foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ρωσία, Premier League: Preview σεζόν 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 09 Ιουλ 2019 15:50
Premier-League-2019-20.jpg

Την εβδομάδα που διανύουμε, ξεκινά η 28η έκδοση της ρωσικής Πρέμιερ Λιγκ, την οποία κατέκτησε πέρσι η Ζενίτ. Όπως είναι λογικό και αναμενόμενο και φέτος είναι το μεγάλο φαβορί με την ειδοποιό, όμως, διαφορά ότι εν συγκρίσει με πέρσι έχει τα ανταγωνιστικά ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι καλείται τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε και διεξάγεται σημαντικό μέρος του πρωταθλήματος, να αποδείξει πως έχει βάθος στον πάγκο. Συνεπώς, δεν αξίζουν αποδόσεις του 1.70 για κατάκτηση του τίτλου, από τη στιγμή, μάλιστα, που η Κυπελλούχος, Λοκομοτίβ της έδειξε τα δόντια της στον σαββατιάτικο τελικό του Σούπερ Καπ κερδίζοντας την 3-2, με ανατροπή.

Και μιας και μιλήσαμε για τη Λοκομοτίβ, είναι η ομάδα που πιστεύουμε. Αποδόσεις άνω του 4.20 για την κατάκτηση του τίτλου έχουν αξία. Και αυτό γιατί οι Μοσχοβίτες ναι μεν παίζουν Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έχουν στον πάγκο τους, την «αλεπού» Γιούρι Σέμιν που ξέρει να κερδίζει τίτλους. Θα πικάρουμε, λοιπόν, το σημείο σε απόδοση 5.50 που την βρίσκουμε στον Stoiximan. Όσο για τις Σπαρτάκ και ΤΣΣΚΑ, μάλλον, θα δώσουν μάχη για το 3ο εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Ζενίτ 2. Λοκομοτίβ, 3. ΤΣΣΚΑ, 4. Σπαρτάκ, 5. Ρουμπίν Καζάν 6. Κράσνονταρ, 7. Αχμάτ Γκρόζνι, 8. Ροστόφ, 9. Ουράλ, 10. Ντινάμο Μόσχας 11. Άρσεναλ Τούλα, 12. Όρενμπουργκ, 13. Σότσι, 14. Τάμποφ, 15. Κρίλια, 16. Ούφα

 

Σύστημα διεξαγωγής

Το σύστημα διεξαγωγής του ρωσικού πρωταθλήματος είναι απλό. Διεξάγονται 30 αγωνιστικές εντός και εκτός για τους 16 μονομάχους με τις δύο πρώτες ομάδες να εξασφαλίζουν τα δύο εισιτήρια για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα που θα κατακτήσει την 3η θέση, θα παίξει στον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ η 4η με την 5η παίζουν προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ, στον 3ο και 2ο προκριματικό γύρο αντίστοιχα.

Από κει και πέρα, η 15η και 16η της βαθμολογίας υποβιβάζονται απευθείας στη 2η κατηγορία, ενώ η 13η και 14η δίνουν μπαράζ παραμονής με την 4η και 3η της δεύτερης κατηγορίας, αντίστοιχα.

 

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Γκλουσάκοφ Μέσος Σπαρτάκ Αχμάτ Γκρόζνι
Σουτόρμιν Επιθετικός Όρενμπουργκ Ρούμπιν Καζάν
Βιλένα Μέσος Φέγενορντ Κράσνονταρ
Πόνσε Επιθετικός Ρόμα (ΑΕΚ) Σπαρτάκ Μόσχας
Μουρίλο Αμυντικός Κρουζέιρο Λοκομοτίβ Μόσχας
Λουτσένκο Επιθετικός Ντινάμο Μόσχας Άρσεναλ Τούλα
Φρόλοφ Τερματοφύλακας Όρενμπουργκ Σότσι
Πάρσιβλιουκ Αμυντικός Ντινάμο Μόσχας Ροστόφ
Τουντόριε Επιθετικός Βολουντάρι Άρσεναλ Τούλα
Ζιβοχλιάντοφ Αμυντικός Ούφα Λοκομοτίβ Μόσχας

 

Οι ομάδες της Premier League Ρωσίας

 

Ζενίτ

Τι έκανε πέρσι: Ήταν η πλέον σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος και δικαίως κατέκτησε τον τίτλο. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έπεσε ποτέ από την 1η θέση, την οποία κατάφερε να κατακτήσει με 64 βαθμούς (20-4-6, 57-29). Στο Κύπελλο, έμεινε εκτός στους «16» χάνοντας με 3-1 από τη Ροστόφ.

Προπονητής: Συνεχίζει στον πάγκο της ο Σεργκέι Σέμακ παρότι γράφτηκαν πολλά. Αναφερόμαστε στα σενάρια που ήθελαν τη διοίκηση της Ζενίτ και δη την Gazprom να ψάχνει για τη νέα σεζόν ένα μεγαλύτερο και πιο ηχηρό όνομα παρότι ο νεαρός τεχνικός - 43 ετών για την ακρίβεια - κατέκτησε τον τίτλο.

Γήπεδο: Saint-Petersburg Stadium (68.134)

Μεταγραφές: Κινήθηκε ελάχιστα και κυρίως με παίκτες που επέστρεψαν από δανεισμό. Έτσι έως τώρα ξεχωρίζει η απόκτησή του Ντούγκλας Σάντος (Μ, 38/2) από το Αμβούργο και η επιστροφή του Λούκας Τζόρτζεβιτς (Ε, 23/7) από την Άρσεναλ Τούλα. Από τις αποχωρήσεις δεν μπορούμε να πούμε πολλά πλην ενδεχομένως αυτής του Μαρκίζιο (Μ, 9/2).

