foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ48
ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΔΩΡΕΑΝ* ΘΕΑΜΑ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ρουμανία, Liga I: Preview σεζόν 2020-21

Previews Πρωταθλημάτων | 21 Αυγ 2020 11:49
Ρουμανία-Preview-2020-21.jpg

Έπειτα από διάλειμμα δύο εβδομάδων η Liga I Ρουμανίας επιστρέφει με φαβορί την Κλουζ, αλλά και ισχυρό ανταγωνισμό από την Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα που θα λέγαμε ότι τον Αύγουστο «αυτοκτόνησε», αλλά και τη Στεάουα που είναι πάντα υπολογίσιμη λόγω φανέλας και ιστορίας. Aπό κει και πέρα αναμένεται να γίνει μάχη για την είσοδο στην εξάδα με τη Σέπσι να είναι ισχυρό αουτσάιντερ, ενώ θα πέσουν κορμιά στην ουρά. Διότι ναι μεν η Άρτζες Πιτέστι μοιάζει να είναι το νούμερο ένα φαβορί για τον υποβιβασμό, όμως από κει και πέρα, υπάρχουν 3-4 ομάδες που είναι πάνω-κάτω στο ίδιο level.

Σύστημα διεξαγωγής

Εν μία νυκτί άλλαξε όλο το format του πρωταθλήματος για να παραμείνει στην κατηγορία η κραταιά Ντινάμο Βουκουρεστίου. Κατ' αρχήν πλέον οι ομάδες είναι 16. Οι έξι πρώτες της κανονικής περιόδου θα παίξουν στο γκρουπ πρωταθλητή εντός και εκτός, ενώ οι 8 υπόλοιπες θα αγωνιστούν στο γκρουπ υποβιβασμού από μία φορά μεταξύ τους. Εν συνεχεία η 7η και 8η του γκρουπ υποβιβασμού θα παίξουν σε μονό ματς στην έδρα της 7ης και η νικήτρια θα αντιμετωπίσει την 6η του γκρουπ πρωταθλητή στην έδρα της για να προκύψει η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη Ρουμανία στο UEFA Europa Conference League. Από κει και πέρα η 15η και 16η του γκρουπ υποβιβασμού υποβιβάζονται απευθείας, ενώ η 13η και 14η θα παίξουν με την 3η και 4η αντίστοιχα της 2ης κατηγορίας σε διπλά ματς για να διεκδικήσουν παραμονή και άνοδο. Σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές θέσεις, ο πρωταθλητής παίζει στον 1ο προκριματικό του UCL, ενώ ο 2ος και ο 3ος στον 1ο προκριματικό του UEL, όπως και ο Κυπελλούχος. Αν ο Κυπελλούχος έχει βγει σε μία από τις πρώτες θέσεις, το εισιτήριο πάει στην 4η ομάδα της κατάταξης. Τα κριτήρια ισοβαθμίας: 1. Μεταξύ τους αποτελέσματα, 2. διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, 3. καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους, 4. διαφορά τερμάτων, 5. καλύτερη επίθεση, 6. play off.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Κλουζ 2. Ουν. Κραϊόβα 3. Στεάουα 4. Βιτορούλ
5. Άστρα 6. Σέπσι 7. Μποτοσάνι 8. Χέρμανσταντ
9. Ντινάμο Βουκ. 10. Βολουντάρι 11. UTA Αράντ 12. Γκαζ Μετάν
13. Πόλι Ιάσι 14. Κλιντσένι 15. Κίντια Ταργκ. 16. Άρτζες Πιτέστι

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Φοφανά Μέσος Γκαζ Μετάν Σέπσι
Κονσταντίν Αμυντικός Γκαζ Μετάν Ουν. Κραϊόβα
Μπαλγκραντεάν Τερματοφύλακας Στεάουα Κλουζ
Μπους Μεσοεπιθετικός Γκαζ Μετάν Στεάουα
Μπούζμιουτς Μεσοεπιθετικός Κλιντσένι Στεάουα
Φάμπιο Φόρτες Επιθετικός Αρούκα Χέρμανσταντ
Ερίκο ντα Σίλβα Αμυντικός Σαμπάιλ UTA Αράντ
Αργκάνοβιτς Μεσοεπιθετικός ΑΕ Λεμεσού Σέπσι
Μαρτίνες Αμυντικός Αστέρας Τρίπολης Βιτορούλ
Χόρα Επιθετικός Γκαζ Μετάν UTA Αράντ

Τι παίζουμε

 

Μπορεί η Βιτορούλ να έχει αλλάξει προπονητή και να μην έχει, πλέον, τον Χάτζι στον πάγκο της, όμως έχει ρόστερ για εξάδα. Έτσι το 1.50 παρουσίας της στις πρώτες έξι, φαντάζει στα μάτια μας ως «δώρο». Από κει και πέρα, επιλογή που αξίζει της προσοχής μας είναι η UTA Αράντ να τερματίσει πάνω από την Άρτζες Πιτέστι, σε απόδοση 1.70, βάσει των ρόστερ των δύο ομάδων και τις μεταγραφές που έκαναν. Τώρα για κάτι πιο ρισκαδόρικο, έχει ενδιαφέρον το 4.00 απόδοση στην παρουσία της Σέπσι στην εξάδα. Μία ομάδα που έκανε καλές κινήσεις.

