foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ70
ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αγγλία, League 1: Preview 2018-19

Previews Πρωταθλημάτων | 30 Ιουλ 2018 21:35
Αγγλία-League-1-Preview-2018-19.jpg

H League 1 είναι η τρίτη κατά σειρά επαγγελματική κατηγορία στην πυραμίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Χαρακτηρίζεται ως ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα, όπου δεν λείπουν οι εκπλήξεις. Η νέα σεζόν ξεκινά με ένα μεγάλο φαβορί, τη Σάντερλαντ, η οποία... ξέπεσε χαμηλά, γνωρίζοντας δύο σερί υποβιβασμούς και πλέον αναζητεί... restart. Βεβαίως θα έχει ανταγωνισμό από μία σειρά ομάδων που διεκδικούν και αυτές άνοδο, όπως η Μπάρνσλεϊ, η Τσάρλτον, η Πόρτσμουθ κ.α. Αντίθετα, με βασικό στόχο την παραμονή ξεκινούν ομάδες όπως η Ακρινγκτον, η Γουίκομ (αμφότερες νεοφώτιστες), καθώς και οι Τζίλιγχαμ, Γουόλσολ, Μπλάκπουλ, Γουίμπλεντον, Ροτσντέιλ.

Σύστημα διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει δύο γύρους των 23 αγωνιστικών. Οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης παίρνουν απευθείας την άνοδο στην Championship, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3 έως 6 θα δώσουν αγώνες πλέι-οφ, για το τρίτο εισιτήριο ανόδου. Η 3η της βαθμολογίας αντιμετωπίζει την 6η και η 4η την 5η, σε διπλούς αγώνες. Οι νικητές των δυο ζευγαριών τίθενται αντιμέτωπες σε τελικό που διεξάγεται στο «Γουέμπλεϊ». Στη League 2 υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίες ομάδες της τελικής κατάταξης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, το βασικό κριτήριο είναι καλύτερη διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση. Σημειώνεται ότι όλες οι ομάδες της κατηγορίας συμμετέχουν επίσης σε άλλες τρεις διοργανώσεις: Κύπελλο Αγγλίας, Λιγκ Καπ και Λιγκ Τρόφι.

Οι ομάδες της League 1 Αγγλίας

Μπάρνσλεϊ

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε με στόχο την παραμονή στην Τσάμπιονσιπ και πάλεψε έως τις τελευταίες αγωνιστικές. Τον Δεκέμβριο του 2017 ο σύλλογος πέρασε σε ποσοστό 80% σε αμερικανοκινέζο επιχειρηματία. Τον Φεβρουάριο, ο επί σειρά ετών προπονητής Πολ Χέκινγμποτομ έφυγε για τη Λιντς. Η Μπάρνσλεϊ προσέλαβε τον Μπρούνο Μοράις (πέρασε για λίγο στο παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΚ), αλλά τερμάτισε 22η και δεν στάθηκε δυνατό να αποφευχθεί ο υποβιβασμός.

Προπονητής: Ντάνιελ Στέντελ (νέος). Η... μόδα των Γερμανών προπονητών στην Αγγλία ακολουθήθηκε και από την Μπάρνσλεϊ. Μένει να δούμε τι θα πετύχει ο Στέντελ, που έχει μικρή εμπειρία σε πάγκους (ήταν στο Αννόβερο από τον Απρίλιο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017). Θέλει από τους παίκτες του να πιέζουν ψηλά, ενώ δεν διστάζει να εμπιστεύεται νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Γήπεδο: Oakwell Stadium (23.287)

Μεταγραφές: Μετά τον υποβιβασμό, ήταν επόμενο ότι το ρόστερ θα έχει ανακατατάξεις. Από αυτούς που έφυγαν, ξεχωρίζουν ο εξτρέμ Χάμιλ, ο μπακ Γιάντομ, ο γκολκίπερ Τάουνσεντ και ο μέσος Πίρσον. Αποκτήθηκαν ο μπακ Μπάρνετ (Μπέρνλι) και οι χαφ Τσίσχλομ (Μπέρμιγχαμ), Οτιμ (Νότιγχαμ), Ντούγκαλ (Σπάρτα Ρότερνταμ). Με λίγα λόγια, τίποτα το εντυπωσιακό, προσπάθησε περισσότερο να καλύψει τις όποιες «τρύπες», ωστόσο το ρόστερ είναι αξιόλογο για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Προετοιμασία: Δεν σημείωσε νίκη στα 3 πρόσφατα και πιο σημαντικά φιλικά. Έφερε ισοπαλία 1-1 με την ουγγρική Μπουντάορσι καθώς και με τη Χαλ, ενώ ηττήθηκε 3-2 από τη Γουέστ Μπρομ.

Εκτίμηση: Οι μπουκ θεωρούν ότι η Μπάρνσλεϊ έχει τις δυνατότητες να διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο και δίνεται ως δεύτερο φαβορί, πίσω από τη Σάντερλαντ. Βάσει υλικού έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει, αρκεί να δείξει ότι... αντέχει την πίεση. Στοίχημα αποτελεί επίσης η παρουσία του Στέντελ στην τεχνική ηγεσία, καθώς για πρώτη φορά δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

 

Μπέρτον

Τι έκανε πέρυσι: Έχοντας περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, δεν κατάφερε να κρατηθεί στην Τσάμπιονσιπ, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια. Είναι χαρακτηριστικό πως είχε τη χειρότερη άμυνα και επίθεση στο πρωτάθλημα. Κάποιες... μαζεμένες νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές δημιούργησαν πρόσκαιρα ελπίδες σωτηρίας, αλλά δεν αρκούσαν ώστε να αποτραπεί ο υποβιβασμός, με την ομάδα να τερματίζει 23η.

Προπονητής: Νάιτζελ Κλαφ (από το 2015). Είναι η δεύτερη θητεία του στον πάγκο της Μπέρτον (1998-2009 η πρώτη), της οποίας υπήρξε και παίκτης. Παρά τον υποβιβασμό, χαίρει εκτίμησης από τους παίκτες και τους οπαδούς. Γνώστης των καταστάσεων στο σύλλογο, θιασώτης της σκληρής δουλειάς, καταφέρνει να φέρνει αποτελέσματα χωρίς να έχει στα χέρια του σπουδαίο υλικό.

Γήπεδο: Pirelli Stadium (6.912)

Μεταγραφές: Παραδοσιακά η Μπέρτον δεν κινείται έντονα στις μεταγραφές. Απέκτησε ως ελεύθερους τους Σκωτσέζους Φρέιζερ (μεσοεπιθετικός, Νταντί Γιουνάιτεντ), Τέμπλετον (εξτρέμ, Χάμιλτον), ενώ έφυγαν ορισμένοι έμπειροι παίκτες όπως οι μέσοι Νέιλορ, Ακπαν, ο αμυντικός Φλάναγκαν και ο επιθετικός Βάρνεϊ. Επιπλέον, εγκατέλειψαν την ενεργό δράση οι αμυντικοί Γουόρνοκ, Μπάρκερ.

Προετοιμασία: Υπάρχει προβληματισμός για την άμυνα, η Μπέρτον δέχτηκε πολλά γκολ και με μεγάλη ευκολία. Στα σημαντικότερα τεστ έχασε 4-0 από την Αστον Βίλα, 5-2 από την Αλφρετον και 5-1 από την Κάρντιφ.

Εκτίμηση: Συνήθως οι ομάδες που προέρχονται από την Τσάμπιονσιπ, συγκαταλέγονται στα φαβορί για άνοδο. Με την Μπέρτον, κάτι τέτοιο δεν μοιάζει να ισχύει. Το σφικτό μπάτζετ δεν επιτρέπει υψηλές φιλοδοξίες. Η εμπειρία του Κλαφ και η ομοιογένεια είναι ενθαρρυντικά στοιχεία, ωστόσο δύσκολα θα σταθούν αρκετά για να μπορέσει η Μπέρτον να πρωταγωνιστήσει. Το να διεκδικήσει θέση στα πλέι οφ, είναι ίσως το... ταβάνι της.

 

Σάντερλαντ

Τι έκανε πέρυσι: Καταστροφική χρονιά, σε κάθε επίπεδο. Έχοντας υποβιβαστεί από την Πρέμιερ στην Τσάμπιονσιπ, υποτίθεται ότι θα γινόταν μια προσπάθεια ανασύνταξης. Ωστόσο, η εικόνα στο γήπεδο ήταν απογοητευτική, η διοίκηση απούσα και σε πόλεμο με τους οπαδούς, οπότε ο δεύτερος σερί υποβιβασμός ήταν αναπόφευκτος, παρά την αλλαγή προπονητή τον Νοέμβριο. Τερμάτισε 24η και τελευταία. Το μόνο θετικό ήταν ότι το κλαμπ άλλαξε ιδιοκτησία πριν από λίγους μήνες και πέρασε στα χέρια του Στιούαρτ Ντόναλντ.

