foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ18
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αγγλία, League 2: Preview σεζόν 2017-18

Previews Πρωταθλημάτων | 03 Αυγ 2017 13:39
Αγγλία-League-2-2017-18.jpg

Βρισκόμαστε μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της σεζόν στη League 2 της Αγγλίας. Μία σεζόν που αναμένεται να μας συναρπάσει και να μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον ως τον επόμενο Μάη. Φέτος, θα είναι η δεύτερη κατά σειρά σεζόν που θα βασιστεί στις περυσινές αλλαγές (δύο κανονικές μεταγραφικές περίοδοι και όχι δανεισμοί μέσα στη σεζόν) και αναμένουμε σκληρές “μάχες”. Η Λούτον έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων αναμένεται να πρωταγωνιστήσει, όπως και η Μάνσφιλντ που έχει ίσως τον πιο έμπειρο προπονητή της κατηγορίας. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν τόσο μεγάλες διαφορές και περιμένουμε “σφαγή” για μία θέση στα πλέι οφ. Από την άλλη, οι Κρόουλι, Γέοβιλ, Μόρκαμ και Νιούπορτ φαίνεται πως θα είναι αυτές που θα παλέψουν για τη σωτηρία τους.

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Σε δύο γύρους των 23 αγωνιστικών διεξάγεται το πρωτάθλημα της League 2. Οι τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας εξασφαλίζουν απευθείας την άνοδο στην League 1, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 4 έως 7 θα μπουν στην διαδικασία των πλέι-οφ. Η 4η της βαθμολογίας θα αντιμετωπίσει την 7η και η 5η την 6η, σε διπλούς αγώνες και οι νικητές των δυο ζευγαριών θα διεκδικήσουν το τέταρτο εισιτήριο της ανόδου σε τελικό που διεξάγεται στο «Γουέμπλεϊ». Από την League 2 υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο η περισσότερων ομάδων υπερτερεί αυτή με την καλύτερη διαφορά τερμάτων και στη συνέχεια αυτή με τη καλύτερη επίθεση.

 

Οι ομάδες της League 2

Λούτον

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε έχοντας ως μοναδικό στόχο την άνοδο, η οποία χάθηκε στα πλέι οφ, εκεί όπου αποκλείστηκε από την Μπλάκπουλ στον ημιτελικό, κάτι που αποτελεί αποτυχία για τους “Χάτερς”. Ωστόσο δεν μπορεί να παραβλεφθεί ότι η 4η θέση που κατέκτησε είναι και η καλύτερη των τελευταίων ετών.

Προπονητής: Νάθαν Τζόουνς (2η χρονιά). Ανέλαβε τον Γενάρη του 2016 ενώ βρισκόταν στο προπονητικό team της Μπράιτον και φημίζεται για τις αμυντικές τακτικές του αλλά και την διαχείριση των εκτός έδρας αποστολών. Η Λούτον μαζί του απέκτησε ταυτότητα, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά και ορθώς συνεχίζει.

Μεταγραφές: Ενισχυμένη βγαίνει από την έως τώρα μεταγραφική περίοδο. Κάλυψε επάξια την απώλεια του βασικού τερματοφύλακα Γουόλτον, με τους Τζέιμς Σι (Γουίμπλεντον) και Στεχ (Σπάρτα Πράγας) να αποτελούν πολύ καλές επιλογές. Η πώληση (500.000 ευρώ) του Μάριοτ (επιθετικός) στην Πιτέρμπορο έφερε στην ομάδα τον γκολτζή Κόλινς (Κρόουλι) ενώ με τις προσθήκες των μέσων Σίνι (Μπέρμιγχαμ), ΜακΚόρμακ (Μπρέντφορντ) και Στάσεϊ (Ρέντινγκ) δημιουργεί υπεροπλία στα χαφ της.

Έδρα: Kenilworth Road (10.300)

Φιλικά: Θέλησε να “κρατήσει” τα δυνατά τεστ για το τέλος της προετοιμασίας. Εκεί άφησε καλές εντυπώσεις έστω και αν ηττήθηκε από την Λέστερ (0-1, 26/7), ενώ στην πρόβα τζενεράλε επικράτησε της Σκάνθορπ με 2-1 (29/7).

Εκτίμηση: Δεν της λείπει τίποτα. Διαθέτει πλέον την εμπειρία, έχει την φανέλα και καλό υλικό έτοιμο να πρωταγωνιστήσει. Είναι η πιθανή πρωταθλήτρια. 

 

Μάνσφιλντ

Τι έκανε πέρυσι: Στην ίδια θέση με πέρυσι (12η) βρέθηκαν τα “Ελάφια”, σε μία χρονιά που εξ αρχής θεωρήθηκε ως περίοδος “χτισίματος”. Η πρόσληψη του επιτυχημένου προπονητή Στιβ Έβανς το Νοέμβρη του 2016 ήταν ικανή από μόνη της να δημιουργήσει προσδοκίες. Προσπάθησε για τα πλέι οφ, αλλά τελικά έμεινε από δυνάμεις στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, ενώ είχε ενισχυθεί σημαντικά την περίοδο του Ιανουαρίου.

Προπονητής: Στιβ Έβανς (Περσινός). Τα αποτελέσματα των ομάδων που έχει προπονήσει αλλά και οι 7 άνοδοι στην σχεδόν 20ετή προπονητική του καριέρα μιλούν από μόνα τους για τις ικανότητες του. Ο Έβανς είναι ότι καλύτερο... συνέβη στην ομάδα τα τελευταία έτη και δέχτηκε να συνεχίσει μόνο όταν του δόθηκαν όλες οι υποσχέσεις για το πρότζεκτ που είχε στο μυαλό του.

Μεταγραφές: Εκπληκτική θα χαρακτηρίζαμε την ενίσχυση της. Κινήθηκε άμεσα και δίχως να χάσει καθόλου χρόνο “έκλεισε” παίχτες που στην πλειοψηφία τους αγωνίζονταν σε προηγμένα πρωταθλήματα. Ενδεικτικά, οι Μίρφιν (στόπερ, Σκάνθορπ) και Άτκισον (κεντρικός μέσος, Σάουθεντ) πρωταγωνίστησαν στο περυσινό πρωτάθλημα της League 1, ενώ οι Μέλις (κεντρικός μέσος, Μπέρι), Ντάιαμοντ (κεντρικός αμυντικός, Νορθάμπτον) και Άντερσον (μέσος, Νορθάμπτον) είχαν γεμάτη σεζόν. Παρελθόν αποτελεί ο πρώτος της σκόρερ Γκριν (10 τέρματα), ο οποίος ωστόσο δεν κέρδισε ποτέ την εμπιστοσύνη του Έβανς. Στην θέση του αποκτήθηκε ο Σπένσερ (φορ, Πλίμουθ).

Έδρα: Field Mill (10.000)

Φιλικά: Επέλεξε να τεστάρει τις δυνάμεις της κόντρα σε ανώτερα σύνολα αφήνοντας ανάμικτες εντυπώσεις: Νότιγχαμ (0-4, 22/7), Μίντλεσμπρο (2-2, 19/7) και Σέφιλντ Γουένσντεϊ (2-3, 15/7).

Εκτίμηση: Ο Έβανς παρέμεινε με στόχο την άνοδο και όλα δείχνουν πως έχει πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει. Αν δεν κάνει τραγικά λάθη, έχει καλές τύχες να τον πετύχει.

 

Κόβεντρι Τι έκανε πέρυσι: Ήταν μία οδυνηρή σεζόν για την Κόβεντρι. Βίωσε τον υποβιβασμό στη League 2 για πρώτη φορά μετά από 58 χρόνια. Ο κακός σχεδιασμός του καλοκαιριού και ο τεχνικός Σλέιντ έπαιξαν κύριο ρόλο σε αυτό, με τον Μαρκ Ρόμπινς να αναλαμβάνει τον περασμένο Μάρτη αλλά να είναι αργά για θαύματα. Μέσα σε όλα τα κακά που την βρήκαν, είχε και μία... δόση χαράς, τη κατάκτηση του Λιγκ Τρόφι κόντρα στην Όξφορντ (02/04, 2-1).