➡Βιτορούλ: Να τερματίσει στην πρώτη εξάδα (1.50) 

➡UTA Αράντ στο H2H με την Άρτζες Πιτέστι (1.70)

Οι ομάδες της Α' Ρουμανίας

Κλουζ

Τι έκανε πέρσι: Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια μέσα στην Κραϊόβα. Το ματς με την Ουνιβερσιτατέα ήταν «do or die» και το έκανε. Νίκησε με 3-1 και πήρε τον τίτλο συγκεντρώνοντας 49 βαθμούς στα play off, έναντι 44 της ομάδας του Μπέργκοντι. Στο Κύπελλο έμεινε εκτός στους «32» από την Μποτοσάνι (2-2 κ.δ., παρ.), χάνοντας με 4-2 στα πέναλτι, ενώ στην Ευρώπη αποκλείστηκε με 2 ισοπαλίες από τη φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ, Σεβίλλη (1-1 εντός, 0-0 εκτός).

Προπονητής: Νταν Πετρέσκου (53 ετών, ανέλαβε τον Μάρτιο του 2019). Συνεχίζει κανονικά στον πάγκο της παρότι ακούστηκαν διάφορα προς το τέλος της σεζόν. Μάλιστα, «έπαιξε» το σενάριο να έφευγε μετά το ματς με την Κραϊόβα, ωστόσο είναι ακόμα εδώ κι αυτό το καλοκαίρι...

Έδρα: Dr. Constantin Rădulescu (23.500)

Μεταγραφές: Είχε επιστροφές από δανεισμούς, αλλά 2 καλές κινήσεις. Πήρε τον βασικό γκολκίπερ της Στεάουα, Μπαλγκραντεάν για να καλύψει το κενό του Αρλάουσκις που έφυγε για την Αλ Σαμπάμπ, ενώ πήρε και τον Κροάτη βασικό επιθετικό της Χέρμανσταντ, Ντεμπελού.

Προετοιμασία: Από τη στιγμή που το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε στις 3/8 είχε ελάχιστο χρόνο για φιλικά. Μάλιστα, έδωσε και το πρώτο της επίσημο ματς μέσα στην εβδομάδα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Φλοριάνα από τη Μάλτα, την οποία κέρδισε με 2-0 και προκρίθηκε.

Εκτίμηση: Έχει το ρόστερ και τον προπονητή για να διατηρήσει τα σκήπτρα. Απλά, ενδεχομένως, να χρειαστεί να βελτιωθεί λίγο στα εκτός έδρας ματς, όπου πέρσι είχε κάποια θέματα. Δίχως αμφιβολία, πάντως, είναι το μεγάλο φαβορί.

Ουν. Κραϊόβα

Τι έκανε πέρσι: Βρέθηκε κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από 29 χρόνια, ωστόσο έχυσε την καρδάρα με το γάλα στο τέλος. Έχασε εντός με 3-1 από την Κλουζ και με 44 βαθμούς στα play off έμεινε στη 2η θέση. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα προημιτελικά χάνοντας εκτός από την Πόλι Ιάσι (3-2), ενώ στην Ευρώπη «χαιρέτισε» από την ΑΕΚ στον 3ο προκριματικό του UEL, χάνοντας με 2-0 εντός και 1-1 στο ΟΑΚΑ.

Προπονητής: Κριστιάν Μπέργκοντι (56 ετών, ανέλαβε τον Μάιο του 2020). Συνεχίζει ο Ιταλός τεχνικός που έχει μεγάλη εμπειρία στη Ρουμανία, καθώς έχει δουλέψει σε Νασιονάλ Βουκ., Κλουζ, Ραπίντ, Πόλι Ιάσι και Βολουντάρι. Έχει την εμπιστοσύνη της διοίκησης.

Έδρα: Ion Oblemenco (30.983)

Μεταγραφές: Έχει αρκετές αλλαγές. Επέστρεψαν παίκτες από δανεισμούς, ενώ από τις αφίξεις ξεχωρίζουν αυτή του στόπερ Μάριους Κονσταντίν από την Γκαζ Μετάν (70/12 από το '17) και του μπακ Παπ (Α, 19/0 την τελευταία διετία) από τη Σίβασπορ. Από τις αποχωρήσεις πλήγμα θεωρείται αυτή του Τιάγκο Φερέιρα (Α, 61/0 από το '17).

Προετοιμασία: Δεν υπήρχε και πολύς χρόνος για τεστ και τέτοια και έτσι έδωσε μόλις δύο φιλικά. Στο πρώτο ηττήθηκε με 2-0 από την σαφέστατα πιο έμπειρη Πλζεν, ενώ νίκησε με 3-1 τη Βάτενς δείχνοντας κατά διαστήματα καλή εικόνα.

