foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Γαλλία, Ligue 1: Preview σεζόν 2020-21

Previews Πρωταθλημάτων | 18 Αυγ 2020 11:58
Γαλλία-1-Preview-2020-21.jpg

Η Λιγκ 1 Γαλλίας τα τελευταία χρόνια έχει τίτλο... «η Παρί και οι άλλοι». Η ομάδα των Αράβων είναι δίχως αμφιβολία το μεγάλο και αδιαφιλονίκητο φαβορί. Η μόνη πιθανότητα, ενδεχομένως, να χάσει το πρωτάθλημα, θα είναι μόνο αν δεν «κατέβει». Εκεί που θα γίνει μάχη είναι για τα άλλα δύο εισιτήρια του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου φαίνεται να έχουν προβάδισμα βάσει ρόστερ η Λυών που βρίσκεται στα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης και η Λιλ που παρότι έδωσε στη Νάπολι τον Οσιμέν, επένδυσε τα χρήματα που πήρε. Σε ό,τι αφορά στην ουρά, η Ντιζόν με τη Νιμ φαίνεται να είναι λίγο πίσω, αλλά όταν πρόκειται για το «Σαμπιονά» κρατάμε μία πισινή. Τέλος, να σημειωθεί πως θα γίνει μάχη και για την 4η με την 5η θέση, όπου είναι 4-5 ομάδες που για πολλούς βράζουν στο ίδιο καζάνι.

Σύστημα διεξαγωγής

Η Α’ Γαλλίας είναι από τις πιο… απλές κατηγορίες, ως προς τον τρόπο διεξαγωγής. Η κάθε ομάδα αντιμετωπίζει όλες τις υπόλοιπες μέσα-έξω και μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας και των 38 αγωνιστικών, η 1η εκτός από το Πρωτάθλημα, κερδίζει κι ένα εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί την ακολουθεί και η 2η, ενώ η 3η πηγαίνει στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ πηγαίνει η 4η, καθώς και η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο (τέλος από φέτος το Λιγκ Καπ). Η 5η παίρνει εισιτήριο για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Στην «ουρά», οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται, ενώ η 18η δίνει διπλούς αγώνες μπαράζ με τη νικήτρια των πλέι οφ της Β’. Κριτήρια ισοβαθμίας: α) Διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη επίθεση, γ) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, δ) κατάταξη fair play.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Παρί Σεν Ζερμέν 2. Λυών 3. Λιλ 4. Μαρσέιγ
5. Σεντ Ετιέν 6. Ρεν 7. Μονακό 8. Νις
9. Μονπελιέ 10. Μπορντό 11. Ναντ 12. Στρασβούργο
13. Ρεμς 14. Μπρεστ 15. Ανζέ 16. Μετς
17. Λανς 18. Λοριάν 19. Ντιζόν 20. Νιμ

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Τεριέρ Μεσοεπιθετικός Λυών Ρεν
Νταβίντ Επιθετικός Γάνδη Λιλ
Μπ. Γιλμάζ Επιθετικός Μπεσίκτας Λιλ
Μπερναρντόνι Τερματοφύλακας Νιμ Ανζέ
Αουσίς Μέσος Παρί Σεντ Ετιέν
Σνάιντερλιν Μεσοαμυντικός Έβερντον Νις
Μορέλ Μέσος Ρεν Λοριάν
Γκαναγκό Επιθετικός Νις Λανς
Ντισασί Αμυντικός Ρεμς Μονακό
Όμλιν Τερματοφύλακας Βασιλεία Μονπελιέ

Τι παίζουμε

 

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο το γαλλικό πρωτάθλημα είναι παράταση για έναν ρόλο. Οπότε, η κατάκτηση του τίτλου από την Παρί είναι πολύ χαμηλά από πλευράς απόδοσης. Αντίθετα έχουν αξία τα στοιχήματα που αφορούν τις ομάδες που θα μπουν στην τριάδα. Συνεπώς, το 1.75 της Λυών και το 4.50 της Λιλ έχουν αξία, με δεδομένο πως αμφότερες θα παρουσιαστούν αρκετά δυνατές. Για μεγαλύτερο ρίσκο, στον νικητή του πρωταθλήματος χωρίς την Παρί έχουν αξία το 3.00 της Λυών, αλλά και το 7.00 και πάλι της ομάδας του Κριστόφ Γκαλτιέ. Επίσης, υπάρχουν και κάποια ενδιαφέροντα στοιχήματα για τον πρώτο σκόρερ. To 1.90 του Εμπαπέ και το 7.00 του Ικάρντι είναι οι δύο αποδόσεις που μας τράβηξαν την προσοχή.

➡ Λυών: Νικητής πρωταθλήματος χωρίς την Παρί (3.00) 

➡ Λιλ: Να τερματίσει στην πρώτη τριάδα (4.50) 

Οι ομάδες της Α' Γαλλίας

Παρί Σεν Ζερμέν

Τι έκανε πέρσι: Τα πήρε όλα κι έφυγε... Κατέκτησε το πρωτάθλημα με 12 βαθμούς διαφορά από τη 2η Μαρσέιγ κατόπιν της απόφασης Μακρόν να ολοκληρωθούν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες τον Μάρτιο, όταν ο κορωνοϊός κάλπαζε στη χώρα, ενώ σε διάστημα μίας εβδομάδας τον Ιούλιο πήρε το Κύπελλο (1-0 τη Σεντ Ετιέν), αλλά και το Λιγκ Καπ (6-5 στα πέναλτι τη Λυών). Όσο για το Τσάμπιονς Λιγκ είναι, ήδη, στους «4», όπου παίζει με τη Λειψία.

Προπονητής: Τόμας Τούχελ (46 ετών, από τον Μάιο του 2018). Ήρθε από την Ντόρτμουντ χωρίς τις μεγάλες τυμπανοκρουσίες των προκατόχων του. Διαδέχθηκε τον Ουνάι Έμερι στο πόστο και έχει, ήδη, 6 τρόπαια στο παλμαρέ του, αλλά πάει για το πιο σημαντικό για τους Άραβες επενδυτές που είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του '21.

Έδρα: Parc des Princes (48.583), Παρίσι.

Μεταγραφές: Η σπουδαία της κίνηση είναι η αγορά των δικαιωμάτων του Μάουρο Ικάρντι από την Ίντερ έναντι 58 εκατ. ευρώ, με τον παίκτη να υπογράφει έως το 2024. Είχε, όμως, σημαντικές αποχωρήσεις. Έφυγαν ο Ουρουγουανός σταρ Έντισον Καβάνι, έπειτα από 7 χρόνια και 200 γκολ σε 301 ματς, ο αρχηγός Τιάγκο Σίλβα, έπειτα από 8 χρόνια και 313 ματς και 17 γκολ, ενώ σημαντική ήταν και η αποχώρηση του μπακ Μενιέ (από το 2016 στην ομάδα, 128/13).

