θέση τη σεζόν 2017/18, πέρυσι σώθηκε στο παρά ένα από τον υποβιβασμό. Στην κανονική διάρκεια έχασε τα μπαράζ για την Ευρώπη για μόλις δύο βαθμούς και στα πλέι άουτ λόγω καλύτερης ισοβαθμίας με την Μαρίλα Πρίμπραμ δεν έπαιξε στο γκρουπ του υποβιβασμού.

Προπονητής: Μάρτιν Χάσεκ. Ο 49χρονος Τσέχος κράτησε τη θέση του, παρότι η ομάδα είδε κατάματα τον υποβιβασμό. Η διοίκηση του συλλόγου έχει πίστη στο πρόσωπό του και ελπίζει σε μια καλύτερη πορεία τη φετινή σεζόν.

Έδρα: Dolisek (5.000)

Μεταγραφές: Αρκετές διαφοροποιήσεις στο ρόστερ, αφού αρκετοί ήρθαν κι αρκετοί αποχώρησαν. Στις πιο σημαντικές, κράτησε τον Βάτσεκ (Μ, 25/2, πέρυσι) και απέκτησε τους Ράντα (Μ, 25/1, με Τρνάβα) και Ποντάνι (Α, 28/2 με Ντούκλα Πράγας). Έφυγε ο Ράιτερ (Μ, 34/1).

Προετοιμασία: Η Μποέμιανς επέλεξε να δώσει δυνατά φιλικά για να προετοιμαστεί όσον τον δυνατόν καλύτερα. Πιο συγκεκριμένα, υπέστη δύο ήττες (3-0 από την Σλόβαν Μπρατισλάβας και 2-1 από τη Λίντσερ), αλλά κέρδισε 3-2 την ανώτερη Ραπίντ Βιέννης.

Εκτίμηση: Είναι αρκετά πιθανό να παίξει και πάλι στα πλέι άουτ στο τέλος της σεζόν. Δύσκολα θα βρεθεί μέσα στην πρώτη δεκάδα, ταυτόχρονα όμως δεν φαίνεται ότι θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό.

 

Σλοβάτσκο

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν σταθερά στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας και δικαιωματικά έπαιξε στα πλέι άουτ του πρωταθλήματος. Εκεί, έδειξε το καλύτερο πρόσωπο από τις υπόλοιπες κι έτρεξε αήττητο σερί, τερματίζοντας πρώτη στην ειδική βαθμολογία, με απολογισμό 13-6-16. Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι τους «16».

Προπονητής: Μάρτιν Σβέντικ. Ο Τσέχος τεχνικός έκατσε στον πάγκο της ομάδας τον περασμένο Νοέμβριο και κατάφερε να οδηγήσει τον σύλλογο σε μια άνετη παραμονή. Το έργο του κρίθηκε ως επιτυχημένο και δίκαια παρέμεινε.

Έδρα: Městský fotbalový stadion (8.000)

Μεταγραφές: Κατάφερε να διατηρήσει πάνω-κάτω το ίδιο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι, καθώς αποχώρησαν μόλις δύο παίκτες, οι Ντίβις (Μ, 27/1) και Γιάνοσεκ (Μ, 25/2). Πήρε τον πολύπειρο εξτρέμ Πέτρζελα (30/1) από την Πλζεν και τον φορ Ντβόρακ (28/2, με Όλομουτς).

Προετοιμασία: Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε στα φιλικά, δείχνοντας πανέτοιμη για τη νέα σεζόν. Σε έξι τεστ κέρδισε τρία (Μάριμπορ, Σαράγεβο, Σκάλιτσα), αναδείχθηκε ισόπαλη με Τρέντσιν, Σλόβαν Μπρατισλάβας κι έχασε μόλις από τη Σένιτσα.

Εκτίμηση: Έκανε δυνατό φίνις πέρυσι, ενώ άρεσε πολύ και στα φιλικά. Φαίνεται ότι γίνεται καλή δουλειά από τον τεχνικό της και αξίζει να την πιστέψουμε για να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα. Ωστόσο, ο ρεαλιστικός στόχος είναι η γρήγορη παραμονή.

