Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP συνεχίζεται χωρίς σταματημό, αφού αυτό το τριήμερο διεξάγεται ο 17ος φετινός αγώνας του πρωταθλήματος. Οι αναβάτες και οι ομάδες βρίσκονται ήδη στην Ταϊλάνδη και προετοιμάζονται για ένα πολύ σημαντικό αγώνα.
Σίγουρα τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην κορυφή και τη μάχη Martin - Bagnaia. Ο Martinator στους τελευταίους δύο αγώνες έχασε σημαντικές ευκαιρίες όχι μόνο να βρεθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά και να έχει εξασφαλίσει μια καλή διαφορά από τον Pecco. Μία πτώση και μια κακή επιλογή ελαστικού του έχουν στοιχίσει αρκετά, αλλά βρίσκεται ακόμα γερά μέσα στη μάχη.
Ο Pecco με την εμπειρία του έχει καταφέρει να ανοίξει τη διαφορά στους 27 βαθμούς και του αρκεί από εδώ και πέρα να κάνει διαχείριση της διαφοράς και να μην πάρει περιττά ρίσκα. Ο Bezzecchi από την άλλη έχει μείνει 73 βαθμούς πίσω και ουσιαστικά εκτός τίτλου. Πλέον η δορυφορική Pramac Ducati και η εργοστασιακή Lenovo Ducati είναι αυτές που θα παλέψουν για τον τίτλο στους αναβάτες, καθώς στους Κατασκευαστές η Ducati έχει ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο.
MotoGP Ταϊλάνδης: Παράδοση και πρόβλεψη καιρού
Το GP της Ταϊλάνδης είναι από τους νεότερους αγώνες που μπήκαν στο πρόγραμμα του MotoGP. Το 2018 είχαμε τον πρώτο αγώνα στην πίστα του Buriram που βρήκε νικητή τον Marc Marquez. Ο Ισπανός είναι ο πολυνίκης με δύο νίκες (2018,2019), ενώ ο Miguel Oliveira είναι ο μοναδικός άλλος αναβάτης που έχει κερδίσει (2022). Το 2020 και το 2021 δεν είχαμε αγώνα εκεί λόγω της πανδημίας. Η Honda έχει τις περισσότερες νίκες με δύο, ενώ ακολουθεί η KTM με μία νίκη. Χωρίς νίκη η Ducati - Yamaha. Για να δούμε θα σπάσει το ρόδι φέτος η ιταλική εταιρεία.
O καιρός αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην Ταϊλάνδη. Και τις τρεις ημέρες οι πιθανότητες για βροχή είναι πολύ αυξημένες και ειδικά την Κυριακή φαίνεται ότι θα "χτυπήσει" την ώρα του αγώνα. Γενικά οι βροχές στην τροπική ζώνη είναι πολύ συχνές και δυνατής έντασης και περιμένουμε να δούμε πως θα τις αντιμετωπίσουν οι αναβάτες και οι ομάδες.
Προβλέψεις - Φαβορί: Η διαδρομή της πίστας της Buriram με τις μεγάλες ευθείες είναι βέβαιο ότι θα ευνοήσει τις μοτοσυκλέτες της Ducati. Οι Martin - Bezzecchi - Bagnaia καi Ζarco θα βρίσκονται ψηλά και σίγουρα θα είναι στους πρωταγωνιστές. Η Αprilia, ειδικά με τον Vinales, αναμένεται να είναι στην μάχη της εξάδας. Επίσης οι Marquez - Quartararo είναι λάτρεις της διαδρομής αυτής, αλλά οι μηχανές τους δεν πρόκειται να τους βοηθήσουν για κάτι πολύ καλό. Αν έχουμε βροχή τότε τα πράγματα θα ανακατευθούν και η τύχη μαζί με την ικανότητα θα κρίνει τον νικητή. Για μας φαβορί είναι ο Bezzecchi με τον Martin, αλλά καλό είναι να περιμένουμε να δούμε αύριο την απόδοση της κάθε ομάδας και του κάθε αναβάτη.
MotoGP στην πίστα της Buriram της Ταϊλάνδης: Πού θα το δείτε:
Όλες οι ελεύθερες δοκιμές του τριημέρου, οι κατατακτήριες, ο αγώνας Sprint και ο κυρίως αγώνας της Κυριακής θα μεταδοθούν ζωντανά από το Cosmote Sport 5 HD. Θυμίζουμε ότι ο αγώνας Sprint είναι στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου και ο αγώνας στις 10:00 το πρωί της Κυριακής.
Το πρόγραμμα του GP της Ταϊλάνδης:
| Παρασκευή (27/10) | FP1: 06:45-07:30 | FP2: 11:00-12:00 | |
| Σάββατο (28/10) | FP3: 06:10-06:40 | Κατατακτήριες: 06:50-07:30 | Αγώνας Sprint: 11:00-11:30 |
|
Κυριακή (29/10) |
Warm-up: 05:40-05:50 | Αγώνας: 10:00 |
Η βαθμολογία των αναβατών στο φετινό πρωτάθλημα:
| Θέση | Αναβάτης | Βαθμοί |
| 1 | Francesco Bagnaia | 366 |
| 2 | Jorge Martin | 339 |
| 3 | Marco Bezzecchi | 293 |
| 4 | Brad Binder | 224 |
| 5 | Johann Zarco | 187 |
| 6 | Aleix Espargaro | 185 |
| 7 | Maverick Vinales | 170 |
| 8 | Luca Marini | 148 |
| 9 | Jack Miller | 144 |
| 10 | Fabio Quartararo | 134 |
| 11 | Alex Marquez | 115 |
| 12 | Di Giannantonio | 86 |
| 13 | Franco Morbidelli | 79 |
| 14 | Miguel Oliveira | 76 |
| 15 | Augusto Fernandez | 67 |
| 16 | Marc Marquez | 65 |
| 17 | Alex Rins | 54 |
| 18 | Takaaki Nakagami | 50 |
| 19 | Enea Bastianini | 42 |
| 20 | Raul Fernandez | 39 |
| 21 | Dani Pedrosa | 32 |
| 22 | Joan Mir | 20 |
Η πίστα της Buriram στην Ταϊλάνδη:

Ο «The Biker» θα είναι και πάλι μαζί σας αύριο, με τη στήλη για τον αγώνα Sprint και τις κατατακτήριες δοκιμές. Καλό τριήμερο σε όλους.
The Biker