foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ42
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Preview, Gold Cup 2019: 1ος όμιλος

Αφιερώματα | 13 Ιουν 2019 00:21
Gold-Cup-1os-omilos.jpg

Ο 1ος όμιλος του CONCACAF Gold Cup απαρτίζεται από Καναδά, Κούβα, Μαρτινίκα και Μεξικό.

Οι ομάδες

 

Καναδάς Για 17η φορά θα βρεθεί στη διοργάνωση. Από το 2000 μετράει δέκα διαδοχικές παρουσίες (11η με τη φετινή), αλλά απέχει καιρό από τις καλές εμφανίσεις.

Το ρόστερ του Καναδά Τερματοφύλακες: Μπόρχαν (Ερυθρός Αστέρας), Κρεπό (Βανκούβερ Γουάιτκαπς), Λεουτβίλερ (Μπλάκμπερν) Αμυντικοί: Μπρολτ-Γκιγιάρντ (Μόντρεαλ Ίμπακτ), Κορνέλιους (Βανκούβερ Γουάιτκαπς), Γκοντίνιο (Χαρτς), Χένρι (Βανκούβερ Γουάιτκαπς), Μίλερ (Ορλάντο Σίτι), Μόργκαν (Τορόντο) Μέσοι: Άρφιλντ (Ρέιντζερς), Χάτσινσον (Μπεσίκτας), Τζόνσον (Ορλάντο Σίτι), Οκέλο (Τορόντο), Οσόριο (Τορόντο), Πιέτ (Μόντρεαλ Ίμπακτ), Τέιμπερτ (Βανκούβερ Γουάιτκαπς), Κάγιε (Λος Άντζελες), Χόιλετ (Κάρντιφ) Επιθετικοί: Καβαλίνι (Πουέμπλα), Ντέιβιντ (Γάνδη), Λάριν (Μπεσίκτας), Μίλαρ (Κιλμάρνοκ), Ντέιβις (Μπάγερν Μονάχου)

Προπονητής: Τζον Χέρντμαν. Ο 43χρονος τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο της από τις αρχές του 2018. Νωρίτερα είχε σημειώσει σημαντικές επιτυχίες με τη γυναικεία Εθνική ομάδα της χώρας (δύο Ολυμπιακά μετάλλια σε Λονδίνο και Ρίο) κι αυτό έκανε την Ομοσπονδία να τον εμπιστευτεί, αναθέτοντάς του μάλιστα τη διαχείριση του ποδοσφαιρικό «υλικού» της χώρας από ηλικίες 14 και άνω!

Το αστέρι: Τζούνιορ Χόιλετ. Ο μεσοεπιθετικός της Κάρντιφ είναι αυτός που ξεχωρίζει από το ρόστερ του Καναδά. Ο 28χρονος εξτρέμ έκανε γεμάτη χρονιά (πέρυσι) στην κορυφαία λίγκα του κόσμου, μετρώντας 32 συμμετοχές (23 ως βασικός) και τρία γκολ στη Premier League, πριν η ομάδα του αποχαιρετήσει τελικά την 1η κατηγορία!

Εκτίμηση: Κατάφερε να προκριθεί για 17η φορά στη διοργάνωση, όμως αν εξαιρέσουμε την κατάκτηση του τροπαίου το 2000 και την 3η θέση στην επόμενη διοργάνωση (2002) δεν έχει μπορέσει να κάνει αισθητή την παρουσία της έκτοτε. Αποκλείστηκε στους ομίλους στις 5/8 πιο πρόσφατες συμμετοχές της στον θεσμό. Κυκλοφορεί ως έβδομο φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο (35.00) και πιστεύουμε πως έχει ελπίδες να βρεθεί τουλάχιστον στα νοκ-άουτ.

 

Κούβα Αυτή θα είναι η 9η παρουσία της στη διοργάνωση, ενώ τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν το 2015, όταν και αποκλείστηκε στη φάση των «8», κάτι που είχε συμβεί μάλιστα και στην προηγούμενη απόπειρά της (2013). Συνήθως «σταματάει» στη φάση των ομίλων (1998, 2002, 2005, 2007, 2011), αδυνατώντας να παλέψει για κάτι… καλύτερο.