Προετοιμασία: Έδωσε 3 φιλικά με Χάβρη (9-0), Σέλτικ (4-0) και Σοσό (1-0), όμως η ουσιαστική προετοιμασία της ήταν τα επίσημα ματς σε Κύπελλο, Λιγκ Καπ και Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έβγαλε εικόνα δουλεμένης ομάδας.

Εκτίμηση: Όπως και τις προηγούμενες σεζόν, έτσι και φέτος είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στη Γαλλία. Έχει την ποιότητα σ' όλες τις θέσεις, αν και εκφράζονται κάποιες αμφιβολίες για το αν έπρεπε να πάρει παίκτη ανάλογου βεληνεκούς, μετά την αποχώρηση του Καβάνι.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μαρσέιγ

Τι έκανε πέρσι: Έμεινε στο -12 από την πρωταθλήτρια, Παρί, αλλά θεωρείται δίχως αμφιβολία επιτυχημένη, με δεδομένο ότι κατάφερε να επιστρέψει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από 6 χρόνια. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «8» από τη Λυών (1-0), ενώ στο Λιγκ Καπ την έστειλε σπίτι της νωρίς η Μονακό (2-1). Να σημειωθεί πως πέρσι δεν είχε υποχρεώσεις στην Ευρώπη.

Προπονητής: Αντρέ Βίλας-Μπόας (43 ετών, από τον Μάιο του 2019). Δίχως αμφιβολία είναι άκρως επιτυχημένος μόνο και μόνο από το γεγονός ότι κατάφερε να οδηγήσει τη Μαρσέιγ ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το ερώτημα, βέβαια, είναι ποια είναι η σχέση του με τη διοίκηση; Διότι πρόσφατα φέρεται να έριξε πόρτα σε πρόταση ανανέωσης, με δεδομένο πως το συμβόλαιό του λήγει του χρόνου. Μάλιστα έχουν γραφτεί και ονόματα αντικαταστατών (Ερβέ Ρενάρ, Κριστόφ Γκαλτιέ, Σβεν Γκόραν Έρικσον και Βιτσέντσο Μοντέλα).

Έδρα: Orange Vélodrome (67.394), Μασσαλία

Μεταγραφές: Κατ' αρχήν είναι από τις ομάδες που έχουν τιμωρηθεί από την ΟΥΕΦΑ για παραβίαση των κανόνων του financial fair-play. Η Μαρσέιγ θα κληθεί να πληρώσει 3.000.000 ευρώ, καθώς και το 15% των εσόδων της από το Champions League της επόμενης χρονιάς, αλλά και από τα χρήματα που θα έχει λαμβάνειν την περίοδο 2021-22, εφόσον εξασφαλίσει συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Της επιβλήθηκε επίσης περιορισμός 23 παικτών στο ρόστερ που θα μπορεί να δηλώσει στις διοργανώσεις της UEFA για τα επόμενα τρία χρόνια (ως την περίοδο 2022-23). Όσο για τις μεταγραφές, ξεχωρίζει η αγορά των δικαιωμάτων του βασικού στόπερ Αλβάρο. Στην πραγματικότητα, η Μαρσέιγ δεν είχε επιλογή μη απόκτησής του, καθώς στην περσινή συμφωνία δανεισμού του 30χρονου Ισπανού αμυντικού, υπήρχε υποχρεωτική ρήτρα αγοράς, ύψους 5 εκατ. ευρώ, εφόσον ο παίκτης συμπλήρωνε πέντε συμμετοχές και έκανε 24.

Προετοιμασία: Είχε σκαμπανεβάσματα. Σίγουρα έδειξε καλή εικόνα παρά την ήττα στο ματς με την Μπάγερν (31/7), όπου ηττήθηκε με 1-0. Προβλημάτισε στην ήττα με 2-1 από την Ντουνάισκα, ενώ στο 1-0 επί της Νιμ ο Βίλας-Μπόας δοκίμασε ματς αντεπιθέσεων και του βγήκε σε καλό δίνοντας χώρο στην αντίπαλο.

Εκτίμηση: Με το ρόστερ που έχει, είναι ένα ερωτηματικό, διότι φέτος θα έχει ταυτόχρονα και τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν θα μας προκαλέσει καμία έκπληξη, αν μείνει εκτός τριάδας.

Ρεν
Τι έκανε πέρσι: Η απόφαση Μακρόν να τελειώσουν όλα τον Μάρτιο την ευνόησε, καθώς μ' αυτόν τον τρόπο εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της (ως 3η) τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ και ενώ η Λιλ καιροφυλακτούσε, ούσα στο -1. Επίσης είναι η πιο τυχερή ομάδα της Ευρώπης, καθώς θα βρεθεί και στους ομίλους. Κι αυτό γιατί στους «4» βρίσκονται μόνο ομάδες που θα παίξουν φέτος Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε το εισιτήριο του κατόχου του Europa League της τρέχουσας σεζόν πηγαίνει στην πέμπτη χώρα του UEFA Ranking (αυτή είναι η Γαλλία), με τη Ρεν να είναι η τυχερή. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Σεντ Ετιέν (2-1), ενώ στο Λιγκ Καπ από την Αμιάν στους «16».

Προπονητής: Ζουλιέν Στεφάν (40 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2018). Άκρως επιτυχημένος. Ανέλαβε στις 3 Δεκεμβρίου του 2018 ως υπηρεσιακός στη θέση του απολυθέντα Λαμουσί και 9 μέρες αργότερα μονιμοποιήθηκε. Τον Απριλίο του '19 την οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου έπειτα από 49 χρόνια νικώντας στα πέναλτι με 6-5 την Παρί (2-2 κ.δ., παρ.) και βέβαια πέρσι στην 3η θέση.

Έδρα: Roazhon Park (29.778)

Μεταγραφές: Σημαντική η άφιξη του 23χρονου μεσοεπιθετικού Μαρτίν Τεριέ (35/6, 2 ασίστ) από τη Λυών, έναντι 12 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, πλήγμα θεωρείται το ότι δεν κατάφερε να ανανεώσει τον δανεισμό του Νιανιόν (31/2 πέρσι) από τη Σεβίλλη και έχει βγει στην αγορά για αμυντικό. Αβέβαιο το μέλλον του 18χρονου σταρ Καμαβινγκά (Μ, 36/1), με τη Ρεν να λέει -σε πρώτη φάση- «όχι» στα 60 εκατ. της Ρεάλ.

Προετοιμασία: Έδωσε 6 φιλικά με απολογισμό 4-1-1. Έχασε στο τελευταίο με 3-2 από την Νις με τον νεοαποκτηθέντα, Τεριέ να έχει σκοράρει σε 3. Συγκεκριμένα, στο 3-0 επί της Σατορού, στο 3-0 επί της Σεντ Ετιέν και στο 3-2 από τη Νις.

