Τρεις «στροφές» πριν ολοκληρωθεί η σεζόν στην Α’ Τουρκίας και αρκετές είναι οι ομάδες που ενδιαφέρονται για βαθμό ή βαθμούς, προκειμένου να φτάσουν πιο κοντά στους στόχους τους. Όλα τα ματς διεξάγονται την ίδια ώρα (19.00), όμως το ποντάρισμα θα γίνει σε 4 αναμετρήσεις.
Οι δύο πρώτες έχουν μονομαχίες μεταξύ ομάδων της Κωνσταντινούπολης και της Αττάλειας. Στο Κασίμπασα – Αντάλιασπορ, δεν υπάρχει ισχυρό κίνητρο σε καμία από τις δύο, με τη γηπεδούχο να έχει στο… αίμα της το επιθετικό ποδόσφαιρο και γενικότερα το εύκολο γκολ, ενώ η φιλοξενούμενη έχει ρίξει ταχύτητα και πλέον απολαμβάνει τα 90λεπτα της. Το σκορ μπορεί να φτάσει ψηλά, γι’ αυτό και κυνηγάω το Over 3.
Στο Αλάνιασπορ – Μπεσίκτας, υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η γηπεδούχος κυνηγάει τη σημερινή της αντίπαλο που βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα, ευελπιστώντας πως και η 5η θέση θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Βέβαια, για να γίνει αυτό, θα πρέπει η Μπεσίκτας να χάσει παράλληλα και το Κύπελλο. Κομματάκι δύσκολο, αλλά όχι ακραίο. Όλα τα έχουμε δει φέτος από την ομάδα με τα ασπρόμαυρα. Με απουσίες οι φιλοξενούμενοι, συνεπώς αυτοί που θα αγωνιστούν θα πρέπει να τα δώσουν όλα. Σε καλό φεγγάρι η Αλάνιασπορ, μετράει 6/8 νίκες, έχοντας πετύχει συνολικά 15 γκολ σ’ αυτό το διάστημα. Ένα γρήγορο τέρμα θα δώσει θεωρητικά καλό τέμπο στο ματς, οπότε δεν απομένει από το να πάμε στο Over 2,5.
Στο Κόνιασπορ – Σαμσουνσπόρ, το κίνητρο είναι με τη γηπεδούχο, μιας και δίνει μάχη για να ξεφύγει ακόμη περισσότερο από τις θέσεις του υποβιβασμού, σε αντίθεση με το κλαμπ από τη Μαύρη Θάλασσα, που έχει μαζέψει 42 βαθμούς και αισθάνεται σαφώς πιο άνετα. Οι «αναντολού καρταλί» προέρχονται από το 0-0 με τη Φενέρμπαχτσε και για 2η σερί αγωνιστική θα προσπαθήσουν να ευχαριστήσουν τους οπαδούς τους. Υπάρχουν επιστροφές βασικών παικτών, που αναμένεται να δώσουν ώθηση. Η φιλοξενούμενη δεν υπάρχει λόγος να… σκιστεί στο σημερινό ματς. Η δουλειά της έγινε και μάλιστα με το παραπάνω. Η γηπεδούχος έχει το προβάδισμα, όμως επειδή τα ματάκια μου έχουν δει πάρα πολλές φέτος, θα πάρω και μία μικρή κάλυψη.
Τέλος, στο Άδανα Ντεμίρσπορ – Γκαζιαντέπ, υπάρχει μονόπλευρο ενδιαφέρον. Η γηπεδούχος έχει μείνει εκτός στόχων εδώ και καιρό, μιας και δεν πρόλαβε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μάλιστα, την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε για πρώτη φορά εκτός έδρας, οπότε «τσέκαρε» και αυτό που δεν είχε πετύχει έως τώρα. Από την άλλη, η φιλοξενούμενη βρίσκεται στα… σχοινιά, που μεταφράζεται με θέσεις υποβιβασμού. Αν δεν κερδίσει, τότε θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Τη δεδομένη στιγμή χάνει το… τρένο της παραμονής, ενώ αν κερδίσει και η Κόνιασπορ, τότε σκουραίνει η κατάσταση. Συνεπώς θέλει μόνο νίκη στον 1ο από τους 3 «τελικούς» που την περιμένουν (Καραγκιουμρούκ και Πεντίκσπορ). Σκέφτηκα να πάω πιο συντηρητικά στο διπλό, τελικά θα το τιμήσω ξερά (στο 3.24).