Όπως βλέπετε και εσείς οι στοιχηματικές επιλογές έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο. Ελάχιστα πλέον τα πρωταθλήματα στα οποία μπορεί να βρεθεί έστω και υποτυπωδώς μία πληροφόρηση, συνεπώς το έργο είναι αρκετά δύσκολο. Υποχρεωτικά λοιπόν σήμερα η ενασχόλησή μου θα γίνει με το πρωτάθλημα της Ιορδανίας.
Εκεί η πρωτοπόρος, κραταιά (34 πρωταθλήματα και 20 κύπελλα) και ιστορική Αλ Φαϊσαλί Αμάν (89 χρόνια ιστορίας) θα επισκεφτεί την νεοφώτιστη Αλ Ζαλίλ στη Ζάκρα και όχι στο άντρο της στο Ιρμπίντ (οι δύο πόλεις απέχουν περί τα 80 χιλ.). Για να σας βάλω κάπως στο κλίμα του πρωταθλήματος να αναφέρω ως πρώτο στοιχείο πως γενικά οι περισσότερες ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. Ως δεύτερο πως οι καλές ομάδες φέτος είναι η Αλ Φαϊσαλί Αμάν, η Αλ Ουεχντάτ και η Αλ Ράμθα, ανάμεσα στις οποίες θα κριθεί ο τίτλος. Και αυτές πάντως έχουν προβλήματα αλλά δεν χρειάζονται λεπτομέρειες.
Τα αγωνιστικά δείχνουν τη Φαϊζαλί να έρχεται από σπουδαία νίκη επί της Ράμθα με 2-1, σε ένα αγώνα όμως που η Ράμθα είχε κακή απόδοση (οι κακές γλώσσες λένε πως στο τέλος του πρώτου γύρου ενδεχομένως θα φύγουν παίκτες και προσέχουν τραυματισμούς). Η Αλ Ζαλίλ η οποία ιδρύθηκε από Παλαιστίνιους μετανάστες πριν 69 χρόνια, κατάφερε να κάνει τη πρώτη της νίκη φέτος στο πρωτάθλημα με 3-2 επί του «καφενείου» που λέγετε Αλ Μπουκάα (0-0-8 με 3-20 γκολ). Γενικά δε εκτίθεται ως ομάδα (4-9 γκολ) αλλά είναι περιορισμένων δυνατοτήτων.
Εκτιμώ πως η πρωτοπόρος που παραμένει ακόμα αήττητη (5-2-0) δε θα σκοντάψει. Δεν πρέπει να σκοντάψει, αν και το πρωτάθλημα είναι ακόμα μόλις στην 9η αγωνιστική.
Υ.Γ. Η φωτό της στήλης είναι από τον χτεσινό επεισοδιακό ντέρμπι της Ουεχντάτ με τη Ράμθα που τέλειωσε 2-1 (με ανατροπή) υπέρ της Ράμθα. Στο φινάλε παραλίγο να υπάρξει…. «στραγγαλισμός» παίκτη της Ουεχντάτ.