Οι δύο ομάδες βρέθηκαν στην αντίθετη πλευρά των extra-inning την Κυριακή. Οι Rays κέρδισαν 8-7 σε 12 innings αφού όμως πρώτα "έκαψαν" προβάδισμα 6-runs όταν ο Pete Fairbanks επέτρεψε ένα game-tying, 3-run ninth-inning home run. Οι A's έχασαν 4-2 από τους Giants αφού δεν μπόρεσαν να σκοράρουν με τις bases loaded χωρίς outs στο bottom μέρος του 10ου inning.
Οι Rays έχουν ξεκάθαρα το bullpen edge στους τομείς K-BB% και xFIP. Η Tampa Bay χρησιμοποίησε επτά "χέρια" την Κυριακή συμπεριλαμβανομένου και του Fairbanks. Χρησιμοποίησαν πέντε pitchers το Σάββατο και τέσσερις την Παρασκευή. Από την μεριά του, το Oakland είχε ρεπό την Παρασκευή ενώ το Σάββατο και την Κυριακή χρησιμοποίησε τέσσερις pitchers αντίστοιχα.
Ο Taj Bradley (3.49 ERA, 3.84 xERA, 20.1% K-BB%) έχει το starting pitching advantage απέναντι στον Joe Boyle (7.39 ERA, 4.88 xERA, 5.9% K-BB%) ενώ το μοντέλο μου συμπαθεί και τους δύο starters (115 Stuff+ for Bradley, 111 for Boyle), παρότι και οι δύο δεν έχουν καλό command (97 Location+ for Bradley, 89 for Boyle). Ο Bradley πήγε πολύ καλά τους δύο προηγούμενους μήνες (2.56 ERA), αλλά νομίζω πως τώρα είναι overvalued. Έχει επιμέρους ρεκόρ 0-3 στις τρεις τελευταίες εκκινήσεις του επιτρέποντας 21 hits, 15 runs, τέσσερα homers και έξι walks με 15 strikeouts σε 14 innings στα οποία έκανε pitch. Επιπλέον, το botERA του ήταν 5.12 σε αυτές τις τρεις τελευταίες εκκινήσεις.
Ο Boyle (14.6% walk rate καριέρας) δεν έχει καθόλου καλό command αλλά παίζει αισθητά καλύτερα στις τελευταίες εκκινήσεις του. Το Oakland παίζει καλύτερα τελευταία, ειδικά απέναντι σε δεξιόχειρες (15η θέση στον τομέα wRC+) και μετά το All-Star Break (9η θέση). Το Oakland διαθέτει την επίθεση για να κάνει την έκπληξη σε αυτή την αναμέτρηση.