Εκτίμηση: Έχει τα φόντα να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο, αρκεί να εμφανιστεί πιο ψύχραιμη στα ντέρμπι, διότι με τις μικρές ομάδες τα καταφέρνει καλά. Πιθανώς να ψάξει τίτλο και μέσω Κυπέλλου, το οποίο μην ξεχνάμε πως είχε πάρει και το 2018.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Άστρα Γκιουργκίου

Τι έκανε πέρσι: Έκανε εξαιρετική σεζόν τερμάτισε στα play offs στην 3η θέση με 33 βαθμούς, ωστόσο δεν θα παίξει στην Ευρώπη, καθώς η διοίκηση δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το απαραίτητο πιστοποιητικό συμμετοχής από την UEFA. Όσο για το Κύπελλο, αποκλείστηκε στους «16» χάνοντας με 4-2 εκτός από τη φιναλίστ Σέπσι.

Προπονητής: Μπόγκνταν Αντόνε (45 ετών, ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2019). Συνεχίζει στον πάγκο της. Το ως πότε θα φανεί... Ο άλλοτε τεχνικός της Στεάουα έχει αρκετές προτάσεις, ενώ έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του αρκετές φορές για την οικονομική κατάσταση της ομάδας.

Έδρα: Marin Anastasovici (8.200)

Μεταγραφές: Κατ' αρχήν το θετικό για την ώρα είναι πως έχει παραμείνει ο σταρ της ομάδας Ντένις Αλιμπέκ (Ε, 26/14 πέρσι). Από κει και πέρα στις αφίξεις υπήρξαν κυρίως επιστροφές από δανεισμούς και αν θέλει να ξεχωρίσει κανείς κάποιες κινήσεις είναι αυτές των Γκαμάν (Α, 28/1, Αλ Σαμπάμπ) και Μερλόι (Μ, 29/4, Ακαντέμικα Κλιντσένι). Πλήγμα η αποχώρηση Μπεγκέ (Ε, 48/5) που θα ήταν χρήσιμος ως μπακ απ του Αλιμπέκ.

Προετοιμασία: Δεν υπήρχε χρόνος για πολλά πράγματα. Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι μετά τη διακοπή λόγω καραντίνας είχε καλή εικόνα και υπήρχαν ματς όπου είχε ρυθμό.

Εκτίμηση: Αν ξεπεράσει τα οικονομικά θέματα που έχει, αναμφισβήτητα διαθέτει το ρόστερ για να είναι τουλάχιστον στην εξάδα. Επίσης είναι μία από τις ομάδες που δείχνει ενδιαφέρον για το Κύπελλο.

Μποτοσάνι

Τι έκανε πέρσι: Έκανε πράγματα και θαύματα για τα δεδομένα της. Τερμάτισε 4η, η καλύτερη θέση στην ιστορία της, με 32 βαθμούς στα play off και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο UEL. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «16» χάνοντας 2-0 εκτός από την Ακαντέμικα Κλιντσένι.

Προπονητής: Μάριους Κρόιτορου (40 ετών, ανέλαβε τον Ιούνιο του 2019). Μέχρι το 2018 έπαιζε μπάλα, το 2019 ανέλαβε την Μποτοσάνι και έδειξε το έργο του. Την οδήγησε στην Ευρώπη και πολιορκείται, ήδη, από τις μεγάλες ομάδες της χώρας, ενώ βρίσκεται και στα... κιτάπια της Ομοσπονδίας για κάποια από τις μικρές Εθνικές.

Έδρα: Municipal (7.782)

Μεταγραφές: Επί της ουσίας δεν θα έχει πολλές αλλαγές στο ρόστερ της. Κράτησε τον κορμό της και είχε κάποιες αφίξεις από επιστροφές δανεικών. Από τις αποχωρήσεις, δεν υπάρχει κάποια που να την επηρεάζει στον καταρτισμό της 11άδας. Σημαντικό το ότι κράτησε τον Κροάτη στράικερ, Ντούγκαντζιτς (Ε, 13/8), που ήρθε τον Γενάρη και έκανε «παπάδες».

Προετοιμασία: Δεν υπήρχε χρόνος για πολλά πράγματα. Θα πάει με την ίδια φιλοσοφία τουλάχιστον στην αρχή. Στα εκτός θα προσέξει αρκετά την άμυνα της και θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα, ενώ εντός θα πάει με τη λογική του παιχνιδιού κυριαρχίας.

Εκτίμηση: Με βάση το ρόστερ που έχει, δεν ξέρουμε αν μπορεί να επαναλάβει το περσινό της κατόρθωμα, ωστόσο θα είναι σίγουρα μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την είσοδο τους στην εξάδα των play off.

Στεάουα

Τι έκανε πέρσι: Τουλάχιστον πήρε το Κύπελλο επικρατώντας στον τελικό με 1-0 της Σέπσι και κατέκτησε έναν τίτλο μετά το νταμπλ του 2015. Διότι στο πρωτάθλημα ήταν μέτρια μένοντας στην 5η θέση και στο -18 από την πρωταθλήτρια Κλουζ. Στο UEL αποκλείστηκε στα play off από την Γκιμαράες (0-0 εντός, 1-0 εκτός).

