77777.jpg

Το μέγα ντέρμπι της πρωτεύουσας

00:03 | 08 Ιαν 2024 2 min read
00:03 | 08/01/2024 2 min read
77777.jpg

Η στήλη ξεκινάει τη βδομάδα με επίσκεψη στο Μαρόκο, το οποίο επί μουντιάλ έγινε της πρόσκαιρα της μόδας ενώ τώρα που θα αρχίσει και το κόπα Άφρικα έχουμε να ακούσουμε πολλά και διάφορα από τους ειδικούς. Η στήλη σεμνά και ταπεινά θα ασχοληθεί σήμερα με το μέγα ντέρμπι της πρωτεύουσας της χώρας, αυτό του Ραμπάτ, ανάμεσα στην Βασιλική Αθλητική Ένωση Ενόπλων Δυνάμεων και τον Αθλητικό Σύλλογο Βασιλικών Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή ανάμεσα στην FUS Ραμπάτ και την ΦΑΡ Ραμπάτ. Σε αυτό το ντέρμπι δεν τίθεται ποτέ θέμα έδρας διότι οι αγώνες γίνονται παραδοσιακά στο «Μουλάι Αμπνταλάχ» χωρητικότητας 45.000 θέσεων (έχουν μπει και 60.000). Φυσικά για ένα ακόμα ντέρμπι έχουμε sold out αλλά είναι βέβαιον πως παραδοσιακά θα μπούνε λάθρα άλλες 5-6.000 κόσμος. Ως μέγα τοπικό ντέρμπι υπάρχει φυσικά έντονη αντιπαλότητα και συχνά - πυκνά σοβαρά επεισόδια.

Διαστημική Προσφορά* χωρίς κατάθεση με 720 δώρα*
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Διαχρονικά καλύτερη ομάδα είναι η ΦΑΡ Ραμπάτ. Επί συνόλου 119 αναμετρήσεων μεταξύ τους, έχει επίδοση 49-42-28 με 131-98 γκολ. Υπερτερεί επίσης σε εγχώριους τίτλους 25-7 αλλά και σε διεθνείς 27-8.  Στο τρέχον πρωτάθλημα η τυπικά φιλοξενούμενη ΦΑΡ Ραμπάτ είναι 2η με 30 πόντους, μόλις 3 πίσω από την Ρατζά. Η τυπικά γηπεδούχος είναι 5η με 21 πόντους και προσπαθεί να πλησιάσει την 3η θέση (απέχει 5 πόντους) που οδηγεί στους θεσμούς. Η  FUS Ραμπάτ προέρχεται από την απρόσμενη ήττα στην Μουλουντία Ουζντά με 2-1, ενώ η ΦΑΡ Ραμπάτ, που τρέχει αήττητο 5 αγώνων (4/5 νίκες) προέρχεται από την άνετη εντός έδρας νίκη επί της Τετουάν με 3-0. Το ρεπορτάζ αναδεικνύει την απουσία ενός βασικού μέσου (Χαμζά Αλ Μουτνέν) στην FUS που είναι τιμωρημένος και την απουσία του βασικού πορτιέρε της ΦΑΡ, Μπεναμπίντ που είναι με την εθνική ομάδα.

Δεν υπάρχει τοπικό ντέρμπι πουθενά στο κόσμο που να μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση. Άπειρα τα παραδείγματα με πλέον πρόσφατο το χτεσινό δικό μας στο Άρης – ΠΑΟΚ. Όσον αφορά το ντέρμπι του Ραμπάτ θα τολμήσω να προτείνω Χ2, με το ρίσκο ότι το ζητώ σε κάθε ημίχρονο και Under 3,5. Θεωρώ καλύτερη την ΦΑΡ Ραμπάτ ενώ το Under το δικαιολογώ από την προϊστορία και τις επιδόσεις τους φέτος.

Πρόταση πονταρίσματος

Χ2 1ο Ημ. & Χ2 2ο Ημ. & Under 3,5 (Bet Builder)
FUS Ραμπάτ
ΦΑΡ Ραμπάτ
08/01
19:00
0 2 & 1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