 

Οπάβα Τι έκανε πέρυσι: Ως νεοφώτιστη είχε ως πρώτο στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Από τη στιγμή λοιπόν που τα κατάφερε η χρονιά κρίνεται ως επιτυχημένη. Στο Κύπελλο, αποκλείστηκε στους «16» από την Σπάρτα Πράγας.

Προπονητής: Ιβάν Κοπέτσκι. Ανέλαβε το «τιμόνι» της ομάδας τον Σεπτέμβριο του ‘18 και έχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία της παραμονής του συλλόγου στην μεγάλη κατηγορία. Δικαιωματικά λοιπόν, συνεχίζει και φέτος.

Έδρα: Stadion v Mestskych sadech (7.758)

Μεταγραφές: Δεν άλλαξε πολύ το δυναμικό της ομάδας και ουσιαστικά έκανε μόλις μία αξιόλογη μεταγραφή, αυτή του Μόντεκ (Μ, 13/1) από την πολωνική Ρακόφ. Ωστόσο, αποτελεί πλήγμα η φυγή του καλού σκόρερ Σμόλα (34/12).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε το «χτίσιμο» της νέας σεζόν στα μέσα Ιουνίου και η εικόνα της στα φιλικά ήταν μέτρια. Έπαιξε κόντρα σε βατούς αντιπάλους και μέτρησε τρεις νίκες και δύο ήττες. Στο τελευταίο τεστ πριν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κέρδισε 2-0 την Πρόπαντ από τη Σλοβακία.

Εκτίμηση: Περιμένουμε παρόμοια πορεία σαν την περσινή, παλεύοντας για την παραμονή. Αν τα καταφέρει ξανά θα είναι επιτυχημένη χρονιά. Πολύ δύσκολα θα μπορέσει να βρεθεί στα πιο υψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

 

Μαρίλα Πρίμπραμ

Τι έκανε πέρυσι: Είχε δύσκολη αποστολή ως νεοφώτιστη, αλλά εν τέλει κατάφερε να παραμείνει έστω και την τελευταία στιγμή. Στα πλέι άουτ βρέθηκε σε θέση μπαράζ ανόδου/παραμονής, έπαιξε με την Μπρνο από τη 2η κατηγορία και έμεινε στα «σαλόνια» χάρη στα εκτός έδρας γκολ. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε νωρίς.

Προπονητής: Ρόμαν Νάντβορνικ. Ο 46χρονος ανέλαβε τα ηνία της ομάδας τον περασμένο Μάρτιο, με στόχο να την οδηγήσει στη σωτηρία. Κινδύνεψε πολύ, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και δίκαια λοιπόν παρέμεινε να συνεχίσει τη δουλειά του.

Έδρα: Stadion Na Litavce (9.100)

Μεταγραφές: Αρκετές διαφοροποιήσεις, μετά τις οποίες δείχνει αποδυναμωμένη. Πήρε τους Σκόντα (Ε, 17/5 με Μπρνο), Αλβίρ (Μ, 21/5 με Ντομζάλε) και διατήρησε τον Κινγκ (Α, 15/1), όμως αποχώρησαν οι Φαντίς (Μ, 35/8), Σκάτσελ (Μ, 16/1) και Χλούπικ (Μ, 20/0).

Προετοιμασία: Έπαιξε τα περισσότερα φιλικά από κάθε άλλη ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Επέλεξε δυνατούς αντιπάλους και παρότι δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα, πιθανόν να προετοιμάστηκε καλύτερα. Στην πρόβα τζενεράλε αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Βλασίμ.

Εκτίμηση: Βρίσκεται μεταξύ των ομάδων που θα παλέψουν σκληρά για την παραμονή. Έχει και πάλι δύσκολο έργο και θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια για να τα καταφέρει ξανά.