Εκτίμηση: Η εικόνα της αποτελεί ερωτηματικό, με δεδομένο πως θα έχει και τα άκρως ανταγωνιστικά ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μία ομάδα που συνήθως διεκδικεί είσοδο στην εξάδα και σ' αυτό θα περιοριστούμε.

Λιλ

Τι έκανε πέρσι: Η αυτόματη διακοπή λόγω κορωνοϊού τη ζημίωσε, διότι ούσα στο -1 από την 3η Ρεν, έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και έτσι θα περιοριστεί στους ομίλους του UEL. Στο Κύπελλο «χαιρέτισε» από τους «16», όπου αποκλείστηκε από την Επινάλ (2-1), ενώ στο Λιγκ Καπ έμεινε εκτός στα ημιτελικά από τη Λυών (2-2 κ.δ., παρ., 4-3 πεν.). Όσο για το UCL, ήταν στον όμιλο-φωτιά με Τσέλσι, Άγιαξ και Βαλένθια παίρνοντας μόλις έναν βαθμό.

Προπονητής: Κριστόφ Γκαλτιέ (54 ετών, ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2017). Δένεται με τις ομάδες και ταυτόχρονα παράγει έργο. Έμεινε οκτώ χρόνια στη Σεντ Ετιέν και στο τέλος του '17 ανέλαβε τη Λιλ, την οποία οδήγησε στη 2η θέση τη σεζόν 2018-19, κατακτώντας τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της Ligue 1 μαζί με τον Αντσελότι. Το 4-2-3-1 και το 4-3-3 τα αγαπημένα του συστήματα, αν και πέρσι υπήρξαν ματς με 4-4-2, λόγω παρουσίας στο ρόστερ των Οσιμέν και Ρεμί.

Έδρα: Stade Pierre-Mauroy (50.157)

Μεταγραφές: Πέρσι «μοσχοπούλησε» στην Άρσεναλ τον Νικολά Πεπέ και φέτος τον 21χρονο Νιγηριανό στράικερ Βίκτορ Οσιμέν στη Νάπολι, έναντι σχεδόν 48 εκατ. ευρώ. Παρ' όλα αυτά ενισχύθηκε. Δαπάνησε σχεδόν 30 «μύρια» για τον Καναδό επιθετικό Τζόναθαν Νταβίντ, που πέρσι σκόραρε 23 φορές σε 40 ματς με τη Γάνδη, απέκτησε ελεύθερο τον Τούρκο Μπουράκ Γιλμάζ (Ε, 26/14 με Μπεσίκτας), με 8 εκατ. τον στόπερ Μπότμαν από τον Άγιαξ και τον χρήσιμο χαφ της Πατσούκα, Πιζούτο.

Προετοιμασία: Είχε «πάνω-κάτω» στα φιλικά. Έδειξε εξαιρετικά στοιχεία (ιδιαίτερα στο β' μέρος) στο 2-0 επί της Άντερλεχτ, ενώ θα λέγαμε πως ήταν κάπως προβληματική στο 2-1 από την Άλκμααρ επί ολλανδικού εδάφους. Συνολικά 2-2-0 χωρίς να υπολογίζεται το ματς με την Μπρεστ.

Εκτίμηση: Με δεδομένο πως δεν θα έχει υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και με το ρόστερ που έχει, θα είναι μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν με μεγάλες πιθανότητες την τριάδα. Το 4.00 για να τερματίσει σ' αυτή έχει κατά την άποψη μας μεγάλη αξία και πολλές πιθανότητες.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Νις

Τι έκανε πέρσι: Η αυτόματη διακοπή του πρωταθλήματος την ευνόησε, καθώς με τόσες ομάδες να συνωστίζονται από τους 37 βαθμούς και μετά εξασφάλισε την 5η θέση και τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «16» από τη Λυών (1-2, εντός), ενώ στο Λιγκ Καπ έφυγε νωρίς από τη Λε Μαν (3-2, εκτός).

Προπονητής: Πατρίκ Βιεϊρά (44 ετών, ανέλαβε τον Ιούνιο του 2018). Η 2η σεζόν του Πατρίκ Βιεϊρά στη Νις και γενικότερα σε πάγκο ευρωπαϊκής ομάδας ήταν επιτυχημένη. Ο Γάλλος τεχνικός οδήγησε την ομάδα σε έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ και συνεχίζει κλείνοντας τα αυτιά στις αγγλικές «Σειρήνες», αφού κάθε λίγο και λιγάκι ακούγονται διάφορα.

Έδρα: Allianz Riviera (36.178)

Μεταγραφές: Από τις αφίξεις ξεχωρίζουν αυτές του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού από τη Σεβίλλη, Ρόνι Λόπες (14/0), όπου είχε και μία τετραετία στη Μονακό, με 82 ματς και 21 γκολ, αλλά και αυτή του μέσου Μόργκαν Σνάιντερλεν από την Έβερτον, στην οποία έπαιξε συνολικά 88 φορές, με ένα γκολ και 2 ασίστ. Από τις αποχωρήσεις κυριότερες είναι αυτές των Ουνάς (Μ, 19/4), Γκαναγκό (Ε, 29/4).

Προετοιμασία: Επίδοση 3-4-1 στα φιλικά. Είχε προβλήματα κυρίως στην άμυνα. Φάνηκαν αυτά τόσο στο 4-1 από τη Σεντ Ετιέν, όσο και στα ματς με Ζάλτσμπουργκ (4-1) και Ρέιντζερς (2-0). Ήταν καλή, πάντως στο 3-2 επί της Ρεν, αλλά και στο 1-1 με την πιο έτοιμη Σέλτικ.

Εκτίμηση: Με βάση το ρόστερ που έχει, η παρουσία της στην εξάδα θα είναι επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς πως φέτος θα έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Στην καλύτερη δηλαδή, δεν είναι για πιο ψηλά.

Ρεμς

Τι έκανε πέρσι: Βγήκε κερδισμένη με τη διακοπή του πρωταθλήματος, αφού τερμάτισε στην 6η θέση και κέρδισε τη συμμετοχή της στον β' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Στο Κύπελλο «χαιρέτισε» νωρίς και δη από τη φάση των «64», όπου έμεινε εκτός από τη Μονακό (2-1, εκτός), ενώ στο Λιγκ Καπ έκανε σπουδαία πορεία. Έφθασε έως τα ημιτελικά και είχε, απλά, την ατυχία να πέσει πάνω στην Παρί (3-0, εκτός).

