Ως στοιχηματζήδες που σπαταλάμε μπόλικες ώρες για μελέτη και παρατήρηση, θα πρέπει σιγά να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη και το VAR. Εμένα με απασχολούν κυρίως οι δύο κατηγορίες της Ισπανίας, στις οποίες προσπαθώ να βρω στοιχηματικά την άκρη. Το VAR στην Ισπανία χρίζει καθολικής αποδοχής χωρίς διαμαρτυρίες (εξαιρέσεις αλλά ελάχιστες παντού και πάντα υπάρχουν), σουβλάκια, κοψίδια και «παέγιες». Διαιτητές κάνουν σεμινάρια σε οργανωμένους οπαδούς ομάδων, για να ξέρουν πότε εφαρμόζεται και με πιο τρόπο. Εμείς εδώ ως «VARβαροι» μείναμε ήδη πίσω και σε αυτό.
Πάω στο θέμα. Οι διαμορφώσεις αποτελεσμάτων και αλλαγές σκορ π.χ. στη Σεγούντα, στο φινάλε είναι καθεστώς σε πολλούς αγώνες κάθε βδομάδα, με την διαφορά ότι από φέτος έχουμε και το VAR να «βοηθάει». Για παράδειγμα η Ντέπορ χτες μέσω VAR ισοφάρισε στο 96’ και ας μην αναφερθώ στα γκολ που ακυρώνονται ή που μετράνε επίσης μετά το 90’ λόγω VAR. Το πρόβλημα όμως είναι αλλού. Στις κόκκινες κάρτες. Όσο διάβασμα φίλοι μου και να ρίξει κάποιος, όσες παράμετρες και να λάβει υπόψην του, δε γίνεται να σκέφτεται και τις κόκκινες κάρτες.
Θα σας πω εν τάχει το τι έχει συμβεί ως τώρα στις δύο κατηγορίες. Καταρχήν στην Πριμέρα, στις πρώτες 4 αγωνιστικές έχουμε αύξηση των κόκκινων καρτών κατά 150%. Στον ίδιο αριθμό αγωνιστικών πέρυσι είχαμε 4 κόκκινες και φέτος 12, εκ των οποίων οι 8 απ’ ευθείας. Μου έρχεται στο μυαλό πρόχειρα η Μπέτις που στα τρία εντός, έμεινε με παίκτη λιγότερο στα δύο κυνηγώντας το σκορ. Χτες έμεινε με 9, όπως και η Θέλτα με τη Γρανάδα. Στη Σεγούντα είχαμε και πάλι στις ίδιες αγωνιστικές αύξηση κατά 100% στις κόκκινες. Από 14 πέρυσι φέτος μετράμε ήδη 28. Από αυτές τις 14 πέρυσι οι 4 ήταν απευθείας ενώ φέτος έγιναν 8. Από το VAR δε ξεφεύγει πλέον κανένα βίαιο μαρκάρισμα.
Αποτέλεσμα να έχουμε «αλλοίωση» εκ των υστέρων, των δεδομένων και των παραμέτρων που αφορούν την σκέψη και την άποψη που σχηματίζουμε εκ των προτέρων, για τους αγώνες. Ξεκαθαρίζω ότι αυτά όλα τα αναφέρω ως προβληματισμό και όχι ως δικαιολογίες για τα χαμένα ή κερδισμένα μπετ. Όποιοι με διαβάζουν τακτικά στη στήλη, θα έχουν παρατηρήσει πως ΠΟΤΕ δεν σχολιάζω το τι έκανα την προηγούμενη μέρα.
Αυτά και καλή βδομάδα σε όλους σας