olimpia ljubliana.jpg

Δίχως «τιμονιέρα» η Βαλμιέρα

02:56 | 11 Ιουλ 2023 2 min read
02:56 | 11/07/2023 2 min read
olimpia ljubliana.jpg

Πρώτος προκριματικός γύρος του Τσάμπιονς Λιγκ και αρκετές ομάδες από πρωταθλήματα 2ης, ίσως και 3ης διαλογής, κάνουν την εμφάνισή τους. H προτίμηση μας σήμερα έρχεται από το ζευγάρι Ολίμπια Λιουμπλιάνας – Βαλμιέρα.

Στο άκουσμα και μόνο του ζευγαριού, καταλαβαίνουμε ποιος (κατά μεγάλο ποσοστό) θα είναι ο οδηγός, ποιος δηλαδή θα έχει την «τιμονιέρα». Η γηπεδούχος είναι η κλασική δύναμη της Σλοβενίας τα τελευταία χρόνια, όμως στην Ευρώπη όλο σε τρύπες πέφτει και συνέχεια της γλιστράει από τα χέρια το τιμόνι. Ουδέποτε στην ιστορία της έπαιξε σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχοντας ως «ταβάνι» τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2018-19 («φρένο» από την Σπάρτακ Τρνάβα). Τώρα αντιμετωπίζει τη Βαλμιέρα, μία λετονική ομάδα που δεν τρομάζει ως μέγεθος. Για 2η φορά κόντρα σε κλαμπ από τη χώρα της βαλτικής, η προηγούμενη ήταν την περίοδο 2019-20, όταν και ηττήθηκε 3-2 εντός από τη Ρίγας Σκόλα, αλλά κέρδισε εκτός 2-0 και συνέχισε στη διοργάνωση (όχι για πολύ βέβαια). Στον πάγκο της βρίσκεται ο Πορτογάλος Ζοάο Ενρίκες, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν θέλει να δείξει «πόσα απίδια πιάνει ο σάκος». Έχει μαζί του και 3 συμπατριώτες, ώστε να δώσει μία άλλη νότα στο σύλλογο. Έδωσε 6 φιλικά και κέρδισε τα 5, με τα 4 εξ αυτών να έχουν μέσα τους Over 3,5 (3-2, 4-0, 4-2, 4-1 τα σκορ). Κόλλησε μόνο στο 1-0 με τη Χάιντουκ, ενώ έχασε από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (2-1 και εδώ Over 2,5).

Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Αποδόσεις/Αγορές:      8.6
check_3c
Ταχύτητα αναλήψεων: 8.3
check_3c
Κριτικές παικτών:        7.6
Εγγραφή »
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από την άλλη, υπάρχει η Βαλμιέρα, η οποία είναι 3η δύναμη στη χώρα της, πίσω από τις δύο ομάδες της πρωτεύουσας (Ρίγα και Ρίγας Σκόλα). Μόλις τέταρτη παρουσία στα ευρωπαϊκά τουρνουά, πέρσι έφτασε έως τον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, όπου και αποκλείστηκε από την Σκεντίγια. Συνολικά μετράει 0-1-4 στην Ευρώπη, με τις ήττες να έχουν μέσα τους Over 2,5. Τελευταίο της επίσημο ματς ήταν το 6-0 επί της Τούκουμς για το εγχώριο πρωτάθλημα. Πολυεθνικό σύνολο, μιας και έχει 8 διαφορετικές εθνικότητες (5 Γκανέζους και 3 Βραζιλιάνους μεταξύ άλλων).

Στο δια ταύτα, ο άσος έχει προβάδισμα, σαφώς και μπορεί να επιβεβαιωθεί, όμως θα ζητήσουμε και τα γκολ, ώστε να πάρουμε καλύτερη απόδοση. Μαζί με το Over 2,5, φτάνουμε στο διπλασιασμό.

Πρόταση πονταρίσματος

1 & Over 2,5
Ολίμπια Λιουμπλ.
Βαλμιέρα
11/07
21:00
2 1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