Φοβερό πράγμα οι συμπτώσεις. Πριν από καιρό είχα υποσχεθεί να σκαρώσω ένα άρθρο για το βρώμικο κύκλωμα που υπήρχε (δεν ξέρουμε τι υπάρχει τώρα) στη Segunda B της Ισπανίας ένεκα των μπαράζ ανόδου και καθόδου που παίζονται τώρα.
Πάνω που το ετοίμαζα και έβαζα τις τελευταίες πινελιές, ξεσπά άλλο σκάνδαλο, με συλλήψεις για στημένα ματς σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία. Για να είμαι ακριβής με την ως τώρα ανάγνωση που κάνω, η υπόθεση αφορά στημένα ματς των περιόδων 16/17 και 17/18. Ποια και πως θα μάθουμε.
Ως τώρα η αναφορά λέει για 9 αγώνες μεταξύ των οποίων το «κραγμένο» Ουέσκα - Ταραγόνα 0-1, πέρυσι την 41η αγωνιστική, με το οποίο η Ταραγόνα κέρδισε τη παραμονή, ενώ η Ουέσκα είχε εξασφαλίσει την άνοδο. Ούτως ή άλλως ήταν υπόθεση Καταλανών. Μιάμιση ώρα πριν το ματς, τα μπετ από Ουκρανία και Ασια πέφτανε σαν το χαλάζι φυσικά προς το διπλό. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι από το μικροσκόπιο περνάει η τελευταία αγωνιστική σε Πριμέρα και Σεγούντα (αυτές θα βγουν καθαρότατες για προφανείς λόγους) της περιόδου 17/18 αλλά και χαμηλότερων κατηγοριών. Και στο μυαλό μου ήρθε αυθαίρετα το ματς Μπαρτσελόνα - Λα Κορούνια 2-3 αλλά και το Βαγιεκάνο - Κόρδοβα 1-2. Σταματώ εδώ τις αυθαίρετες σκέψεις μου.
Από τις 7 το πρωί λοιπόν, διάφορα μπουμπούκια περνούν το κατώφλι των Ισπανικών φυλακών, προεξάρχοντος του προέδρου της Ουέσκα, Αγουστίν Λασαόσα, του αρχηγού του ιατρικού επιτελείου της ομάδας του και του γνωστού ποδοσφαιριστή Ραούλ Μπράβο που φέρεται ως ο αρχηγός της σπείρας.
Η Ουέσκα πρωτοστατεί στο στήσιμο αν κρίνω από το γεγονός ότι μαζί με τους προαναφερθέντες, στην ψειρού πήγε επίσης ο Ινίγκο Λόπεθ, νυν παίκτης της Ντέπορ αλλά το 15/18 στην Ουέσκα. Αμ γι' αυτό πουλάκι μου η ομάδα σου δε βλέπετε εδώ και τρεις μήνες. Κάτι έχεις σκαρώσει εσύ. Η τσιμπίδα πάντως μάγκωσε κι άλλους (Κάρλος Αράντα, Μπόρχα Φερνάνεθ) και μάλλον θα συλλάβει και άλλους. Δεν ξεκαθάρισε αν μαγκώσανε και τον Σάμουελ Σαίθ Αλόνσο, νυν παίκτη της Χετάφε αλλά που το 16/17 ήταν στην Ουέσκα.
Με τη ψυχή τώρα να ακουμπήσεις Σεγούντα και Σεγούντα Β στο στοίχημα; Μου κόπηκαν τα φτερά, έπαθα πολιτισμικό σοκ, διαταράχθηκε ο ψυχικός μου κόσμος, τι να σας πω ένα πράμα που έχω πάθει.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα ψυχικά τραύματα μου προκάλεσαν σήμερα οι Θπανιόλοι, δεν θα κάνω πρόταση.