Προπονητής: Νταβίντ Γκιόν (53 ετών, ανέλαβε τον Μάιο του 2017). Βρίσκεται στη Ρεμς από το 2012, όταν ανέλαβε την ομάδα Νέων. Το 2016 δούλεψε ως υπηρεσιακός για να αναλάβει ως πρώτος προπονητής το 2017, οδηγώντας τη το 2018 στο Σαμπιονά και κερδίζοντας ταυτόχρονα το βραβείο του καλύτερου προπονητή της 2ης κατηγορίας.

Έδρα: Stade Auguste-Delaune II (21.684)

Μεταγραφές: Κατ' αρχήν από τη στιγμή που παρέμεινε στην κατηγορία, ενεργοποιήθηκε αυτόματα η οψιόν αγοράς του Τάσου Δώνη από τη Στουτγκάρδη με το deal να ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ. Σημαντική είναι και η προσθήκη του Βαλόν Μπερίσα (Μ, 21/0 πέρσι με Λάτσιο & Φορτούνα Ντίσ.), με τη μορφή δανεισμού, από τη Λάτσιο . Πλήγμα η αποχώρηση του αμυντικού Ντισάς (32/1) για τη Μονακό και του μέσου Καμαρά για τη Νις (28/2).

Προετοιμασία: Έδωσε αρκετά φιλικά βγάζοντας αρκετά προβλήματα στην άμυνα. Ειδικά στο φιλικό της 8ης Αυγούστου, όπου έχασε με 4-0 από την Μπορντό, προβλημάτισε αμυντικά, όπως και στις ήττες από τη Σταντάρ Λιέγης (1-0, 3-0). Έδειξε αρκετά καλά στοιχεία στο φιλικό (15/8) με τη Μίντιλαντ (3-1).

Εκτίμηση: Ο βασικός της στόχος είναι να πλασαριστεί στη δεκάδα. Έχει μία αρκετά «δεμένη» ομάδα, με καλό προπονητή και ισχυρή έδρα. Ερωτηματικό θα είναι η εικόνα της, αν καταφέρει και προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ στο ξεκίνημα της σεζόν.

Λυών

Τι έκανε πέρσι: Η διακοπή του πρωταθλήματος τη ζημίωσε, καθώς ως 7η έμεινε εκτός Ευρώπης, αφού ταυτόχρονα δεν κατάφερε να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω Κύπελλου ή Λιγκ Καπ. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα ημιτελικά με το εντός έδρας 5-1 από την Παρί, ενώ στο Λιγκ Καπ έχασε από τους Παριζιάνους στον τελικό με 6-5 στα πέναλτι. Έτσι, το μόνο θετικό στη σεζόν είναι η πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αντιμετωπίζει την Μπάγερν στα ημιτελικά, αφού έθεσε νοκ άουτ Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι.

Προπονητής: Ρούντι Γκαρσιά (56 ετών, ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2019). Ούτε χρόνο δεν μετρά στον πάγκο της. Ανέλαβε στις 14 Οκτωβρίου του 2019 στη θέση του Σιλβίνιο και ως επιτυχίες παρουσιάζει την κατάκτηση του νταμπλ με τη Λιλ το 2011, αλλά και την παρουσία στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ με τη Μαρσέιγ, το 2018. Είναι λάτρης του επιθετικού 4-3-3 που το έχει περάσει και στη Λυών.

Έδρα: Groupama Stadium (59.186)

Μεταγραφές: Αγόρασε τα δικαιώματα του Εκαμπί (Ε, 15/2) από τη Βιγιαρεάλ έναντι 11,5 εκατ. ευρώ, ενώ παραχώρησε τον Τεριέ (Μ, 35/6) στη Ρεν, έναντι 12 εκατ. ευρώ. Στοίχημα αποτελεί η παραμονή ή μη του Ιβοριανού μεσοεπιθετικού Κορνέ (Μ-Ε, 37/6), τον οποίο «γλυκοκοιτάζουν» αρκετές ομάδες.

Προετοιμασία: Μέχρι τις 24/6 έδωσε 6 φιλικά έχοντας πέντε νίκες και μία ήττα. Όμως προέρχεται από τρία ανταγωνιστικά ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κατ' αρχήν ηττήθηκε στο Τορίνο με 2-1 από τη Γιουβέντους, αλλά λόγω του 1-0 από το πρώτο ματς πέρασε στους «8», όπου απέκλεισε με 3-1 τη Μάντσεστερ Σίτι, για να ακολουθήσει ο ημιτελικός με την Μπάγερν.

Εκτίμηση: Με βάση τα ρόστερ των αντιπάλων της, αν είναι σοβαρή θα βρίσκεται στην τριάδα, ενδεχόμενο που προσφέρεται στο 1.75 κι έχει αξία. Πάντως, δύσκολα μπορεί να κοντράρει στα ίσα την Παρί...

Μονπελιέ

Τι έκανε πέρσι: Η διακοπή λόγω κορωνοϊού δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες είχε για έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Έμεινε στην 8η θέση και ενώ μέσα στη χρονιά υπήρχαν διαστήματα, που είχε βρεθεί ακόμη και στην 4άδα. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «16» από τη Μπελφόρτ (5-4 στα πεν.), ενώ στο Λιγκ Καπ στην ίδια φάση από τη Ρεμς (1-0, εκτός).

Προπονητής: Μισέλ Ντερ Ζαρκαριάν (57 ετών, ανέλαβε τον Μάιο του 2017). Είναι μία από τις «σταθερές» του Σαμπιονά. Αισίως θα είναι η 4η σεζόν του στον πάγκο της ομάδας. Πολλοί τον θεωρούν αμυντικογενή προπονητή, ενώ δεν είναι τυχαίο πως επιλέγει το 5-3-2.

Έδρα: Stade de la Mosson (32.939)

Μεταγραφές: Σημαντική η ενίσχυση κάτω από τα δοκάρια με την απόκτησή του Ομλίν από τη Βασιλεία που από το 2018 έκανε 59 ματς με τους Ελβετούς. Θα δώσει λύσεις και ο επιθετικός, Μαβιντιντί, που πέρσι πέτυχε 8 γκολ σε 28 ματς, ως δανεικός από τη Γιουβέντους.

Προετοιμασία: Έδωσε 3 φιλικά, όπου έδειξε καλά στοιχεία δημιουργικά, αλλά ταυτόχρονα προβλημάτισε στην άμυνα. Ηττήθηκε από Στρασβούργο (2-1), έμεινε στο 2-2 με την Μπαστιά, ενώ νίκησε τη Ροντές (3-1).

