Γεια σας φίλοι μου. Επιστροφή στη δράση με τη μάχη να έχει φουντώσει στην κορυφή και τη διαφορά ανάμεσα στους δύο διεκδικητές να έχει μειωθεί στους μόλις τρεις βαθμούς. Έχουν απομείνει ακόμη έξι αγώνες για να μάθουμε τον πρωταθλητή του 2023.
Πριν δύο εβδομάδες ο Jorge Martin πέτυχε μια σημαντική νίκη στην Ιαπωνία, αφήνοντας πίσω του τους Bagnaia και Marc Marquez. Ο αγώνας διακόπηκε περίπου στα μισά λόγω της καταρρακτώδους βροχής, ενώ και οι βαθμοί μοιράστηκαν κανονικά. Πλέον ο Bagnaia δεν έχει περιθώριο να παίξει άμυνα, αφού ο Martin με νίκη θα τον προσπεράσει στην βαθμολογία.
Αυτό το τριήμερο οι αναβάτες και οι ομάδες βρίσκονται στην Ινδονησία για το δεύτερο αγώνα στην πίστα της Mandalika. H βόμβα έσκασε πριν μια βδομάδα με τη μεταγραφή - έκπληξη του Marc Marquez από τη Honda στη Gresini Ducati. Eκεί θα βρει σαν ομόσταυλό του τον αδερφό του Alex Marquez, o oποίος συνεχίζει να είναι εκτός λόγω του τραυματισμού του στην Ινδία. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Ισπανός πολυπρωταθλητής άφησε συμβόλαιο 20 εκατομμυρίων της Honda, για μόλις ένα εκατομμύριο ευρώ.
Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή των δύο αναβατών της Mooney Ducati του Valentino Rossi. Και οι δύο Bezzecchi και Marini έχουν σπασμένη κλείδα και η συμμετοχή τους θα κριθεί την Παρασκευή μετά και την εξέταση τους από τον γιατρό του αγώνα. Επιστρέφει σίγουρα ο Bastianini για την εργοστασιακή Ducati.
MotoGP Ινδονησίας: Παράδοση και πρόβλεψη καιρού
Το GP της Iνδονησίας στην πίστα της Mandalika έκανε ντεμπούτο πέρυσι με τη μεγάλη νίκη του Miguel Oliveira και της KTM. Είχαν γίνει άλλα δύο GP στην Ινδονησία το 1996-1997, αλλά στην πίστα της Sentul.
O καιρός αναμένεται να είναι καλός καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Την Παρασκευή θα έχει λίγη συννεφιά με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στους 32 βαθμούς. Το Σάββατο και την Κυριακή θα έχει ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 35 βαθμούς.
Προβλέψεις - Φαβορί: Η νίκη του Martin έχει φέρει σε δύσκολη θέση την Ducati. Είναι βέβαιο ότι η εργοστασιακή ομάδα θέλει να δει νικητή και πρωταθλητή τον Francesco Bagnaia. Δυστυχώς αντίπαλος του φέτος είναι ένας άλλος αναβάτης της Ducati, αλλά δορυφορικής ομάδας της Pramac Ducati. Δεν ξέρουμε τι θα αποφασίσει η ομάδα και αν τους αφήσει να μονομαχήσουν. Πάντως ο Jorge Martin βρίσκεται σε τρομερή φόρμα και είναι το φαβορί και στη Mandalika. Ο Bagnaia θα είναι στο βάθρο και ψηλά, ενώ και οι Binder - Zarco αναμένεται να τα πάνε καλά. Από την άλλη ο Marco Bezzecchi που αποτελούσε τον τρίτο αναβάτη που πάλευε για το φετινό τίτλο, προέρχεται από τραυματισμό και δύσκολα θα μπορέσει να είναι όσο ανταγωνιστικός θα ήταν υπό άλλες συνθήκες. Ας δούμε όμως και τα ελεύθερα της Παρασκευής για να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, καθώς η πίστα είναι καινούρια.
MotoGP στην πίστα της Mandalika στην Ινδονησία: Πού θα το δείτε:
Όλες οι ελεύθερες δοκιμές του τριημέρου, οι κατατακτήριες, ο αγώνας Sprint και ο κυρίως αγώνας της Κυριακής θα μεταδοθούν ζωντανά από το Cosmote Sport 5 HD. Θυμίζουμε ότι ο αγώνας Sprint είναι στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου και ο αγώνας στις 10:00 το μεσημέρι της Κυριακής.
Το πρόγραμμα του GP της Ινδονησίας:
| Παρασκευή (13/10) | FP1: 05:45-06:30 | FP2: 10:00-11:00 | |
| Σάββατο (14/10) | FP3: 05:10-05:40 | Κατατακτήριες: 05:50-06:30 | Αγώνας Sprint: 10:00-10:30 |
|
Κυριακή (15/10) |
Warm-up: 05:40-05:50 | Αγώνας: 10:00 |
Η βαθμολογία των αναβατών στο φετινό πρωτάθλημα:
| Θέση | Αναβάτης | Βαθμοί |
| 1 | Francesco Bagnaia | 319 |
| 2 | Jorge Martin | 316 |
| 3 | Marco Bezzecchi | 265 |
| 4 | Brad Binder | 201 |
| 5 | Aleix Espargaro | 171 |
| 6 | Johann Zarco | 162 |
| 7 | Maverick Vinales | 139 |
| 8 | Luca Marini | 135 |
| 9 | Jack Miller | 125 |
| 10 | Fabio Quartararo | 111 |
| 11 | Alex Marquez | 108 |
| 12 | Franco Morbidelli | 77 |
| 13 | Miguel Oliveira | 69 |
| 14 | Augusto Fernandez | 67 |
| 15 | Marc Marquez | 64 |
| 16 | Di Giannantonio | 53 |
| 17 | Alex Rins | 47 |
| 18 | Takaaki Nakagami | 45 |
| 19 | Raul Fernandez | 36 |
| 20 | Dani Pedrosa | 32 |
| 21 | Enea Bastianini | 25 |
| 22 | Joan Mir | 20 |
Η πίστα της Mandalika στην Ινδονησία:

Ο «The Biker» θα είναι και πάλι μαζί σας αύριο, με τη στήλη για τον αγώνα Sprint και τις κατατακτήριες δοκιμές. Καλό τριήμερο σε όλους.
The Biker