Προετοιμασία: Η χρονιά ξεκίνησε με «σφαλιάρα». Έχασε το Σούπερ Καπ από τη Λοκομοτίβ (3-2), ενώ μέχρι το 78' προηγούνταν με 2-1. Δέχθηκε δύο γκολ σε διάστημα 4 αγωνιστικών λεπτών. Στα φιλικά, βέβαια, παρουσίασε πολύ καλή εικόνα με «4 στα 4» έχοντας επικρατήσει 6-1 της Βάκερ Ίνσμπρουκ, 1-0 της Λέφσκι Σόφιας, 3-0 της Χόνβεντ και 1-0 του Ερυθρού Αστέρα.

Εκτίμηση: Η λογική λέει ότι θα είναι μέσα στις 2-3 ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο. Βέβαια θα παίξει ρόλο και το βάθος του ρόστερ. Το πόσο καλά δηλαδή θα αντεπεξέλθουν παίκτες που θα κληθούν να βοηθήσουν από τον πάγκο με δεδομένο πως σε σύγκριση με την περσινή σεζόν θα έχει ματς επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και όχι Γιουρόπα.

 

Λοκομοτίβ Μόσχας

Τι έκανε πέρσι: Ξεκίνησε άσχημα το πρωτάθλημα. Τη 10η αγωνιστική βρέθηκε στην 7η θέση και από κει πέρα άρχισε να ανεβαίνει. Από την 23η αγωνιστική έως το τέλος δεν έχασε τη 2η θέση και βγήκε Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας 56 βαθμούς (16-8-6, 45-28). Πήρε το Κύπελλο επικρατώντας στον τελικό με 1-0 της Ουράλ.

Προπονητής: Συνεχίζει με τον 72χρονο τεχνικό, Γιούρι Σέμιν, ο οποίος στην 3η του θητεία στον πάγκο της από τις 26 Αυγούστου 2016 έχει απολογισμό 49 νίκες, 18 ισοπαλίες και 30 ήττες σε 97 ματς. Ήταν, άλλωστε, ο άνθρωπος που το 2018 την οδήγησε στον τίτλο έπειτα από 14 χρόνια, ενώ έχει και δύο Κύπελλα.

Γήπεδο: RZD Arena (27.320)

Μεταγραφές: Από τις αποχωρήσεις δεν έχει να σημειώσει κανείς κάτι το ιδιαίτερο, καθώς επρόκειτο για παίκτες 2ης ή 3ης διαλογής, με αποτέλεσμα να μην αλλάζει ο κορμός της ομάδας. Όσο για τις αφίξεις ξεχωρίζουν δύο. Ήρθε από την Ούφα ο Ζιβοχλιάντοφ (Α, 29/0), ενώ από την Κρουζέιρο κατέφθασε ο Μουρίλο (Α, 34/0 το διάστημα 2017-19).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε με τρόπαιο τη χρονιά επικρατώντας στον τελικό του Σούπερ Καπ με ανατροπή της Ζενίτ (3-2). Βρέθηκε να χάνει στο 52' με 2-1 και μέχρι το 77' τα πάντα έμοιαζαν χαμένα. Το γύρισε με πρωταγωνιστή τον Αλεξέι Μίραντσουκ (78', 81') που φέτος θα έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Όσο για τα φιλικά, ήταν αήττητη σε 3 τεστ που έδωσε με Αούστρια Κλάγκενφουρτ (3-1), Ζλιν (4-2) και Ζίλινα (0-0).

Εκτίμηση: Βάσει του ρόστερ που έχει, θα είναι μέσα στις διεκδικήτριες του τίτλου. Αυτός, άλλωστε, είναι ο πρώτος της στόχος, κατά δήλωση του προπονητή της, Γιούρι Σέμιν. Βέβαια με δεδομένη τη δυναμική των Ζενίτ, ΤΣΣΚΑ και Σπαρτάκ θα γίνει μάχη και για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το 5.50 για κατάκτηση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο...

 

Κράσνονταρ

Τι έκανε πέρσι: Ο βασικός της στόχος επετεύχθη. Κέρδισε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ τερματίζοντας στην 3η θέση με 56 βαθμούς (16-8-6, 55-23). Πάλεψε και για το πρωτάθλημα, αλλά της κόπηκαν τα φτερά στο εντός 3-2 από τη Ζενίτ (20/4). Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «8» από τη Ροστόφ.

Προπονητής: Συνεχίζει ο 36χρονος Μουράντ Μουσάεφ, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα στις 3/4/2018 αντί του απολυθέντα, Ιγκόρ Σαλίμοφ. Είναι παιδί της Κράσνονταρ, στην οποία εργάζεται από το 2005 στα τμήματα υποδομής και στις ρεζέρβες. Δεν αναφέρεται στα Φύλλα Αγώνων, διότι ακόμα δεν έχει δίπλωμα UEFA A Licence.

Γήπεδο: Krasnodar Stadium (34.291)

Μεταγραφές: Έχει δύο σημαντικές αποχωρήσεις, αυτές του Περέιρα (Μ-Ε, 38/4) και του Καμπορέ (Μ, 37/1). Σημαντικές οι προσθήκες των Ναμλί (Μ-Ε, Τσβόλε, 36/4) Καμπόλοφ (Α, Ρούμπιν 2014-19, 113/1), Κάιο (Μ, Σάντα Κλάρα, 22/0) και Βιλένα (Μ, Φέγενορντ, 35/7), με τον τελευταίο να εκτιμάται πως μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Προετοιμασία: Είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, ενώ παρουσίασε και προβλήματα στην άμυνα. Ξεκίνησε με το 2-2 κόντρα στην Τσάικα, ακολούθως κέρδισε τις ΤΣΣΚΑ (1-0), Ροστόφ (3-0) και Σπαρτάκ (2-1) για να έρθει η ανώμαλη προσγείωση από τις Ουράλ (0-2) και Κράσνονταρ (1-2).

