Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Όπως είχαμε αναφέρει και στο χθεσινό preview μας για το GP του Assen, η πρόβλεψη για την Παρασκευή έδειχνε βροχή, πράγμα που συνέβη. Το FP1 διεξήχθη υπό δύσκολες συνθήκες με τον Jack Miller να είναι ο ταχύτερος και να τον ακολουθούν οι Mir και Pol Espargaro. Οι χρόνοι του FP1 δεν είχαν καμιά αξία, απλά αν δούμε σήμερα ή αύριο βροχή οι αναβάτες που βρήκαν ρυθμό, λογικά θα έχουν το πάνω χέρι.
Στο FP2 ο καιρός ήταν βελτιωμένος, αλλά η πίστα έκανε 10-15 λεπτά να στεγνώσει από τη βροχή που προηγήθηκε. Ο Francesco Bagnaia ήταν ο ταχύτερος όλων με τη Lenovo Ducati, ενώ τον ακολούθησαν οι δύο μεγάλοι του αντίπαλοι γι' αυτό το τριήμερο, αλλά και στο πρωτάθλημα, οι Quartararo και Aleix Espargaro. Σίγουρα το FP3 και το FP4 θα αλλάξει κάπως την κατάσταση στη σειρά των αναβατών, αλλά η τριάδα είναι σίγουρη για την απευθείας είσοδο στο Q2.
Ας δούμε αναλυτικά την κατάταξη και στα δύο FP της Παρασκευής:
FP1: Miller, Mir, P.Espargaro, A.Marquez, A.Espargaro, Oliveira, Rins, Zarco, Martin, Vinales, Bagnaia, Di Giannantonio, B.Binder, Bezzecchi, Morbidelli, Nakagami, Quartararo, Bradl, Fernandez, D.Binder, Dovizioso, Savadori, Gardner, Marini, Bastianini.
FP2: Bagnaia, A.Espargaro, Quartararo, Rins, Miller, Mir, Vinales, B.Binder, Zarco, Bezzecchi, Bastianini, Nakagami, Marini, A.Marquez, Dovizioso, Oliveira, Martin, Morbidelli, P.Espargaro, Di Giannantonio, Savadori, Gardner, D.Binder, Bradl, Fernandez.
Τι βλέπουμε για τις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Oλλανδίας:
Έχουμε επιλέξει δύο σημεία για τη σημερινή μας στήλη των κατατακτήριων δοκιμών. Θα ξεκινήσουμε με την κόντρα H2H των δύο αναβατών της Ducati, τον Zarco - Miller. Παρότι σε διαφορετικές ομάδες, αλλά με Ducati και οι δύο, πρόκειται για δύο περιπτώσεις αναβατών με διαφορετική πορεία φέτος. Ο Johann Zarco είναι και φέτος εξαιρετικός και στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Αντίθετα ο Miller ψάχνει ομάδα για του χρόνου και δεν τον υπολογίζει κανένας. Στο Assen λογικά θα παλέψουν και οι δύο για τη δεύτερη σειρά του Grid. Περιμένουμε ωστόσο τον Γάλλο να επικρατήσει, αφού είναι αναβάτης που λατρεύει τον ένα γρήγορο γύρο και εκεί κάνει πολλές φορές τη διαφορά.
Ο νικητής της σημερινής διαδικασίας των κατατακτήριων δοκιμών δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί. Σίγουρα η τριάδα Quartararo - Bagnaia - A.Espargaro θα παλέψει για την pole και κάποιος απ' αυτούς θα την κατακτήσει, αν δεν βρέξει. Εμείς όμως θα σταθούμε στην κόντρα των Quartararo - Bagnaia και στο μεταξύ τους H2H. Ο Γάλλος έχει τρομερή ψυχολογία και η Yamaha βολεύεται αρκετά στην ολλανδική διαδρομή. Χωρίς καμία πίεση θα θέλει να πάρει άλλη μία pole/νίκη και να φύγει για διακοπές με τον καλύτερο τρόπο και έχοντας τον τίτλο στο τσεπάκι του. Αντίθετα, ο Pecco δεν είναι και στην καλύτερη του φάση, μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες λόγω πτώσεων. Οπότε αξίζει να στηρίξουμε τον Γάλλο πρωταθλητή στη μεταξύ τους μάχη.
Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP της Ολλανδίας θα μεταδοθούν ζωντανά από το Cosmote Sport 5 HD στις 15:10. Καλή επιτυχία σε ό,τι παίξετε και τα λέμε αύριο με τη στήλη του αγώνα.