Έτσι για χαλάρωμα διότι από το πολύ ποδόσφαιρο ώρες - ώρες μπαφιάζω, θα ασχοληθώ στο χαλαρό με μπασκετάκι. Πιο συγκεκριμένα με την αναμέτρηση του Κολοσσού Ρόδου με τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω φυσικά αν υπάρχει το παραμικρό νόημα να μιλάμε για προϊστορία, αλλά έτσι ως πληροφορία να αναφέρω πως το «σκορ» είναι 34-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Ως νεαρός σε ηλικία, τον Κολοσσό Ρόδου (ως ομάδα) τον άκουσα για πρώτη φορά την δεκαετία του '70, με αιτία τη μεγάλη μου συμπάθειά μου τότε, τον Πολ Διάκουλα (καταγωγή από την Λίνδο) που έβλεπα στον Ολυμπιακό (ως θεατής βέβαια).
Τα πεπραγμένα του Ολυμπιακού γνωστά σε όλους, με τελευταίο του αγώνα το θρίλερ με την Παρτιζάν. Αντλώντας καύσιμο από τις «αναθυμιάσεις» στο ντεπόζιτο του κατάφερε να νικήσει στην παράταση του Σέρβους, τονώνοντας το ηθικό του. Ο κόουτς Μπαρτζώκας αναφέρει συνεχώς τις αιτίες λόγω των οποίων η ομάδα του κινείται συνεχώς οριακά, τονίζοντας κυρίως το θέμα της κούρασης.
Ο ταλαίπωρος Ουόκαπ χαρακτηρίζεται πλέον ως «βιονικός», ενώ ο Μιλουτίνοφ σε λίγο θα παίζει με «στολή βατραχανθρώπου» έχοντας μπουκάλα οξυγόνου στην πλάτη. Δεν είμαι και ο ειδικότερος στο μπάσκετ, αλλά κρίνω πως ένα από τα προβλήματα του Ολυμπιακού είναι οι βοήθειες από τον πάγκο που δεν έρχονται. Πως για παράδειγμα ο Ουόκαπ να πάρει ανάσες, όταν ο Λούντζης είναι υπερβολικά μέτριος; Αυτός ο Λαρεντζάκης πότε θα βρει σταθερότητα; Ο Κάναν πότε θα ξαναμπεί σε καλούπι κάνοντας ότι του λένε και όχι του κεφαλιού του; Ο Κολοσσός έχει ξεκινήσει σχετικά καλά ως τώρα. Πέτυχε μεγάλη νίκη με το Περιστέρι που ακόμα ψάχνεται, αλλά και οριακή ήττα από το Λαύριο. Τεράστιες οι βοήθειες που παίρνει η ομάδα από τον σέντερ Μπαΐκοβιτς, αλλά να τον δούμε σήμερα απέναντι στην ίσως καλύτερη front line της Ευρώπης (φωτό).
Θα σκαρώσω ένα μπετάκι με παίκτες, ελπίζοντας να πέσω μέσα. Εκτιμώ πως ο Μιλουτίνοφ στο χρόνο που θα παίξει μπορεί να φτάσει στους 9 πόντους, αφού όλο και κάποιο γκολ-φάουλ θα κερδίσει. Θα ρισκάρω με το «τρελοκομείο» που λέγετε Κάνααν, διότι αν έχει τα λογικά του, επειδή είναι ξεκούραστος θα παίξει αρκετά. Λέω να πάρω και τον Μπαΐκοβιτς. Να δούμε τα «γράδα» του απέναντι σε δυνατούς παίκτες και βέβαια για την επιλογή μου αυτή δεν παίζουν ρόλο οι 26 πόντοι που σημείωσε στο Λαύριο. Θα ισχυριστώ τέλος πως δεν θα ξεπεράσουμε του 166 πόντους λόγω της άμυνας του Ολυμπιακού. Έτσι «χτίζω» ένα μπετάκι με διόλου ευκαταφρόνητη απόδοση.