Προπονητής: Άντον Πετρέα (45 ετών, ανέλαβε τον Ιούλιο του 2020). Από τη στιγμή που κατέκτησε το Κύπελλο, παρέμεινε στον πάγκο της. Αυτή είναι η πρώτη του εμπειρία ως προπονητής, διότι μέχρι πρότινος εργαζόταν ως βοηθός. Τώρα μέχρι πότε θα μείνει; Θα εξαρτηθεί από τη σχέση που θα χτιστεί με τον εκκεντρικό πρόεδρο, Τζίτζι Μπεκάλι.

Έδρα: Arena Națională (55.634)

Μεταγραφές: Επιστροφές κυρίως από δανεισμούς, ενώ από τις αφίξεις ξεχωρίζουν αναμφισβήτητα, αυτές του εξαιρετικού μεσοεπιθετικού Μπους (30/10) από την Γκαζ Μετάν και του επιθετικογενή Μπούζιουτς (38/5) από την Ακαντέμικα Κλιντσένι. Από τις αποχωρήσεις την «πονούν» αυτές των Μπαλγκραντεάν (Τ, 23/0), Γκνοχέρε (Ε, 21/6) και Πλάνιτς (Α, 30/0).

Προετοιμασία: Δεν υπήρχε χρόνος για πολλά πράγματα. Και εδώ τίθεται ένα ερώτημα για το πώς θα μπορέσει ο Πετρέα να «περάσει» τη φιλοσοφία του στην ομάδα, διότι στο τέλος της Λίγκας και του Κυπέλλου πήγε με την «πεπατημένη».

Εκτίμηση: Παρότι δεν υπάρχουν ξένοι πλην Σοϊλέδη, σίγουρα έχει το ρόστερ για να διεκδικήσει πράγματα στη Λίγκα. Βέβαια, βάσει ποιότητας είναι αρκετά πίσω από την Κλουζ. Η παρουσία στη δυάδα, πάντως, είναι μέσα στις δυνατότητες της.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Γκαζ Μετάν

Τι έκανε πέρσι: Μόλις έμαθε ότι δεν εξασφάλισε το απαραίτητο πιστοποιητικό για την Ευρώπη, τα παράτησε. Έτσι με 25 βαθμούς τερμάτισε στην 6η θέση στα play off. Όσο για το Κύπελλο, αποκλείστηκε στους «32» από τη Φορέστα της 3ης κατηγορίας χάνοντας με 2-1 εκτός.

Προπονητής: Ντούσαν Ούριν τζούνιορ (53 ετών, ανέλαβε τον Ιούνιο του 2020). Παραμένει στον πάγκο γνωρίζοντας τα προβλήματα που υπάρχουν στο ταμείο στη μετά-κορωνοϊό εποχή. Τεχνικός που λατρεύει την πειθαρχία και γενικώς αναλαμβάνει δύσκολες αποστολές. Μην ξεχνάμε πως τον Αύγουστο του 2019 «χαντακώθηκε» στην προβληματική Ντινάμο Βουκουρεστίου.

Έδρα: Gaz Metan (7.814)

Μεταγραφές: Είχε αρκετές προσθαφαιρέσεις. Λογικό και αναμενόμενο λόγω της οικονομικής κατάστασης. Από τις αφίξεις ξεχωρίζουν αυτές των Μπουζμπούκι (Τ, Βιτορούλ), Νίτσου (Ε, 13/4 με την Ουν. Κραϊόβα) και και Παμπού (Μ, 19/0 με Γκρενόμπλ). Από τις αποχωρήσεις υπάρχουν πολλές. Από που να ξεκινήσεις. Από τον Μάριους Κονσταντίν, τον Πλεάσκα, τον Φοφαβά, τον Μπους.

Προετοιμασία: Δεν υπήρχε χρόνος για πολλά πράγματα. Θα στηριχτεί στη γνωστή συνταγή. Σκληρή και συμπαγής άμυνα με κόντρα επιθέσεις και στημένες φάσεις.

Εκτίμηση: Αν δεν λύσει τα οικονομικά της προβλήματα. Θα έχει σοβαρό θέμα. Κατά την άποψη μας η εξάδα τη φετινή σεζόν είναι ένα μακρινό όνειρο και η λογική λέει ότι θα βρεθεί στο 2ο γκρουπ. Ίσως, μάλιστα, κινδυνέψει και με υποβιβασμό.

Βιτορούλ
Τι έκανε πέρσι: Ξεκίνησε με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ με 1-0 επί της Κλουζ και στη συνέχεια απογοήτευσε... Έτσι απλά. Δεν μπήκε στην εξάδα τερματίζοντας απλά 1η στα play out με 43 βαθμούς, ενώ στο Κύπελλο ως κάτοχος είδε την πορεία της να ολοκληρώνεται στους «32» χάνοντας εκτός με 1-0 από την Σανατατέα Κλουζ. Όσο για το UEL, έμεινε εκτός νωρίς στα προκριματικά από τη Γάνδη χάνοντας με 6-3 εκτός και επικρατώντας εντός με 2-1.

