Ανάλυση: Πλήρης απογοήτευση στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ, μετά την αποτυχία της ομάδας να κερδίσει τον ΟΦΗ (2-3) και να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας, στα 100α γενέθλια της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Το περασμένο Σάββατο, προηγήθηκε μόλις το 15' του μεγάλου τελικού στο Πανθεσσαλικό με τον Μιχαηλίδη. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού σε δύο ανισορροπίες στην άμυνα, είδε τον Φούντα (28') και τον Νους (50') να ανατρέπουν το σκορ. Η λύση ήρθε στα... χασομέρια με τον Γερεμέγιεφ (90+7') που προσωρινά έγινε ήρωας. Προσωρινά γιατί ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, για να γραφτεί ο επίλογος του ματς (2-3). Στο πρωτάθλημα έπεσε στο -8 από την κορυφή και στο -3 από τον δεύτερο Ολυμπιακό, μετά τη βαριά ήττα στην έδρα της ΑΕΚ (3-0). Η δεύτερη θέση οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και είναι στόχος.«Είναι δυσβάσταχτο, είναι δύσκολο, είναι μια απογοητευτική κατάσταση» σημείωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου για τον χαμένο τελικό. Ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.
Αγωνιστικά νέα: Τα προβλήματα συνεχίζουν να έρχονται το ένα μετά το άλλο για τον ΠΑΟΚ. Μετά τις γνωστές απουσίες του κομβικού φορ Γιακουμάκη, του βασικού στόπερ Λόβρεν και του ποιοτικού μεσοεπιθετικού Ντεσπόντοφ, νοκ-άουτ τέθηκαν ο ποιοτικός χαφ Καμαρά και ο χρήσιμος εξτρέμ Χατσίδης. Λίγες είναι οι εναλλακτικές επιλογές. Ερωτηματικό το αν θα γίνει η αλλαγή Παβλένκα-Τσιφτσή κάτω από τα δοκάρια και το δίδυμο στα χαφ. Όλα τα άλλα, λίγο-πολύ είναι... μονόδρομος.
Τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη (0-2-2)
Over 2,5 τα 4/5 πιο πρόσφατα επίσημα
G/G & Over 2,5 τα 4/5 πιο πρόσφατα μεταξύ τους εντός
Ανάλυση: Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης από τη μια πλευρά και ταξιδεύει στη Τούμπα για να διατηρήσει και το προβάδισμα που έχει για τη δεύτερη, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Προφανώς όμως ο στόχος είναι να πλησιάσει την ΑΕΚ, από την οποία υπολείπεται με πέντε βαθμούς. Την περασμένη αγωνιστική πέρασε με 2-0 από την έδρα του Παναθηναϊκού, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο. Ο Μαρτίνς στο 33' και ο Ρόντινεϊ στο 45+1' διαμόρφωσαν το σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό. Ακολούθησε μια δυναμική διαχείριση στο Β' ημίχρονο, απ' αυτές που είχε καιρό να μας δείξει ο Ολυμπιακός. «Εγώ πιστεύω πως η σκέψη μας δεν είναι το επόμενο Champions League, αλλά το να κατακτήσουμε αυτό το Πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο, η ΑΕΚ έχει αρκετούς βαθμούς διαφορά από εμάς, όμως έχουμε ακόμα παιχνίδια μπροστά μας» σημείωσε ο κόουτς Μεντιλίμπαρ. Πρακτικά στη δυάδα αγώνων με τον ΠΑΟΚ, θα κριθεί η δεύτερη θέση και αν το αν θα προλάβει την ΑΕΚ.
Αγωνιστικά νέα: Πάνοπλος ταξιδεύει στη Τούμπα ο Ολυμπιακός για ένα παιχνίδι που δεν αποκλείεται να κρίνει πολλά και για τη δεύτερη θέση αλλά και για το αν θα κατορθώσει να διεκδικήσει την πρωτιά μέχρι τέλους. Για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, εκτός αποστολής επιλέχθηκε να μείνουν οι δύο μη κοινοτικοί, Μπρούνο (Α) και Κλέιτον (Ε). Πρακτικά θα αγωνιστεί στη Τούμπα με συνταγή... Παναθηναϊκού, αφού δύσκολα θα αλλάξει κάτι ο Ισπανός τεχνικός σε κάτι που πέτυχε. Η αστυνομία «άναψε κόκκινο» στην παρουσία φιλάθλων του Ολυμπιακού σε κερκίδα στη Τούμπα.
Ν/G τα 5/6 πιο πρόσφατα επίσημα εκτός
N/G τα 11/12 πιο πρόσφατα
Σκόραρε στις 5/6 πιο πρόσφατες επισκέψεις του στη Τούμπα
Πιθανές Ενδεκάδες
ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός
Επιστροφές - Απουσίες
ΠΑΟΚ
Παίχτης
Θέση
Συμ/Γκολ
Αξιολόγηση
Dejan Lovren
Α
15/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
Kiril Despodov
Μ
3/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
3
Mady Camara
Μ
20/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
0
Georgios Giakoumakis
Ε
19/7
☆☆☆☆☆
★★★★★
2
D. Chatsidis
Ε
0/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
0
Ολυμπιακός
Παίχτης
Θέση
Συμ/Γκολ
Αξιολόγηση
Nikolaos Botis
Τ
0/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
Bruno Onyemaechi
Α
13/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
Clayton
Ε
4/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
TιμωρημένοιΤραυματίεςΆρρωστοιΑμφίβολοιΕπιστρέφουνΆλλοι λόγοι Αγώνες που απουσιάζουν
Στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ αλλά και στις κερκίδες επικρατεί έντονη απογοήτευση για την εικόνα της ομάδας, αφού μέσα σε λίγο διάστημα έμεινε στο -8 από την κορυφή και απώλεσε την ευκαιρία να κατακτήσει το κύπελλο. Υπάρχουν και μπόλικοι τραυματισμοί και λίγες εφεδρικές επιλογές. Ο δε Ολυμπιακός έδειξε αντίδραση κόντρα στον Παναθηναϊκό (0-2) και παραμένει στο -5 από την κορυφή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει περιθώριο για απώλειες με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν. Αν το παιχνίδι δεν πάει από νωρίς σε τζαρτζαρίσματα και σκοπιμότητα, έχει νόημα να κυνηγήσουμε την υψηλή απόδοση του ασιατικού Over 2.
Στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ αλλά και στις κερκίδες επικρατεί έντονη απογοήτευση για την εικόνα της ομάδας, αφού μέσα σε λίγο διάστημα έμεινε στο -8 από την κορυφή και απώλεσε την ευκαιρία να κατακτήσει το κύπελλο. Υπάρχουν και μπόλικοι τραυματισμοί και λίγες εφεδρικές επιλογές. Ο δε Ολυμπιακός έδειξε αντίδραση κόντρα στον Παναθηναϊκό (0-2) και παραμένει στο -5 από την κορυφή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει περιθώριο για απώλειες με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν. Αν το παιχνίδι δεν πάει από νωρίς σε τζαρτζαρίσματα και σκοπιμότητα, έχει νόημα να κυνηγήσουμε την υψηλή απόδοση του ασιατικού Over 2.