Επαναληπτικός ημιτελικός στο Confederation Cup (σα να λέμε Γιουρόπα λιγκ) ανάμεσα στη Ρατζά από το Μαρόκο και την Πίραμιτς της Αιγύπτου. Το 0-0 σφράγισε τον πρώτο αγώνα, με τη Ρατζά καλύτερη στα σημεία να αγγίζει το γκολ σε 3 περιπτώσεις. Πρώτη μου εκτίμηση είναι ότι θα προκριθεί η Ρατζά, η οποία δεν θα την πατήσει όπως εχτές η Ουιντάντ που αν και συντριπτικά καλύτερη κόλλησε στο 0-0 με τη Κάιζερ Τσιφς και αποκλείστηκε από το τελικό. Το Μαρόκο όμως σαν ισχυρή ποδοσφαιρικά χώρα στην Αφρική δικαιούται και θα έχει εκπρόσωπο σε τελικό.
Το 0-0 προφανώς αφήνει ανοιχτά διάφορα ενδεχόμενα, ωστόσο θα πρέπει να αποκλείσουμε μερικά. Για παράδειγμα οι δύο ομάδες θα συναντηθούν φέτος για 4η φορά, με τη Ρατζά να μετρά δύο νίκες (σύνολο 5-0 σκορ) και την πρόσφατη ισοπαλία. Αυτές οι νίκες ήρθαν με καθαρό σκορ λόγω της εξαιρετικής άμυνας που διαθέτει. Άμυνας που τη βοηθά και στο εγχώριο πρωτάθλημα να παλεύει για τον τίτλο με την Ουιντάντ. Η Πίραμιντς στην Αίγυπτο περνάει γενικά δύσκολες στιγμές διότι εκτός των άλλων ταλαιπωρήθηκε άσχημα από covid-19 τον περασμένο μήνα όπου είχε 13 κρούσματα που την αποδιοργάνωσαν. Προσπαθεί να συνέλθει για να διεκδικήσει και φετος έξοδο στους θεσμούς.
Λογικά ο αγώνας θα έχει σκοπιμότητα. Η Πίραμιντς του κόουτς Ροντόλφο Αρουαμπαρένα (τέως παίκτη των Μπόκα, Βιγιαρεάλ αλλά και της ΑΕΚ) θα αμύνεται, ενώ η Ρατζά θα πιέζει μεν αλλά με προσοχή για να μην εκτεθεί αμυντικά στη κόντρα διότι προέκυψαν και τρεις απουσίες (βασική αυτή του τιμωρημένου Αρζούν, με αυτές των Χαφεντί, Χαμπντί ναι είναι οι άλλες δύο) στην ομάδα του Αλ Ασάαντ Τσαμπί. Κάπως έτσι περιμένω να κυλήσει η αναμέτρηση με τους Ραχιμί και Μαλανγκό από πλευράς γηπεδούχων να είναι τα πρώτα «βιολιά». Αν είχε κόσμο το ματς η απόδοση θα ήταν 1.40 αλλά τώρα είναι σαφώς παραπάνω. Διαλέγω το συγκεκριμένο combo το οποίο καλύπτει νίκη-πρόκριση των γηπεδούχων, σκοπιμότητα στην περίπτωση που οι Αιγύπτιοι αντέξουν, με την ελπίδα βέβαια να μην ανοίξει γενικά το σκορ.
Πιθανή 11αδα Ρατζά (4-2-3-1): Anas Zniti - Abdeljalil Jbira, Ilias Haddad, Marouane Hadhoudi, Abdelilah Madkour - Zakaria El Wardi, Mohsen Metwally - Soufiane Rahimi, Fabrice Ngoma, Mahmoud Benhalib - Malango Ngita
Πιθανή 11αδα Πίραμιντς (3-1-4-2): Ahmed Al Shenawy - Ahmed Fathy, Ahmed Samy, Ali Gabr - Nabil Dunga - Mahmoud Hamada, Eric Traore, Islam Issa, Abdalla El Said - Ibrahim Adel, Ramadan Sobhi