Εκτίμηση: Ξεκινά τη χρονιά με δύο σημαντικές απώλειες. Μέχρι τα μέσα Αυγούστου δεν ποντάρει στον Γκαζίνσκι (Μ, 41/3) και άγνωστο είναι πότε θα επιστρέψει ο αρχισκόρερ της, Κλάεσον (Ε, 42/15). Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, επομένως είναι ένα ερωτηματικό. Πάντως, θα κυνηγήσει την έξοδο στην Ευρώπη.

 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Τι έκανε πέρσι: Ήταν μία καταστροφική σεζόν, καθώς τερμάτισε στην 4η θέση (51 βαθμοί, 14-9-7, 46-23), με συνέπεια να μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από επτά χρόνια παρουσίας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Όσο για το Κύπελλο, κούνησε μαντίλι από τους «32», μένοντας εκτός από την αδύναμη Τιούμεν.

Προπονητής: Παρότι οι Μοσχοβίτες έμειναν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, ο Γκοντσαρένκο παραμένει στον πάγκο τους, όπου βρίσκεται από τις 12 Δεκεμβρίου του 2016. Μετρά 86 ματς με 47 νίκες, 20 ισοπαλίες και 19 ήττες, ενώ έχει να επιδείξει μόνο ένα τρόπαιο και δη το περσινό Σούπερ Καπ Ρωσίας.

Γήπεδο: VEB Arena (30.457)

Μεταγραφές: Επί της ουσίας δεν έχει κάνει κάποια πολύ μεγάλη μεταγραφή. Ξεχωρίζει, βέβαια, η αγορά του Κροάτη άσου, Νικόλα Βλάσιτς (Μ-Ε, 25/5) από την Έβερτον, όπως και αυτή από την Ούφα του μέχρι πρότινος δανεικού, Ντιβέεφ (Α, 10/0). Από τις αποχωρήσεις αξιοσημείωτη είναι αυτή του Αμπέλ Ερνάντες (Ε, 14/3) που δεν βοήθησε.

Προετοιμασία: Έδωσε τρία δυνατά τεστ μέχρι τις 5 Ιουλίου και τα έχασε όλα. Ηττήθηκε με 1-0 από την Κράσνονταρ, η Σπαρτάκ την έριξε στο καναβάτσο με 3-1, ενώ δεν τα κατάφερε ούτε με τη Ροστόφ (2-1). Έδειξε κατ' αυτόν τον τρόπο πως και φέτος έχει «θέμα» με την αμυντική της λειτουργία.

Εκτίμηση: Διατήρησε τον κορμό της και με δεδομένο ότι δεν θα έχει υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ θα παίξει δυνατά για την κατάκτηση του τίτλου. Αν αποφύγει σκαμπανεβάσματα, όπως την περσινή σεζόν και βρει καλύτερη αμυντική ισορροπία, θα γίνει ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

Σπαρτάκ Μόσχας

Τι έκανε πέρσι: Είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, η άμυνα ήταν «τρύπια» και έτσι έμεινε στην 5η θέση της βαθμολογίας και εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Συγκέντρωσε 49 βαθμούς (14-7-9, 36-31) και παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ. Όσο για το Κύπελλο, αποκλείστηκε στους «8» από την Ουράλ.

Προπονητής: Η παραμονή του Κονόνοφ συνιστά έκπληξη. Ίσως στη Μόσχα σκέφτηκαν ότι πέρσι έδωσαν σχεδόν 500.000 ευρώ για να τον πάρουν από την Άρσεναλ Τούλα. Ο 53χρονος προπονητής είναι κατά την άποψη μας ένα από τα πρώτα φαβορί για αποχώρηση, αν η σεζόν δεν ξεκινήσει καλά.

Γήπεδο: Otkritie Arena (45.360)

Μεταγραφές: Πλήγμα θεωρείται η αποχώρηση του Ζε Λουίς (Ε, 35/14) που μετακόμισε στην Πόρτο. Ως αντικαταστάτης του κατέφθασε ο Πόνσε που έκανε εξαιρετική σεζόν με την ΑΕΚ πετυχαίνοντας 21 γκολ σε 43 ματς. Αποχώρησε επίσης ο αρχηγός, Γκλουσάκοφ (Μ, 25/3), που πέρσι είχε θέματα με τη διοίκηση, το προπονητικό επιτελείο και τον κόσμο.

Προετοιμασία: Ασταθής στα φιλικά, πράγμα που είναι αναμενόμενο, με δεδομένο πως έχει αλλαγές στο ρόστερ της. Ξεκίνησε με... επτάρα επί της Σότσι (7-1), ακολούθως ήρθε η προσγείωση με το 2-0 από τη Ροστόφ. Νίκησε με 3-1 την ΤΣΣΚΑ και ο ενθουσιασμός κόπασε μετά το 2-1 από την Κράσνονταρ. «Σκωτσέζικο» ντους λοιπόν...

Εκτίμηση: Με το ρόστερ που διαθέτει, η λογική λέει πως δεν θα έχει πρόβλημα για την πεντάδα. Το ζητούμενο, όμως, για την ίδια είναι να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό θα εξαρτηθεί και από τον Πόνσε. Αν θα μπορέσει, δηλαδή, να μπει στα παπούτσια του Ζε Λουίς. Επομένως αναμένουμε...

