Στην Ντόχα σήμερα, η τυπικά γηπεδούχος Σενεγάλη θα κοντραριστεί με την Ολλανδία. Ο μπουκ βέβαια βλέπει ως λογικό φαβορί την Ολλανδία και προφανώς δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κάποιος μαζί του. Η απουσία του Μανέ προφανώς αφαιρεί από τους Αφρικανούς ένα τεράστιο ποσοστό της επιθετικής τους ισχύος, προς όφελος των Ολλανδών γεγονός που επηρέασε τις αποδόσεις. Και από τους Ολλανδούς βέβαια απουσιάζει ο Ντεπάι, αλλά αναλογικά δεν είναι απουσία ίδιου βάρους.
Στην εξίσωση θα βάλω το στατιστικό πως οι Σενεγαλέζοι έχουν εξαιρετική άμυνα και δεν δέχονται εύκολα γκολ (αλλά απέναντι σε Αφρικανούς). Επί δύο σερί χρόνια είναι η εθνική με την καλύτερη άμυνα στην αφρικανική ήπειρο που δεν θα πρέπει να το παραγνωρίσουμε ως γεγονός.
Το λογικό είναι να ζητήσουμε το διπλό της ομάδος του Φαν Χάαλ που είναι το φαβορί μεν, αλλά δεν θα αποκλείσω και την γκέλα της. Επί πρόσθετα λόγω των αμυντικών επιδόσεων της Σενεγάλης θα ισχυριστώ πως θα έχουμε λίγα γκολ.
