foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ46
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Σκωτία, Premiership: Preview σεζόν 2017-18

Previews Πρωταθλημάτων | 02 Αυγ 2017 12:16
Σκωτία-Premiership-2017-18.jpg

Η Σέλτικ για μια ακόμα χρονιά κοιτάζει τους από κάτω της και γελάει, αν πούμε όμως ότι προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει στο πλάνο η πρωταθλήτρια Σκωτίας, από κάτω γίνεται… χαμός. Ρέιντζερς, Αμπερντίν και ακολούθως Χιμπέρνιαν και Χαρτς (ανάλογα με τον νέο τεχνικό που θα φέρει η διοίκηση), προδιαθέτουν για σκληρές μάχες. Την εξάδα έχει τη δυνατότητα να τη συμπληρώσει μία εκ των Κιλμάρνοκ και Νταντί, ίσως και λόγω σταθερότητας, να βρεθεί και η Ρος Κάουντι στο γκρουπ των ομάδων που θα παλεύουν για την πολυπόθητη έκτη θέση. Από εκεί και πέρα, Πάρτικ Θιστλ και Σεντ Τζόνστον δεν περιμένουμε να κινδυνεύσουν ιδιαίτερα, με τα μεγαλύτερα… ζόρια να πέφτουν πάνω στις δύο ομάδες του Λάναρκσαϊρ, τις Μάδεργουελ και Χάμιλτον.

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Διεξάγονται συνολικά 38 αγωνιστικές στην Premiership, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις γύρους των 11 αναμετρήσεων και στη συνέχεια, οι ομάδες χωρίζονται σε δύο μέρη. Οι πρώτες έξι παίζουν μεταξύ τους για τον τίτλο και τις ευρωπαϊκές θέσεις, σε ένα μίνι πρωτάθλημα πέντε αγωνιστικών, τα επονομαζόμενα πλέι οφ. Το αυτό και για τις έξι τελευταίες, που αγωνίζονται για την αποφυγή του υποβιβασμού στα πλέι άουτ. Οι βαθμοί της κανονικής διάρκειας διατηρούνται και προστίθενται σε εκείνους της τελικής φάσης. Μετά τα 38 ματς, ακόμα και αν η πρώτη των πλέι άουτ έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από την τελευταία των πλέι οφ, δεν μπορεί να ανέβει στην 6η θέση. Η πρωταθλήτρια θα βρεθεί στη δεύτερη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ θα συμμετάσχουν η 2η και η 3η της βαθμολογίας, καθώς και η νικήτρια του Κυπέλλου Σκωτίας.

 

Οι ομάδες της Premiership

Σέλτικ

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε το καθήκον της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κατέκτησε το τρεμπλ, τα σάρωσε όλα και μάλιστα το κατάφερε δίχως να έχει την παραμικρή ήττα στο ενεργητικό της. Η διαφορά της από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας ήταν ανυπόφορα τεράστια, ακόμα και η δεύτερη Αμπερντίν φαινόταν λίγη μπροστά της. Κοινώς… για ακόμα μία χρονιά ήταν μόνη της και όλοι τους. Και τους νίκησε. Ολους.

Προπονητής: Μπρένταν Ρότζερς (44 ετών). Ο τεχνικός Μπρένταν Ρότζερς κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα άκρως επιθετική, η οποία δεν σταμάτησε να κάνει το παιχνίδι της, ακόμα και όταν δεν υπήρχε λόγος να «γκαζώσει». Εξαιρετική εφαρμογή του 4-4-2 όταν ήθελε να ανοίξει τον ρυθμό της Σέλτικ, αλλά και του 4-1-4-1 όταν ήθελε να κλείσει χώρους και να δημιουργήσει πρόβλημα στην αντίπαλο.

Έδρα: «Σέλτικ Παρκ» (60.832)

Μεταγραφές: Από όσους έχασε, κρατάμε μόνο το όνομα του αριστερού μπακ Ισαγίρε, ενώ άφησε ελεύθερους παίκτες που δεν χρησιμοποιήθηκαν πολύ (βλέπε τον στόπερ Τουρέ, τον μέσο Κόμμονς). Παράλληλα παραχώρησε στην Αμπερντίν τον ΜακΚέι-Στίβεν (μεσοεπιθετικός) για να μην τον «κάψει» και αν εκείνος κάνει καμιά εκπληκτική χρονιά και πάλι, τον δρόμο τον ξέρει η διοίκηση της ομάσας. Στα των ερχομών, η μεταγραφή του ταχύτατου εξτρέμ Χέις κάνει τον Ρότζερς να τρίβει τα χέρια του, γέμισε τη μεσαία γραμμή με την απόκτηση του μέσου Ν’ Τσαμ από την δεύτερη ομάδα της Σίτι, αλλά κυρίως έχει κρατήσει τον περσινό κορμό.

Φιλικά: Αφού ξέκανε την Λίνφιλντ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κέρασε… πεντάρα την Σάντερλαντ, αλλά έχασε με το βαρύ 4-0 από τη Λυών, σε ένα φιλικό στο οποίο είχε πολλές αλλαγές όμως (ελέω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων).

Εκτίμηση: Εχει την συνοχή, έχει προπονητή, έχει εξαιρετικό υλικό. Οι άλλοι είναι που πρέπει να τρέξουν για να την φτάσουν, κάτι το οποίο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο και φέτος. Η λογική λέει ότι το πρωτάθλημα δύσκολα θα το χάσει, εκτός και αν έχουμε κανένα συγκλονιστικό απρόοπτο. Τα Κύπελλα είναι μια περίεργη ιστορία, αν και ο Ρότζερς έδειξε ότι δεν αστειεύεται, όμως ο μεγάλος στόχος είναι η καλή ευρωπαϊκή παρουσία.