 

Άρσεναλ Τούλα

Τι έκανε πέρσι: Έκανε την υπέρβαση... Κατάφερε να πάρει την 6η θέση με 46 βαθμούς (12-10-8, 40-33) και εξασφάλισε το Γιουρόπα Λιγκ, από τη στιγμή που η Λοκομοτίβ πήρε το Κύπελλο και παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Κύπελλο έφθασε έως τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Ουράλ (0-1 εκτός, 2-2 εντός).

Προπονητής: Λογικό και αναμενόμενο να συνεχίσει στον πάγκο της ο Ιγκόρ Τσερεβτσένκο, ο οποίος ανανέωσε έως το καλοκαίρι του 2020. Την ανέλαβε τον Νοέμβριο του '18, μόλις ο Κονόνοφ αποχώρησε με προορισμό τη Σπαρτάκ και την οδήγησε στην Ευρώπη. Απέρριψε αρκετές προτάσεις από ομάδες εκτός Ρωσίας.

Γήπεδο: Arsenal Stadium (20.048)

Μεταγραφές: Έχασε σημαντικά στελέχη που τη βοήθησαν να πετύχει την ευρωπαϊκή υπέρβαση και να βρεθεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Αποχώρησαν οι Καντίρι (A, 22/1), Τζόρτζεβιτς (E, 22/7), Μιρζόφ (M, 23/6), Λεσοβόι (E, 13/2) και Μπακάεφ (M, 25/8). Ωστόσο ήρθαν οι Λουτσένκο (E, 18/3) από την Ντιναμό Μόσχας και Τουντόριε (Ε, 36/10) από τη Βολουντάρι, που θα βοηθήσουν.

Προετοιμασία: Προβλημάτισε στα φιλικά στο δημιουργικό κομμάτι. Σε 3 φιλικά σκόραρε 4 φορές εκ των οποίων οι 3 ήταν στη νίκη επί της Βάκερ Ίνσμπρουκ με 3-1. Έμεινε στο μηδέν στο 4-0 από την Αβανγκάρντ Κουρσκ, «λευκές» ισοπαλίες με τη Λουχ και με την Πρίμπραμ, ενώ βρήκε δίχτυα στο 1-1 με τη Σάλτσμπουργκ.

Εκτίμηση: Θα έλεγα ότι πρόκειται για μία περίεργη χρονιά. Για πρώτη φορά η Άρσεναλ Τούλα θα πρέπει να κρατήσει τρία καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Έτσι δεν θα μας κάνει εντύπωση αν βρεθεί στις ομάδες που στο τέλος θα παλέψουν για την παραμονή.

 

Όρενμπουργκ

Τι έκανε πέρσι: Εξέπληξε, τερματίζοντας στην 7η θέση με 43 βαθμούς (12-7-11, 39-34). Μάλιστα, διεκδίκησε έξοδο στην Ευρώπη, όμως η ήττα στις 25/4 από τη Γενισέι (2-1, εκτός) της έκοψε τα φτερά. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «8» από την Άρσεναλ Τούλα. Ηττήθηκε εντός με 4-2 και πήρε ισοπαλία εκτός 1-1.

Προπονητής: Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο συνεχίζει στον πάγκο της ο 52χρονος, Βλαντιμίρ Φεντότοφ. Άλλωστε είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά την ομάδα. Εργάζεται στην Όρενμπουργκ ως πρώτος προπονητής από το 2017, ενώ νωρίτερα και για δύο χρόνια υπήρξε μέλος του τεχνικού της επιτελείου.

Γήπεδο: Gazovik Stadium (7.500) - Τεχνητός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Κατά γενική ομολογία παρουσιάζεται αποδυναμωμένη από το μεταγραφικό παζάρι. Έφυγαν βασικά γρανάζια, όπως ο αρχισκόρερ της Σουτόρμιν (Μ-Ε, 42/11), αλλά και οι Μπέγκιτς (Α, 23/2), Κοζλόφ (Ε, 30/3), Ογεβόλε (Α, 24/3), Τσίρκιν (Μ, 18/1) και Φρόλοφ (Τ, 41/0 από το 2017 έως το '19).

Προετοιμασία: Ήταν καλύτερη του αναμενόμενου με δεδομένες τις αποχωρήσεις. Έχασε από την πρωταθλήτρια Ρουμανίας, Κλουζ (1-0), πήρε ισοπαλία με την Ουν. Κραϊόβα (1-1), ενώ νίκησε την Κρακοβία (1-0) και την Κοπεγχάγη (2-0).

Εκτίμηση: Σίγουρα η παρουσία της Gazprom στο ιδιοκτησιακό μπορεί να παίξει ρόλο. Από καθαρής, όμως, αγωνιστικής πλευράς κατά την άποψη μας είναι μία από τις ομάδες που θα κινδυνέψουν. Και αυτό γιατί αποδυναμώθηκε στις μεταγραφές. Αν πάρει, βέβαια, παιχνίδια στον τεχνητό χλοοτάπητα εντός, τότε θα μιλήσουμε αλλιώς.

 

Ακμάτ Γκρόζνι

Τι έκανε πέρσι: Ξεκίνησε μουδιασμένα τη χρονιά και στις αρχές του Σεπτέμβρη προχώρησε σε αλλαγή προπονητή με τον Ραχίμοφ να επιστρέφει αντί του Λεντιάκοφ. Τα σκαμπανεβάσματα συνεχίστηκαν. Άρχισε να βρίσκει ρυθμό εν συγκρίσει με την αρχή της σεζόν και εν τέλει τερμάτισε 8η με 42 βαθμούς (11-9-10, 29-30).

