Το τελευταίο μπετ στο μάλλον κακό έτος 2020 θα με πάει στην Αίγυπτο. Εκεί η μακράν μεγαλύτερη ομάδα της αφρικανικής ηπείρου, η Αλ Άχλι, θα υποδεχτεί την Αλ Ιτιχάντ Αλεξάντρια (έχει τους περισσότερους φιλάθλους στην Αίγυπτο μετά την Αλ Άχλι και την Ζαμάλεκ) στο «Αλ Σαλάμ Στέιντιουμ» στο Κάιρο. Η Αλ Άχλι που είναι η πρωταθλήτρια των 5 τελευταίων ετών, έχει μπει φέτος εξ ίσου δυνατά στο πρωτάθλημα, με 2/2 νίκες. Η αντίπαλός της με μία ισοπαλία και μία νίκη απέναντι στη δυνατή Πίραμιντς.
Τα αγωνιστικά είναι αρκετά και ολίγον μπερδεμένα όσον αφορά στους απόντες εκατέρωθεν. Το σημαντικό, πάντως, είναι ότι η Άχλι και η Ιτιχάντ έχουν χτυπηθεί από covid-19 και έχουν απώλειες. Όπως για παράδειγμα ο αριστερός μπακ Σαλάμ, που θεωρείται ο ακρογωνιαίος λίθος της άμυνας της Ιτιχάντ. Πρόβλημα ότι και ο εξίσου σημαντικός δεξιός μπακ, Σααμπάν, είναι τραυματίας. Από πλευράς γηπεδούχων υπάρχουν τέσσερις απόντες λόγω κορωνοϊού, χωρίς όμως να έχει χτυπηθεί η επιθετική τους γραμμή, η οποία είναι εξαιρετικά ποιοτική.
Εύκολα ή δύσκολα εκτιμώ θα επικρατήσει η Αλ Άχλι, που ελπίζω να καλύψει και το χάντικαπ. Η προϊστορία πάντως έχει ενίοτε κηδείες γι' αυτό και η χαμηλή μίζα.