Η Πούμας απέδειξε και χθες ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και πλήρωσε το 2dnb στην έδρα της Άτλας. Περισσότερες οι επιλογές στο σημερινό κουπόνι αλλά θέλει προσοχή διότι κάποια πρωταθλήματα μόλις ξεκίνησαν.
Με Μέξικο θα ξεκινήσω και σήμερα. Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας η Νεκάξα φιλοξενεί την Λόμπος. Ναι μεν τα 5 γκολ που δέχθηκε από την Πούμας ήταν πολλά, πέτυχε δε και η ίδια 3 σε μία έδρα και κόντρα σε μία αντίπαλο που είναι φορμαρισμένη. Ακολούθησε εντός έδρας νίκη με 1-0 επί της Ταμπίκο Μαδέιρο για το Κύπελλο με αρκετούς αναπληρωματικούς. Στην πρεμιέρα είχε επικρατήσει 2-1 εντός έδρας της Κλαμπ Αμέρικα ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα είχε κατακτήσει και το Σούπερ Καπ, επικρατώντας 1-0 της Μοντερέι. Η ήττα από την Πούμας εξάλλου ήταν η μοναδική στους 16 πρόσφατους επίσημους αγώνες! Η Λόμπος προέρχεται από εντός έδρας νίκη με 2-0 επί της Βέρακρουζ. Καλό αποτέλεσμα για την ομάδα του Παλένσια που έχει αξιόλογο ρόστερ σε σύγκριση με τις ομάδες που αναμένεται να βρεθούν στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Στην πρεμιέρα είχε ηττηθεί 1-2 στην έδρα της Σάντος Λαγούνα και γενικότερα έχει θέμα ως φιλοξενούμενη, αφού συνυπολογίζοντας το περσινό Κλαουσούρα αλλά και το Κύπελλο μετρά 11 ήττες και 1 ισοπαλία στις 12 τελευταίες εξορμήσεις της! Μάλιστα έχει και κάκιστη παράδοση στην έδρα της Νεκάξα με 8 ήττες και 2 ισοπαλίες στους 10 τελευταίους αγώνες. Εύκολα ή δύσκολα αναμένω το αρνητικό σερί της Λόμπος να συνεχιστεί.
Η αλήθεια είναι ότι ο σημερινός αγώνας της PSV με την Φέγενοορντ για το Σούπερ Καπ προσφέρεται περισσότερο για συμπεράσματα, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι λόγοι που με ωθούν να κάνω ένα ποντάρισμα. Το παιχνίδι διεξάγεται στο Φίλιπς Στάντιον, έδρα της PSV, οπότε αυτόματα η γηπεδούχος αποκτά ένα μικρό πλεονέκτημα. Θα έχει νέο τεχνικό φέτος τον Φαν Μπόμελ, ουσιαστικά τεχνικό δίδυμο με τον Φαν Μάρβαϊκ, όπως συνέβη στην εθνική Αυστραλίας αλλά αντίστροφα. Το ρόστερ της έως τώρα δεν έχει πειραχθεί σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με πέρυσι, οπότε υπάρχει ομοιογένεια και αυτό την βοήθησε σίγουρα να έχει πολύ καλά αποτελέσματα στα φιλικά παιχνίδια, επικρατώντας κατά σειρά των Γαλατασαράι, Ολυμπιακού και Βαλένθια. Από την άλλη πλευρά η Φέγενοορντ θέλει σίγουρα να πραγματοποιήσει μία σεζόν πολύ καλύτερη από την περσινή και ο Φαν Μπρόκχορστ έκανε προσεκτικές κινήσεις σε συνεργασία με την διοίκηση του συλλόγου. Είναι πάντως απώλεια απόψε η απουσία των βασικών Γιόργκενσεν (ο καλύτερος επιθετικός της) και Χαπς (αριστερός μπακ) και πιστεύω πως η PSV έχει τον πρώτο λόγο. Σε απόδοση διπλασιασμού θα το ρισκάρω.