Σχετικά πρωινός σήμερα, (άντε έστω μεσημεριανός αλλά μετά από ξενύχτι πρωί είναι), με τη βόλτα μου να σας λέει καλημέρα από το Βιετνάμ. Βέβαια απέχω παρασάγγας τόσο από το 1965 που ο Adrian Cronauer έφτανε στη Σαϊγκόν για να κάνει τον DJ στο AFN, όσο και από την ομώνυμη ταινία με πρωταγωνιστή τον Robin Williams.
Αντικείμενο μου το τοπικό πρωτάθλημα, το οποίο βαίνει στη λήξη του με την αγωνία να κορυφώνεται. Στη πρώτη θέση είναι το Ανόι με 37 πόντους, το οποίο καταδιώκεται από τη Χο Τσι Μινχ που είναι 2η , δύο πόντους πίσω (με ματς λιγότερο). Η Χο Τσι Μινχ λοιπόν υποδέχεται την φετινή απογοήτευση του πρωταθλήματος, την τελευταία Σάνα Κχαν Χόα που πέρυσι τερμάτισε 3η. Στο 2-2-0 τελευταία η γηπεδούχος, με χαρακτηριστικό των αγώνων της τα πολλά γκολ που βάζει αλλά και δέχεται (9-7). Η Χοα στο ίδιο διάστημα χαροπαλεύει με 1-2-1 και μάλλον δεν θα γλυτώσει το φουντάρισμα καθώς απέχει 8 πόντους από τη σωτηρία (με ματς λιγότερο).
Η γηπεδούχος ομάς στερείται του τιμωρημένο παικταρά Đỗ Văn Thuận (μέσος) αλλά όπως διαβάζω ο κόουτς Chung Hae, έχει να τον αντικαταστήσει επάξια (θα παίξει η παιχτούρα Tran Thanh Binh). Η ουραγός δεν έχει θέματα. Δε ξέρω αν τα κοντοστούπικα λιμανθρωπάκια σκαρώσουν καμία μπαγαποντιά αλλά δε νομίζω. Η Μινχ χτυπάει πρωτάθλημα και αν κερδίσει σήμερα περνάει πρώτη συνεπώς χάρες δεν υπάρχουν. Λέω λοιπόν πως θα κερδίσει καλύπτοντας το χάντικαπ.
Αυτά και καλές βουτιές.