 

Αμπερντίν

Τι έκανε πέρυσι: Ηταν για ακόμα μία χρονιά η… πρωταθλήτρια μεταξύ των υπόλοιπων 11 ομάδων. Για την ακρίβεια, για τρίτη διαδοχική. Αν και δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή, ίσως και σταθερή όσο την αμέσως προηγούμενη σεζόν, με τη Χαρτς να παραπαίει και τη Ρέιντζερς να μην αντέχει, κατάφερε να κατακτήσει και πάλι στη δεύτερη θέση, ενώ βρέθηκε και στον τελικό του Κυπέλλου. Εκεί φυσικά, αν και πάλεψε, δεν μπόρεσε να στερήσει από τη Σέλτικ τον τίτλο και να γίνει η μοναδική ομάδα που κέρδισε τους «Κέλτες» στην περσινή σεζόν.

Προπονητής: Ντέρεκ ΜακΙνες (45 ετών). Από τον Απρίλιο του 2013 βρίσκεται στους «Ντονς» ο Ντέρεκ ΜακΙνες και αν και φέτος υπήρξαν πάμπολλα σενάρια για το επόμενο βήμα της καριέρας του, εκείνος προτίμησε να επενδύσει στα όσα έχει καταφέρει ως τώρα με την ομάδα του. Η εναλλαγή μεταξύ 4-4-2 και 4-5-1, ανάλογα με τον αντίπαλο που έχει μπροστά της, δεν θα αλλάξει.

Έδρα: «Πίτοντρι» (22.199)

Μεταγραφές: Μεγάλη είναι η απώλεια του εξτρέμ Χέις, ο οποίος… όργωνε από τα πλάγια και είχε τεράστια συνδρομή στο δημιουργικό κομμάτι. Παρελθόν αποτελεί και ο καλός στόπερ Τέιλορ, αλλά και ο πολύ σημαντικός κεντρικός μέσος Ράιαν Τζακ. Στην Κίνα πήγε ο πολύπειρος μεσοεπιθετικός ΜακΓκιν, ο οποίος ωστόσο δεν έκανε πέρσι την καλύτερη δυνατή σεζόν. Τέλος και ο ταχύτατος εξτρέμ Πόλετ. Τι έκανε λοιπόν για να αναπληρώσει αυτά τα – αν μη τι άλλο – τρομερά κενά της; Στην επίθεση, αντικατέστησε τον ΜακΓκιν με τον Νίκι Μέιναρντ από την ΜΚ Ντονς. Παίκτης με παραστάσεις από Τσάμπονσιπ Αγγλίας, μόνο χρήσιμος μπορεί να είναι. Στη θέση του Τζακ ήρθε το γρανάζι της Ινβερνές, ο Τάνσεϊ (ο μόνος που διασώθηκε από το περσινό ναυάγιο), ο πολύπειρος Αρνασον (πρώην Ομόνοια, Μάλμε, Ρόδεραμ) θα βρεθεί για δεύτερη φορά στο «Πίτοντρι» και θα καλύψει το κενό του Τέιλορ. Αποκτήθηκε με διετές συμβόλαιο ο ποιοτικός μεσοεπιθετικός ΜακΚέι-Στίβεν και ανανεώθηκε ο δανεισμός του επιθετικού Κρίστι. Κοινώς… ίσα βάρκα, ίσα πανιά ο απολογισμός.

Φιλικά: Ποια φιλικά… Εδώ κοντεύει για πρώτη φορά να βρεθεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Ξεπέρασε το εμπόδιο της Σιρόκι Μπριγιέγκ και στο πρώτο ματς με τον Απόλλων Λεμεσού επικράτησε με 2-1. Ξεχωρίζει και η φιλική εκτός έδρας νίκη με το άνετο 3-0 επί της Σεντ Τζόνστον.

Εκτίμηση: Από τη στιγμή που η συνταγή δεν αλλάζει, δεν έχει να φοβάται και πολλά. Ο ΜακΙνες παράμεινε και είναι εξαιρετικά σημαντικό, οι παίκτες που χάθηκαν αντικαταστάθηκαν στο έπακρο. Το μόνο που θα πρέπει να σκέφτεται ίσως λίγο, είναι την άνοδο της Ρέιντζερς, αλλά αν γίνει περισσότερο δημιουργική από ότι πέρσι, μπορεί και πάλι να κατακτήσει τη δεύτερη θέση.

 

Ρέιντζερς

Τι έκανε πέρυσι: Επανήλθε στο προσκήνιο μεν, με όλους τους τρόπους δε. Τερμάτισε από τη μία μεριά στην 3η θέση και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (και πριν από ένα μήνα έγινε ο περίγελος της Ευρώπης, αποκλειόμενη από την Πρόγκρες Ντίντερκομ). Από την άλλη, άλλαξε τεχνικό, σε πολλές περιπτώσεις μας… πόνεσε τα μάτια με το αγωνιστικό θέαμα που παρουσίασε και σε γενικές γραμμές η ανταγωνιστικότητά της ήταν ελάχιστη. Τουλάχιστον για αυτό που περίμεναν οι φίλοι της…

Προπονητής: Πέδρο Καϊσίνια (46 ετών). Ηρθε στο τελευταίο τρίτο της σεζόν ο Πορτογάλος και η αλήθεια είναι ότι με εκείνον έπαιξε λίγο καλύτερο ποδόσφαιρο η άλλοτε κραταιά δύναμη της Σκωτίας. Πιστώνεται (και αυτός) τον γρήγορο ευρωπαϊκό αποκλεισμό στην Ευρώπη, λέει να πορευτεί ωστόσο με 4-2-3-1 στην φετινή σεζόν.

