Στην Κωνσταντινούπολη θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της Τουρκίας με τα Νησιά Φερόε, σε έναν άνισο στη θεωρία αγώνα. Άνισο βέβαια από την άποψη ότι οι Τούρκοι υπερτερούν σε όλα έναντι των αντιπάλων τους οπότε θα επικρατήσουν. Στο Νο. 43 στην παγκόσμια κατάταξη της ΦΙΦΑ οι «φίλοι» γείτονες, στο Νο. 124 οι συμπαθέστατοι «ψαράδες».
Οι Τούρκοι μετά από μία πολύ κακή περίοδο στο θεσμό, υποβιβάστηκαν κατηγορία (από τη Β'), ενώ οι νησιώτες ανέβηκαν από τη Δ'. Κακή πορεία όμως είχαν και στο Euro, το οποίο αποχαιρέτησαν με τρεις ήττες. Καλύτερα τα πήγαν στην πορεία τους για το Mουντιάλ, με το όνειρο όμως να σβήνει στα πλέι οφ στο Πόρτο, όταν έχασαν από την Πορτογαλία με 3-1. Στο αγωνιστικό της ρεπορτάζ καταγράφουμε την απουσία του 36χρονου επιθετικού Μπουράκ Γιλμάζ. Ωστόσο παρόντες είναι όλοι οι αστέρες της από Πρέμιερ Λιγκ, Καμπιονάτο.
Από την άλλη, η φιλοξενούμενη ομάδα του Χακάν Έρικσον έζησε μια δύσκολη προκριματική εκστρατεία για το Μουντιάλ του 2022, στον οποίο σημείωσε μόλις τέσσερις βαθμούς απέναντι στη Μολδαβία, την Αυστρία, το Ισραήλ, τη Σκωτία και τη Δανία. Όμως στο Nations League απόλαυσε μια αήττητη πορεία ενάντια σε Μάλτα, Λετονία και Ανδόρα, η οποία τους χάρισε μια εντυπωσιακή άνοδο για να αντιμετωπίσει τώρα την Τουρκία, τη Λιθουανία και το Λουξεμβούργο τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Θα παραταχτεί με 5-4-1, δηλαδή ταμπούρι και των γονέων και μπροστά ό,τι βγει. Ουσιαστικά θα δώσει μάχη με το χρόνο.
Εκτιμώ ότι οι γείτονές μας δεν θα δείξουν έλεος. Αν μπορούν να βάλουν δέκα γκολ θα το κάνουν. Ωστόσο εμένα μου αρκεί να βάλουν δύο χωρίς να παραβιαστεί η εστία τους.