Σειρά παίρνει το Ιράν. Είδα όλες τις αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής για να έχω άποψη. Καταπιάνομαι με τον αγώνα Αλουμίνιουμ Αράκ με Εστεγλάλ Κχουζεστάν. Στην πρεμιέρα οι «Αράκις» έχασαν μάλλον άδικα από την Περσέπολις με 1-0. Αναφέρω το άδικα διότι το γκολ ήταν οφσάιντ. Αν ήταν στοιχειωδώς πιο εύστοχοι δεν θα έχαναν με τίποτα στο «Αζάδι» διότι η Περσπολίς ήταν πολύ μέτρια. Η Εστεγλάλ μετά από άχρωμη εμφάνιση παραχώρησε το 1-1 εντός με τη Σαμς Αζάρ. Κανονικά έπρεπε να χάσει, αλλά ένα «τσαφ» του αντίπαλου τερματοφύλακα στο 90’ της έδωσε την ευκαιρία να ισοφαρίσει.
Οι «Αράκις» πέρυσι τερμάτισαν στην 7η θέση. Δεν είχε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, γεγονός που της επιτρέπει να έχει ομοιογένεια. Θα σώσει πολύ άνετα την κατηγορία διότι πλέον απέκτησε εμπειρία. Όπως προείπα, κόντρα στην Περσπολίς έκανε καλό ματς. Το ότι δε σκόραρε εντάσσεται στο γενικό κανόνα, που θέλει τις ομάδες εκεί να ευστοχούν μετά από πάρα πολλές τελικές. Τώρα κόντρα στην Εστεγλάλ εκτιμώ θα έχει την καθολική πρωτοβουλία και θα πιέζει. Έχει τους παίκτες να το κάνει.
Η Εστεγλάλ είναι νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία. Τα πενιχρά οικονομικά την υποχρέωσαν να στηριχτεί σχεδόν αποκλειστικά στους γηγενείς παίκτες της περιοχής της (Αχβάζ), συνεπώς θα είναι από τα σύνολα που θα παλέψουν για σωτηρία. Η πρεμιέρα της δεν μου άρεσε καθόλου. Αδυναμία ανάπτυξης παιχνιδιού, ανήμπορη στη δημιουργία φάσεων και πολλά κενά πίσω.
Λόγω των όσων είδα στα πρώτα ματς, κρίνω υπερβολική την τιμή του άσσου, εκτός και έχουμε ριζικές μεταλλάξεις των ομάδων. Προφανώς η Εστελάλ θα στήσει πολλά «πούλμαν» πίσω αλλά δε νομίζω να αντέξει. Το χάντιπακ πάντως δίνει μία σχετική ασφάλεια αλλά θα πάρω και λίγο σκέτο άσο.