Έδρα: «Αϊμπροξ» (51.082)

Μεταγραφές: Από όσους έχασε, οι ΜακΚέι (εξτρέμ), Γκάρνερ (φορ) και Χάλιντεϊ (αμυντικός μέσος) ήταν εκείνοι που την… πόνεσαν, όμως ο Καϊσίνια δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Εδωσε βάση στο λατινοαμερικάνικο στοιχείο, θέλοντας να προσδώσει ποιότητα στην ομάδα (αυτό δεν το είδαμε πάντως στα ευρωπαϊκά ματς). Πήρε τον Κολομβιανό φορ Μορέλος από την Ελσίνκι, τους Μεξικανούς Πένια (κεντρικός μέσος) και Ερέρα (σέντερ φορ) από Γουαδαλαχάρα και Πούμας αντίστοιχα, τον σέντερ μπακ Καρντόσο από την Σετούμπαλ, τον δεξιοπόδαρο χαφ Καντέιας από τη Μπενφίκα, τον πολύπειρο στόπερ Μπρούνο Αλβες από την Κάλιαρι, αλλά και τους Ράιν Τζακ (βασικός αμυντικός μέσος στην Αμπερντίν πέρσι) και τον μέσο Ντόρανς (από Νόριτς, με παραστάσεις από Πρέμιερ Λιγκ). Αν μη τι άλλο, δείχνει να έχει βγει κερδισμένη σε αυτό το μεταγραφικό πάρε δώσε.

Φιλικά: Για τον αποκλεισμό στην Ευρώπη τα είπαμε, άντε να τους δώσουμε ένα μικρό άλλοθι ότι ήταν ανέτοιμοι. Ηταν καλή η εικόνα στο τελευταίο φιλικό με την Σέφιλντ Γουένσντεϊ (επικράτησε με 2-0).

Εκτίμηση: Οι πολλές προσθήκες είναι θέμα το πότε θα καταφέρουν και αν θα καταφέρουν να… κουμπώσουν όλες μαζί όπως πρέπει. Το υλικό το έχει, είναι δεδομένα ανταγωνιστικό, ακόμα και σε σχέση με εκείνο της Σέλτικ, όμως η μεγάλη αντίπαλός της έχει κάτι που η Ρέιντζερς δεν έχει, ακόμα και σε σχέση με την Αμπερντίν. Συνοχή. Θα παλέψει για τη δεύτερη θέση προφανώς, αλλά θέλει ακόμα πολύ δουλειά για να γίνει ξανά η Ρέιντζερς που ξέραμε…

 

Δείτε εδώ τις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες 

Σεντ Τζόνστον

Τι έκανε πέρυσι: Αυτό που έχουν καταφέρει οι «Αγιοι», να βρίσκονται για τρία διαδοχικά έτη στην 4η θέση της βαθμολογίας και να παίρνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, είναι τεράστιο. Ειδικά αν αναλογιστούμε το ότι πριν από λίγα χρόνια βρισκόταν στη δεύτερη κατηγορία. Σταθερά δυνατή εντός έδρας, αλλοπρόσαλλη μακριά από εκείνη, αξιόπιστη αμυντικά, και ασταθής επιθετικά.

Προπονητής: Τόμι Ράιτ (53 ετών). Ο Βορειοϊρλανδός Τόμι Ράιτ θα βρεθεί (;) στον πάγκο της ομάδας από το Περθ για 5η διαδοχική σεζόν και ήδη οι προηγούμενες χρονιές δικαιώνουν την επιλογή της διοίκησης. Και αν αναρωτιέστε προς τι το ερωτηματικό, υφίσταται γιατί αποτελεί τον κυριότερο στόχο της Χαρτς, τώρα που ο πάγκος της τελευταίας έμεινε… ορφανός. Ξέρει να στήνει καλά την ομάδα του στο αμυντικό κομμάτι, πρέπει να κάνει κάτι καλύτερο όμως στο δημιουργικό μέρος, καθώς δύσκολα βλέπουμε από τη Σεντ Τζόνστον μεγάλα επιθετικά ξεσπάσματα.

Έδρα: «ΜακΝταϊάρμιντ Παρκ» (10.673)

Μεταγραφές: Εχασε τον πολύπειρο επιθετικό μέσο και πρώτο σκόρερ της, Ντάνι Σουόνσον, ο οποίος πήγε στην Χιμπέρνιαν και τον σέντερ μπακ Σκόμπι, ο οποίος έφυγε για τη Νταντί Γιουνάιτεντ. Κοίταξε προς Αγγλία μεριά και οι προσθήκες του μέσου ΜακΚλιν (Νότιγχαμ Φόρεστ), του επιθετικού μέσου Σκάουγκαλ από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, του μπακ Τάνσερ από την Πορτ Βέιλ και του φορ Χέντρι (δεύτερη ομάδα της Μπλάκμπερν), θα της δώσουν ένα τόνο ποιότητας. Όμως δύσκολα θα… ξεφύγει από τα ίδια.

Φιλικά: Αφού αποκλείστηκε με χαρακτηριστική ευκολία από την λιθουανική Τρακάι στο Γιουρόπα Λιγκ (με δύο ήττες) και είδε την Αμπερντίν να την κερδίζει εύκολα σε φιλικό ματς με 3-0, έδειξε να… στρώνει κάπως στα τελευταία φιλικά ματς. Τελικά κέρδισε με 3-0 εντός έδρας τη Σάντερλαντ και με 1-0 εντός τη Χάρτλπουλ.

Εκτίμηση: Μία από τα ίδια σε γενικές γραμμές η Σεντ Τζόνστον και με βάση την… άνοδο άλλων ομάδων από ποιοτικής μεριάς, είναι ένα θέμα το αν θα καταφέρει να βρεθεί και πάλι στην πρώτη εξάδα. Αν δεν έχει κάποιον… άσσο στο μανίκι του ο Ράιτ και ειδικά αν ο τελευταίος φύγει από το Περθ, μιλάμε για πιθανότητα 7ης με 8η θέση.

