Ο Aaron Nola ήταν πολύ εντυπωσιακός, όπως και οι υπόλοιποι αρχικοί pitchers των Phillies. O Nola, ωστόσο, έχει 2,77 ERA έναντι 3,28 xERA. Επίσης, η average Exit Velocity και το Hard-Hit Rate είναι πολύ καλύτερα από τον μέσο όρο του πρωταθλήματος. Ήταν φανταστικός στην τελευταία του εκκίνηση και θα θέλει να επαναληφθεί και απέναντι στους Boston Red Sox σήμερα τα ξημερώματα. Ο Tanner Houck πρόκειται να ξεκινήσει για τη Βοστώνη και ήταν εξίσου εντυπωσιακός. Το ERA του είναι κάτω από 2,00 και έχει 3,23 xERA. Ναι, πιθανότατα θα δει μια μικρή οπισθοδρόμηση στην απόδοσή του, αλλά έχει φανταστικό ground-ball rate, παρότι επιτρέπει πολλές φορές hard contact. Το strikeout rate του είναι 25% και παρατηρείται μία αύξηση 4% σε σχέση με την περσινή χρονιά αλλά σπάνια "δίνει" walks.
Επιθετικά, καμία από τις δύο ομάδες δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική απέναντι στους δεξιόχειρες τον περασμένο μήνα. Οι Red Sox έχουν 104 wRC+, ενώ οι Phillies έχουν wRC+ 93 και μόλις ανακοίνωσαν τραυματισμό στον catcher J.T. Realmuto. Το bullpen της Βοστώνης ήταν φανταστικό με 3,27 xFIP τον περασμένο μήνα και η Φιλαδέλφεια ήταν κατά κάποιο τρόπο καλύτερη με 3,18 xFIP. Δεδομένου του φοβερού pitching σε κάθε πλευρά και του τρόπου με τον οποίο αυτές οι δύο επιθέσεις τα καταφέρνουν απέναντι σε δεξιόχειρες pitchers, αυτό το σύνολο είναι πολύ υψηλό. Φανταστείτε, πως και το under 7,5 μου φαίνεται λογικό.
Από το US Open το οποίο ξεκινάει σήμερα δεν θα σας πυρπολήσω με picks αλλά θα σας προτείνω το πιο δυνατό μου. Και αυτό δεν είναι άλλο από το Τοπ-20 για τον Collin Morikawa. Τερμάτισε τρίτος και τέταρτος στα δύο προηγούμενα τουρνουά του και τερμάτισε δεύτερος, τέταρτος και τέταρτος στα τρία τελευταία τουρνουά. Κανείς δεν είναι πιο ακριβής από τον Morikawa – ούτε καν o Scheffler – που είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει κανείς στο Pinehurst.