Προπονητής: Μαρκ Ρόμπινς (Περσινός). Διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία που καλείται να έχει ένας τεχνικός σε ομάδες του... τύπου της. Πιστώθηκε την κατάκτηση του Λιγκ Τρόφι αλλά και την καλή εικόνα των τελευταίων εμφανίσεων και δικαίως συνεχίζει. Είχε καλές χρονιές σε ομάδες της Τσάμπιονσιπ στο πρόσφατο παρελθόν ενώ είχε ξανακαθίσει στην ίδια θέση την σεζόν 2013-2014.

Έδρα: Ricoh Arena (32.000)

Μεταγραφές: Νέα κατηγορία, νέα δεδομένα, με την Κόβεντρι να στοχεύει σε παίχτες που διαθέτουν εμπειρία από την League 2 και κυρίως εμπειρία στον πρωταθλητισμό. Τέτοιοι είναι οι: Ντόιλ (μέσος, Πόρτσμουθ), Βινσέντι (μέσος, Ρότσντεϊλ), ΜακΝάλτι (επιθετικός, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Ο'Μπράιαν (τερματοφύλακας, Πόρτσμουθ) και ΜακΝτόναλτ (στόπερ, Νορθάμπτον). Οι μέσοι Μπιγκιριμάνα και Λαμέιρας που... κίνησαν για άλλες πολιτείες αποτελούν τις σημαντικότερες απώλειες της.

Φιλικά: Οι αρχικές της εμφανίσεις δεν έπεισαν ιδιαίτερα: ήττες με Βαλενσιέν (3-2, 11/7)) και Μπάρνσλεϊ (3-1, 18/7) ωστόσο έκλεισε την προετοιμασία με 3 σερί νίκες: Μίλτον Κέινς Ντονς (0-2, 21/7), Μικλόβερ (0-1, 25/7) και Νανίτον (1-2, 30/7).

Εκτίμηση: Καλός προπονητής, ρόστερ με εμπειρία στην κατηγορία και “βαριά” φανέλα τα θετικά της στοιχεία ωστόσο το σοκ του υποβιβασμού αλλά και η κόντρα διοίκησης-οπαδών ίσως παίξει αρνητικό ρόλο και τελικά βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες καταστάσεις.

 

Σουίντον

Τι έκανε πέρυσι: Μία σεζόν που όλοι θέλουν να ξεχαστεί άμεσα. Δεν ήταν λίγοι οι παράγοντες που συντέλεσαν σε αυτό. Αρχικά, η έλλειψη εμπειρίας σε καταστάσεις πίεσης αλλά και ιδιότροπος Σέργουντ στη θέση του τεχνικού διευθυντή περιέπλεξαν τα πράγματα και ο υποβιβασμός (22η θέση, 6 πόντους πίσω από την σωτηρία) ήταν μία λογική συνέπεια.

Προπονητής: Ντέιβιντ Φλίτκροφτ (Νέος). Ο διορισμός του λειτούργησε ως μία ανάσα... δροσιάς στους πικραμένους της φιλάθλους. Ο Φλίτκροφτ μπορεί να είναι σχετικά νέος τεχνικός ωστόσο θεωρείται ο καταλληλότερος άνθρωπος για την αποστολή της, καθότι ανταποκρίθηκε σωστά σε ανάλογη θέση την σεζόν 2014-2015, όταν και προβίβασε την Μπέρι στη League 1.

Έδρα: County Ground (15.728)

Μεταγραφές: Όπως ήταν λογικό μετά τον υποβιβασμό της πολλοί παίχτες αποχώρησαν από την ομάδα ωστόσο αρκετοί ήταν και αυτοί που ήρθαν, με την ποιότητα της να παραμένει σε καλά επίπεδα. Οι μέσοι ΜακΝτέρμοτ (Ρότσντεϊλ), Λιγκαντζί (Πόρτσμουθ), Νταν (Κέμπριτζ) και οι αμυντικοί Ρόμπερτσον (στόπερ, Γουίμπλεντον), Λάνκασιρ (στόπερ, Σριούσμπερι), Πούρκις (δεξί μπακ, Πορτ Βέιλ) και Χούσεϊ (αρ.μπακ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) αποτελούν πολύ καλές επιλογές και με την ανάλογη εμπειρία που απαιτείται. Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Ομπίκα (φορ), Κασίμ (μέσος), Μπράνκο (στόπερ), Τόμσον (στόπερ) και Μπάρι (δεξί μπακ). Θα χρειαστεί 1-2 καλές προσθήκες στην επίθεση.

Φιλικά: Πολύ λίγα ήταν τα φιλικά προετοιμασίας της, με τον Φλίτκροφτ να προτιμά περισσότερο χρόνο προπονήσεων. Στα δύο σημαντικότερα αναδείχτηκε ισόπαλη με την Όλνταμ (1-1, 14/7) και κέρδισε την Γουόκινγκ (3-0, 29/7).

Εκτίμηση: Άλλαξε τακτική και πρόσθεσε εμπειρία στο δυναμικό της. Απαραίτητο συστατικό για την άμεση επιστροφή της στην League 1. Στις δυνατότητες της τα πλέι οφ.

 

Δείτε εδώ τις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες 

Κέμπριτζ

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν η δεύτερη συνεχής σεζόν που φτάνει κοντά στην πηγή αλλά δεν πίνει νερό. Οι “Πανεπιστημιακοί” ξεκίνησαν με τους χειρότερους οιωνούς το πρωτάθλημα, χάνοντας πολύτιμο έδαφος για τα πλέι οφ και όταν κατόρθωσαν να βρουν ρυθμό ήταν πλέον αργά, τερματίζοντας στην 11η θέση, μόλις 4 πόντους μακριά από τον στόχο τους.

Προπονητής: Σον Ντέρι (3η χρονιά). Η έλευση του στην ομάδα περίπου 2,5 έτη πριν έφερε νέες ιδέες και διαφορετικές από τις ήδη υπάρχουσες φιλοσοφίες. Με τις οδηγίες του «αναγεννήθηκαν» αρκετοί παίχτες των «Πανεπιστημιακών» και παρότι σχετικά νεαρός μάνατζερ, μόλις 39 χρονών, έχει το “σφυγμό” της κατηγορίας έχοντας εργαστεί στο πρόσφατο παρελθόν για δύο σεζόν στη Νοτς Κάουντι.

Έδρα:Abbey Stadium (10.847)

Μεταγραφές: Ενισχυμένοι φαίνεται να είναι οι “Πανεπιστημιακοί”. Μπορεί να έχασαν 2 βασικά τους στελέχη: Νόρις (τερματοφύλακας, στη Γουλβς) και Νταν (μέσος) ωστόσο οι προσθήκες των Φορντ (τερματοφύλακας, Μίλγουολ), Μίτοβ (τερματοφύλακας, Τσάρλτον), Οσαντέμπε (μέσος, Τζίλιγχαμ), Ντίγκαν (μέσος, Σριούσμπερι), Αζίζ (επιθετικός, Πάρτικ Θιλστ, με θητεία στην Γουίμπλεντον), Έιμο (εξτρέμ, Πάρτικ Θιλστ, με θητεία στην Καρλάιλ) και Ιμπέρε (Καρλάιλ) υπερκαλύπτουν το κενά που δημιουργήθηκαν.