Προπονητής: Τζακ Ρος (νέος). Ο Σκωτσέζος ανέλαβε τη Σάντερλαντ τον περασμένο Μάιο, με ξεκάθαρο στόχο να επαναφέρει τον ιστορικό σύλλογο εκεί που ανήκει. Το έργο του σε ομάδες της πατρίδας του, την Αλόα και κυρίως τη Σεντ Μίρεν, κρίνεται επιτυχημένο. Στόχος του είναι να φτιάξει ένα σύνολο που θα παίζει επιθετικά και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία.

Γήπεδο: Stadium of Light (49.000)

Μεταγραφές: Ριζικές ανακατατάξεις στο ρόστερ, κάτι που ήταν αναμενόμενο μετά από δύο σερί υποβιβασμούς, αφού κάποιοι παίκτες δεν υπήρχε περίπτωση να ακολουθήσουν την ομάδα στην Α' Αγγλίας. Επιπλέον, η Σάντερλαντ όφειλε να κινηθεί συνετά στις μεταγραφές, αφού το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς έχει να διαχειριστεί το υψηλό χρέος που κληρονόμησε. Ο αριθμός αποχωρήσεων ήταν διψήφιος και ανάλογος αυτός των αφίξεων, οπότε μιλάμε για μια εντελώς νέα ομάδα. Από τους νεοφερμένους ξεχωρίζουν ο γκολκίπερ ΜακΛάφλιν (Χαρτς), οι αμυντικοί Φλάναγκαν (Μπέρτον), Λούβενς (Σέφιλντ Γουέν.), Μπάλντουιν (Πιτέμπορο), ο επιθετικός Σινκλέρ (Γουότφορντ) και ο εξτρέμ Μαγκουάιρ (Μπέρι).

Προετοιμασία: Η πρόβα τζενεράλε με τη Μίντλεσμπρο διακόπηκε στο ημίχρονο λόγω καιρικών συνθηκών, με το ματς στο 0-0. Στα πιο σημαντικά από τα υπόλοιπα παιχνίδια, επιβλήθηκε 1-0 της Γκρίμσμπι και 6-0 της Σεντ Μίρεν.

Εκτίμηση: Η Σάντερλαντ είναι μια «ξεπεσμένη αρχόντισσα», που θέλει να επιστρέψει στο ένδοξο παρελθόν. Με νέο προπονητή και ολοκαίνουριο ρόστερ, διαθέτοντας οικονομική σταθερότητα, «βαριά φανέλα» και μεγάλη οπαδική βάση, είναι για τους μπουκ το πρώτο φαβορί για άνοδο. Εφόσον προσαρμοστεί έγκαιρα στις ανάγκες της κατηγορίας, έχει όλα τα εφόδια για να πετύχει τον στόχο της.

 

Σριούσμπερι

Τι έκανε πέρυσι: Η ευχάριστη έκπληξη της κατηγορίας. Παρότι ξεκίνησε με στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού, όχι μόνο δεν κινδύνεψε, αλλά έφτασε να διεκδικεί μέχρι και απευθείας άνοδο. Κάπου έμεινε από... δυνάμεις, απόλυτα λογικό με βάσει το ρόστερ της και τερμάτισε 3η, συμμετέχοντας στα πλέι οφ. Έφτασε μέχρι τον τελικό, όμως έχασε την άνοδο, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από τη Ρόδεραμ στην παράταση. Επίσης, ήταν φιναλίστ στο Λιγκ Τρόφι (ήττα με 1-0 από τη Λίνκολν). Παρότι έμεινε με... άδεια χέρια, η σεζόν είχε αναμφίβολα θετικό πρόσημο.

Προπονητής: Τζον Άσκι (νέος). Υπήρξε επί σειρά ετών προπονητής της Μάκλσφιλντ, με την οποία διέπρεψε πέρσι στη Νάσιοναλ Λιγκ. Αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να διαδεχτεί τον επιτυχημένο Πολ Χαρστ, ωστόσο εμφανίζεται φιλόδοξος. Παρέλαβε ένα καλοδουλεμένο σύνολο, ο ίδιος αρέσκεται στο ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και θα προσπαθήσει να το περάσει στη νέα του ομάδα.

Γήπεδο: Montgomery Waters Meadow (9.875)

Μεταγραφές: Φρόντισε να καλύψει τα κενά όσων αποχώρησαν (αναπόφευκτο μετά από μια τόσο καλή σεζόν) και θεωρητικά τουλάχιστον, δεν υπάρχουν εμφανείς... τρύπες στο ρόστερ. Από αυτούς που έφυγαν, ξεχωρίζουν ο μέσος Ογκόγκο, ο εξτρέμ Ρόντμαν και ο αμυντικός Ράιλι. Αξιόλογες προσθήκες θεωρούνται τερματοφύλακας Κόλμαν (Χάντερσφιλντ), ο μέσος Λοφτ (Κόλτσεστερ), οι επιθετικοί Τζίλιντ (Νιούκαστλ) και Αμάντι-Χόλογουεϊ (Ολνταμ), καθώς και οι αμυντικοί Χέινς (Κόβεντρι), Κένεντι (Μάκλσφιλντ).

Προετοιμασία: Θετική η παρουσία της. Στα πιο σημαντικά «τεστ», με αντιπάλους από μεγαλύτερες κατηγορίες, έφερε 1-1 με την Μπρίστολ Σίτι, νίκησε 1-0 την Μπέρνλι και ηττήθηκε 3-2 από την Μπρέντφορντ. Στη γενική πρόβα, επικράτησε 4-2 της Πορτ Βέιλ.

Εκτίμηση: Μοιάζει δύσκολο να επαναλάβει η Σριούσμπερι μία χρονιά σαν την περσινή, αφού τέτοιες υπερβάσεις δεν γίνονται κάθε χρόνο. Παρά τις φιλοδοξίες του νέου προπονητή, ο βασικός στόχος είναι να μείνει η ομάδα μακριά από... μπελάδες. Αν μάλιστα τερματίσει στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα, άπαντες στο σύλλογο θα είναι ευχαριστημένοι!

 

Σκάνθορπ

Τι έκανε πέρυσι: Παρά τα... σκαμπανεβάσματα και την αλλαγή προπονητή τον Μάρτιο, επιβεβαίωσε όσους την ήθελαν πρωταγωνίστρια. Τερμάτισε πέμπτη και εξασφάλισε θέση στα πλέι οφ, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει στον τελικό, καθώς αποκλείστηκε από τη Ρόδεραμ.

Προπονητής: Νικ Ντόους (από τον Μάρτιο του 2018). Ανέλαβε ως υπηρεσιακός μετά την απόλυση του Γκρέιαμ Αλεξάντερ. Κατάφερε να... συμμαζέψει την ομάδα και να την οδηγήσει στα πλέι οφ. Παρότι η άνοδος χάθηκε, το έργο του αξιολογήθηκε ως θετικό και μονιμοποιήθηκε στο πόστο του. Δεν έχει δουλέψει στο παρελθόν ως πρώτος προπονητής.

Γήπεδο: Glanford Park (9.088)

Μεταγραφές: Από τις αποχωρήσεις ξεχωρίζουν αυτές του μέσου Μπίσοπ, του αμυντικού Γουάλας και του επιθετικού Χόπερ. Δόθηκε βάρος στην επίθεση, με την απόκτηση τριών παικτών (Ντέιλς από Μάικλοβερ, Ολομόλα από Σαουθάμπτον, Χάμφρις από Φούλαμ). Στο ρόστερ προστέθηκαν επίσης ο γκολκίπερ Φλατ (Γουλβς) και οι αμυντικοί Μπόρθγουικ – Τζάκσον (Μάντσεστερ Γιουν.), Χόρσφιλντ (Μπρέντα). Σε γενικές γραμμές το ρόστερ κρίνεται ισορροπημένο, δίχως εμφανείς αδυναμίες.

Προετοιμασία: Ένα κομμάτι της προετοιμασίας διεξήχθη στην Αυστρία, ωστόσο τα πιο σημαντικά τεστ δόθηκαν με την επιστροφή στην Αγγλία. Σε αυτά, ηττήθηκε 1-0 από τη Νότιγχαμ και με το ίδιο σκορ από τη Λίνκολν.