 

Χαρτς

Τι έκανε πέρυσι: Ως το Νοέμβριο ήταν η Χαρτς που είχαμε δει και στην προηγούμενη χρονιά. Μέχρι που τελικά έφυγε ο τεχνικός Νίλσον για την Αγγλία, η διοίκηση αποφάσισε να ρισκάρει με τον ερχομό του Ιάν Κάθρο και από εκεί άρχισε ο κατήφορος. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η ομάδα του Εδιμβούργου βρισκόταν 3 βαθμούς μπροστά από την Αμπερντίν όταν έφυγε ο Νίλσον και κατέληξε στην 5η θέση και 30 βαθμούς (!) πίσω από τους «Ντονς». Λογικό, αν σκεφτεί κάποιος ότι ο Κάθρο επέδειξε μόλις έξι νίκες σε 26 παιχνίδια. Και μέσα σε αυτά τα 26 ματς υπήρξε και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τη μισητή Χιμπέρνιαν…

Προπονητής: Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να μην γράψω ότι προπονητής της Χαρτς φέτος θα είναι ο Κάθρο. Η διοίκηση ήρθε επιτέλους στα… συγκαλά της και μετά από τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Λιγκ Καπ (τερμάτισε 3η στον όμιλο όπου είχε να αντιμετωπίσει την Ντανφέρμλιν και την Ιστ Φάιφ και την Πίτερχεντ!!!), αποφάσισε να τον απομακρύνει από τον πάγκο της ομάδας. Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά (Ράιτ από Σεντ Τζόνστον, Χάρτλεϊ-πρώην Νταντί και παίκτης της Χαρτς, Πρίσλεϊ και Χιούστον, πρώην και νυν τεχνικός της Φόλκερκ), όμως θα δούμε που θα… κάτσει η μπίλια. Προς το παρών θα πάει υπηρεσιακό… τρίο στην πρεμιέρα και βλέπουμε.

Έδρα: «Τάινκαστλ Στάντιουμ» (17.420)

Μεταγραφές: Ολοι και όλα κινούνται στον ρυθμό του Κάιλ Λάφερτι. Ο πολύπειρος Βορεϊοριλανδός επιθετικός (πρώην Ρέιντζερς και Νόριτς μεταξύ άλλων), ξεκίνησε να κάνει ήδη απόσβεση των χρημάτων του, σκοράροντας με συνέπεια στο Λιγκ Καπ. Ηταν όμως απελπιστικά μόνος του. Καλή και η απόκτηση του μπακ Γκρζέλακ από την Κορόνα Κιέλτσε, αλλά και εκείνη του διεθνούς σέντερ μπακ Μπέρα από την Ιπσουιτς. Τεράστια και η προσθήκη του δεξιού μπακ Ρανταλ από την Λίβερπουλ. Από όσους έφυγαν, η απώλειες των Νίκολσον (εξτρέμ) και Κινγκ (εξτρέμ), είναι οι πιο σημαντικές, ενώ αποχαιρέτησαν και οι Ελληνες Αυλωνίτης (στόπερ) και Τζιώλης (αμυντικός μέσος), ο μπακ Οσανίγουα. Σε γενικές γραμμές είναι κερδισμένη, εξαιρουμένων των δυο πρώτων, οι υπόλοιποι που έφυγαν ήταν… της σειράς και τους λες και… σαπάκια.

Φιλικά: Τα είπαμε και πιο πάνω, αποκλεισμός στο Λιγκ Καπ, στα φιλικά ήττες από τη Νιούκαστλ και την Σεντ Πάτρικς, ενώ κέρδισε της Λινφιλντ και Λίβινγκστον. Λίγα πράγματα…

Εκτίμηση: Όλα ξεκινάνε από το μηδέν στην κυριολεξία και ότι γίνει πλέον θα χρεωθεί στη διοίκηση. Το καλό υλικό υπάρχει αναμφίβολα. Το θέμα είναι το ποιος θα αναλάβει να βάλει σε μια σειρά αυτό το ταλέντο που υπάρχει στην ομάδα. Ισως αυτή τη στιγμή η καλύτερη επιλογή να είναι εκείνη του το Τόμι Ράιτ, από όσα ονόματα ακούγονται. Αν έρθει καλός προπονητής, χτυπάει τριάδα, αν πάμε σε αλχημείες, αν βρεθεί στην εξάδα, θα είναι καλά…

 

Πάρτικ Θιστλ

Τι έκανε πέρυσι: Να τα λέμε όλα με το όνομά τους. Αν δεν ήταν τόσο… ανύπαρκτες οι υπόλοιπες «δημοκρατικές δυνάμεις» της Σκωτίας, δεν θα πέρναγε ούτε καν έξω από την εξάδα. Αλλα προς τιμήν της, εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία και τελικά μία ομάδα μόλις 10 νικών σε 38 παιχνίδια, ολοκλήρωσε στην 6η θέση. Αυτή φυσικά είναι και η καλύτερη στην ιστορία των «Τζαγκς», οι οποίοι έβγαλαν αμυντική σταθερότητα όταν χρειαζόταν. Για επίθεση, με μόλις ένα γκολ κατά μέσο όρο, μην το σχολιάσουμε καν…

Προπονητής: Αλαν Αρτσιμπαλντ (39 χρονών). Είναι ξεκάθαρο ότι για τα χρόνια που έχει ως προπονητής και με την ομάδα που έχει στα χέρια του, έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Ο Αρτσιμπαλντ ξέρει ότι «αυτή η στάνη αυτό το γάλα βγάζει» και προσπαθεί να το «πλασάρει» όσο το δυνατόν καλύτερα. Ηδη το όνομά του ακούγεται και για τη Χαρτς, άλλωστε το προφίλ του ως νέου, ανερχόμενου και υποσχόμενου, με μπόλικες ιδέες τεχνικού, ταιριάζει απόλυτα στους «Τζάμπος».