Φιλικά: Στα παιχνίδι με χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδες τα πήγε αρκετά καλά και διατήρησε το μηδέν στην άμυνα. Παρόλα αυτά, δεν ήταν το ίδιο καλή στα πιο απαιτητικά τεστ της: Νόριτς (0-2, 15/7) και Σάουθεντ (0-2, 29/7).

Εκτίμηση: Αναμένουμε όπως και πέρυσι να “κυνηγήσει” τα πλέι οφ. Ενισχύθηκε και μαζί της οι πιθανότητες να τα καταφέρει.

 

Στίβενεϊτζ

Τι έκανε πέρυσι: Ανάμικτα συναισθήματα άφησε η περασμένη σεζόν (10η θέση), έχοντας πολλές χαρές αλλά και εξίσου πολλές απογοητεύσεις. Την μία στιγμή γινόταν η πρώτη ομάδα της League 2 που δεχόταν πέντε τέρματα σε έναν αγώνα και την άλλη η πρώτη που... πετύχαινε έξι. Επικράτησε και τις δύο φορές της πρωταθλήτριας Πόρτσμουθ και της 4ης Λούτον αλλά ταυτόχρονα ηττήθηκε από μικρότερου βεληνεκούς ομάδες. Γενικά, ένα παράξενο... τραίνο που ακριβώς λόγω αυτού έχασε στο τελικό στάδιο την εμπειρία των πλέι οφ.

Προπονητής: Ντέρεν Σαρλ (2η χρονιά). Πέρυσι ήταν η πρώτη του προπονητική εμπειρία και τα δείγματά του ήταν ενθαρρυντικά. Αμέσως κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των οπαδών και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο για τη διατήρηση της θέσης του. Δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στο γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Έδρα: Broadhall Way (7.100)

Μεταγραφές: Θέλησε να φρεσκάρει την μεσαία της γραμμή και τα κατάφερε αποκτώντας εξελίξιμους και σε καλή ηλικία ποδοσφαιριστές. Οι Τούργκοτ (εξτρέμ, πολύ καλή σεζόν στην Μπρόμλεϊ), Μπιούτιμαν (μέσος, Νορθάμπτον), Γουέλμπντεϊλ (μέσος, Γουίμπλεντον), Νιούτον (επιθετικός, από Τάμγουορθ) και Σάμουελ (επιθετικός, πέρυσι στην Νιούπορτ) θα αντικαταστήσουν επάξια τους ΜακΆνουφ (35αρης, μέσος), Σουμάχερ (33αρης, μέσος) και Λι (μέσος) και Εντιέλε (αρ.μπακ).

Φιλικά: Τρεις ισοπαλίες, δύο ήττες και μία νίκη ήταν ο απολογισμός των φιλικών της αναμετρήσεων. Μάλιστα στο πιο πρόσφατο φανέρωσε πολλά αμυντικά προβλήματα, δεχόμενη 4 τέρματα (4-4, 01/8) από την άσημη Μπιγκλεσουέιντ.

Εκτίμηση: Παράξενο... τραίνο. Ικανή για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο. Αν καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοση της θα “παλέψει” για τα πλέι οφ.

 

Κρου

Τι έκανε πέρυσι: Μέτρια προς κακή θα την χαρακτηρίζαμε την σεζόν που έφυγε. Οι διαφορετικές καταστάσεις που συνάντησε μετά τον υποβιβασμό της την επηρέασαν και εκεί που φάνηκε να βρίσκει ρυθμό ξέσπασε το σκάνδαλο των ακαδημιών της. Έκτοτε, πέρασε πολύ δύσκολα και για ένα διάστημα βρέθηκε αντιμέτωπη με τον υποβιβασμό αλλά τελικά πέτυχε μία σχετικά άνετη παραμονή (17η θέση).

Προπονητής: Ντέιβιντ Άρτελ (Περσινός). Η απομάκρυνση του Στιβ Ντέιβις (βρισκόταν 5,5 χρόνια  στον πάγκο της) στα μέσα της σεζόν προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, ωστόσο πολύ μεγαλύτερη ήταν αυτή της ανακοίνωσης του Άρτελ ως αντικαταστάτη του. Παλιός παίχτης και αρχηγός της την περίοδο 2010-2012, τα πήγε αρκετά καλά στο πρώτο του προπονητικό ταξίδι, κάτι που δεν αναμενόταν και διατηρεί επάξια τη θέση του.

Έδρα:  Alexandra Stadium (10.153)

Μεταγραφές: Μετράει μέχρι στιγμής 4 σοβαρές απώλειες, με σημαντικότερη και ίσως αναντικατάστατη αυτή του εξτρέμ Κιουόμια (δεν ανανεώθηκε ο δανεισμός του). Επιθετικά ενισχύθηκε με τον γκολτζή Πόρτερ (πέρυσι 12 τέρματα με την Κόλτσεστερ) αλλά φαίνεται πως το κενό στα χαφ δεν καλύφθηκε επάξια, μετά την έξοδο των Όλαντς και Μπίνγκαμ.

Φιλικά: Μία του ύψους και μία του βάθους. Την μία ηττήθηκε από την Μάκλσφιλντ (3-0, 25/7) και πέντε μέρες αργότερα κέρδισε με 3-1 την Στόουκ, στα δύο από τα τρία (ισοπαλία με Μπέρι, 1-1) πιο δυνατά της παιχνίδια.

Εκτίμηση: Αναμένουμε να έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη μετά την φυγή σημαντικών της κρίκων. Αν δεν ενισχυθεί περαιτέρω τη βλέπουμε κάτω από το μισό του πίνακα.

 

Έξετερ

Τι έκανε πέρυσι: Αδιανόητα πράγματα συνέβησαν πέρυσι στους “Ελληνιστές”, με την σεζόν να συνοδεύεται από μία άγρια ομορφιά. Η ομάδα που έφτασε μία ανάσα από την άνοδο (ηττήθηκε στον τελικό των πλέι οφ) ήταν παράλληλα αυτή που διένυσε 59 ημέρες (στην αρχή της χρονιάς) στη ζώνη του υποβιβασμού, 44 περισσότερες από την υποβιβασμένη Χάρτλπουλ. Να αναφέρουμε πως επέδειξε σπουδαία εκτός έδρας δυναμική (2η καλύτερη ομάδα).

Προπονητής: Πολ Τίσντεϊλ (11η σεζόν). Αυτή θα είναι η 11η σεζόν στον πάγκο της Έξετερ, κάτι που τον χρίζει ως δεύτερο μακροβιότερο τεχνικό στο νησί αυτήν την στιγμή. Όσο βρίσκεται εδώ έχει καταφέρει 2 ανόδους και έναν τελικό πλέι οφ, ενώ την σεζόν 2008-2009 αναδείχτηκε μάνατζερ της χρονιάς στη League 2. Πολύ οξυδερκής και αρκετά έμπειρος. Φέτος η σχέση του με τους οπαδούς πέρασε από 40 κύματα (λόγω της κακής αρχικής πορείας), αλλά παραμένει πιστός στους αγαπημένους του «Έλληνιστές».

Έδρα: St. James Park (8.830)

Μεταγραφές: Θέλησε να διατηρήσει τον περυσινό κορμό της αλλά δεν τα κατάφερε και τόσο. Η πώληση του παιχταρά Γουότκινς (επιθετικός) έναντι 2 εκ. ευρώ στην Μπρέντφορντ και η  “μετακόμιση” του βασικού εξτρέμ Γκραντ στη μισητή Πλίμουθ αποτελούν δύο σπουδαίες απώλειες. Δυο παίχτες που μαζί πέτυχαν 20 τέρματα και δεν έχουν βρεθεί έως τώρα οι αντικαταστάτες τους. Από την άλλη μόλις 3 ήταν οι προσθήκες της: Μόξει (μπακ, Μπόλτον), Κριλ (στόπερ, Κρίσταλ Πάλας) και Μπραντ (φορ, Πλίμουθ).