Εκτίμηση: Ο Ντόους δεν έχει πείρα ως πρώτος προπονητής, ωστόσο βρίσκεται για αρκετό καιρό στην ομάδα και λειτουργεί σε οικείο περιβάλλον. Το υλικό που έχει στα χέρια του είναι αξιόλογο και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μία καλή σεζόν. Οι πιθανότητες για απευθείας άνοδο δεν είναι πολλές, αλλά τα πλέι οφ μοιάζουν εφικτός στόχος.

 

Τσάρλτον

Τι έκανε πέρυσι: Παρότι το κλίμα στο εσωτερικό της δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, εξαιτίας του... πολέμου μεταξύ ιδιοκτησίας και οπαδών, έθεσε υψηλούς στόχους. Η συμμετοχή στα πλέι οφ μπήκε σε κίνδυνο την άνοιξη, λόγω απανωτών αρνητικών αποτελεσμάτων. Η αλλαγή προπονητή και η έλευση του Λι Μπόιερ στην τεχνική ηγεσία αποδείχτηκε ευεργετική, με την ομάδα να εξασφαλίζει θέση στα πλέι οφ, τερματίζοντας 6η. Δεν μπόρεσε πάντως να φτάσει στον τελικό, καθώς αποκλείστηκε από τη Σριούσμπερι.

Προπονητής: Λι Μπόιερ (υπηρεσιακός από τον Μάρτιο του 2018). Διαδέχτηκε τον Καρλ Ρόμπινσον και κατάφερε να ξαναφέρει την ομάδα στον... ίσιο δρόμο. Ωστόσο, δεν έχει πάρει τυπικά το χρίσμα του μόνιμου, αφού το κλαμπ τελεί υπό πώληση και δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα γίνει. Πάντως, έχοντας κάνει την προετοιμασία και τον μεταγραφικό σχεδιασμό, είναι αυτός που θα οδηγήσει την ομάδα στο νέο πρωτάθλημα.

Γήπεδο: The Valley (27.111)

Μεταγραφές: Ο Μπόιερ είχε δηλώσει εγκαίρως ότι δεν χρειάζεται πολλούς νέους παίκτες. Άλλωστε, με το ιδιοκτησιακό να μην έχει ξεκαθαρίσει, η απόκτηση ποδοσφαιριστών είναι κάπως πιο... περίπλοκη. Μεταξύ εκείνων που αποχώρησαν ξεχωρίζουν ο μέσος Κασί και ο αμυντικός Κόνσα, ενώ σταμάτησε το ποδόσφαιρο ο εμβληματικός χαφ Τζάκσον. Καλές προσθήκες θεωρούνται ο επιθετικός Τέιλορ (Γουίμπλεντον) και ο έμπειρος μέσος Πράτλι (Μπόλτον).

Προετοιμασία: Παρέμεινε αήττητη σε 7 ματς, μετρώντας 4 νίκες και 3 ισοπαλίες. Στα πιο σημαντικά παιχνίδια έφερε 3-3 με την ΚΠΡ και 1-1 με την Μπράιτον, ενώ νίκησε 2-0 την Κρόουλι και 1-0 τη Νόριτς.

Εκτίμηση: Μεγάλο ερωτηματικό. Οι οπαδοί πιέζουν για αλλαγή ιδιοκτησίας και απειλούν με αποχή διαρκείας, η ομάδα ξεκινά με υπηρεσιακό προπονητή το πρωτάθλημα και όλη αυτή η αβεβαιότητα μόνο καλό δεν κάνει. Ακόμα κι έτσι πάντως, οι μπουκ σέβονται την Τσάρλτον και θεωρούν ότι θα διεκδικήσει άνοδο, είτε απευθείας είτε μέσω πλέι οφ. Ποιότητα υπάρχει στο ρόστερ, ζητούμενα η ηρεμία και η σταθερότητα.

 

Πλίμουθ

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν νεοφώτιστη στην κατηγορία. Στο πρώτο μισό της σεζόν... βολόδερνε στις τελευταίες θέσεις, όμως στη συνέχεια έκανε πορεία πρωταθλητισμού και έφτασε να διεκδικεί τη συμμετοχή της στα πλέι οφ. Δεν τα κατάφερε, τερματίζοντας 7η, ωστόσο ολοκλήρωσε τη χρονιά με θετικό πρόσημο.

Προπονητής: Ντέρεκ Άνταμς (από το 2015). Ο Σκωτσέζος αποτελεί σταθερή αξία στον πάγκο της Πλίμουθ. Είναι αυτός που την επανέφερε στην Α' Αγγλίας και πιστώνεται την καλή πορεία στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Συνήθως δεν παίρνει ρίσκα, δίνει έμφαση στο αμυντικό κομμάτι και δεν ενδιαφέρεται για το θέαμα. Λογικά, με την ίδια φιλοσοφία θα πορευτεί και φέτος.

Γήπεδο: Home Park (17.800)

Μεταγραφές: Έντονη κινητικότητα, ο Άνταμς... ξεφορτώθηκε αρκετούς παίκτες που δεν χωρούσαν στα πλάνα του και προχώρησε σε αναβάθμιση του ρόστερ. Για την άμυνα αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές με εμπειρία στην κατηγορία, όπως οι Κάναβαν (Ροτσντέιλ), Ράιλι (Σριούσμπερι), Γούτον (ΜΚ Ντονς), ενώ αξιόλογη προσθήκη είναι και ο επιθετικός Λάνταπο (Σάουθεντ). Επίσης στράφηκε σε παίκτες που... περίσσευαν από ομάδες της Πρέμιερ. Ήρθαν από την Έβερτον ο φορ Ντάισον και ο χαφ Γκραντ και από τη Μάντσεστερ Σίτι ο μπακ Σμιθ-Μπράουν.

Προετοιμασία: Από τα παιχνίδια επί αγγλικού εδάφους, ξεχώρισαν η νίκη με 1-0 επί της Τορκί και η ήττα με 5-1 από τη Γέοβιλ. Στα ματς που έδωσε στην Ολλανδία, έχασε 2-1 από τη Φέγενορντ και – από τη Μάαστριχτ.

Εκτίμηση: Ο βασικός στόχος είναι να μην εμπλακεί η ομάδα σε σενάρια υποβιβασμού και με βάση το ρόστερ μπορεί να επιτευχθεί. Πέρα από το καλό υλικό, στα... συν προσμετρώνται η εμπειρία του Άνταμς, που ξέρει καλά την ομάδα, αλλά και η δυνατή έδρα της Πλίμουθ. Η περσινή καλή πορεία έχει δημιουργήσει φιλοδοξίες, αν και κανείς δεν θα έχει παράπονο με ένα πλασάρισμα από τη 12η θέση και πάνω.

 

Πόρτσμουθ

Τι έκανε πέρυσι: Έχοντας πάρει την άνοδο από τη Β' Αγγλίας, απέδειξε ότι έχει δυναμική για να φτάσει ψηλά. Της έλειψε η σταθερότητα και η αποτελεσματικότητα σε κάποια κρίσιμα παιχνίδια, στοιχεία που της κόστισαν στην είσοδο στα πλέι οφ. Τερμάτισε στην 8η θέση.

Προπονητής: Κένι Τζάκετ (από το 2017). Έμπειρος τεχνικός, έχει οδηγήσει στο παρελθόν σε άνοδο από την Α' Αγγλίας τη Μίλγουολ και τη Γουλβς. Φιλοδοξεί να κάνει το ίδιο και με την Πόρτσμουθ. Διακρίνεται για τη μεθοδικότητά του και ξέρει πώς να παίρνει το 100% από τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του.

Γήπεδο: Fratton Park (21.100)

Μεταγραφές: Παρουσιάζεται ενισχυμένη. Πλην του εξτρέμ Νέισμιθ, δεν έφυγε κάποιος παίκτης πρώτης γραμμής, ενώ έγιναν προσθήκες σε όλες τις γραμμές. Οι σημαντικότερες είναι αυτές των Μπράουν (αμυντικός, Μπρίστολ Ρόβερς), Κέρτις (εξτρέμ, Ντέρι), ΜακΓκίλιβρεϊ (τερματοφύλακας, Σριούσμπερι), Νέιλορ (μέσος, Μπέρτον), Γουόλκς (αμυντικός, Τότεναμ).

Προετοιμασία: Θετική η εικόνα σε γενικές γραμμές, σε 7 παιχνίδια ο απολογισμός ήταν 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Ως πιο σημαντικά τεστ θεωρούνται η νίκη 2-0 επί της Σουίντον και η ισοπαλία 1-1 με την ολλανδική Ουτρέχτη.