Εκτίμηση: Είναι από τις καλές «μικρομεσαίες» ομάδες της κατηγορίας, που έχει τα φόντα να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη, εφόσον της δοθούν ευκαιρίες. Εγγύηση η παρουσία του Ντερ Ζαρκαριάν στον πάγκο της και «όπλο» της η σκληρή έδρα.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μονακό

Τι έκανε πέρσι: Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν της επέτρεψε να πετύχει τον βασικό της στόχο που ήταν έξοδος στην Ευρώπη. Έμεινε στην 9η θέση με τη διοίκηση να προχωρά, στις 19/7, στην αντικατάστασή του Ισπανού τεχνικού, Ρομπέρτ Μορένο, ο οποίος είχε αναλάβει τον Δεκέμβριο αντί του Ζαρντίμ. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «16» από τη Σεντ Ετιέν (1-0, εντός), ενώ στην ίδια φάση έμεινε εκτός στο Λιγκ Καπ από τη Λιλ (3-0, εντός).

Προπονητής: Νίκο Κόβατς (49 ετών, ανέλαβε τον Ιούλιο του 2020). Επιστρέφει στους πάγκους μετά το διαζύγιο του με την Μπάγερν τον Νοέμβριο του '19. Στα συν του είναι η ανάδειξη και η ανάπτυξη νέων ταλέντων, αλλά και η διαχείριση έμπειρων παικτών. Αγαπημένο του σύστημα το 4-2-3-1.

Γήπεδο: Stade Louis II (18.523)

Μεταγραφές: Δεν κινήθηκε ιδιαίτερα στις μεταγραφές η Μονακό με την απόκτησή του Ντισασί (Α, 32/1) από τη Ρεμς έναντι 13 εκατ. ευρώ να ξεχωρίζει. Ενώ πήρε και τον Μουσάμπα (Ε, 28/7), που έκανε καλή σεζόν στην Ολλανδία με τη Νάιμεγκεν, έναντι 2 εκατ. ευρώ. Δεν συνεχίζουν σ' αυτή οι δανεικοί Σίλβα (Μ, 22/0), Σλιμανί (Ε, 18/9), ενώ αποχώρησε και ο έμπειρος Γκλικ (Α, 24/1).

Προετοιμασία: Έδωσε 4 φιλικά και στα δύο τελευταία άρεσε αρκετά. Ξεκίνησε με το 2-0 επί της Σερκλ Μπριζ, ακολούθησε η ήττα από τη Σταντάρ Λιέγης (2-1), για να έρθει το 1-1 με την Άιντραχτ και το 2-0 επί της Άλκμααρ.

Εκτίμηση: Η λογική και το ρόστερ της δείχνουν ότι μπορεί να είναι μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσει τη έξοδό της στην Ευρώπη (οριακά, αν το καταφέρει). Όπως και να έχει, το να μπορέσει να φτάσει στην τριάδα, μοιάζει μάλλον δύσκολο.

Στρασβούργο

Τι έκανε πέρσι: Δεν ξεκίνησε καλά και με 3 νίκες στις 12 πρώτες αγωνιστικές ήταν χαμηλά. Σιγά-σιγά βρήκε τον εαυτό του και τελικά κατάφερε να τερματίσει στη 10η θέση αρκετά μακριά από την «καυτή ζώνη». Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «16» από τη Μαρσέιγ (3-1, εκτός), στο Λιγκ Καπ, στα προημιτελικά, από τη Ρεμς (4-2 στα πέναλτι). Όσο για την Ευρώπη, έφθασε έως τα play off του Γιουρόπα Λιγκ, όπου έμεινε εκτός από την Άιντραχτ. Κέρδισε εντός με 1-0 κι έχασε εκτός με 3-0.

Προπονητής: Τιερί Λορέ (56 ετών, ανέλαβε τον Μάιο). Πλέον έχει συνδυάσει το όνομα του με την ιστορία του συλλόγου. Είναι ο τεχνικός που την έφερε από τη Γ’ κατηγορία έως την ευρωπαϊκή έξοδο, με την κατάκτησή του Λιγκ Καπ το 2019 στον τελικό με την Γκινγκάμπ (4-1 στα πέναλτι). Μεθοδικός και θιασώτης της άμυνας, στηρίζεται στο 5-3-2.

Έδρα: Stade de la Meinau (26.109)

Μεταγραφές: Δεν θα έχει ιδιαίτερες αλλαγές στο ρόστερ της κι αυτό γιατί δεν προχώρησε σε κάποια ιδιαίτερη κίνηση ενίσχυσης. Δεν είχε κάποια ιδιαίτερη αποχώρηση, σε αντίθεση με πέρσι, όπου είδε βασικά της στελέχη να φεύγουν.

Προετοιμασία: Έδωσε τρία φιλικά, όπου είχε αρκετά καλή εικόνα. Ξεκίνησε με δύο νίκες επί των Νιμ (1-0) και Μονπελιέ (2-1), ενώ τον Δεκαπενταύγουστο ηττήθηκε με 3-2 από τη Μετς.

Εκτίμηση: Το να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα θα είναι υπέρβαση. Πάλι φέτος ξεκινά με πρώτο και κύριο στόχο να μείνει στην κατηγορία και έχει τα φόντα για να τα καταφέρει, σχετικά άνετα.

Ανζέ

Τι έκανε πέρσι: Κατάφερε για 5η σερί σεζόν να επιτύχει τον βασικό της στόχο που ήταν η παραμονή σε μια χρονιά που ξεκίνησε εντυπωσιακά. Μέχρι τη 15η αγωνιστική ήταν, μάλιστα, μέσα στην 3άδα και τελικά τερμάτισε την 11η θέση. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «16» από τη Ρεν στην παράταση με 5-4. Στο Λιγκ Καπ έμεινε εκτός στους «32» από την Αμιάν (3-2).

Προπονητής: Στεφάν Μουλάν (53 ετών, ανέλαβε τον Ιούνιο του 2011). Έχει «ριζώσει» στον πάγκο της. Μετρά 374 ματς με 139 νίκες, 103 ισοπαλίες και 132 ήττες. Είναι αυτός που έχει «χτίσει» την ομάδα και πλέον, κανείς δεν τον αγγίζει...

Έδρα: Stade Raymond-Kopa (17.835)

Μεταγραφές: Έβγαλε από το ταμείο το ποσό-ρεκόρ για τα δεδομένα των 8 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει από την Μπορντό τον γκολκίπερ Μπερναρντονί, ο οποίος προέρχεται από δύο πολύ καλές σεζόν με τη Νιμ. Δεν είχε κάποια αξιοσημείωτη αποχώρηση.

Προετοιμασία: Έδωσε αρκετά φιλικά έχοντας σκαμπανεβάσματα. Ξεκίνησε με το 1-0 επί της Σολέ, ακολούθησε το 1-1 με την Μπορντό και εν συνεχεία 2 ήττες από Χάβρη (3-1) και Ρεν (1-0). «Γλυκιά» γεύση άφησαν οι νίκες επί των Λε Μαν (3-2), Σεντ Ετιέν (1-0) και το 0-0 με τη Λοριάν.