Φιλικά: Δεν μπορούν να βγουν και πολύ ασφαλή συμπεράσματα για τους “Ελληνιστές” που κέρδισαν τα 3/4 φιλικά τους παιχνίδια, όλα ωστόσο κόντρα σε υποδεέστερες ομάδες.

Εκτίμηση: Ο Πολ Τίσντεϊλ αποτελεί από μόνος του σημαντική “υπόσχεση” για μία καλή πορεία. Θεωρούμε πως θα βρίσκεται στο “κυνήγι” των πλέι οφ.

 

Τσέστερφιλντ

Τι έκανε πέρυσι:  Καταστροφική ήταν η περυσινή σεζόν για την Τσέστερφιλντ, με τις αιτίες να είναι πολλές. Αρχικά το σοκ από την παραίτηση του προέδρου Άλεν ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί, ενώ και η έλλειψη ρευστού την οδήγησε σε πωλήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της. Όλα αυτά συνέβαλαν στην επιστροφή της στη League 2 έπειτα από τρεις σεζόν στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας.

Προπονητής: Γκάρι Κάλντγουελ (Περσινός). Στις αρχές του έτους ανέλαβε το εξαιρετικά δύσκολο έργο της παραμονής στη League 1 και παρόλο που δεν τα κατάφερε, αποφασίστηκε να παραμείνει στην ομάδα. Αυτό οφείλεται στο ότι με τις οδηγίες του υπήρξε μία σχετική βελτίωση. Νεαρός μάνατζερ, με πρόσφατη επιτυχία την προώθηση της Γουίγκαν στην Τσάμπιονσιπ (2015-2016).

Έδρα: DW Stadium (25.138)

Μεταγραφές: Αρκετά τα πάρε-δώσε όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο μετά τον υποβιβασμό. Οι Σίμονς (εξτρέμ), Γκάρντνερ (μεσοεπιθετικός), Αριγίμπι (εξτρέμ), Ο 'Σι (μεσοεπιθετικός), Νόλαν (μέσος) και Τσεντ Έβανς (καλύτερος επιθετικός) συνιστούν απώλειες πρώτης γραμμής και στην πλειοψηφία τους μεταπήδησαν σε ομάδες της League 1. Από την άλλη αποκτήθηκαν οι Βάισμαν (μπακ, Σκάνθορπ), Ο' Γκρέιντι (επιθετικός, Μπράιτον), Ανιόν (τερμ/κας, Σκάνθορπ), ΜακΚόρτ (μέσος, Νορθάμπτον), Όγκουε (εξελίξιμος επιθετικός, Γουόκιγκ) και Μπάρι (δεξί μπακ, Σουίντον) και μάλλον το πρόσημο είναι αρνητικό.

Φιλικά: Πήρε μέρος σε αρκετά φιλικά παιχνίδια, σε άλλα έδειξε επιθετικές αρετές και σε άλλα αμυντικές αδυναμίες. Τα τέσσερα σημαντικότερα είναι τα εξής: Μίντλεσμπρο (0-2, 15/7), Σέφιλντ Γιουν. (1-2, 18/7), Ρόδεραμ (1-3, 25/7) και Ντονκάστερ (4-0, 29/7).

Εκτίμηση: Θα πρέπει να συνηθίσει άμεσα τα νέα δεδομένα της κατηγορίας, ενώ το μεγάλο “λίφτινγκ” σίγουρα θα της στοιχίσει, τουλάχιστον στην αρχή της σεζόν. Κάπου στην μέση της βαθμολογίας την περιμένουμε.

 

Καρλάιλ

Τι έκανε πέρυσι: Εδώ και δύο σεζόν οι “Κούμπριανς” παρουσιάζουν σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά. Πολύ δυνατό ξεκίνημα και επαφή με τις πρώτες θέσεις απευθείας ανόδου αλλά τελικά η έλλειψη σταθερότητας και ένα κακό φινίρισμα την οδήγησαν 14 πόντους μακριά από αυτήν (σ.σ απευθείας άνοδο). Στους τραυματισμούς και την πώληση σημαντικών παιχτών (βλέπε Γουάικ) οφείλεται η 6η θέση, εκεί όπου οι αμυντικές της αδυναμίες δεν της έδωσαν το δικαίωμα να προχωρήσει παραπέρα (αποκλείστηκε σε διπλούς αγώνες από την Έξετερ με συνολικό σκορ: 5-6).

Προπονητής: Κέιθ Κερλ (4η σεζόν). Δοκιμάστηκε αρκετά η σχέση του με την διοίκηση την περασμένη σεζόν, ωστόσο παραμένει στο τιμόνι της για 4η χρονιά. Αρκετά καλός και έμπειρος μάνατζερ που αρέσκεται στο γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Έδρα:  Brunton Park (18.249)

Μεταγραφές: Από τον περασμένο Γενάρη με την πώληση του γκολτζή Γουάικ ξεκίνησε η αποδυνάμωση του ρόστερ της. Κάτι που συνεχίστηκε το φετινό καλοκαίρι με την φυγή των Ιμπέρε (επιθετικός), Γκιλέσφι (τερμ/κας), Μπρίσλεϊ (αρ.μπακ), Ρέινς (στόπερ) και Πρόκτορ (φορ, λήξη δανεισμού). Αποκτήθηκαν οι Ετούχου (μέσος, Μπέρι), Μπόνχαμ (τερμ/κας, Μπρέντφορντ), Παρκς (στόπερ, Λέιτον Όριεντ) και Χόουπ (επιθετικός, Μπέρι). Η δύναμη της παραμένει η μεσαία γραμμή, ωστόσο αμυντικά και επιθετικά θα χρειαστεί περαιτέρω προσθήκες για να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν.

Φιλικά: Στα λίγα παιχνίδια που πήρε μέρος έδωσε την εντύπωση πως βελτιώθηκε αμυντικά, διατηρώντας το μηδέν στα περισσότερα εξ' αυτών, με το πιο σημαντικό να είναι και το πιο πρόσφατο: Μπλάκμπερν (3-1, 28/7).

Εκτίμηση: Αν μείνουν όλα όπως έχουν και δεν ενισχυθεί επιθετικά θα θεωρηθεί θαύμα αν “πιάσει” πάλι την περυσινή θέση (6η). Κάπου ανάμεσα στις θέσεις: 9-12 την περιμένουμε.

 

Κόλτσεστερ

Τι έκανε πέρυσι: Έχασε το στόχο των πλέι οφ για μόλις έναν πόντο, παρόλα αυτά το καλό ποδόσφαιρο που επέδειξε στους περισσότερους αγώνες της άφησε ικανοποιημένο το κοινό της. Της πήρε λίγο χρόνο για να συνηθίσει στα δεδομένα της κατηγορίας, ωστόσο μετέπειτα ήταν αρκετά ανταγωνιστική κόντρα σε κάθε αντίπαλο.

Προπονητής: Τζον ΜακΓκρίλ (2η σεζόν). Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ίπσουιτς και τον Νοέμβρη του 2015 μεταπήδησε σε αυτές της Κόλτσεστερ. Μετά την απομάκρυνση του Κέβιν Κιν τον Απρίλη του 2016 του προτάθηκε η θέση του μόνιμου τεχνικού, μια πρόταση που φυσικά δεν θα μπορούσε να αρνηθεί. Τα δείγματα γραφής της πρώτης προπονητικής του εμπειρίας άφησαν κολακευτικά σχόλια.