Εκτίμηση: Η Πόρτσμουθ διαθέτει καλές μονάδες, ικανότατο προπονητή, αλλά και μεγάλη οπαδική βάση. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάτι καλό, αρκεί να έχει τη σταθερότητα που τόσο της έλειψε πέρσι. Τα πλέι οφ είναι μέσα στις δυνατότητές της.

 

Πιτέρμπορο

Τι έκανε πέρυσι: Ο στόχος ήταν τα πλέι οφ, όμως αποδείχτηκε άπιαστος. Η αστάθεια ήταν κύριο γνώρισμα της Πιτέρμπορο, που... πέταγε εύκολα βαθμούς, ενώ προβλημάτισε αμυντικά. Η αλλαγή προπονητή στο τέλος Φεβρουαρίου δεν στάθηκε ικανή να δώσει νέα ώθηση στην ομάδα, η οποία τερμάτισε 9η.

Προπονητής: Στιβ Εβανς (από Φεβρουάριο 2018). Για πολλούς είναι ιδιόρρυθμος, αντιπαθητικός, καβγατζής και πηγαίνει όπου.... μυρίζεται χρήμα. Μπορούν να γραφτούν πολλά για τον χαρακτήρα του και τα κατά καιρούς... καμώματά του. Ωστόσο είναι καταφερτζής και ξέρει πώς να εμπνέει τους παίκτες. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και δεν διστάζει να ρισκάρει.

Γήπεδο: ABAX Stadium (15.314)

Μεταγραφές: Γενικό... λίφτινγκ, διψήφιος αριθμός αποχωρήσεων και αντίστοιχος αυτός των αφίξεων! Από τους αποχωρήσαντες, ξεχωρίζουν ο μέσος Ντα Σίλβα, οι αμυντικοί Μπάλντουιν, Χιουζ, ο εξτρέμ Έντουαρντς και ο επιθετικός Μάριοτ και από τους νεοφερμένους οι μέσοι Ο' Χάρα (Νταντί), Κινγκ (Σουόνσι), Ριντ (Σέφιλντ Γιουν.), ο επιθετικός Κάμινγκς (Νότιγχαμ), ο εξτρέμ Μπάκλι – Ρίκετς (Μάν. Σίτι) και οι αμυντικοί Νέισμιθ (Ρος Κάουντι), Ντέντον (Λιντς).

Προετοιμασία: Μέρος της διεξήχθη στην Πορτογαλία, όπου στο πιο σημαντικό από τα εκεί φιλικά ήταν η ήττα με 1-0 από τη Μαρίτιμο. Από τα τεστ επί αγγλικού εδάφους, το πιο αξιόλογο ήταν εκείνο με την Μπόλτον, από την οποία ηττήθηκε 2-0.

Εκτίμηση: Ενδιαφέρουσα περίπτωση η Πιτέρμπορο, είναι προφανές ότι ο Έβανς προσπαθεί να φτιάξει μια νέα ομάδα. Με τόσα καινούρια πρόσωπα, το βασικό ζητούμενο είναι να αποκτήσει το σύνολο την απαιτούμενη ομοιογένεια όσο το δυνατό ταχύτερα. Εφόσον αυτό συμβεί, η διεκδίκηση των πλέι οφ είναι ρεαλιστικός στόχος.

 

Σάουθεντ

Τι έκανε πέρυσι: Αποτυχημένη σεζόν. Ουδέποτε έπεισε ότι θα μπορούσε να βρεθεί στα πλέι οφ, ενώ η δυσαρέσκεια των οπαδών ήταν έντονη. Η αλλαγή προπονητή των Ιανουάριο και η έλευση του Κρις Πάουελ βελτίωσε κάπως την εικόνα, βοηθώντας την ομάδα να κερδίσει έδαφος στη βαθμολογία. Τερμάτισε 10η.

Προπονητής: Κρις Πάουελ (από τον Ιανουάριο του 2018). Αξιόλογος τεχνικός, έδειξε καλά στοιχεία σε Τσάρλτον και Χάντερσφιλντ. Φτιάχνει ομάδες που συνδυάζουν τις νίκες τους με καλό ποδόσφαιρο. Το ξεκίνημα στη Σάουθεντ ήταν ενθαρρυντικό και θα προσπαθήσει να χτίσει πάνω στις βάσεις που έβαλε από την περσινή σεζόν.

Γήπεδο: Roots Hall Stadium (12. 392)

Μεταγραφές: «Ξεσκαρτάρισμα» στο ρόστερ, ο Πάουελ... ξεφορτώθηκε διψήφιο αριθμό παικτών που δεν υπολόγιζε. Οι πιο σημαντικές αποχωρήσεις ήταν αυτές του επιθετικού Λάνταπο και των μέσων Ράιτ, Γουόντσγουορθ, Τίμλιν. Από τις προσθήκες ξεχωρίζουν οι μέσοι Μάντομ (Σκάνθορπ), Χίαμ (Ιπσουιτς), Ντιενγκ (Μπράντφορντ), ο αμυντικός Λένον (Τσάρλτον) και ο επιθετικός Χόπερ (Σκάνθορπ).

Προετοιμασία: Επιλέχτηκε να μη δοθούν πολλά φιλικά κι έτσι η Σάουθεντ αγωνίστηκε σε μόλις 2 αξιόλογα φιλικά, που αμφότερα έληξαν ισόπαλα. Έφερε 1-1 με τη Λιντς και 2-2 με τη Λέιτον Οριεντ.

Εκτίμηση: Η Σάουθεντ... μοιάζει με την Πιτέρμπορο. Ο Πάουελ ξεκίνησε από πέρσι το χτίσιμο μιας νέας ομάδας, το ρόστερ άλλαξε σημαντικά και ο στόχος είναι μια καλύτερη πορεία φέτος. Την περιμένουμε πιο επιθετική και πιο... τολμηρή. Από τα αουτσάιντερ για τα πλέι οφ.

 

Μπράντφορντ

Τι έκανε πέρυσι: Από τις μεγάλες απογοητεύσεις του πρωταθλήματος. Ενώ έδειχνε ικανή για μία θέση στα πλέι οφ, η ανεξήγητη... καθίζηση από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο αποδείχτηκε καταδικαστική. Τερμάτισε μόλις 11η, πολύ μακριά από εκεί που περίμεναν οι οπαδοί της.

Προπονητής: Μάικλ Κόλινς (νέος). Μόλις στα 32 του, όταν άλλοι ακόμα αγωνίζονται, ο Κόλινς κάνει στροφή στην προπονητική. Εργαζόταν στα τμήματα υποδομής της Μπράντφορντ και η επιλογή του για την τεχνική ηγεσία προκάλεσε έκπληξη. Είναι ο νεώτερος σε ηλικία τεχνικός στις αγγλικές επαγγελματικές κατηγορίες.

Γήπεδο: Northern Commercials Stadium (25.136)

Μεταγραφές: Ήταν αναμενόμενο ότι η περσινή αποτυχία θα έφερνε ανακατατάξεις. Διψήφιος ήταν ο αριθμός των παικτών που έφυγαν, όπως και αυτός των νέων αφίξεων. Παρελθόν αποτελούν, μεταξύ άλλων, ο γκολκίπερ Ντόιλ, οι μέσοι Ντιενγκ, Βινσελό, ο αμυντικός ΜακΜάον και ο επιθετικός Πόλεον. Από τους νεοφερμένους ξεχωρίζουν ο γκολκίπερ Γουίλσον (Κάρντιφ), οι μεσοεπιθετικοί Ζέεντορφ (Γουλβς), Σκάνελ, Πέιν (αμφότεροι από Χάντερσφιλντ), οι επιθετικοί Κλερ (Μπάρνσλεϊ), Μίλερ (Μίντλεσμπρο), ο χαφ Άκπαν (Μπέρτον) και οι αμυντικοί Ο'Κόνορ (Αμπερντίν), Γουντ (Λέστερ), Ράιλι (Μάντσεστερ Γιουν.).

Προετοιμασία: Με βάσει την εικόνα της, θέλει δουλειά ακόμα. Στα τρία σημαντικότερα φιλικά, γνώρισε ισάριθμες ήττες. Έχασε 1-0 από τη Γιορκ και με το ίδιο σκορ από την Καρλάιλ, καθώς και 3-2 από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Εκτίμηση: Μεταγραφές από το... πάνω ράφι, άνεμος ανανέωσης, λογικά η Μπράντφορντ θα είναι καλύτερη σε σχέση την περσινή χρονιά. Ερωτηματικό αποτελεί η παρουσία του Κόλινς στον πάγκο, αφού πρόκειται για τεχνικό χωρίς εμπειρία. Οι μπουκ είναι συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους, αφού δεν... ξεγράφουν τους «μπάνταμς» από τα πλέι οφ, αλλά και δεν τους θεωρούν μέσα στα μεγάλα φαβορί για να τα καταφέρουν.

