foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Δαίμονες στο βραζιλιάνικο κορμί με θύμησες Ρονάλντο, Ν’Ντόι και… Μαλαγάσιων

Μποζιονέλος | 27 Ιουν 2019 02:13
ronaldo-copa-america-1997.jpg

Αφρικανοαμερικάνικη η στήλη και σήμερα, κάθε ματς με το δικό του ενδιαφέρον… Ειδικά στη «μαύρη ήπειρο» όπου η αύξηση των ομάδων, από 16 στις 24, φέρνει κάτι απίθανα ματς στο πρόγραμμα. Και, τούτο που είχα αναφέρει και προ της έναρξής του, το ότι διεξάγεται καλοκαίρι έχει επηρεάσει αρκετά τις ομάδες, τα over βγαίνουν… με το στανιό, από τη μια.

Από την άλλη, τα φαβορί δύσκολα ή εύκολα νικούν. Όπως χθες η Αίγυπτος, με τον Μο Σαλάχ πολύ πολύ κεφάτο...

Τούτο δεν βοηθά βέβαια διότι δεν πληρώνουν σε καλές αποδόσεις. Και τούτο δεν βοηθά ούτε το «έργο» της στήλης, στο δρόμο για την αναζήτηση μεγάλων αποδόσεων

Καρέ αναλύσεων σήμερα και ισάριθμα picks.

Αναζητώντας τον μονόφθαλμο ανάμεσα σε τυφλούς


Απίθανα ματς ανέφερα, να ένα σήμερις. Μαδαγασκάρη εναντίον του Μπουρούντι στην Αλεξάνδρεια, στο ματς των… παραδόξων.

Αναμετρώνται το Νο 108 και το Νο 134 στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA και, μάλιστα, συναντιούνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους, σε επίσημο ή φιλικό, δύο ομάδες που ουδέποτε είχαν περάσει στην τελική φάση του τουρνουά!
Ο,τι να’ ναι…

Η ιστορία των δύο χωρών έχει αρκετά κοινά. Αποικίες και οι δύο, η Μαδαγασκάρη (τέταρτο σε μέγεθος νησί του κόσμου) απαλλάχθηκε από τους Γάλλους το 1960 και το Μπουρούντι το 1962 από τους Βέλγους, οι οποίοι είχαν αγοράσει την περιοχή το 1916 από τους Γερμανούς.

Betshop
Βαθμολογία
8.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Καταθέσεις από 1€
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
Αναλήψεις εντός 24ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Ο πληθυσμός του νησιού της Μαδαγασκάρης αποτελείται κυρίως από Αυστραλομαλαισιανούς (αποκαλούνται «Μαλαγάσιοι» και έχουν καταγωγή από τον Ειρηνικό και την Αφρική) ενώ πάνω από το 50% των κατοίκων της χώρας ακολουθεί ανιμιστικές λατρείες και τονίζει την ένωση των ζωντανών με τους νεκρούς. Στο δε Μπουρούντι οι περισσότεροι κάτοικοι είναι Χριστιανοί (60%), οι υπόλοιποι είναι Μουσουλμάνοι (περίπου 10%) και ένα 20% ανήκει σε τοπικά θρησκεύματα.

Η Μαδαγασκάρη του Νικολά Ντιπουά, με 13/23 παίκτες της αποστολής να αγωνίζονται σε γαλλικές ομάδες, οι περισσότερες εκ των οποίων άσημες, πήρε 2-2 από τη Γουινέα στην πρεμιέρα ενώ το μαχητικό Μπορούντι του Ολιβιέ Νιγουνγκέκο ηττήθηκε με 1-0 από τη Νιγηρία, με το γκολ να έρχεται στο 77’.

Κοιτάς λίγο γενικώς τη φόρμα τους και γελάς. Αμφότερες, την τελευταία διετία, ελάχιστες νίκες έκαναν. Γενικώς είναι ένα παιχνίδι που ψάχνεις τον μονόφθαλμο ανάμεσα σε τυφλούς αλλά ας είναι.

Από όσα είδα στην πρεμιέρα, η Μαδαγασκάρη είχε περισσότερη… allegria στο παιχνίδι της ενώ το Μπορούντι ήταν πιο μαζεμένο.
Εξ ου και η διαφορά στις τιμές σε οδηγεί στο να ποντάρεις το αουτσάιντερ, είτε… ξερά είτε σε ασιατικό (στο +0,25 πληρώνεσαι τα μισά σε ισοπαλία).

Γειτονάκια


Κένυα και Τανζανία συνορεύουν και είναι δύο χώρες με πολύ καλές σχέσεις, πολιτικά. Οι Κενυάτες ανεξαρτητοποιήθηκαν από τη Βρετανία το 1963 και, ένα χρόνο μετά, η αποικία της Τανγκανίκας και το σουλτανάτο της Ζανζιβάρης γνωστοποίησαν αφενός τη δική τους ανεξαρτητοποίηση και, αφετέρου, την ένωσή τους σε μια νέα χώρα με το όνομα Τανζανία.