Έδρα: «Φέρχιλ Στάντιουμ» (13.079)

Μεταγραφές: Εχασε τον καλό στόπερ Λίντσεϊ, ο οποίος πήγε στην Μπάρνσλεϊ, τουλάχιστον… τσέπωσε 340 χιλιάδες λίρες. Από τους υπόλοιπους που χάθηκαν, δεν έχει να… κλαίει για κάποιον. Καλή η κίνηση απόκτησης του Σπάιταλ (δεξιοπόδαρος μέσος από τη Νταντί Γιουνάιτεντ), όπως και εκείνες των σέντερ μπακ Τέρνμπουλ από την Κόβεντρι και Νίαλ Κίοουν από την Ρέντινγκ. Σε γενικές γραμμές, απλώς δυνάμωσε λίγο περισσότερο στην άμυνα.

Φιλικά: Τερμάτισε αήττητη στον όμιλό της στο Λιγκ Καπ και με τρεις νίκες και μία ισοπαλία, πήρε την πρόκριση για την επόμενη φαση της διοργάνωσης. Φυσικά οι νίκες ήρθαν με το γνωστό – βοήθα Παναγιά μου τα ματάκια μου – ποδόσφαιρό της. Είχε προηγηθεί φιλική ήττα από τη Νταμπάρτον με 2-1.

Εκτίμηση: Είναι ομάδα του προπονητή της, ξεκάθαρα η Πάρτικ Θιστλ, όμως φέτος τα πράγματα δεν μπορούν να είναι τα ίδια με πέρσι. Εχουν δυναμώσει αρκετές ομάδες για να έχει απαίτηση περισσότερη της εύκολης παραμονής. Α, να μην ξεχάσουμε και την πιθανότητα αποχώρησης του «Αρτσι». Αν φύγει ο κόουτς, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο η κατάσταση, ξεκάθαρα…

 

Ρος Κάουντι

Τι έκανε πέρυσι: Η αλήθεια είναι ότι είχε πολλά σκαμπανεβάσματα η ομάδα από το Ντίνγκγουολ, όταν όμως… έσφιξαν τα γάλατα, έβγαλε και χαρακτήρα και προσωπικότητα και πείσμα. Πήρε τις νίκες που ήθελε και τελικά ολοκλήρωσε στην 7η θέση της βαθμολογίας, αλλά και πρώτη στα πλέι άουτ. Αξίζει να αναφερθεί ότι είχε περισσότερες νίκες και βαθμούς από την έκτη Πάρτικ Θιστλ, αλλά… ας όψεται το σύστημα διεξαγωγής. Επιθετικά δεν τα πήγε άσχημα, στην άμυνα είχε κάποια προβλήματα, από ένα σημείο και μετά όμως τα… συμμάζεψε και εκείνα.

Προπονητής: Τζιμ ΜακΙνταϊρ (45 ετών). Ο έμπειρος πλέον τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας εδώ και δυόμιση χρόνια, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ομάδα που πρωταγωνιστεί. Και ακόμα και όταν όλοι τον αμφισβήτησαν και θεωρούσαν ότι πλησιάζει το τέλος, εκείνος έκανε τη μεγάλη ανατροπή και έκλεισε και πάλι πολλά στόματα. Είναι θιασώτης του επιθετικού ποδοσφαίρου, αλλά και του ποδοσφαιρικού δυναμισμού, δεν του αρέσουν οι παίκτες… τιτίκες. Θέλει καλό πάσινγκ γκέιμ και ανάπτυξη κυρίως από τα πλάγια και αυτό παίρνει από τους παίκτες του.

Έδρα: «Γκλόμπαλ Ένερτζι Στάντιουμ» (6.310)

Μεταγραφές: Τιτανομεγιστοτεράστια ήταν η απώλεια του βασικού φορ και πρώτου σκόρερ της, Λίαμ Μπόις, ο οποίος πήγε στην Μπέρτον. Εχασε και τον έμπειρο μέσο Μπερκ, αλλά και τον κεντρικό μέσο ΜακΣέιν. Δύσκολα καλύπτεται το κενό του πρώτου, ξεκάθαρα. Στη θέση του, πήρε τον Δανό φορ Μίκκελσεν από την Οντένσε, ποιοτική προσθήκη αν μη τι άλλο, όπως και εκείνη του Μπίλι ΜακΚέι (φορ) από τη Γουίγκαν και πρώην παίκτης των Ινβερνές και Ολνταμ, με εξαιρετικές σεζόν στην μεγάλη αντίπαλο των Χάιλαντς.

Φιλικά: Με δέκα βαθμούς συνολικά πέρασε στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ Σκωτίας, αξίζει να αναφερθεί ωστόσο ότι στα δύο τελευταία ματς έμεινε στο 0-0 με Χιμπέρνιαν και Αρμπρόουθ και πήρε τις νίκες της στα πέναλτι. Νωρίτερα είχε χάσει από τη Βαλενσιέν σε φιλικό με 2-1 και είχε νικήσει την Ελγκιν με 1-0 εκτός έδρας.

Εκτίμηση: Η απώλεια του γκολεαδόρ Μπόις είναι τεράστιο πρόβλημα και παρά τον ερχομό των ΜακΚέι και Μίκκελσεν, είναι ξεκάθαρο ότι η επιθετική γραμμή των «Στάγκις» δεν θα είναι ίδια. Δεν είναι ομάδα η οποία θα πάει για την εξάδα, αλλά ούτε και από εκείνες που θα προβληματιστούν ιδιαίτερα για το αν θα παραμείνουν στην κατηγορία.

 

Κιλμάρνοκ

Τι έκανε πέρυσι: Οσο είχε τον Λι Κλαρκ στον πάγκο της η Κιλμάρνοκ, ήταν σε κατάσταση «ένα ματς καλή, πέντε χάλια» και αυτό έπρεπε να αλλάξει, προτού έρθουν τα χειρότερα. Το κατάλαβε αυτό η διοίκηση, στη θέση του ανέλαβε ο Λι ΜακΚάλοχ, τον οποίο οι υπεύθυνοι της ομάδας έριξαν στα βαθιά αμέσως. Με εκείνον λοιπόν στον πάγκο ήρθε η παραμονή σχετικά άνετα, που ήταν και το ζητούμενο, δεύτερη θέση στα πλέι άουτ, αν και επιθετικά, ο μέσος όρος του λιγότερου από ένα γκολ  άφησε τις χείριστες εντυπώσεις, αφού ήταν η ομάδα με το μικρότερο ενεργητικό (36 στο σύνολο).

