DSC_0751-1080x675.jpg

Βόλτα στο εξωτικό Σάο Τομέ

19:02 | 17 Νοε 2019 2 min read
19:02 | 17/11/2019 2 min read
DSC_0751-1080x675.jpg

Η νέα βδομάδα θα βρει τη στήλη να ταξιδεύει αρκετά μακριά (εκεί που δε θα πάμε ποτέ). Πιο συγκεκριμένα θα πάω στο πανέμορφο νησιωτικό κράτος Σάο Τομέ και Πρίνσιπε (δηλαδή Άγιος Θωμάς και Πρίγκιπας) που βρίσκεται στον Κόλπο της Γουινέας. Πρόκειται για τη μικρότερη σε έκταση χώρα στην Αφρική που αποτελείται από δύο νησιά, το Σάο Τομέ και το Πρίνσιπε. Πορτογαλική η γλώσσα συνεπώς υπάρχουν τα κονέ (ιδρύθηκε από τους Πορτογάλους το 15ο αιώνα). Νοητά λοιπόν στο Σάο Τομέ που είναι η πρωτεύουσα, στην οποία σήμερα θα γίνει η αναμέτρηση Σάο Τομέ και Πρίνσιπε – Γκάνα για το κύπελλο εθνών Αφρικής. Ο αγώνας του 3ου αυτού ομίλου θα γίνει στο εθνικό στάδιο 12ης Ιουλίου, χωρητικότητας 8.500 θεατών.

Η τοπική ομάδα, νούμερο 180 στο ranking της ΦΙΦΑ, ξεκίνησε στον όμιλο με την ήττα 4-0 στο Σουδάν. Έμεινε στο 21’ λεπτό με δέκα παίκτες και παρέδωσε πνεύμα. Εθνική χαμηλής δυναμικότητας, με παίκτες βασικά από το τοπικό πρωτάθλημα (έχει 16 ομάδες) και λίγους από Πορτογαλικές ομάδες χαμηλών κατηγοριών. Η Γκάνα σαφώς γνωστότερη και ισχυρότερη δύναμη στο Αφρικανικό ποδόσφαιρο, ξεκίνησε στον όμιλο με τη σπουδαία νίκη επί της Νότιας Αφρικής με 2-0, μετά από εξαιρετική εμφάνιση, με σκόρερ του πρώτου γκολ το Πάρτεϊ της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι Γκανέζοι που έχουν μόλις 2 ήττες στους 26 τελευταίους αγώνες στο ΑFCON δεν νοείτε να γκελάρουν σε τέτοιο ματς, απέναντι σε μία ομάδα που απέχει παρασάγγας σε όλα τα επίπεδα. Εκτιμώ ότι θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις της το εύρος της νίκης. Αν θέλει να τους διαλύσει μπορεί. Αν θέλει να κάνει νίκη με «μισό» μηδέν και αντίο σας επίσης μπορεί. Ας ελπίσω κάτι που να πλησιάζει το πρώτο.

Πρόταση πονταρίσματος

2 (-2 Α.Η.)
Απόδοση
1.75
Σάο Τομέ και Πρ.
Γκάνα
18/11
18:00
0 1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