Τα φώτα της ράμπας στο 89ο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας στην Ισπανία σε λίγο θα σβήσουν. Ένα πρωτάθλημα που μαζί με την διακοπή, διήρκησε 11 μήνες και μπήκε στην ιστορία ως αυτό με τη μεγαλύτερη χρονική διάρκεια όλων των εποχών. Για τους άμεσα πρωταγωνιστές ήταν τρομερά δύσκολο. Για όλους τους υπόλοιπους πολύ δύσκολο. Όσον αφορά την αφεντιά μου, δεν το κρύβω, νιώθω και εγώ κούραση. Πολλές ώρες διαβάσματος και μελέτης, αλλά και παρακολούθησης αγώνων.
Ξέρω ότι ταλαιπώρησα πολύ τους συναδέλφους διορθωτές με τα δεκάδες λάθη μου και δημόσια τους ζητώ συγνώμη, ξέρω επίσης ότι στεναχώρησα (και γω μαζί ειλικρινά) κάποιους από εσάς με τις λανθασμένες μου στοιχηματικές επιλογές που τυχόν ακολουθήσατε, αλλά νιώθω τουλάχιστον ότι πάλεψα τίμια. Προσπάθησα με τις στοιχηματικές μου επιλογές να εκφράσω τον μέσο παίκτη, έτσι όπως είμαι και εγώ και επίσης προσπάθησα να αιτιολογήσω πάντα με επιχειρήματα τις επιλογές αυτές.
Προσπάθησα να τα βλέπω κατά το πλείστον λογικά, σε συνδυασμό με την εικόνα που μου πέρναγαν οι ομάδες στους αγώνες τους, αλλά φυσικά και με την ειδησεογραφία. Δεν θα ισχυριστώ βέβαια ότι το αποτέλεσμα με δικαιώνει. Ως τη διακοπή το πάλευα και ήμουν αισιόδοξος για το τέλος, αλλά από τη διακοπή και μετά, πολλοί αστάθμητοι παράγοντες διαμόρφωναν συνθήκες και δεδομένα πρωτόγνωρα σε όλους μας.
Χωρίς να κουράσω άλλο, γιατί και εγώ νιώθω κούραση, με δύο λόγια θα σας γράψω τις τελευταίες μου επιλογές του πρωταθλήματος και κάποιες επεξηγήσεις. Θα παρακαλούσα, επίσης, να ρίξετε μία ματιά στα ρεπορτάζ των αγώνων, όπου έχω αναλυτικά τις ανάγκες των ομάδων που έχουν ακόμα στόχους.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ. Τα πράγματα εδώ είναι πολύ απλά. Η Ατλέτικο θέλει διακαώς να βγει 3η στη βαθμολογία και η Σοσιεδάδ Ευρώπη. Αυτή η συνθήκη μπορεί να ικανοποιηθεί πλήρως με ένα και μοναδικό τρόπο. Να έρθει ισοπαλία. Δεν θα χαλάσει καμία από τις δύο, δεν θα κινδυνέψει το πρεστίζ τους και δεν θα υπάρξουν ψίθυροι, διότι η Ισπανία καταλαβαίνει ότι ο κόπος δεν γίνεται να πάει εύκολα χαμένος. Ας το κάνουν λοιπόν «Χ» να τελειώνουμε. Εκτός και αν στραβώνουν άλλα αποτελέσματα και δεν το έχουν ανάγκη.
ΓΡΑΝΑΔΑ – ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ. Η Γρανάδα έχει βάσιμες ελπίδες για Ευρώπη, αλλά δεν εξαρτάται από αυτήν. Η Αθλέτικ από ελπίδες έχει ένα στρογγυλό μηδενικό. Αγωνιστικά, όσοι έχετε δει τις ομάδες θα συμφωνείτε ότι η Γρανάδα είχε σταθερότητα και έπαιξε πολύ ωραία αυτό το διάστημα. Η Αθλέτικ όμως όχι. Εκτός των άλλων όλα τα κρίσιμα ματς τα έχασε και μάλιστα εύκολα. Διαβάζω για βούληση της Γρανάδα να νικήσει.
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ – ΜΠΕΤΙΣ. Αυτό ήταν ένα early bet, λόγω των ειδήσεων που διάβασα εκείνη τη μέρα και που επιβεβαιώθηκαν στο ρεπορτάζ στο 101% για την Μπέτις. Και η Βαγιαδολίδ έχει απώλειες, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που η Μπέτις γύρισε φαβορί στο ζευγάρι. Αγωνιστικά και ειδησεογραφικά αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Όποιος έχει άλλη θεώρηση ή καταλαβαίνει το γιατί, ας κάνει το κόπο να μου το εξηγήσει στο chat του Foxbet. Δεκτή κάθε άποψη και σκέψη.
ΕΣΠΑΝΙΟΛ – ΘΕΛΤΑ. Στο ρεπορτάζ κάνω την πρόταση για σκόρερ τον Ιάγο Άσπας. Ναι, διότι αυτός είναι το «Α» και το «Ω» της ομάδας. Ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό κεφάλαιο για τη Θέλτα, που όμοιό του δεν έχει άλλο και δεν θα βρει επί χρόνια. Είναι ο παίκτης που χαίρεσαι να βλέπεις. Ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά, που θα πάρει την πρωτοβουλία, που θα τραβήξει την ομάδα στις πλάτες του για να τη σώσει. Ο παίκτης που όταν η μπάλα καίει και τα πόδια των υπολοίπων τρέμουν, μένει ατάραχος και κάνει αυτό που πρέπει. Είναι ο «Μέσι» της Θέλτα. Σε τέτοιο ματς περιμένω να πάρει την πρωτοβουλία και να καθαρίσει αν μπορεί για την ομάδα του. Και επειδή είναι και σκόρερ εκτιμώ θα σκοράρει.
ΛΕΓΑΝΕΣ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ. Στην εκτίμηση του ρεπορτάζ του αγώνα εξηγώ το σκεπτικό μου σε λίγες γραμμές όπως το νιώθω. Ποιος διαφωνεί ότι το 2.30 της Ρεάλ δεν είναι τεράστιο; Αλλά πήρα τη λύση της ισοπαλίας. Η Ρεάλ μάλλον θα βάλει τις «δεύτερες» (όλες πρώτες είναι βασικά σε αυτή την ομάδα) επιλογές της, για να ξεκουραστούν οι «βασικοί. Η Λεγανές ξέρει να παίζει άμυνα, αλλά ως εκεί. Θα σκοράρει μόνο με τα «στραβά» ματς της Ρεάλ. Δεν ξέρω αν στις μέρες μας η Ρεάλ θα επιτρέψει σχόλια εις βάρος της, αλλά σαφώς και έχει ηθικό δίλλημα. Έχει ένα τεράστιο σερί νικών που ίσως σπάσει για αυτό επιλέγω την ισοπαλία.
Μένουν ακόμα 5 ματς, αλλά φίλοι μου τίμια σας λέω πως ειλικρινά κουράστηκα και αύριο έχω Σεγούντα. Απλά θα σας παραπέμψω στις εκτιμήσεις των ρεπορτάζ για αυτά τα 5 . Σας ευχαριστώ όλους εκ βάθους καρδίας. Τα λέμε ξανά με το καλό αύριο.