Προπονητής: Συνεχίζει στον πάγκο της ο Ρασίντ Ραχίμοφ που επέστρεψε στις 5 Σεπτεμβρίου του 2018 στην ομάδα. Την ξέρει, άλλωστε, καλά, καθώς εργαζόταν στην Αχμάτ για τέσσερα χρόνια και δη από το 2013 έως το 2017. Έχει δουλέψει επίσης στις Αντμίρα Βάκερ, Άμκαρ και Λοκομοτίβ Μόσχας.

Γήπεδο: Akhmat-Arena (30.597)

Μεταγραφές: Θα έλεγε κανείς πως παρουσιάζεται ενισχυμένη, με δεδομένο πως πήρε τον πολύπειρο αρχηγό της Σπαρτάκ, Γκλουσάκοφ (Μ, 25/3). Αποκτήθηκε επίσης ο Πόνσε (Ε, 15/4) από την Ανζί, ενώ βοήθειες στο κέντρο μπορεί να δώσει και ο Μίχαλακ (Μ, 26/1) από τη Λέχια Γκντανσκ. Από τις αποχωρήσεις ξεχωρίζουν αυτές των Πλίεφ (Α, 20/0) και Μοχαμαντί (Α, 30/1).

Προετοιμασία: Παρουσίασε καλή εικόνα στα φιλικά της έως τις 5 Ιουλίου βγάζοντας πολλά πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι. Έδωσε πέντε ματς, στα οποία ήταν αήττητη με τέσσερις νίκες. Κέρδισε τις Μάριμπορ (3-2), Φέχερβαρ (2-1), DAC (5-1) και Στουρμ Γκρατς (3-0), ενώ έμεινε στο 1-1 με την Ίντερ Ζάπρεσιτς.

Εκτίμηση: Θα είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για να μπουν στην πεντάδα και να πάρουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ταυτόχρονα θα δώσει βάση - τουλάχιστον έτσι δήλωσε ο Ραχίμοφ - και στο Κύπελλο που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, όπου πέρσι είχε πολλά σκαμπανεβάσματα.

 

Ροστόφ

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στην 9η θέση με 41 βαθμούς (10-11-9, 25-23). Μέχρι τη 15η αγωνιστική ήταν εντός πεντάδας. Με την είσοδο του '19 έριξε το βάρος στο Κύπελλο και στα ημιτελικά με τη Λοκομοτίβ. Πήρε το 2-2 στη Μόσχα, όμως στη ρεβάνς ηττήθηκε (2-0) και χαιρέτισε. Έτσι έχασε το τρένο της Ευρώπης.

Προπονητής: Παραμένει στον πάγκο της ο Βαλερί Καρπίν. Υπέγραψε στις 6 Δεκεμβρίου του 2017 συμβόλαιο 2,5 ετών με την ομάδα, όταν αντικατέστησε τον υπηρεσιακό τεχνικό, Κιριτσένκο. Πρόκειται για πολύ έμπειρο τεχνικό με θητεία δις στη Σπαρτάκ Μόσχας, στη Μαγιόρκα και την Τορπέντο Αρμαβίρ.

Γήπεδο: Rostov Arena (43.472)

Μεταγραφές: Από τις αφίξεις ξεχωρίζει η επιστροφή του δανεικού στη Ρούμπιν, Μπαϊραμιάν (Μ-Ε, 24/2) και αυτή του Μιρζόφ (Μ-Ε, 23/6) από την Άρσεναλ Τούλα. Πλήγματα θεωρούνται οι αποχωρήσεις των Πάρσιβλιουκ (Α, 22/1) και Νοβοσέλτσεφ (Α, 9/0).

Προετοιμασία: Θα λέγαμε πως η εικόνα της στα φιλικά ήταν καλή. Ξεκίνησε με το επιβλητικό 3-0 επί της Βέντσπιλις, ακολούθησε το 2-0 επί της Σπαρτάκ Μόσχας που σκόρπισε ενθουσιασμό, όμως ήρθε η ανώμαλη προσγείωση από το 3-0 επί της Κράσνονταρ. Εν συνεχεία επικράτησε 2-1 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία και ολοκλήρωσε με ήττα από το Αννόβερο με 2-1.

Εκτίμηση: Θα είναι από τις ομάδες που θα κυνηγήσουν το Γιουρόπα Λιγκ. Βάσει ρόστερ η 5η θέση είναι το ταβάνι της και θα συνιστά επιτυχία με δεδομένη τη δυναμική της Ζενίτ, των ομάδων της Μόσχας και της Κράσνονταρ. Ταυτόχρονα, όπως έκανε και πέρσι, θα δώσει σημασία στο Κύπελλο που είναι ένας τίτλος που την ενδιαφέρει.

 

Ουράλ

Τι έκανε πέρσι: Είναι γεγονός πως ξεκίνησε άσχημα το πρωτάθλημα. Μέχρι την 8η αγωνιστική ήταν χαμηλά. Εν συνεχεία πήρε αποτέλεσμα και στο τέλος ουδέποτε κινδύνεψε τερματίζοντας στην 10η θέση με 38 βαθμούς (10-8-12, 33-45). Στο Κύπελλο έφθασε στον τελικό χάνοντας με 1-0 από τη Λοκομοτίβ Μόσχας.

Προπονητής: Παρέμεινε στον πάγκο της ο Ντμίτρι Παρφένοφ. Ο 45χρονος τεχνικός κατάφερε να την οδηγήσει στον τελικό του Κυπέλλου, όπου ηττήθηκε από τη Λοκομοτίβ με 1-0. Ακούστηκε και γράφτηκε πως απασχολεί έντονα τη Σπαρτάκ Μόσχας, αλλά και τη Ρούμπιν, όμως και φέτος θα κοουτσάρει την ομάδα της Αικατερινούπολης.