Προπονητής: Λι ΜακΚάλοχ (39 ετών). Μέχρι τα μέσα της χρονιάς πέρσι ήταν ένας βετεράνος παίκτης. Στη συνέχεια κολύμπησε στα βαθιά και κατάφερε να σώσει την ομάδα. Το επόμενο βήμα λοιπόν ήταν να πάρει πλήρως το ρόλο του πρώτου τεχνικού, άσχετα που ο πρώην παίκτης των Κιλμάρνοκ και Ρέιντζερς (τα περισσότερα χρόνια), το έπαιζε ζόρικος. Για πρώτη φορά έχει από την αρχή στα χέρια του την ομάδα και γενικά για πρώτη φορά κάνει προετοιμασία σε ομάδα ως πρώτος κόουτς.

Έδρα: «Ράγκμπι Παρκ» (18.128)

Μεταγραφές: Λίγες και ασήμαντες οι αποχωρήσεις, καλές οι κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι. Εννοείται ότι πήρε μόνο δανεικούς, δεν υπάρχουν πολλά χρήματα στον… κουμπαρά της ομάδας από το Εϊρσαϊρ. Ωραίες οι προσθήκες των Ο΄Ντόνελ (δεξιός μπακ, Λούτον), Μπρόουντφουτ (σέντερ μπακ, Ρόδεραμ και πρώην Ρέιντζερς), Εργουιν (φορ, Λιντς), Μπερκ (έμπειρος μέσος από τη Ρος Κάουντι). Εχει περισσότερη ποιότητα πλέον στο ρόστερ της, αναμφίβολα.

Φιλικά: Τρεις νίκες σε τέσσερα ματς στο Λιγκ Καπ μέτρησαν οι «Κίλις» και αυτό έφερε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Εχασε μόνο από την Εϊρ στο τοπικό ντέρμπι, αλλά τη δικαιολογούμε, ήταν το πρώτο επίσημο της χρονιάς.

Εκτίμηση: Αν έχει βελτιώσει την εικόνα της στο επιθετικό κομμάτι, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα ακόμα και σε καλύτερες από εκείνη ομάδες. Εχει περισσότερη ποιότητα και η λογική λέει ότι δεν θα έχει ιδιαίτερο θέμα στο να κερδίσει την παραμονή της γρήγορα και άνετα. Τωρα από εκεί και πέρα, αν πάει στην πρώτη θέση των πλέι άουτ ή αγγίξει τα πλέι οφ, όπως το έκανε για ένα διάστημα και πέρσι, θα είναι ακόμα περισσότερο χαρούμενη.

 

Χάμιλτον

Τι έκανε πέρυσι: Με νύχια και δόντια, με όποιον τρόπο καλύτερο μπορούσε, πάλεψε και τελικά κατάφερε να μείνει στην μεγάλη κατηγορία η Χάμιλτον. Για να τα καταφέρει, αφού τερμάτισε οριακά πάνω από την Ινβερνές που υποβιβάστηκε, έπρεπε να δώσει μάχη με τη Νταντί Γιουνάιτεντ στα πλέι οφ. Εκεί, η ομάδα του Μάρτιν Κάνινγκ… ατσάλωσε την άμυνά της και σε συνδυασμό με τον… αέρα της ομάδας από μεγάλη κατηγορία, κατάφερε να νικήσει με 1-0 (0-0 το πρώτο παιχνίδι) στο δεύτερο ματς και να παραμείνει στην Πρέμιερσιπ.

Προπονητής: Μάρτιν Κάνινγκ (35 ετών). Κόντρα σε ότι διαφαίνεται στη διάρκεια της σεζόν, εκείνος καταφέρνει να επιβιώνει στον πάγκο των «Ακαδημαϊκών» ως άλλη… κατσαρίδα. Και μην ακούσω βλακείες ότι κάτι ξέρει που τον κρατάει η διοίκηση, απλά δεν έχει λεφτά να πάρει άλλον. Γλίτωσε μία φορά τον υποβιβασμό, έφτασε κοντά σε αυτόν πρόπερσι, κάθε πέρσι και καλύτερα, με την άμυνα που στήνει ο Κάνινγκ, να είναι συνήθως από εκείνες… που ζορίζονται να στρίψουν.

Έδρα: «Νιου Ντάγκλας Παρκ» (6.078)

Μεταγραφές: Εχασε τον καλό φορ Ντ’ Ακόλ, ο οποίος ήταν από τις πιο αξιόπιστες επιλογές στην επίθεση. Μαζί έφυγε και ο μετριότατος Κουρτάι (μπακ), αλλά και ο αριστερός μπακ Ανταμς. Δύο κινήσεις έχει πραγματοποιήσει μόνο, πήρε τον νεαρό κίπερ Φούλτον από τη Λίβερπουλ (ήρθε για να αποκτήσει ψυχολογικά μάλλον ο νεαρός) και τον σέντερ μπακ Ξαβιέ Τομάς, από την Λωζάννη. Σε γενικές γραμμές, τη λες και χαμένη σε αυτό το παζάρι.

Φιλικά: Τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου της η Χάμιλτον, σκοτώνοντας τα μεγαθήρια της Αλμπιον Ρόβερς (με την οποία ήρθε 4-4), της Ιστ Κιλμπράιντ (νίκη με 3-1, ακόμα και από το χωριό δέχθηκε γκολ), της μεγάλης Στενχάουσμιουρ (3-0 εντός) και με την πιο σοβαρή από όλες τις αντιπάλους της, την Κουίν Οφ Σάουθ (ομάδα της Τσάμπιονσιπ), έμεινε στο ισόπαλο 1-1.