 

Καρβινά

Τι έκανε πέρυσι: Παρόμοια πορεία με την προπέρσινη, καθώς πήρε μόλις δύο βαθμούς παραπάνω. Έπαιξε μπαράζ ανόδου/παραμονής με την Βισοτσίνα από την 2η κατηγορία και με μία νίκη (2-1) και μία ισοπαλία (1-1) παρέμεινε στα «σαλόνια». Στο Κύπελλο έκανε καλή πορεία, αλλά γνώρισε βαριά ήττα στους «8» από την, νταμπλούχο, Σλάβια Πράγας.

Προπονητής: Ο Φράντισεκ Στράκα ανέλαβε την ομάδα μόλις τον περασμένο Μάρτιο και το έργο του έχει θετικό πρόσημο, μετά την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία. Αυτός ήταν κι ο λόγος που διατηρήθηκε στον πάγκο του συλλόγου και για τη νέα χρονιά.

Έδρα: Mestsky Stadion (4.833)

Μεταγραφές: Πολλές διαφοροποιήσεις στο ρόστερ, με πολλούς παίκτες να έρχονται και να φεύγουν. Στις πιο σημαντικές, πήρε τον μπακ Ντέφε (18/0) από Βάαλβαϊκ, τον Χάνουσεκ (Μ, 20/0) από Ντούκλα Πράγας και τον Γιανέτσκα (Μ, 39/0) που επέστρεψε από τη Σπάρτακ Τρνάβα. Αποχώρησε ο φορ Βάγκνερ (32/13).

Προετοιμασία: Μέτρια παρουσία είχε στα φιλικά η Καρβινά, ωστόσο ξεχώρισε η νίκη με 4-3 επί της Ζίλινα. Στο τελευταίο τεστ κέρδισε 2-0 την Ποχρόνιε από τη Σλοβακία.

Εκτίμηση: Δύσκολα θα καταφέρει κάτι περισσότερο τη νέα χρονιά και είναι πολύ πιθανό να παλέψει και πάλι για την παραμονή. Αν μπορέσει να βρεθεί εκτός των μπαράζ θα έχει κάνει ένα βήμα παραπάνω.

 

Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν εντυπωσιακή η πορεία της στη δεύτερη κατηγορία και με απολογισμό (23-3-4) τερμάτισε δικαιωματικά στην πρώτη θέση. Έτσι λοιπόν, ανέβηκε θριαμβευτικά και επέστρεψε στα μεγάλα «σαλόνια» μετά τη σεζόν 2014/15.

Προπονητής: Νταβίντ Χορέις. Ο 42χρονος Τσέχος βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από το 2015 και έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην περσινή επιτυχία. Όπως ήταν λογικό πήρε το «πράσινο» φως από τη διοίκηση για τη νέα σεζόν.

Έδρα: Fotbalový stadion Střelecký ostrov (6.746)

Μεταγραφές: Έκανε κάποιες σημαντικές κινήσεις με στόχο φυσικά να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Πήρε τους Σραντζ (Ε, 25/5, με ΑΕΛ Λεμεσού και Ντούκλα Πράγας), Κούλχανεκ (Μ, 20/0, με Σπάρτα Πράγας και Τρνάβα) και Κόλιτς (Α, 33/0, με Καρβίνα).

Προετοιμασία: Άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στα φιλικά, με σημείο αναφοράς τη νίκη με 2-0 επί της πρωταθλήτριας Σλάβια Πράγας. Στην τελευταία πρόβα κέρδισε άνετα 3-0 την Βικτόρια Ζίζκοφ.

Εκτίμηση: Είναι η μοναδική νεοφώτιστη στη μεγάλη κατηγορία τη φετινή σεζόν και δεδομένα το έργο της δεν θα είναι εύκολο. Έχει ενθουσιασμό, άγνοια κινδύνου, ενώ προέρχεται από δυνατή σεζόν πέρυσι. Ωστόσο, τα δεδομένα φέτος είναι διαφορετικά. Έχει αξία να ποντάρουμε στην παραμονή της.

 

Επιμέλεια: Δημήτρης Σεραφειμίδης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