Όπως έχω εξηγήσει αρκετές φορές και εδώ στη στήλη αλλά και στις αναλύσεις, το κύπελλο Ισπανίας στη παρούσα φάση το αποφεύγω σαν ο διάολος το λιβάνι αλλά για τις ομάδες τις Segunda που δεν έχουν το παραμικρό κίνητρο.
Αντίθετα όμως οι ομάδες της Segunda B σκίζονται ως ένα βαθμό να περάσουν 3 γύρους για να κληρωθούν με μεγάλη ομάδα. Έτσι λοιπόν στο ζευγάρι Ρεάλ Ράθινγκ Κλουμπ Σανταντέρ – Ουνιόν Ντεπορτίβα Λογκρονιές, ο νικητής θα κληρωθεί με ομάδα της Primera που παίζει Ευρώπη. Προφανώς όποια προκριθεί θα παρακαλάει να κληρωθεί με Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπαρτσελόνα.
Τα του αγώνα λένε. Οι δύο ομάδες αγωνίζονται στη Segunda Β στο δεύτερο όμιλο. Η Ράθινγκ είναι πρώτη και αήττητη σε 8 αγώνες ενώ η Λογκρονιές 13η και αήττητη στα 3 τελευταία ματς.
Ως τώρα η Ράθινγκ απέκλεισε δυο ισχυρούς αντιπάλους (UCAM Μούρθια, Μιραντές) με νίκες εκτός έδρας. Η Λογκρονιές πέρασε από αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικότητας. Την Λανγκρέο και την Καρταχένα (στα πεναλτι) επίσης αγωνιζόμενη εκτός έδρας.
Η γηπεδούχος θα κατέβει χωρίς τον αρχισκόρερ της με 4 γκολ Σεγκόβια που είναι τραυματίας και χωρίς δύο αμυντικούς. Όμως επιστρέφει από τραυματισμό ο βασικός επιθετικός Σεχούδο που εκτιμώ θα αναπληρώσει επάξια τον απόντα Σεγκόβια. Μέχρι χτες είχαν πωληθεί 6.500 εισιτήρια, συνεπώς το Σαρδινέρο (χωράει 22.000) θα έχει κίνηση. Εξάλλου οι τιμές είναι από 5-12 ευρώ οπότε θα πάει κόσμος.
Η φιλοξενούμενη έχει και αυτή απώλειες (από ένα παίκτη) σε όλες τις γραμμές από τραυματισμούς αλλά ο κόουτς Σέρχιο Ροντρίγκες ανακοίνωσε ότι θα κάνει 7-8 αλλαγές, ισχυριζόμενος ότι η ομάδα έχει μέγα βάθος.
Εκτιμώ θα νικήσει η Ράθινγκ.