Γήπεδο: Central Stadium of Yekaterinburg (36.696)

Μεταγραφές: Δεν έχει σημαντικές μεταβολές στο ρόστερ. Από τις αφίξεις ξεχωρίζει αυτή του Πολωνού Αουγκούστουνιακ (Μ, 22/2) από τη Μίετζ Λέγκνιτσα, ενώ στα συν της συγκαταλέγεται, αναμφισβήτητα, η παραμονή του Αντρέι Πανιούκοφ (Ε, 21/6), του οποίου τα δικαιώματα κατάφερε να αγοράσει από τη Ζενίτ.

Προετοιμασία: Έκανε πειστικές εμφανίσεις στα φιλικά και πέτυχε το «τρία στα τρία». Ξεκίνησε με νίκη κόντρα στη ρουμανική Άστρα, με 2-1, ακολούθως έκανε «φύλλο και φτερό» την Πιούνικ Ερεβάν με 3-0 και ολοκλήρωσε με το εμφατικό 2-0 επί της Κράσνονταρ, επιβεβαιώνοντας αυτούς που ισχυρίζονται ότι και φέτος θα παραμείνει σχετικά μακριά από τη ζώνη υποβιβασμού.

Εκτίμηση: Η λογική λέει ότι δεν θα κινδυνέψει με υποβιβασμό. Υπάρχουν ομάδες με χειρότερο υλικό απ' αυτή. Ταυτόχρονα είναι βέβαιο ότι θα παλέψει να βρεθεί στην Ευρώπη μέσω Κυπέλλου. Είναι μία διοργάνωση που της πάει, ενώ να μην ξεχνάμε πως έχει στον πάγκο της και τον Παρφένοφ που έχει παίξει σε τελικό δύο σερί σεζόν με την Τόσνο και την Ουράλ.

 

Ρούμπιν Καζάν

Τι έκανε πέρσι: Ελέω των οικονομικών προβλημάτων δεν κατάφερε να κάνει κάτι ιδιαίτερο στο πρωτάθλημα. Τερμάτισε στην 11η θέση (7-15-8, 24-30) συλλέγοντας κυρίως βαθμούς με τη σφιχτή της άμυνας εν αντιθέσει με την επίθεση που είχε «θέματα». Όσο για το Κύπελλο έμεινε εκτός στα προημιτελικά από τη Λοκομοτίβ Μόσχας με δύο ήττες με 1-0.

Προπονητής: Ρομάν Σαρόνοφ. Ο 43χρονος τεχνικός θα είναι ο αντικαταστάτης του Κουρμπάν Μπερντίγεφ που αποχώρησε ελέω υψηλής αμοιβής του ίδιου και του επιτελείου του. Ο Σαρόνοφ υπήρξε παίκτης του Μπερντίγεφ και συνεργαζόταν μαζί του, μιας και ήταν προπονητής στην U-21 της Ρούμπιν, ενώ ξέρει τι εστί η ομάδα του Καζάν, καθώς αγωνίστηκε σε αυτή 11 χρόνια (1999-2004, 2008-14).

Γήπεδο: Kazan Arena (45.379)

Μεταγραφές: Προχώρησε σε σημαντικές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι. Κατ' αρχήν έκανε το «μπαμ» με την απόκτησή του Σουτόρμιν (Μ-Ε, 42/11) από την Όρενμπουργκ, που πέρσι έβγαλε... μάτια. Πήρε επίσης τον Μπέγκιτς (Α, 17/2, Όρενμπουργκ), ενώ σημαντικές είναι οι προσθήκες των Μαρκόφ (Ε, 29/4, Ντιναμό Μόσχας) και Ντιούπιν (Τ, 30/0, Ανζί).

Προετοιμασία: Η εικόνα της στα φιλικά μέχρι την περασμένη Κυριακή ήταν απογοητευτική. Ηττήθηκε από τη Νεφτεχιμίκ με 2-1, κέρδισε με 4-1 τη Μορδόβια και ακολούθησαν οι κακές προς  μέτριες εμφανίσεις με Νίζινι (ήττα με 1-0) και Τάμποφ (0-0). Με απλά λόγια προβλημάτισε τους φίλους της.

Εκτίμηση: Με τις μεταγραφές που έκανε, φαίνεται να κοιτά ψηλά... Μέχρι που; Σίγουρα θα είναι υπέρβαση αν καταφέρει να μπει στην πεντάδα. Επίσης, κατά δηλώσεις παραγόντων της θα ασχοληθεί και με το Κύπελλο που μπορεί να της προσφέρει ευρωπαϊκό εισιτήριο για την εξάλειψη της ποινής που της έχει επιβάλλει η UEFA.

 

Ντινάμο Μόσχας

Τι έκανε πέρσι: Εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία άνευ μπαράζ την 29η αγωνιστική, όταν η Κρίλια ηττήθηκε εντός με 2-1 από τη Σπαρτάκ και αυτή πήρε τον βαθμό στην έδρα της Γενισέι (2-2). Έτσι τερμάτισε 12η με 33 βαθμούς (6-15-9, 28-28), ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «16» από τη Ρούμπιν.

Προπονητής: Παρέμεινε στον πάγκο της ο 43χρονος, Ντμίτρι Κοκλόφ, ο οποίος την ανέλαβε την περσινή σεζόν και δη τον Οκτώβριο, όταν η ομάδα ήταν στην 15η θέση και την οδήγησε έως την 8η θέση. «Λύνει και δένει» στην ομάδα. Αν δεν του αρέσει κάποιος από τους συνεργάτες, τον στέλνει στον ΟΑΕΔ.