Το ρόστερ της Κούβας Τερματοφύλακες: Σάντσες (Χαραμπακόα), Πόσο (Πινάρ ντελ Ρίο), Τζόνστον (Σαντιάγο ντε Κούμπα) Αμυντικοί: Ρίσο (Σαντιάγο ντε Κούμπα), Λόπες (Σιέγο ντε Άβιλα), Μορεχόν (Βίλα Κλάρα), Πιέδρα (Ουνιβερσιδάδ), Μαρτίνες (Σαντιάγο ντε Κούμπα), Εσπίνο (Αρτεμίσα) Μέσοι: Μπακέρο (Ντελφίνες ντελ Έστε), Αμπρέου (Σαντιάγο ντε Κούμπα), Πορτάλ (Μάγιαμπεκ), Ερνάντες (Ιντεπεντιέντε), Σάντα Κρους (Χαραμπακόα), Άλβαρες (Σιέγο ντε Άβιλα), Ροντρίγκες (Πινάρ ντελ Ρίο), Λουίς (Ντελφίνες ντελ Έστε), Πέρες (Ντελφίνες ντελ Έστε), Κιντελάν (Σαντιάγο ντε Κούμπα), Μόρις (Καμαγκουέι), Καμπαγέρο (Βίλα Κλάρα) Επιθετικοί: Ρέγες (Πινάρ ντελ Ρίο), Παραδέλα (Ουνιβερσιδάδ)

Προπονητής: Ο Ραούλ Μεδέρος βρίσκεται στον πάγκο της από το φθινόπωρο του 2016. Δεν έχει καταφέρει να την οδηγήσει σε κάποια σημαντική επιτυχία όσο καιρό ηγείται της ομάδας, εξασφαλίζοντας πάντως τη συμμετοχή της στη διοργάνωση μέσω των προκριματικών.

Το αστέρι: Γιασμάνι Λόπες. Ο 31χρονος μπακ αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στις κλήσεις για το εν λόγω τουρνουά. Μπορεί να ηγηθεί της ομάδας, η οποία στελεχώνεται κατά κύριο λόγο από νεαρούς παίκτες.

Εκτίμηση: Δύσκολα θα καταφέρει να περάσει στη φάση των νοκ-άουτ σε έναν τόσο απαιτητικό όμιλο αφού έτσι κι αλλιώς το σύνολό της δεν είναι ιδιαιτέρως ποιοτικό.

 

Μαρτινίκα Για 6η φορά στην ιστορία της η Μαρτινίκα θα βρεθεί στη διοργάνωση. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε δύο «κολλητά» τουρνουά (2017, 2019) αφού μετά το 2003 έλειψε για 10 χρόνια (2013 η επόμενη συμμετοχή της) από τον θεσμό.

Το ρόστερ της Μαρτινίκα Τερματοφύλακες: Σοβέ (Γκόλντε Λάιον), Χϊιγκές ντε Ετάζ (Άιγκλον), Μισαλέ (Ρομπέρ) Αμυντικοί: Κρετινουάρ (Γκόλντεν Λάιον), Ντελέμ (Σιάτλ), Θιμόν (Φρανσισκέν), Μπαμπάν (Χιχόν), Σεζάρ (Κολονιάλ), Γ. Θιμόν (Φρανσισκέν), Λινόρντ (Ρομπέρ), Καμίλ (Τενερίφη), Μέσοι: Βίτουλιν (Γκόλντεν Λάιον), Αμπόλ (Φρανσισκέν), Μαρβό (Γκαζελέκ), Τζομπελό (Γκαζελέκ), Μπαρθελερί (Γκόλντεν Λάιον), Ερέλ (Γκόλντεν Λάιον) Επιθετικοί: Φορτουνέ (Τρουά), Μπιρόν (Γκόλντεν Λάιον), Μαράζο (Φρανσισκέν), Ζουγόν (Φρανσισκέν), Παρσεμέν (Γκόλντεν Λάιον), Παστέλ (Ριβιέρ Πιλότ)

Προπονητής: Μάριο Μποκαλί. Ο 40χρονος τεχνικός βρίσκεται στο «τιμόνι» της από τις αρχές του περασμένου έτους (Ιανουάριος 2018) ενώ όλες οι υπόλοιπες «προκλήσεις» στη σύντομη προπονητική του καριέρα περιορίζονται στα όρια του εγχώριου πρωταθλήματος.

Το αστέρι: Κέβιν Φορτουνέ. Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του από τις μικρές κατηγορίες της Γαλλίας, αποτέλεσε πέρυσι ένα από τα βασικά στελέχη της Τρουά (Ligue 2). Τη φετινή σεζόν βοήθησε στα μέγιστα (πετυχαίνοντας 11 γκολ σε 32 εμφανίσεις) ώστε η ομάδα του να διεκδικήσει την άνοδό της στη Ligue 1 όμως η Λανς είχε… διαφορετική άποψη (τη σταμάτησε στα playoffs ανόδου).