Ευλόγως, Κενυάτες και Τανζανοί αριθμούν πολλά ματς μεταξύ τους, συνολικά 40 και ως επί το πλείστον φιλικά. 19-11-10 ο απολογισμός για την Κένυα που είναι μάλιστα αήττητη από το 2007, και σε πέντε παιχνίδια έκτοτε, απέναντι στη γειτόνισσά της. Σήμερα μάλιστα ανταμώνουν για πρώτη φορά σε τελική φάση Copa Africa.

Απλή αναφορά, δεν βγαίνει κάτι γενικώς από τέτοιο ματς.

Έχει το πάνω χέρι (στην παράδοση), αλλά…


Άλλες 19 φορές έχουν συναντηθεί Σενεγάλη και Αλγερία, ένα από τα… κλασικά ντέρμπι της «μαύρης ηπείρου». 10-5-4 ο απολογισμός για τους Αλγερινούς, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Επιμέρους, σε τελική φάση Copa Africa, οι «αλεπούδες της ερήμου» δεν έχουν ήττα από τους «λέοντες της Τεράνγκα» 2-1-0. Πεθαίνω για αυτά τα παρατσούκλια…

Εξ αυτών ξεχωρίζει βέβαια ο ημιτελικός του ’90 στο Αλγέρι, με τους οικοδεσπότες να προκρίνονται με 2-1 επί της ομάδας του Κλοντ Λερουά. Η Αλγερία του Αμπντελχαμίντ Κερμαλί, που στη μόνη άλλη της παρουσία σε τελικό είχε ηττηθεί με 3-0 ενάντια στη διοργανώτρια Νιγηρία, στο Λάγος, το 1980, έπραξε… το ίδιο νικώντας 1-0 και παίρνοντας εκδίκηση με τέρμα του Σερί Ουτζιανί της Σοσό.

Οι άλλες δύο τους συναντήσεις ήταν στο πλαίσιο ομίλων, όπως και απόψε. Το ’15 η Αλγερία νίκησε με 2-0 με τέρματα των Μαχρέζ και Μπενταλέμπ και… ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από τον γνώριμό μας, Νταμέ Ν’Ντόι και, το ’17, ήρθαν ισόπαλες με 2-2 με δύο γκολ του Σλιμανί κι από έναν των Παπακουλί Ντιόπ και Μούσα Σο.

Σενεγάλη και Αλγερία μπήκαν νικηφόρα στον όμιλο, από 2-0 την Τανζανία και την Κένυα αντίστοιχα. Βατό έργο είχαν η πρωτιά του γκρουπ κρίνεται σήμερα. Η Σενεγάλη έρχεται μάλιστα από σερί επτά σερί νικών ενώ έχει δύο χρόνια να ηττηθεί από άλλη αφρικάνικη ομάδα, η δε Αλγερία «τρέχει» αήττητο επτά αγώνων με πέντε νίκες.

Γενικώς, και σε καλό momentum, τραβηγμένο από τα μαλλιά το over 2,5 που αγγίζει το 2.70, τούτο νομοτελειακά οδηγεί σε επιλογή ασιατικού goalbetting, ωραιότατο (για να μπει σε δυάδα) το over 1.75 με μισή πληρωμή σε ακριβώς δύο γκολ.

18 χρόνια ρε γατάκια; 18 χρόνια;


98 χρόνια… γνωριμίας, 79 αγώνες, απόψε ο 80ός. Οι αριθμοί που περιστοιχίζουν τις αναμετρήσεις ανάμεσα σε Βραζιλία και Παραγουάη οι οποίες απόψε κοντράρονται στον πρώτο, χρονικά, ημιτελικό του φετινού Copa America.

47-21-11 η συνολική παράδοση των αναμετρήσεών τους για τους «καριόκας», εξ αυτών τα 30 έλαβαν χώρα σε ουδέτερο έδαφος. Σε βραζιλιάνικα γήπεδα όμως, όπως απόψε, ο απολογισμός είναι 23-7-1 για τη «σελεσάο». Η μόνη της αποτυχία ήρθε το 2002 σε φιλικό που διεξήχθη στη Φορταλέζα (0-1), λίγο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Απω Ανατολής όπου η Βραζιλία κατέκτησε τον τελευταίο της μουντιαλικό τίτλο.

Επιμέρους σε Copa America, Βραζιλία και Παραγουάη μέτρησαν 30 αναμετρήσεις, 13-10-7 ο απολογισμός για τη «σελεσάο», η οποία όμως έχει να τη νικήσει… 18 χρόνια, από το 2001 και το 3-1 στο Κάλι της Κολομβίας, για τους ομίλους, με γκολ των Αλεξ, Μπελέτι και Ντενίλσον, οι «γκουαρανί» (του Σέρχιοι Μαρκαριάν) είχαν προηγηθεί με πέναλτι του Αλβαρένχα στο 11’.