 

Μπλάκπουλ

Τι έκανε πέρυσι: Ούσα νεοφώτιστη, ξεκίνησε με βασικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία και τα κατάφερε σχετικά άνετα, παρά τη διαμάχη ιδιοκτησίας (οικογένεια Όιστον) και οπαδών, που τη... στοιχειώνει τα τελευταία χρόνια. Τερμάτισε στη 12η θέση.

Προπονητής: Γκάρι Μπόιερ (από το 2016). Είναι αυτός που ανέλαβε την... ανοικοδόμηση της ομάδας μετά τον υποβιβασμό του 2016, την επανέφερε άμεσα στην Α' Αγγλίας και πέρσι την κράτησε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στην κατηγορία. Έχει περάσει τη φιλοσοφία του, μετατρέποντας την Μπλάκπουλ σε ένα σύνολο που ουδείς δικαιούται να υποτιμήσει.

Γήπεδο: Bloomfield Road (17.338)

Μεταγραφές: Τα οικονομικά του κλαμπ δεν επιτρέπουν μεγάλα... ανοίγματα, ωστόσο έγιναν κινήσεις ώστε τουλάχιστον να αναπληρωθούν τα κενά όσων έφυγαν. Από τις αποχωρήσεις ξεχωρίζουν εκείνες των Ντάνιελ (μέσος), Ρόμπερτσον (αμυντικός), Βασέλ (επιθετικός). Από τους νεοφερμένους ξεχωρίζουν οι αμυντικοί Χένεγκαν (Σέφιλντ Γιουν.), Ο'Κόνορ (Λιντς), ΜακΛάφλιν (Όλνταμ), Μπολά (Άρσεναλ), ο εξτρέμ Ντόντου (Ρέιντζερς), οι μέσοι Τόμπσον (Ρέιντζερς), Τέιλορ (Μπόλτον) και ο γκολκίπερ Χάουαρντ (Μπόλτον).

Προετοιμασία: Έμεινε αήττητη (2 νίκες και 2 ισοπαλίες, όλα τα ματς εκτός έδρας), ωστόσο αντιμετώπισε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών. Στα 2 πιο αξιόλογα τεστ, νίκησε 1-0 την Πορτ Βέιλ και έφερε 1-1 με την Κρου.

Εκτίμηση: Δεν αλλάζουν και πολλά σε σχέση με πέρσι. Ο βασικός στόχος είναι η εξασφάλιση της παραμονής και από εκεί και πέρα, ό,τι παραπάνω έρθει, θα είναι καλοδεχούμενο. Η παρουσία του Μπόιερ στον πάγκο προσφέρει σιγουριά, παρότι το ρόστερ δεν... λάμπει. Ξεκινάει από καλύτερη αφετηρία σε σχέση με πολλές ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή.

 

Μπρίστολ Ρόβερς

Τι έκανε πέρυσι: Αρκετά καλή ώστε να μην κινδυνεύσει, αλλά όχι τόσο καλή ώστε να ελπίζει βάσιμα για μια θέση στα πλέι οφ. Αν υπήρχε λίγη περισσότερη υποστήριξη από τη διοίκηση στο θέμα του μπάτζετ, θα μπορούσε να φτάσει ψηλότερα. Απολύτως φυσιολογική η 13η θέση, στην οποία τερμάτισε.

Προπονητής: Ντάρελ Κλαρκ (από το 2014). Γνώριμη φιγούρα στον πάγκο των Ρόβερς, παρέλαβε την ομάδα στην Κόνφερενς και πανηγύρισε δύο σερί ανόδους. Προσαρμοστικός, κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με το υλικό που διαθέτει, ενώ πριν από λίγους μήνες δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, για την απουσία στήριξης από τους διοικούντες, αναφορικά με το οικονομικό/μεταγραφικό κομμάτι.

Γήπεδο: Memorial Stadium (12.300)

Μεταγραφές: Όπως προαναφέρθηκε, οι Ρόβερς ακολουθούν «σφικτή» οικονομική πολιτική και οι κινήσεις είναι προσεκτικές. Έφυγαν κάποιοι σημαντικοί παίκτες, όπως ο αμυντικός Μπράουν, ο επιθετικός Χάρισον και ο εξτρέμ Μουρ. Από αυτούς που ήρθαν, ξεχωρίζουν οι μέσοι Άπσον (ΜΚ Ντονς), Ρόντμαν (Σριούσμπερι), Μάθιους (Μπόρνμουθ), ο αμυντικός Χολμς – Ντένις (Χάντερσφιλντ) και ο επιθετικός Ράιλι (Σεντ Μίρεν).

Προετοιμασία: Δεν βγαίνει... συμπέρασμα, ανάμικτες οι εντυπώσεις. Στα πιο αξιόλογα τεστ έφερε 1-1 με τη Γέοβιλ, κέρδισε 2-0 την ΦΚ Αϊντχόφεν, ενώ ηττήθηκε 1-0 από τη Φόρεστ Γκριν και 4-0 από την Έξετερ.

Εκτίμηση: Η σιγουριά που προσφέρει ο έμπειρος Κλαρκ στον πάγκο είναι το κυριότερο όπλο των Ρόβερς. Πιθανότατα δεν θα κινδυνέψουν, αλλά δεν μοιάζουν να έχουν δυνατότητες για κάτι περισσότερο από ένα αξιοπρεπές πλασάρισμα στην τελική κατάταξη, κάπου στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα.

 

Φλίτγουντ

Τι έκανε πέρυσι: Τα πήγε σχετικά καλά στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, ωστόσο στη συνέχεια πήρε την... κατηφόρα. Η αλλαγή προπονητή απέτρεψε τα... χειρότερα, με τον Τζον Σέρινταν να αντικαθιστά τον Ούβε Ρέσλερ και να επαναφέρει την ομάδα στα θετικά αποτελέσματα. Η Φλίτγουντ τερμάτισε στην 14η θέση.

Προπονητής: Τζοέι Μπάρτον (νέος). Η επικείμενη συνεργασία με τη Φλίτγουντ έγινε γνωστή πριν ακόμα τελειώσει το προηγούμενο πρωτάθλημα και η επιλογή της διοίκησης προκάλεσε διαφόρων ειδών σχόλια. Είναι η πρώτη δουλειά του Μπάρτον σε πάγκο ομάδας. Ως παίκτης έφτασε μέχρι την εθνική Αγγλίας, όμως προκάλεσε ουκ ολίγες φορές αντιδράσεις με τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, ενώ τερμάτισε άδοξα την καριέρα του, έχοντας τιμωρηθεί για παράνομο στοιχηματισμό.

Γήπεδο: Highbury Stadium (5.311)

Μεταγραφές: Δεν έφυγε κάποιος αναντικατάστατος παίκτης, ενώ η απόκτηση των δανεικών Κόλινς (μπακ, Λιντς), Χολτ (μέσος, Ρέιντζερς), Σπερ (μπακ, Πρέστον), Έβανς (φορ, Σέφιλντ Γιουν.) προσφέρει στον Μπάρτον ποιοτικές λύσεις. Μεταξύ των υπόλοιπων αποκτηθέντων ξεχωρίζουν οι Λονγκ (φορ, Μπέρνλι), Μόργκαν (αμυντικός, Γουίγκαν), Ματέτε (μέσος, Ρέντινγκ).

Προετοιμασία: Δεν εξάγονται ασφαλή συμπεράσματα, καθώς αντιμετώπισε ομάδες που αγωνίζονται σε χαμηλότερες κατηγορίες. Άφησε πάντως καλές εντυπώσεις στις νίκες με 2-0 επί της Τρανμίρ και με 3-1 επί της Μόρκαμ.

Εκτίμηση: Το ρόστερ της Φλίτγουντ είναι αξιόλογο, από πλευράς ποιότητας, βάθους και εμπειρίας. Είναι λογικό να αναμένει κανείς ότι η φετινή παρουσία της θα είναι καλύτερη, ακόμα και να μπει... σφήνα στους ισχυρούς. Βέβαια, το ερωτηματικό έχει να κάνει με τον προπονητή. Ο Μπάρτον δουλεύει για πρώτη φορά, με ό,τι σημαίνει αυτό, ενώ οι προβληματικές συμπεριφορές που έχει επιδείξει στο παρελθόν αποτελούν λόγο ανησυχίας.