Γήπεδο: VTB Arena (26.700)

Μεταγραφές: Έκανε καλές κινήσεις ειδικά στο μεσοαμυντικό κομμάτι. Πήρε τους Καλίν (Α, Ρούμπιν, 8/1), Όρντετς (Σαχτάρ, Α, 2/0), Πάρσιβλιουκ (Α, Ροστόφ, 26/1), Πλίεφ (Α, Αχμάτ Γκρόζνι, 20/0) και Ζοτόφ (Μ, Γενισέι, 25/1). Από τις αποχωρήσεις, σημαντική θεωρείται αυτή του Λουτσένκο (Ε, 18/3).

Προετοιμασία: Έδειξε κάποια καλά στοιχεία στο δημιουργικό κομμάτι και στη διαχείριση των παιχνιδιών. Το 11-0 επί της Ντράβογκραντ δεν είναι δείγμα, όμως ήταν καλή στο 3-0 επί της Ρούνταρ, στο 2-0 επί του Απόλλωνα Λεμεσού, αλλά και στο 1-1 με τη Σπάρτα και το 1-0 επί της Λίμπερετς.

Εκτίμηση: Κατ' αρχήν στα συν συγκαταλέγεται το νέο της γήπεδο, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που ξεπεράστηκαν με δεδομένο πως ενεπλάκη ξανά η VTB Bank που πλήρωσε τα χρέη. Αναμένεται, λοιπόν, να είναι μία ήρεμη σεζόν από αγωνιστικής πλευράς με εύκολη παραμονή. Ό,τι παραπάνω έρθει, θα είναι υπέρβαση.

 

Κρίλια

Τι έκανε πέρσι: Κατάφερε να παραμείνει μέσω των μπαράζ. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισε στην 13η θέση με 28 βαθμούς (8-4-18, 25-46) και στο μπαράζ ξεπέρασε το εμπόδιο της Νίζνι. Κέρδισε εκτός με ανατροπή 3-1, ενώ εντός ηττήθηκε με 1-0. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε από την Κράσνονταρ (2-1, εντός).

Προπονητής: Συνεχίζει ο Μίοντραγκ Μπόζοβιτς από τη στιγμή που η ομάδα κατάφερε να σωθεί. Ο Μαυροβούνιος ανέλαβε στις 5 Οκτώβρη του 2018 αντί του απολυθέντα Τιχόνοφ, με την Κρίλια να είναι 15η και κατάφερε να την σώσει, έστω και με αυτόν τον τρόπο. Έχει εμπειρία στη Ρωσία, καθώς έχει εργαστεί σε πολλές ομάδες.

Γήπεδο: Cosmos Arena (44.918)

Μεταγραφές: Δεν έκανε κάποια προσθήκη που να ξεχωρίζει. Απλά επέστρεψαν κάποιοι δανεικοί και δη οι Σομπόλεφ (Ε, Γενισέι, 10/3), Χαντζιμπέκοφ (Α, 20/1). Από τις αποχωρήσεις μπορούμε να σημειώσουμε αυτές των Σίσκιν (Α, 12/0) και Ανανίντζε (Μ, 8/1), των οποίων οι δανεισμοί ολοκληρώθηκαν.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε άσχημα με δύο ήττες από τις Μπάνικ Οστράβα (1-0) και Χάιντουκ (2-1), ωστόσο ακολούθησαν δύο καλές εμφανίσεις και νίκες επί της Τσέλιε με 2-1 και Κράσνονταρ με το ίδιο σκορ. Στο τελευταίο φιλικό, μάλιστα, έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στη διαχείριση του ρυθμού και του σκορ.

Εκτίμηση: Είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή στη ρωσική Πρέμιερ Λιγκ. Το γκολ είναι ένα θέμα που την περσινή σεζόν εξελίχθηκε σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Αν δεν βρει λύση, τότε ναι θα είναι πάλι στα μπαράζ παραμονής, όπως και πέρσι.

 

Ούφα

Τι έκανε πέρσι: Πλήρωσε το τίμημα των προώρων ευρωπαϊκών υποχρεώσεων το καλοκαίρι του '18. Έτσι έχασε κάπου τον δρόμο στο πρωτάθλημα και χρειάστηκε τα μπαράζ για να σωθεί. Νίκησε εντός την Τομ Τομσκ (2-0) και με αρκετό χτυποκάρδι καθώς ηττήθηκε στη ρεβάνς (1-0) παρέμεινε στην κατηγορία. Όσο για το Κύπελλο, χαιρέτισε από τους «32».

Προπονητής: Λογικό και αναμενόμενο να συνεχίσει στον πάγκο της ο Βαντίμ Εβσέεφ, καθώς ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε να την σώσει. Βέβαια, έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι τον Μάρτιο του 2019 είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο, αφού κορυφαία στελέχη της ομάδας τον πιστεύουν πολύ.

Γήπεδο: Neftyanik Stadium (15.234) - Τεχνητός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Έχασε σημαντικά στελέχη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Δεν συνεχίζουν οι Σάλατιτς (Μ, 12/0), Ζιβοχλιάντοφ (Α, 29/0), Πάουρεβιτς (Μ-Ε, 63/6 τη διετία 2017-19) και Μπεζντενέζνιχ (Μ, 11/2) στην ομάδα. Περιμένει πράγματα από τον νεοαποκτηθέντα Φόμιν (Ε, Όρενμπουργκ, 30/3).