Εκτίμηση: Είναι από τις ομάδες που στηρίζονται στην έδρα για να πετύχουν τον βασικό στόχο της παραμονής. Συνήθως ξεκινά πολύ καλά και στον β' γύρο δεν έχει συνέχεια. Αυτό θα επιδιώξει να κάνει και τώρα για να υλοποιήσει τον στόχο της παραμονής.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μπορντό

Τι έκανε πέρσι: Δεν κατάφερε για ακόμη μία χρονιά να βρεθεί στην «ευρωπαϊκή» ζώνη παρότι μέχρι τη 18η αγωνιστική τα πράγματα έδειχναν να πηγαίνουν αρκετά καλά. Έμεινε στη 12η θέση που θεωρείται αποτυχία για μία ομάδα με την ιστορία της. Στο Κύπελλο «χαιρέτισε» στους «32» μένοντας εκτός από την Πο (3-2 στην παράταση), ενώ στο Λιγκ Καπ αποκλείστηκε στους «16» από την Μπρεστ (2-0, εκτός).

Προπονητής: Ζαν Λουί Γκασέ (67 ετών). Ανέλαβε την ομάδα πριν από περίπου 10 μέρες μετά την συμφωνία της διοίκησης με τον Σόουζα να λύσουν τη συνεργασία τους, σενάριο που «έπαιζε» από τον Ιούλιο. Ξέρει του Γιρονδίνους αρκετά καλά, με δεδομένο πως ήταν βοηθός του Πορτογάλου τεχνικού.

Έδρα: Stade Matmut-Atlantique (42.115)

Μεταγραφές: Δεν πήρε κάποιον παίκτη άξιο αναφοράς. Αντίθετα έβαλε 8 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο της, παραχωρώντας τον γκολκίπερ Μπερναρντονί στην Ανζέ.

Προετοιμασία: Έδωσε 4 φιλικά και είχε αρκετά καλή εικόνα. Ξεκίνησε με το 1-1 με την Ανζέ και ακολούθησε το 4-2 από τη Σεντ Ετιέν. Έμεινε στο 0-0 με την Τουλούζ για να κλείσει με το επιβλητικό 4-0 επί της Ρεμς.

Εκτίμηση: Σίγουρα έχει «φανέλα». Ωστόσο στη Γαλλία έχει αποδειχθεί αρκετές φορές πως δεν αρκεί μόνο αυτή. Βάσει ρόστερ θα είναι αρκετά δύσκολο, κατά την άποψη μας, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να διεκδικήσει έξοδο στην Ευρώπη.

Ναντ

Τι έκανε πέρσι: Ξεκίνησε καλά και μέχρι την 20ή αγωνιστική έδειχνε ικανή να βγει στην Ευρώπη, αλλά εν τέλει δεν τα κατάφερε μένοντας στην 13η θέση. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «32» από τη Λυών (3-2, εντός), ενώ στο Λιγκ Καπ έμεινε εκτός από το Στρασβούργο χάνοντας στους «16» με 1-0 εντός.

Προπονητής: Κριστιάν Γκουργκίφ (65 ετών, ανέλαβε τον Αύγουστο του 2019). Είναι εξαιρετικά έμπειρος με σημαντική παρουσία 11 ετών στη Λοριάν, από το 2003 έως το 2014. Έχει καθίσει στον πάγκο της Ναντ σε 32 ματς μετρώντας 13 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Έδρα: Stade de la Beaujoire – Louis Fonteneau (38.285)

Μεταγραφές: Από τις λίγες συνολικά αφίξεις ξεχωρίζει αυτή του Καμερουνέζου διεθνή, Ζαν-Σαρλ Καστελέτο, που είχε καλή τριετία στην Μπρεστ, με 94 ματς και 6 γκολ. Δεν είχε κάποια αξιοσημείωτη αποχώρηση.

Προετοιμασία: Έδωσε τρία φιλικά και είχε καλή εικόνα. Ξεκίνησε με το επιβλητικό 6-0 επί της ελβετικής Νιόν, όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανό δείγμα. Ήταν καλή στο 0-0 με την Άντερλεχτ, ενώ τον Δεκαπενταύγουστο νίκησε με 3-1 τη Χάβρη, παίζοντας πολύ καλά στο β' μέρος, όπου σκόραρε δύο φορές.

Εκτίμηση: Θα είναι από τις ομάδες που θα επιδιώξουν το πλασάρισμα στη δεκάδα. Θα προσπαθήσει να διεκδικήσει κάτι καλό στο Κύπελλο. Πάντως, το ρόστερ της για μαραθώνιο πρωταθλήματος και διεκδίκησης Ευρώπης δεν είναι...

Μπρεστ

Τι έκανε πέρσι: Ο στόχος της παραμονής ως νεοφώτιστη επετεύχθη, παρότι στις 8 πρώτες αγωνιστικές είχε μόλις μία νίκη. Τερμάτισε στην 14η θέση και στο +11 από την 19η Αμιάν. Στο Κύπελλο έμεινε εκτός στους «64» χάνοντας με 2-1 στην παράταση από τη Λοριάν, ενώ στο Λιγκ Καπ έκανε καλή πορεία που τερματίστηκε στα προημιτελικά από τη φιναλίστ Λυών, χάνοντας με 3-1 εκτός.

Προπονητής: Ολιβιέ Νταλ’ Ολιό (56 ετών, ανέλαβε τον Μάιο του 2019). Συνεχίζει στον πάγκο της ο 56χρονος τεχνικός που γενικώς δένεται με τις ομάδες. Δεν είναι τυχαίο πως έμεινε για 6 χρόνια στην Ντιζόν, την οποία είχε οδηγήσει στην άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Σε 32 ματς στον πάγκο της Μπρεστ μετρά 9 νίκες και 11 ισοπαλίες.

Έδρα: Stade Francis-Le Blé (15.931)

Μεταγραφές: Έχει αρκετές προσθαφαιρέσεις συγκριτικά με άλλες ομάδες της κατηγορίας. Από τις αφίξεις ξεχωρίζει αυτή του Ερέλ (Α, 18/3) από τη Νις και του ακραίου μεσοεπιθετικού Ονορά, ο οποίος σε 2 σεζόν με την Κλερμόν είχε 77 συμμετοχές και 10 γκολ. Από τις αποχωρήσεις ξεχωρίζει αυτή του Καστελέτο (Α, 24/1) που πήγε στη Ναντ.

Προετοιμασία: Ήταν καλή στα φιλικά. Ξεκίνησε με το 1-0 επί της Stade Briochin που δεν μπορεί να θεωρηθεί εγγυημένο δείγμα, όμως ακολούθησε το 2-2 με τη Λοριάν, το 1-0 με την Γκινγκάμπ και το 2-1 επί της Λιλ που έδειξαν κάτι, ενώ και στο 2-1 με τη Ρεν έδειξε πραγματάκια.