Προπονητής: Ρούμπεν ντε λα Μπαρέρα (35 ετών, ανέλαβε τον Αύγουστο του 2020). Έχει εμπειρία κυρίως σε μικρές ισπανικές ομάδες δουλεύοντας, βέβαια, το 2018-19 στην Αλ Αχλί στο Κατάρ. Και στη Ρουμανία έχει να διαχειριστεί «βαριά κληρονομιά» του Γκεόργκι Χάτζι, ο οποίος αποφάσισε φέτος να ξεκουραστεί.

Έδρα: Viitorul (4.554)

Μεταγραφές: Βλέποντας κανείς τις κινήσεις, θα πει ότι υπάρχει μεγάλο «πάρε-δώσε», αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ήρθαν και έφυγαν κυρίως δανεικοί. Από τις αφίξεις ξεχωρίζει αυτή του αμυντικού Άνχελ Μαρτίνες από τον Αστέρα Τρίπολης και του μέσου Βίκτορ Φερνάντες από τη U23 της Νιούκαστλ. Από τις αποχωρήσεις, αυτές που, ενδεχομένως, να την πονέσουν, είναι του Ριβαλντίνιο (Ε, 28/11) και του Ακίμ (Μ, 56/6 την τελευταία διετία).

Προετοιμασία: Δεν είχε χρόνο για φιλικά κι αυτό είναι αρνητικό για τον νέο προπονητή, που είναι αναγκασμένος να γνωρίσει την ομάδα μέσα από τα επίσημα ματς.

Εκτίμηση: Έχει την ποιότητα να βρεθεί στην εξάδα και γι' αυτό οι αποδόσεις στα ειδικά στοιχήματα δεν κυμαίνονται πάνω από το 1.50. Αν βελτιωθεί κυρίως αμυντικά και στα εκτός έδρας ματς παρουσιαστεί πιο συμπαγής, η λογική λέει πως φέτος θα επιστρέψει στα play off.

Χέρμανσταντ

Τι έκανε πέρσι: Να... αγιάσουν τα μέσα της μάνατζερ Αναμαρία Προντάν. Ανέλαβε πόστο χωρίς να αναφέρεται επίσημα πουθενά. Δούλεψε στο παρασκήνιο και, από κει που ήταν για υποβιβασμό, την έφερε στην 8η θέση με 35 βαθμούς στα play out. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Κυπελλούχο Στεάουα (2-1, εντός).

Προπονητής: Ρούμπεν Άλμπες (35 ετών, ανέλαβε τον Ιούνιο του 2020). Έχει κάποιο μερίδιο στην παραμονή της ομάδας, ωστόσο αν δεν ήταν η κυρία Προντάν ο κλώνος του «Ενρίκε Ιγκλέσιας», όπως τον αποκαλούν στη Ρουμανία, δεν θα μπορούσε να σώσει με τίποτα την ομάδα. Παραμένει και βλέπουμε...

Έδρα: Municipal Sibiu (5.000)

Μεταγραφές: Έχει αρκετές επιστροφές από δανεισμούς. Από τις αφίξεις ξεχωρίζουν αυτές των Μπέλου (Α, 11/1, Βολουντάρι) και Φάμπιο Φορτές (Ε, 55/25 από το 2018, Αρούκα). Από τις αποχωρήσεις θα την «πονέσει» αυτή του Ντεμπελού (Ε, 28/12), που πήγε στην Κλουζ. Σημαντικές οι αποχωρήσεις και των Λουσίν (Α, 23/0), Τάταρ (Μ-Ε, 77/5 από το '16).

Προετοιμασία: Τι να προλάβει να κάνει... Το πρωτάθλημα τελείωσε στις αρχές Αυγούστου. Έκανε κάτι τεστάκια που δεν λένε κάτι. Θα πάει με την «πεπατημένη» τουλάχιστον μέχρι τη χειμερινή διακοπή.

Εκτίμηση: Εφόσον θα υπάρχει Προντάν στην ομάδα, να ξέρετε ότι θα γίνεται «χοντρό παιχνίδι» στο παρασκήνιο. Μην απορήσετε, αν τη δείτε ακόμη και στην εξάδα. Βέβαια, υπάρχει και ο καθοριστικός παράγοντας με τα χρήματα, διότι στο τέλος της περσινής σεζόν είχε κάποια... θέματα.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Σέπσι

Τι έκανε πέρσι: Της άφησε γλυκόπικρη γεύση η σεζόν. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 9η θέση με 34 βαθμούς στα play out και στο τέλος κινδύνεψε, μάλιστα. Στο Κύπελλο κατάφερε να κάνει την υπέρβαση. Έφθασε στον τελικό, αλλά ηττήθηκε με 1-0 από τη Στεάουα.

Προπονητής: Λέο Γκροζάβου (53 ετών, ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2019). Συνεχίζει στον πάγκο της, παρότι ήταν «φευγάτος» ειδικά έπειτα από επεισόδιο που είχε με παίκτες εκ των οποίων, μάλιστα, στον έναν του έσπασε και το κινητό. Είναι εκκεντρικός, πολύ αυστηρός κι αυτό τον έχει κάνει απόμακρο από τους ποδοσφαιριστές. Πάντως, η διοίκηση τον στηρίζει και φάνηκε και στο επεισόδιο με τους παίκτες.

