Σήμερα το πρόγραμμά μου έχει Κόνφερενς Λιγκ και πιο συγκεκριμένα την αναμέτρηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ που υποδέχεται στο Ισραήλ τους Σλοβάκους της Σπάρτακ Τρνάβα. Έτυχε και είδα το ματς του πρώτου γύρου, το οποίο τυχαία έληξε 0-0 αντί για 4-0 υπέρ των Ισραηλινών. Ήταν από τους αγώνες που ό,τι και να κάνεις η μπάλα δεν μπαίνει μέσα. Εκτός από δύο δοκάρια, τουλάχιστον 4-5 κλασικότατες φάσεις για γκολ είχε η Μακάμπι σε σχέση με τους Σλοβάκους που είχαν μιάμιση ευκαιρία σε όλο το ματς.
Άλλη δουλειά όμως τώρα ο επαναληπτικός και μάλιστα με παρόντες τους οπαδούς της Μακάμπι. Το πρωτάθλημα στο Ισραήλ ξεκινά 28 Αυγούστου, αλλά οι Ισραηλινοί ήδη έχουν ρυθμό και καλή αγωνιστικότητα. Η πίεση που θα ασκήσουν στους Σλοβάκους (έχουν προκριθεί ως τώρα εις βάρος της Μόστα και της Σέπσι) θα είναι ισχυρότερη μπροστά στο κοινό τους, που σημαίνει πως η πιθανότητα νίκης τους είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Ούτε η απειρία του Ολλανδού κόουτς Φαν Λέουφεν (πέρσι πήρε τη θέση του Δώνη) μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Δεν θεωρώ, τουλάχιστον με όσα είδα στο πρώτο αγώνα, πως οι Σλοβάκοι έχουν τύχη. Έπαιζαν 90 λεπτά άμυνα που σημαίνει το ίδιο θα κάνουν και σήμερα. Ναι μεν έχουν παραπάνω παιχνίδια στα πόδια τους, αλλά αυτό δε φάνηκε στο πρώτο ματς. Δεν βρήκα τίποτα το αξιόλογο με απουσίες που να παίζει κάποιο κρίσιμο ρόλο. Δεν επιβεβαίωσα αλλά ως απουσίες για τη Μακάμπι βρήκα τους Γκερέρο, Γκολάσα και Τενενμπαούμ και από την Τρνάβα τους Όλεζνικ, Κόστμα, Μπένοβιτς, Ρούσοφ και Άλβες, αλλά σχεδόν όλοι λείπουν από καιρό με χιαστούς και γόνατα τραυματισμένα. Για το χάντικαπ που διαλέγω αποτελεί πρόβλημα ότι στους Ισραηλινούς αρκεί η νίκη με ένα γκολ διαφορά. Αν όμως σκοράρουν σχετικά νωρίς, η Τρνάβα θα πρέπει μετά να ανοιχτεί και τότε… αντίο φίλε.