 

Ντονκάστερ

Τι έκανε πέρυσι: Έχοντας επανέλθει στην Α' Αγγλίας, είχε ως βασικό στόχο να μείνει στην κατηγορία και από τη στιγμή που τον πέτυχε, η σεζόν κρίθηκε επιτυχημένη. Χαλάρωσε προς το τέλος του πρωταθλήματος (δεν σκόραρε καν στις 5 τελευταίες αγωνιστικές) και τερμάτισε στην 15η θέση, χάνοντας την ευκαιρία για ένα καλύτερο πλασάρισμα.

Προπονητής: Γκραντ ΜακΚαν (νέος). Διαδέχεται τον Ντάρεν Φέργκιουσον, ο οποίος παραιτήθηκε τον Ιούνιο. Ο ΜακΚαν εργαζόταν έως τον περασμένο Φεβρουάριο στην Πιτέρμπορο (η πρώτη του δουλειά ως τεχνικός) από την οποία απολύθηκε. Ο Βορειοϊρλανδός δεν έχει μεγάλη εμπειρία, ωστόσο στην Πιτέρμπορο έδειξε ότι του αρέσει οι ομάδες του να παίζουν επιθετικά και να πιέζουν ψηλά.

Γήπεδο: The Keepmoat Stadium (15.321)

Μεταγραφές: Ο περσινός κορμός διατηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό, με μόνη αξιοσημείωτη αποχώρηση αυτή του αμυντικού Μποντρί, καθώς οι υπόλοιπες αποχωρήσεις αφορούσαν παίκτες χωρίς μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Στο ρόστερ προστέθηκαν ο αμυντικός Αντερσον (Μπέρνλι), ο μέσος Κρόουφορντ (Χάμιλτον) και ο επιθετικός Γουίλκς (Λιντς).

Προετοιμασία: Στα 3 πιο αξιόλογα παιχνίδια γνώρισε ισάριθμες ήττες, χωρίς καν να βρει... δίχτυα. Έχασε 1-0 από την Μπέρμιγχαμ και με το ίδιο σκορ από την Γκρίσμπι, ενώ στο τελευταίο τεστ ηττήθηκε 2-0 από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Εκτίμηση: Χάθηκε χρόνος στην προετοιμασία με την παραίτηση του Φέργκιουσον και μέχρι να προσληφθεί ο ΜακΚαν. Ουσιαστικά πρόκειται για την περσινή ομάδα, με λιγοστές αλλαγές και νέο προπονητή. Ο ΜακΚαν δεν δίστασε να βάλει ψηλά τον πήχη. Η Ντονκάστερ μπορεί να ξεπεράσει την περσινή 15η θέση, όμως μοιάζει δύσκολο να διεκδικήσει θέση στα πλέι οφ.

 

Οξφορντ

Τι έκανε πέρυσι: Αρνητικό πρόσημο, τερμάτισε μόλις 16η, ενώ υπήρχαν πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες από τους οπαδούς της. Παρότι ξεκίνησε ενθαρρυντικά, από το τέλος του φθινοπώρου άρχισε να χάνει έδαφος. Τον Ιανουάριο απολύθηκε ο Πεπ Κλοτέτ, για δύο μήνες ήταν στον πάγκο ο υπηρεσιακός Φάζαρκλι, ενώ τον Μάρτιο προσελήφθη ο Καρλ Ρόμπινσον. Είχε προηγηθεί η αλλαγή ιδιοκτησίας, με το κλαμπ να περνάει στα χέρια Ταϊλανδέζου επιχειρηματία.

Προπονητής: Καρλ Ρόμπινσον (από τον Μάρτιο του 2018). Έγινε γνωστός από την εξαιρετική παρουσία του στην ΜΚ Ντονς, την οποία ανέβασε στην Τσάμπιονσιπ. Δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά στην Τσάρλτον, από την οποία αποχώρησε (δεν έδειχνε να αντέχει τη διοικητική ανυπαρξία) για να αναλάβει την Οξφορντ. Οι ομάδες του παίζουν στρωτό ποδόσφαιρο, με επιθετικούς προσανατολισμούς.

Γήπεδο: The Kassam Stadium (12.500)

Μεταγραφές: Ο Ρόμπινσον επανασχεδιάζει το ρόστερ, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του. Από τις αποχωρήσεις ξεχωρίζουν εκείνες των μέσων Ρόδγουελ, Λέντσον και του επιθετικού Τόμας. Αποκτήθηκαν τρεις ποιοτικοί δανεικοί, οι Καράδερς (μέσος, Σέφιλντ Γιουν.), Γκάρμπατ (αμυντικός, Έβερτον), Μπράουνι (επιθετικός, Γουέστ Χαμ). Από τις υπόλοιπες προσθήκες, πιο αξιοσημείωτες είναι εκείνες των ΜακΜάον (μπακ, Μπράντφορντ), Μάκι (εξτρέμ, ΚΠΡ).

Προετοιμασία: Ανάμικτες οι εντυπώσεις, στάθηκε καλά απέναντι σε ισχυρές αντιπάλους, χάνοντας 3-1 από την Κρίσταλ Πάλας και κερδίζοντας 4-3 τη Λιντς. Στο τελευταίο τεστ πάντως ηττήθηκε 1-0 από τη ΜΚ Ντονς.

Εκτίμηση: Ξεκινά και φέτος με φιλοδοξίες, έχοντας στον πάγκο έναν αξιόλογο τεχνικό και ρόστερ από το οποίο δεν λείπει το βάθος και το ταλέντο. Το πιθανότερο είναι ότι θα τα πάει καλύτερα από πέρσι. Οι μπουκ την εντάσσουν στις υποψήφιες για μία θέση στα πλέι οφ. Όχι άδικα βάσει της ποιότητας που διαθέτει, αρκεί να τη βγάλει στο γήπεδο...

 

Τζίλιγχαμ

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε άσχημα το πρωτάθλημα και ο κίνδυνος υποβιβασμού έγινε ορατός εξ αρχής. Τον Σεπτέμβριο άλλαξε προπονητή, με Πίτερ Τέιλορ αρχικά και τον Στιβ Λόβελ στη συνέχεια να αντικαθιστούν τον απολυθέντα Αντριαν Πίνοκ. Με τον Λόβελ η ομάδα απέδωσε καλύτερα και κατάφερε να μείνει στην κατηγορία, τερματίζοντας στην 17η θέση.

Προπονητής: Στιβ Λόβελ (από τον Οκτώβριο του 2017). Ανέλαβε ως υπηρεσιακός την τεχνική ηγεσία και η άμεση βελτίωση των αποτελεσμάτων συνετέλεσε ώστε να μονιμοποιηθεί στο πόστο του. Η εξασφάλιση της παραμονής ενίσχυσε και άλλο τις μετοχές του. Κατόρθωσε να αλλάξει την ψυχολογία των παικτών και να πάρει το μέγιστο από ένα ρόστερ που δεν είχε ιδιαίτερη ποιότητα.

Γήπεδο: MEMS Priestfield Stadium (11.582)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν παίκτες που είχαν σημαντικό ρόλο πέρσι, όπως οι μέσοι Χέσενταλερ, Μάρτιν και ο αμυντικός Νιούτζεντ, καθώς και κάποιοι που δεν χωρούσαν στα πλάνα του Λόβελ. Πάντως έγινε ουσιαστική προσπάθεια να εμπλουτιστεί το ρόστερ. Αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές με εμπειρία στην κατηγορία, όπως οι αμυντικοί Τσαρλς – Κουκ (Τσάρλτον), Φούλερ (Γουίμπλεντον), οι μέσοι Ράιλι (Μπέρι), Πάρετ (Γουίμπλεντον) και ο επιθετικός Χάνλαν (Τσάρλτον).

Προετοιμασία: Παρά τη θετική εικόνα, δεν μπορεί να βγει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα, αφού αντιμετώπισε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών. Στα πιο σημαντικά από αυτά τα τεστ, νίκησε 3-0 την Ντόβερ και 4-0 την Ιστλιχ.

Εκτίμηση: Παρά την προσπάθεια για ενίσχυση, δεν είναι ξεκάθαρο ότι η Τζίλιγχαμ έχει αλλάξει επίπεδο και άλλη μια δύσκολη σεζόν βρίσκεται προ των πυλών. Οι μπουκ τοποθετούν τους «τζιλς» μεταξύ των ομάδων που θα δώσουν μάχη για την παραμονή. Ο Λόβελ δεν τρέφει αυταπάτες και θα προσπαθήσει να βαδίσει πάνω στο περσινό πλάνο. Τουλάχιστον, η Τζίλιγχαμ έχει μάθει να παλεύει...