Εκτίμηση: Μπορεί να βγαίνει άκρατη ειρωνεία για τους «Ακαδημαϊκούς», αλλά ειλικρινά, δεν αντέχονται να τους βλέπω μέσα στο γήπεδο. Αυτή η ομάδα δεν έχει σχέση με το μαχητικό σύνολο του προκατόχου, Aλεξ Νιλ και απλά επιβιώνει γιατί υπάρχει κάτι ένα τικ χειρότερο στην κατηγορία ή από τύχη (στα πλέι οφ με τη Νταντί Γιουνάιτεντ). Κάπου όμως η τύχη τελειώνει και πλέον απλά ίσως να είναι η ώρα της να πάρει το δρόμο για προς τα κάτω…

 

Μάδεργουελ

Τι έκανε πέρυσι: Μπορεί την περασμένη χρονιά να την κράτησε στην κατηγορία, τα είχαμε πει όμως από πέρσι το καλοκαίρι. Με Μαρκ ΜακΓκι στον πάγκο δεν πας ούτε μέχρι το περίπτερο για παγωτό. Αποδείχθηκε περίτρανα στην περασμένη σεζόν, μιας και η Μάδεργουελ κινδύνευσε άμεσα με υποβιβασμό. Τελικά άλλαξε προπονητή, πήρε λίγο τα πάνω της και τη γλίτωσε καθότι υπήρχαν πολύ χειρότερες ομάδες από εκείνη (λέγε με Ινβερνές και Χάμιλτον).

Προπονητής: Στίβεν Ρόμπινσον (42 ετών). Είναι το μεγάλο στοίχημα και εν τέλει, η πιο φθηνή και γρήγορη λύση για τη Μάδεργουελ. Εδειξε κάποια καλά στοιχεία ο πρώην τεχνικός των Ολνταμ και της εθνικής Βορείου Ιρλανδίας, αλλά εδώ καλείται να κάνει μια ακόμα υπέρβαση και να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία. 4-2-3-1 για τον «Ρόμπο», όπως είναι το παρατσούκλι του και… Άγιος ο Θεός.

Έδρα: «Φερ Παρκ Σταντιουμ» (13.742)

Μεταγραφές: Ολική αναδόμηση στο ρόστερ της ομάδας, έφυγαν άλλωστε 12 παίκτες, μεταξύ αυτών και αρκετοί έμπειροι, όπως ο μέσος Πίρσον, ο φορ ΜακΦάντεν, ο φορ ΜακΝτόναλντ, ενώ τερμάτισε την καριέρα του στα 37 του χρόνια ο εμβληματικός αρχηγός Λάσλεϊ. Αναφορικά με όσους ήρθαν, καταρχήν να πούμε ότι έστρεψε το βλέμμα της σε πιτσιρικάδες από Αγγλία και μένει να φανεί αν θα της βγει το ρίσκο. Καλή η απόκτηση του Ιρλανδού μπακ Νταν από την Ολνταμ και του κεντρικού μέσου Μπιγκιριμάμα από την Κόβεντρι Σίτι (πέρασε για λίγο και από τη Ρέιντζερς, αλλά δεν… κόλλησε). Στη σούμα όμως δείχνει να είναι αρκετά χαμένη.

Φιλικά: Πεντάρα στην Κουίνς Παρκ, τεσσάρα στην Μόρτον, νίκησε δύσκολα Εδιμβούργο Σίτι και Μπέργουικ λίγο πιο πριν, αλλά πήρε με το 4 στα 4 την πρόκριση στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ. Προηγουμένως, είχε χάσει σε φιλικό από τη Μπάροου και τη Γκέιτσχεντ.

Εκτίμηση: Αν προμηνυόταν δύσκολα η προηγούμενη χρονιά για τη Μάδεργουελ, τι να πει και για τη φετινή. Εχασε κάθε έμπειρο παίκτη που είχε, έχασε ότι την έκανε να θυμίζει την παλιά Μάδεργουελ και τώρα οι δρόμοι είναι δύο. Ή που θα παλαβώσει τους παντες με τους πιτσιρικάδες (εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο), ή θα πάρει το δρόμο προς τα χειρότερα και αυτό, πιστέψτε με, δείχνει πολύ περισσότερο πιθανό…

 

Νταντί

Τι έκανε πέρυσι: Στην ουσία, με την αλλαγή που έκανε στην τεχνική ηγεσία και τοποθετώντας τον Νιλ ΜακΚαν στο τιμόνι, αντικαθιστώντας τον τεχνικό Χάρτλεϊ, ήταν μια κίνηση απελπισίας. Κάτι σαν έναν παίκτη του Μπλακτζάκ, που βλέπει τη μάνα να έχει ανοικτό δεκάρι, εκείνος έχει 17 και τραβάει 4 κάνοντας τελικά 21. Κάπως έτσι ήταν η κατάσταση. Με τον Χαρτλεϊ η Νταντι είχε βαλτώσει ξεκάθαρα, με τον ΜακΚαν έμοιαζε να απελευθερώθηκε, πήρε τις νίκες που ήθελε και τελικά τερμάτισε στην 10η θέση, οριακά πάνω από Χαμιλτον και Ινβερνές, σώζοντας το τομάρι της.

Προπονητής: Νιλ ΜακΚαν (42 ετών). Στην ουσία φρόντισε και προσπάθησε να αλλάξει την νοοτροπία των παικτών και να τους βάλει να σκέφτονται λιγότερο αμυντικά και περισσότερο επιθετικά. Εν μέρει το κατάφερε, πλέον θα έχει την ομάδα στα χέρια του εξ αρχής και μένει να φανεί το τι ετοιμάζει. Με 4-2-3-1 θα πάει και εκείνος.