Έδρα: Municipal (5.200) - Μέσα στο '21 ίσως παίξει στο καινούριο της γήπεδο. χωρητικότητας 8.400 θέσεων.

Μεταγραφές: Έχει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της και θα παρουσιαστεί ενισχυμένη. Πήρε τους Μιτρέα (Α, 20/6, Σπαρτάκ Τρνάβα), Αγκάνοβιτς (Μ-Ε, 28/3, ΑΕΛ Λεμεσού), Φοφανά (Μ, 55/6 από το '18, Γκαζ Μετάν), Πουρέτσε (Μ-Ε, 51/6 από το '18, Τερμαλίτσα). Από τις αποχωρήσεις ξεχωρίζουν αυτές των Βέλεβ (Μ, 56/1 από το '18) και Χαμέντ (Μ-Ε, 47/5 από το '18).

Προετοιμασία: Όπως οι περισσότερες ομάδες, δεν είχε χρόνο για πολλά. Θα πάει με την ταχύτητα της μετά-καραντίνας εποχής και κατά την χειμερινή διακοπή θα προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Εκτίμηση: Έχει την ομάδα για να διεκδικήσει την εξάδα. Αν παρουσιαστεί σταθερή και δεν έχει τα σκαμπανεβάσματα της περσινής περιόδου, η λογική λέει ότι μπορεί να παίξει στα play off και ενδεχομένως να αξίζει το 4.00 στο να βρεθεί στην 1η εξάδα.

Ακαντέμικα Κλιντσένι

Τι έκανε πέρσι: Στα play out και στη μετά-καραντίνα εποχή έγινε... Μπάγερν. Έκανε 6 νίκες και κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία τερματίζοντας 10η με 32 βαθμούς. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Ντινάμο Βουκουρεστίου χάνοντας με 1-0 εντός.

Προπονητής: Ίλιε Ποενάρου (44 ετών, ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2018). Συνεχίζει στον πάγκο της, καθώς είναι ο άνθρωπος που την έφερε στην 1η κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία και την κράτησε εκεί. Είναι ένας τεχνικός που τον χειμώνα θα μας απασχολήσει, διότι το όνομα του παίζει συχνά-πυκνά για διάφορους πάγκους.

Έδρα: Stadionul Clinceni (4.500)

Μεταγραφές: Είχε αρκετές και σημαντικές αποχωρήσεις. Έφυγαν βασικοί που ήταν δανεικοί, αλλά και παίκτες όπως οι Βόιτους (Ε, 21/6), Μερλόι (Μ, 29/4) και Μπούζιουτς (Μ-Ε, 38/5). Από την άλλη, οι αφίξεις δεν μας λένε κάτι... Γι' αυτό και πολλοί στη Ρουμανία εκτιμούν ότι είναι αποδυναμωμένη.

Προετοιμασία: Στην ίδια κατηγορία με τις υπόλοιπες ομάδες της Liga I. Θα αναμένει, ενδεχομένως, τον χειμώνα για να κάνει αυτό που δεν έπραξε τώρα.

Εκτίμηση: Με βάσει τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της, θα λέγαμε πως θα έχει δύσκολο έργο στη μάχη της παραμονής. Είναι, πάντως, ομάδα που εκτός έδρας σκοράρει κι αυτό ίσως να την βοηθήσει να πάρει κάποιους βαθμούς. Ίδωμεν...

Βολουντάρι

Τι έκανε πέρσι: Ό,τι και πρόπερσι. Ήταν χάλια στην κανονική περίοδο και στα play off ως δια μαγείας μεταμορφώθηκε. Πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε. Στη συνέχεια μοίρασε... κάποια πράγματα και τερμάτισε στην 11η θέση των play out με 31 βαθμούς. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «16» από την Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα με 4-1 εντός.

Προπονητής: Μιχάι Τέχα (42 ετών, ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2020). Σημαντικό μερίδιο στην περσινή παραμονή, από τη στιγμή που αντικατέστησε τον Ιταλό, Κριστιάν Μπέργκοντι. Παραμένει στον πάγκο της, αλλά δέχεται πιέσεις από ομάδες, αλλά και την Ομοσπονδία να αναλάβει πόστο.

Έδρα: Αnghel Iordănescu (4.600)

Μεταγραφές: Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη «άφιξη», αν εξαιρέσει κανείς αυτή του μέσου Γκραντινάρου (5/0 πέρσι, 113/6 με την Κονκόρντια από το '16 έως το '19) από την Πόλι Ιάσι. Αντίθετα έχει αρκετές αποχωρήσεις. Έφυγε ο ηγέτης Λαϊντουνί (Μ-Ε, 52/7 από το '18), ο Γκορόμπσοβ (Μ, 20/0), ο Σιμονόβσκι (Ε, 19/4). Γενικώς λέγεται και γράφεται πως είναι λίγο αποδυναμωμένη.