Προετοιμασία: Η εικόνα της στα φιλικά επιβεβαιώνει όλους όσοι ισχυρίζονται πως θα παλέψει για την παραμονή. Μαύρα χάλια και ήττες στα ματς με τις Χορν (2-1), Καραμπάγκ (2-1) και Πλζεν (1-0), με μηδέν δημιουργία και θέματα στην άμυνα. Ευχάριστο το διάλειμμα με Μποτοσάνι (1-0), ενώ δεν προσφέρεται για συμπεράσματα το 9-1 επί της Βάκερ.

Εκτίμηση: Η Ούφα και φέτος θα είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή στην κατηγορία. Βέβαια, ενδεχομένως, να είναι «συν» της το ότι δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, σε αντίθεση με την περσινή σεζόν. Ας περιμένουμε, όμως, το δείγμα των πρώτων αγωνιστικών για να δούμε...

 

Τάμποφ

Τι έκανε πέρσι: Κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ τερματίζοντας στην 1η θέση της FNL. Συγκέντρωσε 73 βαθμούς σε 38 αγώνες (21-10-7, 55-35). Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «32» χάνοντας εντός έδρας με 2-1 από την Κρίλια.

Προπονητής: Λογικό και αναμενόμενο να συνεχίσει στον πάγκο της ο αρμένικης καταγωγής τεχνικός, Αλεξάντρ Γκριγκοριάν που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας στις 22 Απριλίου. Την καθοδήγησε σε έξι ματς με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες στην FNL και τώρα έχει το δύσκολο έργο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Γήπεδο: Spartak Stadium (8.000). Γίνονται έργα, οπότε μέχρι αυτά να ολοκληρωθούν θα χρησιμοποιεί το «Mordovia Arena».

Μεταγραφές: Παρά τη σφιχτή οικονομική πολιτική άλλαξε κατά πολύ το ρόστερ της. Από τις αφίξεις ξεχωρίζουν αυτές των Ογιεβόλε (Α, 22/3) από την Όρενμπουργκ, Τετρασβίλι (Μ-Α, 13/0) από την Γκόμελ, Ντεντέτσκο (Μ, 8/0) από την Ολεξάντρια, Κούλικ (Μ-Ε, 24/3) από την Ανζί και Κοστιούκοφ (Μ-Ε, 13/4) από τη Γενισέι.

Προετοιμασία: Έδειξε αμυντική σταθερότητα, είχε καλή εικόνα σε όλα της τα φιλικά, με αποτέλεσμα να παραμείνει αήττητη και στα έξι. Νίκησε τις Λοκομοτίβ Γκόμελ (1-0), Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ (3-1), Ντιναμό Μινσκ (3-2), Μπαρανοβίτσι (7-0), Μπελσίνα (2-0), ενώ έμεινε στο 0-0 με τη Ρούμπιν.

Εκτίμηση: Με βάση το ρόστερ και το οικονομικό background που έχει, θα είναι στις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή. Της λείπει η εμπειρία και αυτό ίσως παίξει ρόλο σε ματς-κλειδιά με ομάδες που θα έχουν τον ίδιο στόχο. Ακόμη και στα μπαράζ παραμονής να είναι, θεωρούμε ότι θα πρόκειται για επιτυχία.

 

Σότσι

Τι έκανε πέρσι: Σπουδαία επιτυχία μόλις 12 μήνες μετά την ίδρυση της, αλλά επί της ουσίας αποτελεί συνέχεια της Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης. Κατάφερε να ανέβει στην 1η κατηγορία τερματίζοντας στη 2η θέση της FNL, με 69 βαθμούς και απολογισμό 19-12-7 (63-34 τέρματα). Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 4ο γύρο.

Προπονητής: Παρέμεινε στον πάγκο της ο 45χρονος, Αλεξάντρ Τοτσίλιν, που την οδήγησε στην πρώτη κατηγορία. Ως παίκτης έκανε σπουδαία καριέρα στη Ντιναμό Μόσχας, όπου έπαιξε από το 1995 έως το 2008 φορώντας τη φανέλα της σε 239 ματς με επτά γκολ.

Γήπεδο: Fisht Olympic Stadium (47.659)

Μεταγραφές: Παρότι το ταμείο της δεν διαθέτει μεγάλες δυνατότητες, έκανε καλές κινήσεις. Πήρε τον Φρόλοφ της Όρενμπουργκ (41/0 τη διετία 2017-19) και ενισχύθηκε με δανεικούς από τη Ζενίτ με δεδομένο πως ο ιδιοκτήτης της έχει πολύ καλή σχέση με την Gazprom. Έτσι πήρε τους Νοβοσέλτσεφ (Α, 21/0 με Ανζί και Ροστόφ), Τσαγκάλοφ (Α, 16/0, Ρούμπιν) και Πόλοζ (Ε, 27/5, Ρούμπιν).

Προετοιμασία: Έδειξε πως έχει «θέματα» στην αμυντική λειτουργία και βέβαια λογική αστάθεια. Ξεκίνησε με το 2-0 επί της Λουχ, όμως ακολούθησαν η επτάρα από τη Σπαρτάκ (7-1) και το 4-3 από την Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Θετικό, όμως, ήταν το δείγμα στο 2-1 με τη Ριέκα, όπου ήταν καλή σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Εκτίμηση: Θα είναι σίγουρα μία δύσκολη χρονιά. Είναι ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό με τον αθλητικό της διευθυντή, Ορλόφ, να δηλώνει πως το ταμείο της ομάδας δεν είναι σίγουρο ότι θα αντέξει στις μεγάλες απαιτήσεις, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η ομάδα του δεν ήταν προετοιμασμένη γι' αυτή την άνοδο.

 

Επιμέλεια: Κώστας Τέο

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
 

 

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