 

Γουίμπλεντον

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν προετοιμασμένη για... ζόρικη σεζόν και το γεγονός ότι παρέμεινε στην κατηγορία ήταν το μόνο κέρδος. Κακό ποδόσφαιρο σε πολλά ματς, επιθετική δυσλειτουργία και μπόλικο άγχος ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία της παρουσίας της. Βελτίωσε την εικόνα της τον Απρίλιο και τρέχοντας αήττητο σερί 7 αγωνιστικών στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος (2-5-0), ξόρκισε το φάντασμα του υποβιβασμού. Τερμάτισε 18η.

Προπονητής: Νιλ Ερντλι (από το 2012). Έχει στεριώσει στη Γουίμπλεντον (υπήρξε παίκτης της, δεν έχει εργαστεί πουθενά αλλού ως πρώτος προπονητής) και είναι αυτός που την ανέβασε στην Α' Αγγλίας. Εργατικός και μεθοδικός, έχει περάσει τα «θέλω» του στην ομάδα, ενώ έχει μάθει να δουλεύει υπό πίεση. Φέτος θα προσπαθήσει να κάνει τη Γουίμπλεντον λίγο πιο επιθετική.

Γήπεδο: Cherry Red Records Fans' Stadium (4.850)

Μεταγραφές: Ξεκαθάρισμα στο ρόστερ, αποχώρησε διψήφιος αριθμός παικτών, με σημαντικότερους τους Τσαρλς, Φούλερ (αμυντικοί), Πάρετ (μέσος), Τέιλορ (επιθετικός). Προσθήκες έγιναν σε όλες τις γραμμές. Ξεχωρίζουν εκείνες του γκολκίπερ Κινγκ (Μίλγουολ), των αμυντικών Τόμας (Γουίγκαν), Γουότσον (Ρέντινγκ), των μέσων Γουάγκσταφ (Τζίλιγχαμ), Γουόντσγουορθ (Σέφιλντ Γιουν.) και του επιθετικού Χάνσον (Σέφιλντ Γιουν.).

Προετοιμασία: Καλές οι εντυπώσεις που άφησε σε γενικές γραμμές, ιδιαίτερα κόντρα σε ομάδες που αγωνίζονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Νίκησε 4-2 τη Ρέντινγκ και 2-1 την Μπράιτον, ενώ ηττήθηκε 1-0 από την ΚΠΡ.

Εκτίμηση: Το σημαντικό είναι να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα από πέρσι. Εφόσον αυτό συμβεί, θα έχουν μπει οι βάσεις για την εξασφάλιση της παραμονής, που είναι ο βασικός στόχος. Δεν είναι εύκολο το έργο της, ωστόσο η παρουσία του...καταφερτζή Έρντλι στον πάγκο επιτρέπει συγκρατημένη αισιοδοξία.

 

Γουόλσολ

Τι έκανε πέρυσι: Η σεζόν ξεκίνησε με... μπόλικη γκρίνια από των οπαδών, που υποψιαζόντουσαν ότι η ομάδα είχε αποδυναμωθεί και κινδύνευε να μπει σε περιπέτειες. Οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν, αφού γύρω στο τέλος Φεβρουαρίου και μέχρι το τέλος Μαρτίου οι απανωτές ήττες κατέστησαν τον υποβιβασμό ως πιθανό ενδεχόμενο. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με τον Ντιν Κιτς να διαδέχεται τον Τζον Γουίτνι, δεν βελτίωσε θεαματικά τη Γουόλσολ, ωστόσο δημιούργησε την αναγκαία συσπείρωση, ώστε να μαζευτούν οι βαθμοί που θα εξασφάλιζαν την παραμονή. Τερμάτισε 19η.

Προπονητής: Ντιν Κιτς (από τον Μάρτιο του 2018). Υπήρξε παίκτης της Γουόλσολ, ενώ ως προπονητής έχει περάσει από τη Ρέξαμ. Πιστώθηκε το γεγονός ότι κράτησε την ομάδα στην κατηγορία. Φέτος θα προσπαθήσει να δώσει το δικό του στίγμα.

Γήπεδο: The Banks's Stadium (11.300)

Μεταγραφές: H σημαντικότερη απώλεια ήταν δίχως αμφιβολία εκείνη του μεσοεπιθετικού Οζτουμέρ, του πιο πολύτιμου παίκτη της Γουόλσολ πέρσι. Έφυγαν επίσης ο γκολκίπερ Γκιλέσπι και ο μέσος Κουβελιέ. Στο ρόστερ προστέθηκαν ο γκολκίπερ Νταν (Ρέξαμ), οι εξτρέμ Ισμαΐλι (Μπέρι), Τζίνελι (Μπέρνλι) και ο επιθετικός Κουκ (Τρανμίρ).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε άσχημα, χάνοντας 3-0 από τη Στόουκ και 4-1 από την Άστον Βίλα, ωστόσο βελτιώθηκε στη συνέχεια. Νίκησε 2-0 τον Άγιαξ, ενώ στο τελευταίο τεστ επικράτησε 2-1 της Τσέλτεναμ.

Εκτίμηση: Οι μπουκ τοποθετούν τη Γουόλσολ στα φαβορί για υποβιβασμό κι αυτό μοιάζει λογικό. Έρχεται από κακή περσινή σεζόν, εμφανίζεται αποδυναμωμένη και ο Κιτς δεν πείθει ότι είναι ο προπονητής που θα τα καταφέρει στα δύσκολα. Μένει να φανεί αν μπορεί να διαψεύσει τις απαισιόδοξες προβλέψεις.

 

Ροτσντέιλ

Τι έκανε πέρυσι: Έδωσε μάχη για την παραμονή και κατάφερε οριακά να τα καταφέρει, τερματίζοντας 20ή. Κάποια στιγμή όλα φάνηκαν χαμένα, όμως βρήκε τον τρόπο να σηκώσει κεφάλι και η νίκη επί της Τσάρλτον, την τελευταία αγωνιστική, την κράτησε στην κατηγορία.

Προπονητής: Κιθ Χιλ (από το 2013). Έμπειρος τεχνικός, βρίσκεται στη δεύτερή του θητεία στη Ροτσντέιλ (2006-2011 η πρώτη), με την οποία συνδέσει το όνομά του. Είναι μαθημένος να δουλεύει με μικρό μπάτζετ και χωρίς μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ, παρουσιάζοντας αξιόμαχες ομάδες.

Γήπεδο: Crown Oil Arena (10.500)

Μεταγραφές: Παραδοσιακά η Ροτσντέιλ δεν... ανοίγεται στο μεταγραφικό παζάρι. Αποχώρησαν οι αμυντικοί Κίτσινγκ, Μπράουν, Κάναβαν, ο μέσος Κιν και ο επιθετικός Ντέιβις. Τα κενά πάντως καλύφθηκαν με την έλευση των Φίνερτι (αμυντικός, Άστον Βίλα), Πέρκινς (μέσος, Γουίγκαν), Γουίλιαμς (μέσος, Λίβερπουλ), Ίνμαν (μέσος, Πιτέρμπορο) και Γουίλμπραμ (φορ, Μπόλτον).

Προετοιμασία: Σημείωσε 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, δείχνοντας καλά στοιχεία, ιδιαιτέρως στον επιθετικό τομέα. Ξεχωρίζουν το 1-0 επί της Χαλ, το 3-2 επί της Μίντλεσμπρο και το 3-1 επί της Τρανμίρ.

Εκτίμηση: Δεν έχουν αλλάξει και πολλά φέτος, ξεκάθαρος στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Υπό την καθοδήγηση του Χιλ, η Ροτσντέιλ μπορεί και πάλι να τα καταφέρει. Έχει μάθει να ζει... επικινδύνως και από τη στιγμή που «επιβίωσε» πέρσι, όταν όλοι την είχαν ξεγραμμένη, έχει λόγους να αισιοδοξεί.

 

Άκρινγκτον

Τι έκανε πέρυσι: Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, συνδύασε την άνοδο στην Α' Αγγλίας, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη League 2. Τα κατάφερε κυρίως χάρη στο εκπληκτικό αήττητο σερί 15 αγωνιστικών από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο (13 νίκες και 2 ισοπαλίες).