Εκτίμηση: Διαθέτει ένα «καλοδουλεμένο» σύνολο και έναν δουλευταρά προπονητή. Μπορεί να μείνει στην κατηγορία και σίγουρα δεν θα είναι «εύκολη λεία» για καμία ομάδα.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Μετς

Τι έκανε πέρσι: Με την επάνοδό της στην κατηγορία κατάφερε να πετύχει τον στόχο της παραμονής τερματίζοντας 15η και αρκετά μακριά από τις δύο τελευταίες θέσεις. Ήταν ομάδα του «αν δεν μπορώ να κερδίσω, ας πάρω τουλάχιστον τον βαθμό». Στο Κύπελλο αποκλείστηκε από τη Ρουέν (3-0, εκτός) στους «64», ενώ στο Λιγκ Καπ έμεινε εκτός στους «32» από την Μπρεστ, χάνοντας με 4-3 στα πέναλτι.

Προπονητής: Βανσέν Ονιόν (46 ετών, ανέλαβε τον Μάιο του 2019). Επί της ουσίας είναι η... συνέχεια του Φρεντερίκ Αντονετί, καθώς ήταν συνεργάτης του. Είχε αναλάβει, όταν αρρώστησε η σύζυγος του Αντονετί και μονιμοποιήθηκε πέρσι το καλοκαίρι. Λατρεύει το 4-3-3 και σ' αυτό θα επιμείνει.

Έδρα: Stade Saint-Symphorien (25.636)

Μεταγραφές: Έχει κάποιες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, αλλά επί της ουσίας δεν μπορεί να πεις κανείς ότι ξεχωρίζει κάποια άφιξη ή αποχώρηση. Αν εμβαθύνει, ενδεχομένως να αξίζει να το κάνει με τον μεσοεπιθετικό από το Πράσινο Ακρωτήρι, Βάγκνερ, ο οποίος σημείωσε 18 γκολ σε 37 ματς με τη φανέλα της Νανσί, τη διετία 2018-2020.

Προετοιμασία: Είχε σχετικά καλή εικόνα. Ξεκίνησε με νίκες επί των Σερένγκ (4-1) και Σαρλερουά (3-0). Ακολούθησε η μοναδική ήττα από τη Γάνδη (3-0) για να κερδίσει τις Μαλίν (1-0), Ντιζόν (2-1) και Στρασβούργο (3-2).

Εκτίμηση: Και φέτος ξεκινά με στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την έδρα της και βέβαια θα πρέπει να βρει λύσεις στο κεφάλαιο σκοράρισμα, διότι πέρσι είχε αρκετά θέματα.

Ντιζόν

Τι έκανε πέρσι: Χρειάστηκε να περάσουν 7 αγωνιστικές για να σπάσει το ρόδι και να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη. Ζορίστηκε, αλλά τελικά σώθηκε, ούσα 16η και βγάζοντας αρκετά προβλήματα στο σκοράρισμα, ειδικά στα εκτός έδρας ματς. Στο Κύπελλο έφθασε έως τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν (6-1, εντός), ενώ στο Λιγκ Καπ την έστειλε... σπίτι της στους «32» η Μπορντό (2-0, εκτός).

Προπονητής: Στεφάν Ζομπάρ (49 ετών, ανέλαβε τον Ιούνιο του 2019). Συνεχίζει με τον ίδιο, του οποίου η πρόσληψη την περσινή σεζόν προκάλεσε απορία. Κι αυτό γιατί επρόκειτο για «άγνωστο», με δεδομένο πως ήταν στο προπονητικό της «τιμ» από το 2010 ως και πέρυσι, ενώ το πρώτο εξάμηνο της προηγούμενης σεζόν είχε πόστο βοηθού στη Μαρσέιγ.

Έδρα: Stade Gaston-Gérard (16.098)

Μεταγραφές: Σημαντική η απόκτησή με δανεισμό του Σενεγαλέζου μέσου, Πάπε Ντιόπ από τη Λυών. Πέρσι έπαιξε για 15 ματς στην Πριμέρα Ντιβισιόν με τη Θέλτα. Έφυγαν οι Μεντίλ (Α, 20/1), Μαβιντιντί (Ε, 24/5), ενώ «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο πολύπειρος Μπαλμόν (89/2 από το 2016).

Προετοιμασία: Έβγαλε προβλήματα στα φιλικά, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι. Ξεκίνησε με νίκη 2-0 επί της Paris FC και ακολούθησαν το 0-0 με τη Σοσό, αλλά και ήττες από Μετς (2-1) και Λανς (1-0).

Εκτίμηση: Την περσινή σεζόν ο «μαθητευόμενος μάγος» με το όνομα Στεφάν Ζομπάρ της βγήκε... Κατάφερε να σωθεί και φέτος ο στόχος της είναι ξανά η παραμονή. Το ρόστερ της δεν είναι για πολλά, έχει θέμα στο γκολ και θα είναι, ενδεχομένως, μία από τις ομάδες που θα κινδυνέψουν.

Σεντ Ετιέν

Τι έκανε πέρσι: Στο πρωτάθλημα ήταν «τραγωδία». Βρέθηκε πολύ χαμηλά με μία νίκη στις τελευταίες 12 αγωνιστικές πριν από τη διακοπή λόγω κορωνοϊού. Τελικά τερμάτισε στην 17η θέση και στο +7 από τη 19η Αμιάν για να σωθεί. Στο Κύπελλο έφθασε μέχρι τον τελικό, όπου στις 24/7 έχασε από την Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0, ενώ στο Λιγκ Καπ αποκλείστηκε από την ίδια ομάδα με το βαρύ 6-1 στα προημιτελικά. Όσο για το Γιουρόπα, έμεινε εκτός στους ομίλους με 4 ισοπαλίες σε γκρουπ με Γάνδη, Βόλφσμπουργκ και Ολεξάντρια.

Προπονητής: Κλοντ Πιέλ (59 ετών). Ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2019 κι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022. Πιστώνεται την παρουσία της Σεντ Ετιέν στον τελικό Κυπέλλου μετά από 28 χρόνια. Η φετινή ομάδα και η εικόνα της θα έχει δική του σφραγίδα.

Έδρα: Stade Geoffroy-Guichard (41.965)

Μεταγραφές: Πήρε τον 18χρονο «wonderkid» της Παρί, Αντίλ Αουσίς, τον οποίο συνοδεύουν εξαιρετικές συστάσεις και έχουν γραφτεί πολλά άρθρα στον γαλλικό Τύπο για το ταλέντο του. Από τις αποχωρήσεις δεν υπάρχει κάποια που να ξεχωρίζει.

Προετοιμασία: Έδωσε 3 φιλικά και έβγαλε προβλήματα στην άμυνα. Ξεκίνησε με το 4-2 επί της Μπορντό, ωστόσο ακολούθησε το βαρύ 3-0 από τη Ρεν και το 1-0 από την Ανζέ. Πάντως, ο Πιέλ δήλωσε πως δεν χάνει την πίστη του στην ομάδα.

