Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής κλείνει με το ματσάκιον στη Τούμπα, με τον Π.Α.Ο.Κ να υποδέχεται το Νέο Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Βόλου καθότι ο παλιός μας τέλειωσε. Αγώνας που γίνεται για να γίνεται αφού οι πάντες γνωρίζουν το νικητή. Ουσιαστικά θα είναι αγώνας προπόνησης αφού τα δύο σωματεία, τα ενώνουν διάφορα πράγματα ή δεν είναι έτσι; Μήπως εγώ δηλαδή βλέπω φαντάσματα.
Προσπαθώ λοιπόν να μπω στη σκέψη του ματς κάνοντας την εξής υπόθεση. Έχουμε δύο «φιλαράκια» που θα παίξουν μεταξύ τους. Ο ένας είναι μακράν δυνατότερος, με κίνητρο πρωτιάς και πολλά άλλα. Ο άλλος δεν έχει τίποτα απολύτως να παρουσιάσει εκτός ίσως από ένα εξαιρετικό και έμπειρο «διερμηνέα». Τεράστιο προσόν ομολογουμένως. Κρίνοντας από δηλώσεις και ρόστερ, ο αξιότιμος κύριος «διερμηνέας» βλέπω μιλάει φαρσί Αλγεριανά, Ισπανικά και Σλοβάκικα. Τα «Γαλλικά» είναι επίσης επίκτητη γλώσσα, δε το συζητώ. Μου λείπει μία γλώσσα όμως καθότι πέντε τον αριθμό που χειρίζεται.
Ποιος ο λόγος λοιπόν ο δυνατός φίλος να μπει στη διαδικασία για να καταστρέψει τον αδύναμο φίλο; Τι θα κερδίσει; Δεν είναι ώρα τη παρούσα στιγμή να αρχίσει και τίποτα «Γαλλικά» ο «διερμηνέας» που τα μιλάει άπταιστα καθότι απόφοιτος Σορβόνης. Άσε που επειδή μας έχουν πάρει και «χαμπάρι» και θα μας παρακολουθούν, δεν έχει νόημα να δώσουμε λαβές. Κάπως έτσι τα σκέφτομαι, αυθαίρετα βέβαια καθότι ως Έλλην έχω την στοιχηματική ίντριγκα στο αίμα μου. Ε ναι, αλλιώς πως θα βρω αδρεναλίνη.
Καταλήγω στο συμπέρασμα πως σήμερα το ματς δεν χρειάζεται «διερμηνέα». Όλα δείχνουν εύκολα, κατανοητά και δρομολογημένα. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν υποθέτω ότι το σκορ δεν θα εκθέσει καμία από τις δύο ομάδες απέναντι στους κοινούς «οχτρούς».