Προπονητής: Τζον Κόλμαν (από το 2014). Είναι η δεύτερη θητεία του στην Άκρινγκτον (1999-2012 η πρώτη). Για τέταρτη φορά κατάφερε να ανεβάσει κατηγορία την ομάδα (το είχε καταφέρει 3 φορές στην πρώτη του θητεία, σε μικρότερες κατηγορίες). Έχει συνδέσει το όνομά του με το σύλλογο και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της διοίκησης, όπως και του σεβασμού των οπαδών.

Γήπεδο: Wham Stadium (5.057)

Μεταγραφές: Με εξαίρεση την αποχώρηση του γκολκίπερ Τσάπμαν, η Άκρινγκτον δεν έχασε κάποιο σημαντικό παίκτη και διατήρησε τον βασικό κορμό της. Στο ρόστερ προστέθηκαν οι μέσοι Φίλνεϊ (Φάιλντ), Μινγκόια (Κέμπριτζ) και ο αμυντικός Γουντ (Σαουθάμπτον). Με λίγα λόγια, τίποτα το εντυπωσιακό.

Προετοιμασία: Θετική η εικόνα της, καθώς παρέμεινε αήττητη. Νίκησε 3-0 τη Χάντερσφιλντ, 4-3 τη Μίντλεσμπρο και 1-0 την Μπλάκμπερν, ενώ έφερε 1-1 με τη Σάουθπορτ.

Εκτίμηση: Η Άκρινγκτον έκανε πραγματική υπέρβαση πέρσι και θα χρειαστεί άλλη μία για να μην επιστρέψει άμεσα στη League 2. Για τους μπουκ, είναι από τα μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό. Η παρουσία του Κόλμαν στον πάγκο και η ομοιογένεια της ομάδας, είναι τα βασικά ατού, ώστε να μπορέσει να διαψεύσει όσους την... καταδικάζουν.

 

Λούτον

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε ως ένα από τα φαβορί για άνοδο και φρόντισε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις, παρότι είδε την... πλάτη της εκπληκτικής Άκρινγκτον. Τερμάτισε δεύτερη στη League 2 και πήρε το απευθείας εισιτήριο για τη League 1. Είχε μακράν την καλύτερη επίθεση, με 96 γκολ.

Προπονητής: Νέιθαν Τζόουνς (από το 2016). Αναμόρφωσε τη Λούτον (της οποίας υπήρξε παίκτης) και από ομάδα που πάλευε για την παραμονή στη League 2, την κατέστησε πρωταγωνίστρια. Εκτός από τα επιτυχημένα αποτελέσματα, πιστώθηκε το όμορφο ποδόσφαιρο που παρουσίασε η ομάδα του.

Γήπεδο: Kenilworth Road Stadium (10.336)

Μεταγραφές: Οι σημαντικότερος αποχωρήσεις ήταν αυτές τον Κουκ (μεσοεπιθετικός), Κάθμπερτ (αμυντικός), Μάλινς, Λι (μέσοι). Πραγματική απώλεια συνιστά μόνο ο τελευταίος. Τα κενά πάντως καλύφθηκαν με την απόκτηση των Γκραντ (μέσος, Νότιγχαμ), Σίνι (μεσοεπιθετικός, Μπέρμιγχαμ), Πίρσον (μεσοαμυντικός, Μπάρνσλεϊ), Μπράντλι (αμυντικός, Πλίμουθ).

Προετοιμασία: Ανάμικτα τα αποτελέσματα, κοινό στοιχείο τα πολλά γκολ στα περισσότερα τεστ που έδωσε. Στα σημαντικότερα από αυτά, ηττήθηκε 2-0 από τη Ριέκα και 3-1 από τη Νόριτς, ενώ νίκησε 2-0 τη Νοτς Κάουντι.

Εκτίμηση: Η Λούτον έχει... στρωμένη ομάδα από πέρσι και φαντάζει ως η πιο ποιοτική από τις 4 νεοφώτιστες. Αυτός είναι και ο λόγος που οι μπουκ δεν τη συμπεριλαμβάνουν στο γκρουπ της μάχης για την παραμονή, αλλά θεωρούν ότι μπορεί να διεκδικήσει υψηλότερους στόχους. Αν προσαρμοστεί γρήγορα στις αυξημένες απαιτήσεις, ίσως να είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις.

 

Γουίκομ

Τι έκανε πέρυσι: Με εξαίρεση ένα κακό διάστημα το φθινόπωρο, είχε αποτελεσματικότητα και σταθερότητα, διατηρώντας την επαφή με τις πρώτες θέσεις. Κατάφερε να τερματίσει 3η στη League 2 και να πάρει την απευθείας άνοδο.

Προπονητής: Ντάρεν Έινσγουορθ (από το 2012) «Μορφή» του συλλόγου, υπηρέτησε τη Γουίκομ και ως παίκτης. Άκρως επιθετική η φιλοσοφία του, δεν διστάζει να τη διατηρήσει ακόμα και κόντρα σε ισχυρές αντιπάλους. Γενικά είναι... ενδιαφέρον τύπος, έχοντας υπάρξει μέχρι και μέλος σε ροκ μπάντες!

Γήπεδο: Adams Park (9.350)

Μεταγραφές: Από τους παίκτες που έφυγαν, σημαντικός ήταν μόνο ο γκολκίπερ Μπράουν, ωστόσο το κενό καλύφθηκε με τον Άσλοπ (Μπόρνμουθ). Αποκτήθηκαν επίσης ο εξτρέμ Γουίλιαμς (Γουότφορντ), ο ο μέσος Τόμπσον (Νοτς Κάουντι) και ο αμυντικός Τσαρλς (Γουίμπλεντον).

Προετοιμασία: Δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα με την εικόνα της. Ηττήθηκε 1-0 από τη Γουέστ Χαμ, 1-0 από την Μπρέντφορντ και 2-0 από τη Χάβαντ, ενώ έφερε 1-1 με την Μέιντενχεντ, στο τελευταίο τεστ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Εκτίμηση: Προετοιμάζεται για... ζόρικη σεζόν, αφού αναμένεται να δώσει μάχη για την παραμονή της. Ίσως να χρειαστεί αναπροσαρμογή το στυλ της, αφού θα πρέπει να βρει μεγαλύτερη αμυντική συνοχή, δεδομένων των αυξημένων απαιτήσεων. Οι μπουκ θεωρούν ότι ανήκει στα φαβορί για υποβιβασμό.

 

Κόβεντρι

Τι έκανε πέρυσι: Επέστρεψε στην Α' Αγγλίας, έστω και αν δεν κατάφερε να πάρει απευθείας εισιτήριο τερματίζοντας 6η. Πήρε μέρος στα πλέι οφ, όπου απέκλεισε τη Νοτς Κάουντι και στον τελικό επικράτησε 3-1 της Έξετερ.

Προπονητής: Μαρκ Ρόμπινς (από το 2017). Είναι η δεύτερη θητεία του στην Κόβεντρι (2012-2013 η πρώτη). Ανασυγκρότησε την ομάδα μετά τον υποβιβασμό και την επανέφερε άμεσα στην Α' Αγγλίας. Επιθετικός στα νιάτα του (πέρασε και από τον Πανιώνιο για ένα διάστημα), του αρέσει οι ομάδες του να παίζουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Γήπεδο: Ricoh Arena(32.609)

Μεταγραφές: Η σημαντικότερη αποχώρηση ήταν αυτή του επιθετικού ΜακΝάλτι και δευτερευόντως, εκείνες των Στόουκς, Χέινς (αμυντικοί). Από τις προσθήκες ξεχωρίζουν οι αμυντικοί Μπράουν (Σριούσμπερι), Μέισον (Γουότφορντ), Στέρλινγκ (Τσέλσι), ο μέσος Ογκόγκο (Σριούσμπερι) και ο επιθετικός Κλαρκ – Χάρις (Ρόδεραμ, ήταν δανεικός και αποκτήθηκε μόνιμα).

Προετοιμασία: Αν μη τι άλλο, προβλημάτισε, κυρίως εξαιτίας της αμυντικής συμπεριφοράς της. Στα τρία πιο δυνατά τεστ γνώρισε ισάριθμες ήττες. Έχασε 2-0 από τη Στιβενέιτζ, 1-0 από την Ντέρμπι και 5-2 από τη Γουέστ Μπρομ.

Εκτίμηση: Βασικός στόχος η παραμονή, αν και μοιάζει να βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από αρκετές ομάδες που ξεκινούν με την ίδια επιδίωξη. Ομάδα με μεγάλη ιστορία, βαριά φανέλα και πιστούς οπαδούς, θέλει να καθιερωθεί στην κατηγορία. Θεωρητικά τουλάχιστον, μοιάζει ικανή να τα καταφέρει.

Saladin

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