Έδρα: Weston Homes Community Stadium (10.083)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν 10 παίχτες, ενώ αποκτήθηκαν μόλις 4, κάτι που αυτόματα την τοποθετεί στο γκρουπ των ομάδων που αποδυναμώθηκαν, αν σκεφτεί κανείς πως οι τρεις από τους δέκα ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι: Πόρτερ (πρώτος σκόρερ, 16 τέρματα), ο Μπρίντλεϊ (δεξιός μπακ) και Ελοκομπί (στόπερ). Η μόνη θέση που θεωρείται ότι καλύφτηκε επαρκώς είναι αυτή του δεξιού μπακ, με την προσθήκη του Τζάκσον από την Τζίλιγχαμ.

Φιλικά: Μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα φιλικά τεστ προετοιμασίας της. Στο κυριότερο από όλα ηττήθηκε με 0-1 από την Ίπσουιτς (25/7).

Εκτίμηση: Πέρυσι έχοντας καλύτερο ρόστερ δεν μπόρεσε να βρεθεί στα πλέι οφ. Φέτος με αποδυναμωμένο την περιμένουμε και αυτή κάπου στην μέση του πίνακα.

 

Φόρεστ Γκριν

Τι έκανε πέρυσι: Μετά από πάρα πολλά χρόνια στη Νάσιοναλ Λιγκ, η άνοδος στην League 2 -για πρώτη φορά στην ιστορία της- έφερε τρομερό κλίμα αισιοδοξίας. Ειδικά τις τρεις τελευταίες σεζόν προσπάθησε πραγματικά για αυτό αλλά φέτος ανταμείφθηκε για τους κόπους της. Τερμάτισε 3η στην κανονική διάρκεια και πήρε το εισιτήριο μέσω των πλέι οφ, επικρατώντας με 3-1 της Τρανμίρ στον τελικό. 

Προπονητής: Μαρκ Κούπερ (2η σεζόν). Από τον Μάη του 2016 στον πάγκο της, την πήρε από το... χέρι και την οδήγησε στην άνοδο. Διαθέτει την κατάλληλη εμπειρία. Συν τοις άλλοις φημίζεται για τους νεαρούς παίχτες που ανακαλύπτει και το επιθετικό του παιχνίδι.

Έδρα: The New Lawn (5.141)

Μεταγραφές: Συνεχίζει στα ίδια πρότυπα με πέρυσι, με την άνοδο να μην της αλλάζει τα σχέδια. Αποκτήθηκαν νεαροί παίχτες με πλούσιο ταλέντο και αναμένεται να συμπληρώσουν το ήδη... συμπαθητικό ρόστερ της. Μεταξύ αυτών και δύο έμπειροι: Κόλινς (στόπερ, Μάνσφιλντ) και Λερντ (αρ.μπακ, Σκάνθορπ). Από την άλλη είχαμε μόλις μία σημαντική αποχώρηση, αυτή του ανερχόμενου σέντερ-μπακ Πίνοκ στην Μπάρνσλεϊ.

Φιλικά: Ανάμικτα συναισθήματα άφησαν τα φιλικά για την νεοφώτιστη. Η νίκη επί της Μπρίστολ Ρόβερς (2-0, 22/7) έδωσε ώθηση, ωστόσο η τεσσάρα (4-1) από την “μικρούλα” Ουόρθινγκ την... ταρακούνησε για τα καλά.

Εκτίμηση: Βασικός της στόχος είναι να σωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται και δεν έχουμε λόγο να της πάμε κόντρα, καθώς 1ον: οι ομάδες που προβιβάζονται από την Νασιονάλ τα πηγαίνουν -παραδοσιακά- καλά και 2ον: λόγω του... καλού για τα δεδομένα της ρόστερ.

 

Νοτς Κάουντι

Τι έκανε πέρυσι: Παρότι ξεκίνησε αρκετά καλά τη σεζόν, βρέθηκε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας την περίοδο των Χριστουγέννων και ήταν εμφανή τα “σημάδια” της κρίσης της. Όλα άλλαξαν με τον ερχομό του τεχνικού Κέβιν Νόλαν που την οδήγησε σε μία ασφαλή θέση (16η).

Προπονητής: Κέβιν Νόλαν (Περσινός). Υπό τις οδηγίες του “αναγεννήθηκαν” οι περισσότεροι παίχτες της και ορθώς συνεχίζει. Ιδιότροπος ως χαρακτήρας ωστόσο τα αποτελέσματα αποδεικνύουν τις ικανότητες του. Πρωταρχικός του στόχος η καλή αμυντική λειτουργία.

Έδρα: MeadowLane Stadium (19.588)

Μεταγραφές: Ενισχυμένη βγαίνει από το μεταγραφικό παζάρι και μάλιστα σε θέσεις όπου αντιμετώπισε πολλά προβλήματα πέρυσι (2η χειρότερη αμυντική λειτουργία). Οι έμπειροι: Τζόουνς (αρ.μπακ, Τσέστερφιλντ), Μπρίσλεϊ (στόπερ, Καρλάιλ) και Χαντ (δεξί μπακ, Λέιτον Όριεντ) είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βελτιώσουν την εικόνα της. Επίσης πολύ σημαντικό θεωρείται ότι δεν έχασε κανένα βασικό “εργαλείο” της.

Φιλικά: Ξεκίνησε με δύο ήττες κόντρα σε σοβαρούς αντιπάλους: Νότιγχαμ (0-2, 19/7) και Γουίγκαν (22/7) αλλά έκλεισε την προετοιμασία με νίκη (2-1) επί της Γιορκ (29/7).

Εκτίμηση: Την περιμέναμε λίγο πιο... ζεστή στα μεταγραφικά της, κάτι που μας αποτρέπει από το να την δούμε πρωταγωνίστρια. Λογικά, θα βρεθεί κοντά στις θέσεις των πλέι οφ. Άγνωστο αν τα καταφέρει.

 

Λίνκολν

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν σαφέστατα η χρονιά της. Κυριάρχησε στο πρωτάθλημα κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή σχετικά εύκολα ενώ πραγματοποίησε εξαιρετική για τα δεδομένα της πορεία στο Κύπελλο (Fa Cup). Εντυπωσίασε όλη την Αγγλία, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά, όπου και αποκλείστηκε από την Άρσεναλ με 5-0 σε μονό παιχνίδι στο “Έμιρεϊτς”.

Προπονητής: Ντάνι Κάολι (2η σεζόν). Κάνοντας το “αγροτικό” του στην Μπρέιντρι (Απρίλιος 2015- Μάιος 2016) η προοπτική να αναλάβει την Λίνκολν φάνταζε ιδανική. Στην πρώτη του σεζόν δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερα αποτελέσματα και δικαίως συνεχίζει.

Έδρα: Sincil Bank (10.120)

Μεταγραφές: Το ρόστερ της θεωρείται από πολλούς το καλύτερο των τελευταίων ετών, ωστόσο αποφασίστηκε περαιτέρω ενίσχυση. Παίχτες όπως οι: Γκριν (επιθετικός, Μάνσφιλντ), Νοτ (κεντρικός μέσος, με θητεία σε Μπράντφορντ και Τζίλιγχαμ), Μπόστγουικ (στόπερ, Πιτέρμπορο), Άντερσον (μέσος, Πιτέρμπορο) και Πάλμερ (επιθετικός, Λέιτον Όριεντ) την δυναμώνουν ακόμα περισσότερο.

Φιλικά: Άλλη μία που προτίμησε να μείνει σε μικρό αριθμό παιχνιδιών (5 στο σύνολο). Στα σημαντικότερα επικράτησε της Γουόλσολ (2-1, 29/7) και ηττήθηκε από τις Μπενφίκα Β' (3-1, 12/7) και Πιτέρμπορο (2-3, 22/7).

Εκτίμηση: Ενδιαφέρουσα περίπτωση από πολλές πλευρές. Οι πλατφόρμες την δίνουν 3ο φαβορί για τον τίτλο, κάτι που σημαίνει ότι την υπολογίζουν και την θεωρούν ικανή για... ζημιές. Θα συμφωνήσουμε μαζί τους.