Εκτίμηση: Η περσινή χρονιά στο πρωτάθλημα ήταν «εφιάλτης». Φέτος θέλει να γυρίσει τον διακόπτη. Χωρίς ματς μεσοβδόμαδα και Ευρώπη έχει τα φόντα να είναι μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θα παλέψει έως το τέλος...

Νιμ

Τι έκανε πέρσι: Παραλίγο να πληρώσει το γεγονός ότι πέρσι πούλησε σημαντικούς παίκτες της. Με την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να τελειώσει τον Μάρτιο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις κατάφερε -έστω και με το ζόρι- να σωθεί τερματίζοντας στην 18η θέση στο +4 από την Αμιάν. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «32» από την Ντιζόν (5-0, εκτός) και στο Λιγκ Καπ στους «16» από τη Σεντ Ετιέν (2-1, εντός).

Προπονητής: Αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο, με τον Μπλακάρ, του οποίου το συμβόλαιο ήταν μέχρι το '23 να δηλώνει κουρασμένος και να παραχωρεί τα ηνία στον για 5 χρόνια βοηθό του, Αρπινιόν, που είναι πρωτάρης σε θέση 1ου προπονητή. Είναι 42 ετών και επιλέγει διάταξη 4-2-3-1.

Έδρα: Stade des Costières (18.482)

Μεταγραφές: Δεν έκανε κάποια ιδιαίτερη κίνηση ενίσχυσης του ρόστερ, πλην του ότι πλήρωσε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ στην Μπορντό για την αγορά των δικαιωμάτων του χαφ Μπενραχού (Μ, 9/2 πέρσι στο β' εξάμηνο). Σαφέστατα πλήγμα η αποχώρηση του βασικού πορτιέρε Μπερναρντονί (Τ, 25 συμμ.).

Προετοιμασία: Δεν πέτυχε νίκη σε τέσσερα τεστ που έδωσε. Έχασε από Στρασβούργο (1-0), Γκρενόμπλ (2-0) και Μαρσέιγ (1-0) κι έφερε ισοπαλία με την Ροντέ (1-1).

Εκτίμηση: Ξεκινάει και φέτος με στόχο να μείνει στην κατηγορία και μπορεί να το πετύχει. Δεν έκανε σημαντικές κινήσεις ενίσχυσης και θα είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λοριάν

Τι έκανε πέρσι: Επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία, αφού με τη διακοπή του πρωταθλήματος της Ligue 2 βρισκόταν στην κορυφή, με 54 βαθμούς έπειτα από 28 αγωνιστικές . Στο Λιγκ Καπ έμεινε νωρίς εκτός γνωρίζοντας την ήττα εντός έδρας με 2-1 από τη Λε Μαν, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε στους «32», χάνοντας εντός έδρας με 1-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Προπονητής: Κριστόφ Πελισιέρ (55 ετών, ανέλαβε τον Μάιο του 2019). Ήταν πολύ λογικό να συνεχίσει από τη στιγμή που επετεύχθη ο στόχος της παραμονής. Σε 26 ματς στον πάγκο της μετρά 17 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Έδρα: Stade du Moustoir (16.392)

Μεταγραφές: Η μόνη ουσιαστική προσθήκη είναι ο πολύπειρος άσος Ζερεμί Μορέλ, που πέρσι αγωνίστηκε στη Ρεν κάνοντας μία αρκετά καλή σεζόν, με 21 συμμετοχές και ένα γκολ. Από αποχωρήσεις δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη που να αξίζει να ασχοληθούμε.

Προετοιμασία: Είχε καλή εικόνα στα φιλικά με δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Ξεκίνησε με νίκη επί της Κονκαρνό (1-0), ακολούθησαν 3 ισοπαλίες με Μπρεστ (2-2), Ρεν (1-1) και Ανζέ (0-0) και ολοκλήρωσε με το 1-0 επί της Γκινγκάμπ.

Εκτίμηση: Θα είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή. Το ρόστερ της δεν είναι για παραπάνω, αν και πολλοί ισχυρίζονται ότι μπορεί τη δεκάδα. Ας περιμένουμε να δούμε τα πρώτα ματς για να βγάλουμε τα όποια συμπεράσματα.

Λανς

Τι έκανε πέρσι: Επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία μετά τη σεζόν 2014-2015 τερματίζοντας στη 2η θέση της β' κατηγορίας μετά την αυτόματη διακοπή του πρωταθλήματος. Στο Κύπελλο «χαιρέτισε» νωρίς μένοντας εκτός από τη Ντιοέπ (ήττα με 2-1), ενώ στο Λιγκ Καπ έπεσε πάνω στη Νιμ από την οποία ηττήθηκε με 3-0.

Προπονητής: Φρανκ Ες (49 ετών, ανέλαβε τον Φεβρουάριο του 2020). Αντικατέστησε τον Φιλίπ Μοντανιέ στις 25 Φεβρουαρίου και συνεχίζει στον πάγκο της. Γνωρίζει καλά την ομάδα, μιας και εργάζεται σ’ αυτή από το 2017 στα κλιμάκια. Δεν έχει μεγάλη εμπειρία σε πρώτη ομάδα κι αυτό, ενδεχομένως, να συνιστά «τροχοπέδη».

Έδρα: Stade Bollaert-Delelis (41.233)

Μεταγραφές: Ξεχωρίζει η απόκτησή του Καμερουνέζου στράικερ Γκαναγκό από τη Νις, έναντι έξι εκατ. ευρώ, αλλά κι αυτή του αμυντικού Μεδίνα από την Τάγιερες έναντι 3,5 εκατ. ευρώ. Όσο για τις αποχωρήσεις, έφυγε ως ελεύθερος ο πολύπειρος Βέλγος Γκιγιόμ Ζιλέ.

Προετοιμασία: Έδωσε αρκετά φιλικά, όπου προβλημάτισε κυρίως αμυντικά. Ηττήθηκε από τη Χάβρη (3-1), έμεινε στο 1-1 με τις Γάνδη και Γκενκ. Νίκησε με 3-2 σε «ρεβάνς» την Γκενκ, αλλά ακολούθησαν οι ήττες από Union Saint-Gilloise (3-1) και Paris FC (2-1), για να ολοκληρώσει με τη νίκη με 1-0 επί της Ντιζόν.

Εκτίμηση: Με βάση το ρόστερ που έχει, αλλά και τον προπονητή θα είναι από τις ομάδες που θα δώσουν μάχη για την παραμονή. Σίγουρα ποντάρει πολλά στην έδρα, αλλά και στη φανέλα που έχει. Διότι για τα γαλλικά δεδομένα είναι μία από τις παραδοσιακές ομάδες.

Επιμέλεια: Κώστας Τέο

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