Προετοιμασία: Ο Μιχάι Τέχα βρίσκεται αισίως σχεδόν 9 μήνες στην ομάδα. Την ξέρει καλά. Έχει δουλέψει αρκετά. Έτσι μπορεί να μην έγινε προετοιμασία άλλων ετών, όμως στο μυαλό του έχει διαμορφώσει πολλά πράγματα.

Εκτίμηση: Και φέτος η λογική λέει πως θα είναι μία από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή στην κατηγορία. Βάσει ρόστερ θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να τα καταφέρει.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Πόλι Ιάσι

Τι έκανε πέρσι: Αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα όχι μόνο λόγω κορωνοϊού, αλλά και λόγω της πολιτικής που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή και ζορίστηκε πολύ να παραμείνει στην 12η θέση των play out με 30 βαθμούς χάρις τον κόουτς, Ρέντνιτς, ο οποίος έβαλε λεφτά και από την τσέπη του! Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «4» από τη Σέπσι με συνολικό σκορ 8-1 (5-1 εκτός, 3-0 εντός).

Προπονητής: Ντάνιελ Πάνκου (43 ετών, ανέλαβε τον Αύγουστο του 2020). Αντικατέστησε τον Μιρτσέα Ρέντνιτς, του οποίου το συμβόλαιο αδίκως δεν ανανεώθηκε. Ο Πάνκου εργαζόταν μέχρι πρότινος στη Ραπίντ Βουκουρεστίου όντας και πρόεδρος της.

Έδρα: Emil Alexandrescu (11.390)

Μεταγραφές: Έγινε ο «κακός χαμός» με πολλές προσθαφαιρέσεις. Αναλύοντας, ωστόσο, τα δεδομένα θα λέγαμε πως η Πόλι Ιάσι είναι αποδυναμωμένη και γι' αυτό ούτε φέτος είναι για ψηλά και θα δώσει μάχη για να παραμείνει στην κατηγορία.

Προετοιμασία: Δεν υπήρχε χρόνος. Ο Πάνκου, επί της ουσίας, θα μαθαίνει την ομάδα μέσα από τα επίσημα ματς και θα προσπαθήσει να βρει χημεία μέσα σ' αυτά. Σαφέστατα δύσκολη αποστολή.

Εκτίμηση: Δεν είναι για πολλά λόγω ρόστερ και οικονομικών δεδομένων. Η Πόλι θα είναι μία από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή στην κατηγορία.

Ντινάμο Βουκ.

Τι έκανε πέρσι: Απλά υποβιβάστηκε με 25 βαθμούς, αλλά... σώθηκε, λόγω «φανέλας» και πολλών κυβερνητικών στελεχών που δηλώνουν οπαδοί της. Ολόκληρη... αναδιάρθρωση έγινε για να μείνει στην κατηγορία. Απλά και... τίμια πράγματα. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «4» από τη Στεάουα (3-0 εκτός, 0-1 εντός).

Προπονητής: Γκεόργκε Μουλτέσκου (69 ετών, ανέλαβε τον Ιούλιο του 2020). Ως ποδοσφαιριστής έχει συνδέσει το όνομα του με την ομάδα. Πρόκειται για τεχνικό-γυρολόγο που έχει δουλέψει και στο εξωτερικό. Αν σημειώσει κανείς σε πόσους συλλόγους έχει εργαστεί, θα χαθεί στο μέτρημα.

Έδρα: Stadionul Ştefan cel Mare (15.032)

Μεταγραφές: Με βάσει τις αποχωρήσεις που έχει και δη των βασικών Μοντίνι, Πέροβιτς, Πισκιτέλι και Ν' Ντιαγιέ, θεωρείται ότι έχει αποδυναμωθεί. Κι αυτό γιατί στις αφίξεις υπάρχουν κυρίως επιστροφές δανεικών παικτών.

Προετοιμασία: Τα ίδια όπως και με τις άλλες ομάδες. Θα προσπαθήσει να βρει ρυθμό και χημεία μέσω των επίσημων αγώνων και να «χτιστεί» τον χειμώνα.

Εκτίμηση: Και φέτος η χρονιά προμηνύεται δύσκολη. Ωστόσο έχει όνομα και «φανέλα» και αυτό παίζει ρόλο. Φάνηκε, άλλωστε... Εν μία νυκτί αποφασίστηκε να μην πέσει και να γίνει αναδιάρθρωση στο πρωτάθλημα.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Κίντια Ταργκόβιστε

Τι έκανε πέρσι: Δίπλα στον βασιλικό ποτίζονται και οι γλάστρες... Έτσι και στην περίπτωση της Κίντια που με την αναδιάρθρωση έδωσε διπλό μπαράζ με τη Μιοβένι (2-1 εντός, 1-1 εκτός) και έσωσε την παρτίδα παραμένοντας στην κατηγορία. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «32» από τη Χέρμανσταντ (1-0, εντός).

Προπονητής: Εμίλ Σαντόι (55 ετών, ανέλαβε τον Ιούλιο του 2020). Από τη στιγμή που ο στόχος της παραμονής επετεύχθη συνεχίζει... Πρόκειται για έναν προπονητή που έχει καλό όνομα στη Ρουμανία και ειδικότερα στις μικρές ομάδες.

