Η αλλαγή προπονητή έχει βοηθήσει πολύ την Ανέτ Κονταβέιτ το τελευταίο δίμηνο. Η Εσθονή αποδίδει εξαιρετικά από τότε που δουλεύει με τον Ντιμίτρι Τουρσούνοφ και έφτασε τις 23 νίκες στα τελευταία 25 ματς! Στα προημιτελικά της Κλουζ περιμένει πλέον την Αντζελίνα Καλίνινα και στοχεύει σε ακόμη ένα επιτυχημένο βήμα προς τον μεγάλο της στόχο. Η Κονταβέιτ ξέρει πως για να προκριθεί στους τελικούς της σεζόν στην Γκουανταλαχάρα, θα πρέπει να πάρει το τρόπαιο και τους 250 βαθμούς στη Ρουμανία.
Μόνο έτσι θα κατακτήσει την 8η και τελευταία θέση από την Ονς Τζαμπέρ, που απλώς περιμένει τις εξελίξεις λόγω του τραυματισμού της. Η Καλίνινα είχα καλές διασταυρώσεις και τις αξιοποίησε αποκλείοντας τις Κερκχόφε και Φρίντσαμ. Τώρα η αποστολή της είναι πολύπλοκη, καθώς θα αντιμετωπίσει την πιο φορμαρισμένη παίκτρια που μπορεί να χτυπά δυνατά και να σερβίρει με αξιοπιστία. Δεν ισχύει το ίδιο για τη Ρωσίδα που σπάνια αποφεύγει τα λάθη στο σερβίς κι έτσι δίνει αρκετές ευκαιρίες για μπρέικ.
Στα πρόσφατα ματς με παίκτριες υψηλού επιπέδου ηττήθηκε με 6/3, 6/2 από την Κέρμπερ, 6/4, 6/1 από την Αλεξάντροβα και 7/6, 6/2 από τη Ρότζερς. Η λογική λέει πως το μάξιμουμ που μπορεί να κάνει είναι ένα ανταγωνιστικό σετ. Χωρίς καλό σερβίς δύσκολα μπορεί να αποκομίσει κάτι περισσότερο απέναντι σε μια ξεκάθαρα ποιοτικότερη αντίπαλο που έχει κίνητρο τη συμμετοχή στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά της σεζόν.