 

Πορτ Βέιλ

Τι έκανε πέρυσι: Λίγοι σύλλογοι είχαν χειρότερη σεζόν από την ίδια. Δεν μπόρεσε να “χτίσει” πάνω στις βάσεις της επιτυχίας της σεζόν 2015-2016 (καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας) υπό τον Ρομπ Πέιτζ, με τον τελευταίο να αποτελεί παρελθόν το περασμένο καλοκαίρι και μαζί του οι καλές ημέρες. Οι τακτικές του Πορτογάλου Ριμπέιρο αποδείχτηκαν καταστροφικές και όσο και αν προσπάθησε στην συνέχεια ο Μάικλ Μπράουν, δεν κατάφερε να σώσει την χρονιά, τερματίζοντας μόλις 1 πόντο μακριά από την σωτηρία.

Προπονητής: Μάικλ Μπράουν (Περσινός). Έχοντας μία διετία ως παίχτης της θεωρήθηκε ο πιο έμπειρος στο περυσινό ρόστερ ώστε να αναλάβει τα ηνία της ομάδας μετά το διαζύγιο με τον Ριμπέιρο. Προσπάθησε αρκετά, κυρίως στον τομέα της ψυχολογίας και η παραμονή του στην ομάδα άφησε ποικίλα σχόλια. Θεωρείται αμυντικογενής τεχνικός.

Έδρα: Vale Park (19.052)

Μεταγραφές: Ολικό ήταν το “λίφτινγκ” στην Πορτ Βέιλ. Παρελθόν αποτελεί η ραχοκοκαλιά της (16 ποδοσφαιριστές) ενώ παράλληλα αποκτήθηκαν 12 παίχτες. Οι εκτιμήσεις συνήθως σε τέτοιες καταστάσεις πάνε... περίπατο, καθώς μιλάμε για μία εντελώς καινούργια ομάδα. Από τα ονόματα που αποκτήθηκαν “γκελ” κάνουν αυτά των: Μοντανιό (εξτρέμ, Μπρίστολ Ρόβερς), Πόουπ (επιθετικός, Μπέρι), Κέι (στόπερ, Μπέρι), Γουίλσον (αρ.μπακ, Μπόλτον) και Μπάρνετ (επιθετικός, Γουίμπλεντον). 

Φιλικά: Αγνόησε τη νίκη: Τσέστερ (1-1, 29/7) και Ντέρμπι (0-1, 18/7) στα τελευταία φιλικά τεστ, ωστόσο το 1-1 με την Γουέστ Μπρομ λίγες μέρες νωρίτερα άφησε μία... γλυκιά γεύση.

Εκτίμηση: Δύσκολη στις εκτιμήσεις η ομάδα του Μπράουν. Το ολικό “λίφτινγκ” είναι αυτό που δυσκολεύει τα πράγματα και πρέπει να περιμένουμε για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

 

Γουίκομ

Τι έκανε πέρυσι: Στάθηκε λίγο άτυχη κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά καθώς κάποιοι σημαντικοί τραυματισμοί την πήγαν λίγο πίσω. Έκλεισε θετικά τη σεζόν, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει τις θέσεις των πλέι οφ, τερματίζοντας μόλις έναν πόντο έξω από αυτές.

Προπονητής: Γκάρεθ Έινσγουορθ (6η σεζόν). Έχει το παρατσούκλι: ο «άγριος» από τις μέρες που ήταν ποδοσφαιριστής αλλά και την εξωτερική του εμφάνιση που παραπέμπει σε ροκ… σταρ. Λάτρης της τακτικής και του αμυντικού παιχνιδιού, παρουσίασε μια αρκετά «δεμένη» ομάδα και μόνο θετικά σχόλια έχουμε να κάνουμε για αυτόν.

Έδρα: Adams Park (10.284)

Μεταγραφές: Οι μεταγραφές του καλοκαιριού την αποδυνάμωσαν. Η λήξη του δανεισμού του εξαιρετικού γκολκίπερ Μπλάκμαν δημιουργεί μεγάλο θέμα στον άσο. Επίσης αν και καλύφθηκε άμεσα το κενό στα σέντερ-μπακ με την απόκτηση του Ελ-Αμπντ (Σριούσμπερι), αυτό στα χαφ παραμένει μετά και τις απώλειες των έμπειρων Γουέστον και Γκάρι Τόμσον.

Φιλικά: Δεν πήρε μέρος σε πολλά φιλικά προετοιμασίας και στο κυριότερο αυτών επικράτησε με 2-0 της Γουίμπλεντον.

Εκτίμηση: Μπορεί να αποδυναμώθηκε ωστόσο με τον Έινσγουορθ στον πάγκο παραμένει ένα υπολογίσιμο μέγεθος. Περιμένουμε ανάλογη με την περυσινή της πορεία.

 

Γκρίσμπι

Τι έκανε πέρυσι: Πικρόγλυκη “γεύση” άφησε η περασμένη σεζόν. Από την μία σώθηκε πολύ εύκολα στην επιστροφή της στην League 2 μετά από 6 χρόνια αλλά από την άλλη πολλοί ήταν αυτοί που την ήθελαν στα πλέι οφ, λόγω την μεγάλης βάσης οπαδών αλλά και της δυναμική του συλλόγου (πολλές παρουσίες στο παρελθόν σε μεγαλύτερες κατηγορίες).

Προπονητής: Ράσελ Σλέιντ (Περσινός). Μπορεί να έφυγε ως αποτυχημένος από την Κόβεντρι αλλά δεν άργησε να βρει νέα “στέγη”. Σε αυτό συντέλεσε η μεγάλη του εμπειρία αλλά και οι επιτυχίες του παρελθόντος (2 φορές τεχνικός της χρονιάς στη League 1).

Έδρα: Blundell Park (9.052)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε στον χώρο της μεσαίο - αμυντικής γραμμής αποκτώντας καλούς παίχτες, όπως: Όσμπορν (στόπερ, Κιλμάρνοκ), Ντεμπελέ (μέσος), Νάθαν Κλαρκ (στόπερ, Κόβεντρι), Ρόουζ (μέσος, Νιούπορτ), Ντίξον (αρ.μπακ, Νταντί Γιουν.) και Κέλι (μέσος, Πορτ Βέιλ). Ωστόσο έκπληξη αποτελεί η μη απόκτηση αξιόλογου επιθετικού, ειδικότερα μετά την πώληση του Μπόουγκλ τον Γενάρη.

Φιλικά: Θετικό ήταν το δείγμα από τα τεστ προετοιμασίας, καθώς ηττήθηκε μόλις μία φορά σε σύνολο 6 αναμετρήσεων: Μπλάκμπερν (0-1, 25/7), ενώ έφερε ισοπαλία με την Γουίγκαν (1-1, 29/7) και κέρδισε την Μπάρνσλεϊ (2-1, 15/7).

Εκτίμηση: Το “κεφάλαιο” Σλέιντ της δίνει σίγουρα πόντους τόσους όμως όσους τους κόβει η έλλειψη ενός ικανού σκόρερ. Αν τον αποκτήσει, αλλάζουν πολλά, τώρα όμως την περιμένουμε κάτω από την μέση του πίνακα.

 

Άκρινγκτον

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν μία σεζόν με έντονες συγκινήσεις, περισσότερο θετικές παρά αρνητικές θα λέγαμε. Αρχικά η πολύ καλή πορεία στο Κύπελλο “έφτιαξε” τον κόσμο της, ωστόσο παράλληλα στο πρωτάθλημα τα αποτελέσματα ήταν αποθαρρυντικά. Έφτασε μέχρι και τις τελευταίες θέσεις, αλλά ένα πολύ δυνατό φινίρισμα, με μόλις 3 ήττες μετά τα Χριστούγεννα αλλά και αήττητο 15 αγωνιστικών τη... μετέφερε κοντά στις θέσεις των πλέι οφ (13η θέση, 5 πόντους μακριά από τα πλέι οφ).