Έδρα: «Ντενς Παρκ» (12.085)

Μεταγραφές: Έχασε τον φορ Λόι και στην ουσία με αυτή την απώλεια, έγινε… αποψίλωση στις επιλογές του Χάρτλεϊ για τη φροντ λάιν. Είχε φύγει πέρσι και ο Χέμινγκς άλλωστε. Από εκεί και πέρα, μόνο η απουσία του στόπερ Γκομίς μπορεί να λογιστεί ως απώλεια, οι υπόλοιποι που αποχαιρέτησαν, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο… Από αυτούς που ήρθαν, πολύ σημαντική είναι η δανεική προσθήκη του μέσου Σκοτ Αλαν, πήρε τον αμυντικό μέσο Καμαρά από τα δεύτερα της Αρσεναλ, τον νεαρό στόπερ Χέντρι από τη Γουίγκαν, τον εντυπωσιακό με τη Ντανφέρμλιν πέρσι μέσο Σπενς και τον έμπειρο φορ Μουσά, από τη Λοκομοτίβ Σόφιας. Καλή και η απόκτηση του εξτρέμ Γουόλτερς από τη Γκόου Αχέντ Ιγκλς. Σίγουρα το ρόστερ είναι βελτιωμένο σε σχέση με πέρσι.

Φιλικά: Στο Λιγκ Καπ μάζεψε 10 βαθμούς, πέρασε σαν μία από τις καλύτερες δεύτερες ομάδες στην επόμενη φάση και εκεί θα αντιμετωπίσει και πάλι – όπως στους ομίλους και πιο συγκεκριμένα στην τελευταία αναμέτρηση – την μεγάλη της αντίπαλο, Νταντί Γιουνάιτεντ. Ικανοποιητική ήταν η παρουσία της στο ματς με τη Μπόλτον, έχασε όμως με 2-1, κέρδισε κατά σειρά σε φιλικές αναμετρήσεις τις Σεντ Μίρεν, Άρμπροουθ, Μπρέχιν.

Εκτίμηση: Είναι το μεγάλο ερωτηματικό της κατηγορίας η Νταντί, όμως πρέπει να της δώσουμε και το κατάλληλο credit για την καλή εικόνα που έβγαλε στα μέχρι τώρα παιχνίδια της. Φυσικά στο πρωτάθλημα τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα, φέτος το επίπεδο έχει ανέβει αρκετά, όμως αν προσέξει και επενδύσει παράλληλα περισσότερο στο επιθετικό και δημιουργικό κομμάτι, μπορεί να κερδίσει την παραμονή της.

 

Χιμπέρνιαν

Τι έκανε πέρυσι: Πρώτη και καλύτερη στην Τσάμπιονσιπ, με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη της βαθμολογίας η ομάδα του Νιλ Λένον. Κατά περιπτώσεις έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και έδειχνε από το ξεκίνημα της σεζόν ότι ήταν έτοιμη για την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία. Το ότι ήταν άκρως ανταγωνιστική και ομάδα που έχει αέρα και δυνατότητες Πρέμιερσιπ, φάνηκε και στο Κύπελλο, εκεί όπου έφτασε ως τον ημιτελικό, κόντραρε στα ίσια την δεύτερη ομάδα της χώρας, την Αμπερντίν, για να χάσει τελικά με 3-2 δύσκολα και να αποκλειστεί.

Προπονητής: Νιλ Λένον (46 ετών). Δεύτερη χρονιά του στον πάγκο της ομάδας και ο στόχος, όπως έδειξε περίτρανα και στην περσινή σεζόν, είναι να φτιάξει μια μικρή… Σέλτικ. Επιθετικογενες ποδόσφαιρο, με το 4-2-3-1 να παραμένει κλασικά στα πλάνα του Λένον.

Έδρα: «Ίστερ Ρόουντ» (20.500)

Μεταγραφές: Είχε ορισμένες σημαντικές απώλειες είναι η αλήθεια. Μεγαλύτερα παραδείγματα, είναι εκείνη του σέντερ φορ Κίτινγκς, του δεξιού μέσου Χάμφρεϊ, του βασικού φορ Καμμινγκς και του κεντρικού μέσου Φάιβι, όλοι τους είχαν εξαιρετικά σημαντική παρουσία και ρόλο βασικών. Επιθετικά καλύφθηκε με τις προσθήκες του καλύτερου φορ της Νταντί Γιουνάιτεντ, Μάρεϊ και του έμπειρου πρώην φορ της Μουσκρόν, Ντεϊβίντας Ματουλεβίτσιους. Σπουδαία είναι η απόκτηση του δεξιού μπακ Γουίτακερ από τη Νόριτς, αλλά και εκείνη του επιθετικού μέσου Σουόνσον (πρώην Σεντ Τζόνστον), ο οποίος τελικά κατέληξε στην ομάδα της καρδιάς του. Ακούγονται φήμες για επιστροφή του πρώην κανονιέρη της και επίσης πρώην παίκτη της Σέλτικ, του φορ Στόουκς.

Φιλικά: Ολοκλήρωσε αήττητη την προ-σεζόν, καθώς σε φιλικά ματς νίκησε με το επιβλητικό 4-0 τη Ντανφέρμλιν και 2-0 τη Μπέργουικ, αμφότερες εκτός έδρας, ισοπαλία με την Νταμπάρτον, ενώ στο Λιγκ Καπ επικράτησε των Μοντρόουζ, Αρμπρόουθ, Αλόα και έμεινε στην ισοπαλία με την Ρος Κάουντι.

Εκτίμηση: Βρίσκεται εκεί που της αρμόζει και της αξίζει η Χιμπέρνιαν, στο κλαμπ των ισχυρών και το θετικό της είναι ότι έρχεται με τεράστια φόρα, έχοντας το περσινό μομέντουμ, έναν εξαιρετικό μάνατζερ, αλλά και ένα πολύ δυνατό ρόστερ. Η λογική λέει ότι είναι από τις ομάδες που θα πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη εξάδα. Τώρα, το αν θα καταφέρει και κάτι περισσότερο, θα το δείξει ο χρόνος.

Πάνος Κοτσιμπός

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