Εκτίμηση: Μετράει πέντε συμμετοχές στη διοργάνωση (στις τέσσερις από αυτές η πορεία της σταμάτησε στη φάση των ομίλων), ενώ το 2002 έφτασε μέχρι τα προημιτελικά (6η). Δύσκολα θα πετύχει κάτι αντίστοιχο και φέτος αφού αποτελεί την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και θα αποτελεί έκπληξη ακόμη και αν καταφέρει να πάρει νίκη σε ένα τόσο απαιτητικό γκρουπ.

 

Μεξικό Αποτελεί το μεγάλο φαβορί του ομίλου της αλλά και της διοργάνωσης, με τους παίκτες που στελεχώνουν την αποστολή της να προέρχονται από το ανταγωνιστικό -πλέον-πρωτάθλημα Μεξικού αλλά και μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες. Έχει κατακτήσει το τρόπαιο επτά φορές (1993, 1996, 1998, 2003, 2009, 2011, 2015), ενώ πρόπερσι η πορεία της σταμάτησε στα ημιτελικά.

Το ρόστερ του Μεξικό Τερματοφύλακες: Γκονσάλες (Νεκάξα), Οτσόα (Σταντάρ Λιέγης), Ορόσκο (Σάντος Λαγκούνα) Αμυντικοί: Αραούχο (Θέλτα), Γκαγιάρδο (Μοντερέι), Σ. Μόντες (Μοντερέι), Μορένο (Σοσιεδάδ), Ναβάρο (Λεόν), Ρέγες (Λεγανές), Λουίς Ροντρίγκες (Τίγκρες), Σαλσέδο (Τίγκρες), Σάντσες (Αμέρικα) Μέσοι: Άλβαρες (Αμέρικα), Τζ. Ντος Σάντος (Λ.Α. Γκάλαξι), Γκουαρδάδο (Μπέτις), Γκουτιέρες (Αϊντχόβεν), Λ. Μόντες (Λεόν), Πινέδα (Κρους Ασούλ), Κάρλος Ροντρίγκες (Μοντερέι) Επιθετικοί: Χιμένες (Γουλβς), Πισάρο (Μοντερέι), Βέγα (Γουαδαλαχάρα), Αλβαράδο (Κρους Ασούλ)

Προπονητής: Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της από τον Αργεντινό πολύπειρο κόουτς Τάτα Μαρτίνο ήταν αρκετή για να συσπειρώσει την ομάδα. Ανέλαβε τα ηνία της στις αρχές του έτους με στόχο να την οδηγήσει στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η συμμετοχή στο φετινό Gold Cup αποτελεί «πρόβα τζενεράλε» για τον ίδιο, με τις προσδοκίες να είναι μεγάλες.

Το αστέρι: Ο Ραούλ Χιμένες αποτελεί το μεγάλο όνομα αυτής της ομάδας, αφού ο εξίσου φορμαρισμένος Ίρβινγκ Λοσάνο (Αϊντχόβεν) αποκλείστηκε από την κλήση λόγω ιατρικών λόγων. Ο 28χρονος Χιμένες αποτέλεσε έτσι κι αλλιώς το βασικό επιθετικό «όπλο» της Γουλβς στη φετινή «μαγική» της πορεία (7η) στην Premier League. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 38 συμμετοχές και 13 τέρματα, βοηθώντας τους «λύκους» στη μάχη που έδωσαν για ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Απουσίες: Οι Μιγκέλ Λαγιούν (μπακ, 19/1-Μοντερέι) και Ίρβινγκ Λοσάνο (μεσοεπιθετικός, 40/21-Αϊντχόβεν) αποκλείστηκαν λόγω τραυματισμών. Ειδικά ο δεύτερος θα είχε βασικό ρόλο στην ομάδα και αποτελεί μεγάλη απώλεια!

 

Πρόταση: Οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός από εκείνη του νικητή της διοργάνωσης θα αποτελεί… αποτυχία για το σύνολο του Μαρτίνο. Φιγουράρει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για κατάκτηση, με την απόδοση του 2.35 (Stoiximan) να θεωρείται «fair» αν κρίνουμε από την ποιότητα αλλά και την εμπειρία που διαθέτει.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Κώστογλου

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