Προπονητής: Τζον Κόλεμαν (4η σεζόν). Αρκετά έμπειρος και πάνω από όλα δουλευταράς, αρέσκεται να εργάζεται με νεαρούς ποδοσφαιριστές και το όνομα του είναι πλέον συνυφασμένο με την ομάδα. Πριν το 2014 που ανέλαβε και πάλι τα ηνία της, είχε περάσει σχεδόν 13 χρόνια στον πάγκο της (1999-2012) και ήταν ο 3ος μακροβιότερος τεχνικός εκείνη την περίοδο, πίσω από τους Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Αρσέν Βενγκέρ. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Έδρα: Store First Stadium (5.057)

Μεταγραφές: Με τον Τζον Κόλεμαν στον πάγκο δεν μας κάνει εντύπωση πως δεν έχει κινηθεί έως τώρα για κάποιο καλό “όνομα”. Οι μεταγραφές της μπορεί να είναι από τα... αζήτητα αλλά αυτή είναι επιθυμία του προπονητή της. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις σπουδαίες απώλειες των Ρόντακ (τερμ/κας) και ΜακΚάρταν (2ος σκόρερ). Αποδυναμωμένη στα... χαρτιά.

Φιλικά: Δεν κέρδισε σε κανένα από τα σημαντικότερα φιλικά της παιχνίδια, καταγράφωντας 2 ήττες και μία ισοπαλία: Χάντερσφιλντ (0-1, 12/7), Πρέστον (2-3, 19/7) και Όλνταμ (2-2, 22/7).

Εκτίμηση: Η τελευταία έκφραση μας στην παράγραφο των μεταγραφών:Αποδυναμωμένη στα... χαρτιά” λέει πολλά. Σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε για να μπορέσουμε να την κρίνουμε.

 

Μπαρνέτ

Τι έκανε πέρυσι: Άλλη μία σεζόν σχεδόν παρόμοια με την προηγούμενη για τις “Μέλισσες”. Τερμάτισαν στην 15η θέση, όπως και την σεζόν 2015-2016 που συμπίπτει με την επιστροφή τους στη League 2. Αρκετά τα πάνω-κάτω, ωστόσο επετεύχθη η σωτηρία που ήταν ο ένας και μοναδικός της στόχος.

Προπονητής: Ρόσι Ιμς (Περσινός). Το “πείραμα” με τον Νάτζεντ δεν έπιασε και έτσι μετά την απομάκρυνση του τελευταίου, ο Ρόσι Ιμς ανέλαβε προσωρινά τα ηνία της ομάδας (υπηρεσιακός). Στην δεύτερη μικρή του θητεία σε την θέση του υπηρεσιακού κέρδισε τις εντυπώσεις και μαζί την δουλειά του μόνιμου τεχνικού. Αρνητικό στοιχείο η έλλειψη εμπειρίας.

Έδρα: The Hive Stadium (5.176)

Μεταγραφές: Οι κινήσεις της ήταν αρκετά προσεκτικές προσθέτοντας μικρές πινελιές στο δυναμικό της. Η εμπειρία του Μπρίντλεϊ (δεξί μπακ, Κόλτσεστερ) θα βοηθήσει την άμυνα, όπως και ο δυναμισμός του Κάλθστριτ (πέρυσι στην Μάνσφιλντ στο β' μισό) την ήδη καλή επίθεση της.

Φιλικά: Εντυπωσιακή η εικόνα της στα τεστ προετοιμασίας, έχοντας πετύχει μόνο νίκες σε αυτό το μικρό σχετικά διάστημα. Οι σημαντικότερες κόντρα στην Σουόνσι (1-0, 17/7) και την Μίλγουολ (1-0, 22/7).

Εκτίμηση: Πολλά θα εξαρτηθούν από την διαχείριση του άπειρου Ιμς. Αν τα καταφέρει καλά, έχει δυνατότητες για μία παρόμοια με την περυσινή πορεία.

 

Τσέλτεναμ

Τι έκανε πέρυσι: Η περυσινή σεζόν ήταν εξαιρετικά απογοητευτική. Δεν θύμισε σε τίποτα την εκπληκτική σεζόν στη Νασιονάλ Λιγκ και τα όνειρα όλων για τα πλέι οφ σύντομα μετατράπηκαν σε... εφιάλτες. Δυσκολεύτηκε για την παραμονή της, την οποία επιβεβαίωσε και μαθηματικά την προτελευταία αγωνιστική.

Προπονητής: Γκάρι Τζόνσον (3η σεζόν). Πολύ έμπειρος και με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες. Έγινε μόλις ο δεύτερος μάνατζερ που έχει καταφέρει να κερδίσει πάνω από ένα τίτλο στην Νασιονάλ Λιγκ και ο πρώτος μετά το 1989, η ομάδα του οποίου κατακτάει το πρωτάθλημα ενώ έχει μόλις υποβιβαστεί από την League 2.

Έδρα: Whaddon Road (7.066)

Μεταγραφές: Τεράστια η απώλεια του Μπίλι Γουότερς (επιθετικός, πρώτος σκόρερ) και του τερματοφύλακα Μπράουν. Ο νεαρός Φλατ (τερμ/κας) που ήρθε ως αντικαταστάτης θεωρείται καλός αλλά δίχως εμπειρία. Το κενό στην επίθεση παραμένει. Ενισχύθηκε παρόλα αυτά στα χαφ, αποκτώντας τους: Ατανάγκα (μέσος, Λέιτον) και Ντάουσον (κεντρικός μέσος, Γέοβιλ).

Φιλικά: Απογοήτευσε στα κρισιμότερα φιλικά παιχνίδια, έχοντας ηττηθεί στα τέσσερα πιο πρόσφατα και συνάμα πιο απαιτητικά: Όξφορντ (2-1, 11/7), Μπαθ Σίτυ (1-2, 20.7), Μπρίστολ Σίτυ (0-3, 25/7) και Πιτέρμπορο (1-5, 29/7).

Εκτίμηση: Στηρίζει τα πάντα πάνω στον Γκάρι Τζόνσον, ωστόσο το κενό στην επίθεση δημιουργεί θέματα. Οριακά ή μη αναμένουμε να σωθεί.

 

Νιούπορτ

Τι έκανε πέρυσι: Πέτυχε κάτι αδιανόητο (την σωτηρία), που από πολλούς θεωρήθηκε αδύνατο σε κάποια στιγμή στα μέσα της σεζόν, ενώ η διαφορά από την σωτηρία είχε φτάσει σε διψήφιο αριθμό πόντων. Πρωτεργάτης ο τεχνικός Μάικ Φλιν αλλά και ο “γερόλυκος” συνεργάτης του, Λένι Λόρενς.

Προπονητής: Μάικ Φλιν (Περσινός). Γέννημα-θρέμμα της ομάδας. Ανέλαβε στις αρχές Μαρτίου και με απολογισμό: 7Ν-1Ι-4Η, η σωτηρία του ανήκει σε μεγάλο ποσοστό. Ένωσε τους παίχτες, γνωρίζοντας πολύ καλά τα αποδυτήρια και κέρδισε την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό όλων.

Έδρα: Rodney Parade (11.676)

Μεταγραφές: Έγινε αρκετά μεγάλη εκκαθάριση στο ρόστερ, καθώς πέρυσι υπό τον φόβο του υποβιβασμού το “γέμισε” αδικαιολόγητα. Δύο οι σημαντικότερες προσθήκες: Νόουμπλ (φορ, Τζίλιγχαμ) και Ντόλαν (μέσος, Γέοβιλ), όπως και δύο ήταν οι κυριότερες αποχωρήσεις: Μπερντ (επιθετικός) και Ράνταλ (μέσος), με το... ισοζύγιο να παραμένει σταθερό.