Έδρα: Stadionul Ilie Oana (15.500 ) - Δεν είναι η φυσική της έδρα

Μεταγραφές: Είναι ένα ερωτηματικό οι μεταγραφές σε ό,τι αφορά τις αφίξεις. Ενώ την ίδια στιγμή έχει σημαντικές αποχωρήσεις. Έφυγαν οι «ενδεκαδάτοι» Μπικ (Μ, 20/2) και Ντιαλό (Α, 22/0).

Προετοιμασία: Έπαιζε μέχρι τις 12 Αυγούστου, οπότε τι να την κάνει την προετοιμασία; Ενδεχομένως, μάλιστα, να είναι η μοναδική ομάδα που έχει εξαιρετικό ρυθμό.

Εκτίμηση: Σίγουρα θα είναι μία από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή. Στη Ρουμανία, πάντως, γράφεται πως δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Ας περιμένουμε. Πάντως, στην εκτίμηση κατάταξης είναι εκεί για 14η, 15η... Δεν είναι για τίποτε παραπάνω.

UTA Αράντ

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στην κορυφή του γκρουπ ανόδου. Έκανε 2-2-1 στα 5 ματς με τις ομάδες της πρώτης εξάδας και πήρε το εισιτήριο. Όσο για το Κύπελλο, αποκλείστηκε στους «32» χάνοντας με 3-1 εντός από την Ντινάμο Βουκουρεστίου.

Προπονητής: Λάσζλο Μπαλίντ (41 ετών, ανέλαβε τον Ιούνιο του 2019). Λογικό και αναμενόμενο να συνεχίσει στον πάγκο της ο νεαρός προπονητής. Λάτρης του 4-2-3-1, δηλώνοντας σε συνέντευξή του την Πέμπτη ότι η διοίκηση τον διαβεβαίωσε πως θα είναι αυτός που αναλαμβάνει το 5ετές πρότζεκτ που θα φέρει την UTA στην Ευρώπη!

Έδρα: Motorul (4.000) και από τον Φεβρουάριο στο Francisc Neuman (12.700)

Μεταγραφές: Θα λέγαμε πως έκανε ουσιώδεις κινήσεις που αναμένεται να τη βοηθήσουν για να πετύχει τον βασικό της στόχο που είναι η παραμονή. Από τις αφίξεις ξεχωρίζουμε αυτή του αμυντικού Ερίκο Ντα Σίλβα από τη Σαμπάιλ, που έχει τεράστια εμπειρία από την Άστρα. Επίσης, εξαιρετική είναι και η προσθήκη του Χόρα (Ε, 30/8 με Στεάουα και Γκαζ Μετάν).

Προετοιμασία: Τι να τα κάνει τα φιλικά; Έχει ρυθμό, έδινε επίσημα ματς μέχρι τις αρχές Αυγούστου. Σίγουρα, πάντως, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να εγκλιματιστούν οι νέοι παίκτες.

Εκτίμηση: Βασικός στόχος είναι η παραμονή. Αυτό δεν σηκώνει κουβέντα. Με βάση, πάντως, τις μεταγραφές που έκανε, μπορεί, εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά, να την εξασφαλίσει με σχετική άνεση.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Άρτζες Πιτέστι

Τι έκανε πέρσι: Επιστρέφει στην 1η κατηγορία έπειτα από 11 χρόνια, 2 μήνες και 11 ημέρες, καθώς στο γκρουπ ανόδου κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση με 27 βαθμούς κερδίζοντας στην ισοβαθμία τη Μιοβένι. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 4ο γύρο χάνοντας εκτός με 2-1 από την Flacara.

Προπονητής: Ιονούτ Μπαντέα (45 ετών, ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2019). Λογικό και αναμενόμενο να συνεχίσει στον πάγκο της, αφού επετεύχθη ο στόχος της ανόδου. Έχει δουλέψει σ' αρκετές ομάδες κυρίως αυτού του βεληνεκούς. Ακούγονται πολλά για την αυστηρότητά του, ως προς τους παίκτες, αναμένουμε να τα δούμε στην πράξη...

Έδρα: Stadionul Nicolae Dobrin (15.000)

Μεταγραφές: Έχει αρκετές προσθαφαιρέσεις. «Ζυγίσαμε» τις αφίξεις της, όμως δεν γεμίζουν το μάτι κανενός και γι' αυτό για πολλούς συνιστά το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό.

Προετοιμασία: Όπως όλες... Πάντως, είχε ματς μέχρι αρχές Αυγούστου. Έχει, δηλαδή, κάποιον άλφα ρυθμό. Τώρα για τα περαιτέρω. Για τους νεοαποκτηθέντες που θα πρέπει να μπουν στην 11άδα, ο χρόνος είναι ο μόνος σύμμαχος.

Εκτίμηση: Το προαναφέραμε και στις μεταγραφές. Είναι το νούμερο ένα φαβορί για να... κουνήσει μαντίλι. Βέβαια, σύμμαχός της θα είναι σίγουρα ο ενθουσιασμός της επιστροφής στα σαλόνια έπειτα από 11+ χρόνια.

Επιμέλεια: Κώστας Τέο

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