Ας απολαύσουμε λίγο Ρονάλντο, το απόλυτο φαινόμενο του ποδοσφαίρου και, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.


https://www.youtube.com/watch?v=U6Knx25vlho

Εκτοτε και σε καρέ αγώνων για το τουρνουά, η «σελεσάο» απέτυχε, καίτοι τρία εξ αυτών έληξαν ισόπαλα. Κι αν το 2004 το 2-1 από την Παραγουάη ήταν σε όμιλο και δεν κόστισε, το 2011… τιμωρήθηκε δις, καίτοι είχε Πάτο, Γκάνσο, Ραμίρες και τον 19χρονο, τότε, Νεϊμάρ: 2-2 στον όμιλο από τα τέρματα του τρελο-Ρόκε Σάντα Κρουζ και του (ενός ακόμη γνωστού μας) Νέλσον Βαλντές και αποκλεισμός στα πέναλτι στον προημιτελικό επειδή Ελάνο, Τιάγκο Σίλβα, Αντρέ Σάντος και Φρεντ δεν νίκησαν τον Χούστο Βιγιάρ! Η δε Παραγουάη, εκείνη τη χρονιά, με τον Χεράρδο Μαρτίνο στον πάγκο, έκανε το αδιανόητο: πέρασε από τον όμιλο κάνοντας μόνο ισοπαλίες, απέκλεισε στα νοκ άουτ Βραζιλία και Βενεζουέλα στα πέναλτι και λύγισε μόνο στον τελικό, 3-0 από την Ουρουγουάη. Κοινώς, φιναλίστ χωρίς να έχει κάνει ούτε… νίκη.

Το 2015 δε στη Χιλή, με τον Κάρλος Ντούνγκα πλέον στο «τιμόνι», αντάμωσαν ξανά στα προημιτελικά και ξανά προκρίθηκε η «αλμπιρόχα» στα πέναλτι, μετά το 1-1 (14’ Ρομπίνιο / 71’ πέν. Ντέρλις), με τους Εβέρτον και Ντόουγκλας Κόστα… μοιραίους στη «ρώσικη ρουλέτα». Και, ναι, ξανά απέναντί τους τον Βιγιάρ!

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από τα 30 ματς, 31 με το αποψινό, ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες για το Copa America, τα έξι ήταν νοκ άουτ ή τελικοί (και τα άλλα σε ομίλους). Ακροτελεύτια ματς, ήτοι που έκριναν το τρόπαιο ήταν το ’22 στο Ρίο ντε Τζανέιρο (3-0 η Βραζιλία) και το ’49, ξανά στην ίδια πόλη αλλά αυτή τη φορά με… 7-0. Ο τελευταίος τους τελικός ήταν το ’53 στη Λίμα του Περού, με την Παραγουάη να νικά με 3-2.

Συνολικά σε νοκ άουτ ματς λοιπόν, ο απολογισμός είναι 3-2-1, οριακά υπέρ της «σελεσάο». Οι νίκες της ήταν οι δύο προαναφερθέντες τελικοί και ο προημιτελικός του ’97, 2-0 με ισάριθμα γκολ του Ρονάλντο. Οι ισοπαλίες ήταν στα τελευταία δύο τους νοκ άουτ, αμφότεροι προημιτελικοί (όπως απόψε) και αμφότεροι με προκρίσεις στα πέναλτι της Παραγουάης, η οποία έχει να επιδείξει μόνο τον τελικό του 1953 ως… καθαρή νίκη.

Σημειωτέον ότι συναντήθηκαν στα ημιτελικά και το 1979 και το 1983, αλλά τότε δεν υπήρχε μία χώρα ως διοργανώτρια και τα ματς ήταν διπλά, με τις δύο χώρες να παίρνουν από μία πρόκριση.

Στοιχηματικά… από πού να το πρωτοπιάσεις; Χαμηλότατος ο άσος, διάολε θα νικήσει η Βραζιλία, η Παραγουάη με 2 βαθμούς σε τρία ματς πήρε την πρόκριση. Κι από σπόντα, επειδή Εκουαδόρ και Ιαπωνία έμειναν στη μοιρασιά. Οπότε, στροφή σε κάνα σκόρερ.

Ο Εβέρτον είναι κεφάτος, λογικά θα ξεκινήσει βασικός και δεν πληρώνει κι άσχημα…
Ας ελπίσουμε η Βραζιλία να μη μας βγάλει την Παναγία απόψε, να περάσει και να ετοιμαστούμε με καλή ψυχολογία για τα ημιτελικά…

 

Picks

Σημείο

17:30 Μαδαγασκάρη – Μπουρούντι: 1 (3.10, Bwin)

Δυάδα (με max τιμή 2.75)

17:30 Μαδαγασκάρη – Μπουρούντι: 1 ΑΗ +0,25 (1.68, Betshop)

20:00 Σενεγάλη – Αλγερία: Over 1,75 (1.64, Betshop)

Σκόρερ

03:30 Βραζιλία – Παραγουάη: Γκολ Εβέρτον (2.50, Bwin)

Νίκος Μποζιονέλος

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