QF US Open 2016Καλησπέρα, σήμερα έχουμε δυο παιχνίδια που θα κρίνουν το ζευγάρι των ημιτελικών αλλά και τα 875.000$ που δίνει το US Open Semifinal 2016. Στο πρώτο έχουμε τον Ιάπωνα Kei Nishikori (Κει Νισικόρι) με τον Σκωτσέζο Andy Murray (Άντυ Μάρρει) και στο 2ο ματς στην ατραξιόν της ημέρας έχουμε τον Αργεντίνο Juan-MartinDel Potro (Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο) με τον Ελβετό Stanislas Wawrinka (Στάνισλας Βαβρίνκα) ή αλλιώς «ο πύργος της Ταντίλ» (the tower of tandil) απέναντι στον «Stan the man», σύμφωνα με τα παρατσούκλια τους.
Στο 1ο ματς που θα θελα να ασχοληθώ κιόλας αρχίζει στις 20:30 όπου έχουμε τον Άντυ Μάρρει ο οποίος προηγείται 7-1, στα μεταξύ τους παιχνίδια με τον Κει Νισικόρι, διανύει την καλύτερή του χρονιά με παρουσία και στους τρεις τελικούς Grand Slam του ¨16. Τρέχει ένα σερί 14-1 στους τελευταίους αγώνες χάνοντας μόνο από τον Τσίλιτς στον τελικό του Μάστερς Σινσινάτι, όπου η κούραση έπαιξε κάποιο ρόλο. Ποτέ ο Ιάπωνας δεν προβλημάτισε ιδιαιτέρα τον Σκωτσέζο σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις τους και σε περίπτωση που χάσει και σετ, όπως έχει δείξει όταν είναι σε καλή κατάσταση φιλοδωρεί τους αντιπάλους του με τουλάχιστον ένα σετ στο 6-2. Αυτό το γράφω γιατί πολύ απλά πιστεύω ότι το ματς δεν θα ξεπεράσει τα 34,5 games που δίνει η iterwetten.
O Ιάπωνας σίγουρα θα το παλέψει το ματς και για 2-3 τουλάχιστον σετ πιστεύω θα είναι αρκετά μαχητικός και επικίνδυνος, για τα επόμενα σετ όπως έχουμε δει στους μισούς τενίστες από τον γύρο των 16 υπάρχει μια φοβερή πτώση της αγωνιστικής και φυσικής κατάστασης, με αποχωρήσεις και τραγικές επιδείξεις τένις. Βέβαια είναι και το επίπεδο του αντιπάλου που όταν είναι καλά δεν σου αφήνει περιθώρια και μιλάω φυσικά για το νούμερο 2 του κόσμου.
Συνεπώς θα πάρω το Under 34,5 games στην interwetten στο 1,90.
Το άλλο ματς όπου ο Αργεντίνος αντιμετωπίζει τον Ελβετό, πρόκειται για μια μεγάλη μάχη η οποία ξεκινάει στις 3μιση τα ξημερώματα και σίγουρα θα την παρακολουθήσουν λίγοι. Και οι δυο τενίστες παίζουν αρκετά καλά με τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο να είναι και υποψήφιος για το βραβείο παίχτη καλύτερης επιστροφής (come bacκ player of the year) που δείχνει ότι ακόμα το έχει και μετά την νίκη του επί του Ναδάλ και το Ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αλλά και την τωρινή αγωνιστική του κατάσταση έχει κάνει τους book να δίνουν το ξεκάθαρο φαβορί στον Αργεντινό. O Στάνισλας Βαβρίνκα όμως αν και δεν κάνει την καλύτερή του χρονιά δεν πρέπει να τον ξεγράψουμε από το σημερινό ματς, έχει το παιχνίδι να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο όπως έχει δείξει και στο παρελθόν, τηρουμένου ότι όλα θα λειτουργούν ρολόι. Φέτος πάντως το ρολόι του σίγουρα δεν είναι ελβετικό, παρόλα αυτά ποτέ φέτος δεν έχασε σε Grand Slam χωρίς να πάρει έστω ένα σετ και σίγουρα και εδώ προβλέπω μια τέτοια μάχη. Η επιλογή μου γιαυτό το ματς θα ήταν δύσκολη γιατί υπάρχουν πολλές άγνωστες μεταβλητές, αλλά αν ήταν να διαλέξω μια θα ήταν το over 3,5 σετ.