Φιλικά: Έδωσε μόλις ένα αξιόλογο φιλικό παιχνίδι, στο οποίο και ηττήθηκε με 2-1 από την Νορθάμπτον (29/7).

Εκτίμηση: Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι παρέμεινε το ρόστερ της, κάτι που αυτόματα σημαίνει πως θα δώσει μεγάλη μάχη για την παραμονή της. Δύσκολα θα τα καταφέρει.

 

Κρόουλι

Τι έκανε πέρυσι: Το περασμένο καλοκαίρι προχώρησε σε ριζικές αλλαγές (στροφή στα νιάτα), μία προσέγγιση που αποδείχτηκε πως δεν ήταν επιτυχημένη, με τους “Κόκκινους” να πετυχαίνουν μεν μία εύκολη σωτηρία, αλλά να μην πραγματοποιούν το κάτι παραπάνω, τερματίζοντας στην 19η θέση.

Προπονητής: Χάρι Κιούελ (Νέος). Γνωστός από την θητεία του ως παίχτης στην Λίβερπουλ. Είναι η πρώτη του επαγγελματική δουλειά σε αυτό το επίπεδο, καθώς προηγουμένως ήταν τεχνικός στην Under23 της Γουότφορντ.

Έδρα: Broadfield Stadium (5.996)

Μεταγραφές: Η απώλεια του πρώτου της σκόρερ Κόλινς (20 τέρματα) δημιουργεί μεγάλο κενό στην επίθεση. Στην θέση του αποκτήθηκε Βέρχειντ από την Μάαστριχτ (11 τέρματα σε 3 εμφανίσεις) της Ολλανδίας αλλά είναι δύσκολο να αφομοιώσει άμεσα τα δεδομένα της κατηγορίας.  Πολύ καλές οι προσθήκες των Εβίνα (αρ. μπακ, Ντονκάστερ) και Μπούλμαν (έμπειρος μέσος, Γουίμπλεντον).

Φιλικά: Επέλεξε να δώσει λίγα φιλικά προετοιμασίας. Στα δύο πιο κρίσιμα τεστ, διάλεξε αξιόλογους αντιπάλους και ηττήθηκε όπως αναμενόταν: Πόρτσμουθ (1-2, 29/7) & Μπράιτον (0-6, 22/7).

Εκτίμηση: Η απώλεια του Κόλινς ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να της συμβεί. Δύσκολες προμηνύονται οι μέρες που θα ξημερώσουν στο “ Broadfield”  δίχως τα σημαντικά του τέρματα. Ορθώς 3ο φαβορί για τον υποβιβασμό, με τον άπειρο Κιούελ στον πάγκο της.

 

Γέοβιλ

Τι έκανε πέρυσι: Καμία αγωνιστική εξέλιξη και πέρυσι. Είχε ως μοναδικό στόχο τη σωτηρία και μπορεί να την πέτυχε (με 4 πόντους “αέρα”) ωστόσο οι περισσότεροι δεν έμειναν ευχαριστημένοι, για μία ομάδα που την σεζόν 2013-2014 έπαιζε στην Τσάμπιονσιπ.

Προπονητής: Ντάρεν Γουέι (2η σεζόν). Πολλά χρόνια στο προπονητικό team της Γέοβιλ, ήρθε σχεδόν μετά από 5 χρόνια η σειρά του. Δίνει μεγάλη έμφαση στην αμυντική λειτουργία και είναι «λάτρης» της φυσικής κατάστασης και γενικά της αθλητικής επιστήμης. Δίνει μεγάλο βάρος στην ομαδικότητα και τις σχέσεις των παιχτών του. Φέτος θα είναι η 2η του εμπειρία σε ομάδα από την αρχή της σεζόν.

Έδρα: Huish Park (9.665)

Μεταγραφές: Αρκετά αποδυναμωμένη μοιάζει την νέα σεζόν η Γέοβιλ. Οι μέσοι Ντόλαν, Ντάουσον, Λόουλες, ο στόπερ Λάσεϊ και ο επιθετικός Ιβς που αποτελούσαν την... ραχοκοκαλιά της διάλεξαν άλλες... πολιτείες για την συνέχιση της καριέρας τους. Από τις νέες αφίξεις ξεχωρίζουν οι: Κόνορ Σμιθ (μέσος, Πλίμουθ), Μπέιλι (μέσος, Καρλάιλ) και Γκρεϊ (μέσος, Λούτον).

Φιλικά: Η αλήθεια είναι ότι όλες οι νίκες της ήταν κόντρα σε υποδεέστερους αντιπάλους ενώ όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει αξιόλογες ομάδες, τα έκανε... μούσκεμα: Μπρίστολ Ρόβερς (1-3, 25/7) και Μπρίστολ Σίτυ (1-3, 15/7).

Εκτίμηση: Οι πλατφόρμες την έχρισαν ως 3ο φαβορί για τον υποβιβασμό. Είναι αποδυναμωμένη, ωστόσο είναι ομάδα που συνηθίζει να βρίσκει... ψυχικά αποθέματα. Έχει τύχες να τη “γλιτώσει”, όχι τόσο λόγω δυνατοτήτων, αλλά αδυναμίας των άλλων.

 

Μόρκαμ

Τι έκανε πέρυσι: Είναι γεγονός πως αν η σεζόν τελείωνε στα τέλη Οκτώβρη οι “Γαρίδες” θα είχαν μία θέση στα πλέι οφ και μάλιστα αυτό θα συνέβαινε και στα τρία τελευταία έτη. Το μικρό της ρόστερ αλλά και οι συχνοί τραυματισμοί έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα... καθίζηση που υπέστησαν, τερματίζοντας στην 18η θέση.

Προπονητής: Τζιμ Μπέντλεϊ (7η σεζόν). Βρίσκεται 6 χρόνια στον πάγκο της ομάδας και έχει καταφέρει να την καταστήσει «σταθερά» της κατηγορίας. Αυτή θα είναι η 11η συνεχόμενη χρονιά που η Μόρκαμ παίρνει μέρος στην League 2, με τις μισές παρουσίες να οφείλονται σε αυτόν. Είναι «λάτρης» του επιθετικού ποδοσφαίρου, με τις “Γαρίδες” να παρουσιάζουν πλουραλισμό στην επίθεση ωστόσο αυτό πολλές φορές δημιουργεί θέματα στην άμυνα.

Έδρα: Globe Arena (6.476)

Μεταγραφές: Παρελθόν αποτελούν τέσσερα βασικά της στελέχη. Πρόκειται για τους Μέρφι (μέσος, αρχηγός), Μούλιν (πρώτος σκόρερ), Έντουαρντς (στόπερ, ηγέτης άμυνας) και Μολινό (μέσος). Αντ' αυτού αποκτήθηκαν ένας εξτρέμ: Τόμσον (Γουίκομ), τρεις επιθετικοί: Όλιβερ (Γιορκ), Κάμπελ (Νοτς Κάουντι) και Ντικίν, όπως και δύο μπακ: Μπραφ (Καρλάιλ) και Λουντ (Ντονκάστερ), με το πλάστιγγα σαφώς να φέρνει προς τα... αρνητικά.

Φιλικά: Μόλις τέσσερις οι φιλικές αναμετρήσεις της που ήδη θέλει να ξεχάσει καθώς ηττήθηκε σε όλες: Ρότσντεϊλ (0-1, 29/7), Φίλντε (2-1, 25/7), Μπλάκμπερν (1-2, 21/7) και Πρέστον (0-2, 18/7).

Εκτίμηση: Αρκετά αποδυναμωμένη, στο ήδη μικρό της ρόστερ. Δίνεται σωστά ως πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό, εφόσον δεν προχωρήσει σε σημαντικές προσθήκες.

Siomos

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