Καλησπέρα στους φίλους του NBA και αναγνώστες της στήλης. Δεν μας έκαναν τη χάρη χθες οι δικοί μας, οπότε στα μονά ήρθαμε η μια η άλλη και φυσικά η δυάδα δεν πέρασε.
Εντύπωση μου έκανε πάντως το εύκολο πέρασμα των Bulls από το Portland. Με ενδιαφέρον είδαμε την αναμέτρηση των Lakers με τους Nets, με τους πρώτους να επικρατούν και να διαμορφώνουν ρεκόρ 7-5 στη Δύση. 7 νίκες πέρυσι έφτασαν το Φλεβάρη και φέτος τις έφτασαν από τα 12 ματς. Πρόοδος. Ωραίο παιχνίδι έγινε και στο Cleveland, στο τέλος επικράτησαν οι πρωταθλητές των Raptors με 5 πόντους. Φρέσκα κουλούρια όπως λέει και ο κουλουράς, αλλά έχω στα χέρια μου ένα κουπόνι, που με πρώτη ματιά δεν μου έκανε κλικ τίποτα. Σίγουρα όμως εκτιμήσεις γίνονται και κάτι λίγο θα ποντάρουμε και μεις.
Από το τελευταίο ματς θα ξεκινήσω και την αναμέτρηση των Grizzlies μέσα στο LA. Στο τελευταίο τους παιχνίδι οι "αρκούδες" πέρασαν μέσα από τη Utah. Δεν έχουν δείξει καλά στοιχεία μέχρι στιγμής πάντως, για να μπορείς να τους εμπιστευτείς. Αντιθέτως, πολύ σοβαροί δείχνουν φέτος οι Clippers, που καθαρίζουν σαν "αυγό" κάθε αντίπαλο. Στο -12.5 που είναι το χάντικαπ για τον άσο, μπορεί να καλυφθεί. Αυτό που βρήκα εγώ πιο ενδιαφέρον είναι το over 27.5 πόντοι για τους Clippers στην πρώτη περίοδο. Μπαίνουν δυνατά στα παιχνίδια τους, στα 3 τελευταία στο LA έχουν σκοράρει πάνω από 30, ενώ το ίδιο στατιστικό το έχουν επιβεβαιώσει σε 4/5 πιο πρόσφατα. Φεύγουμε από το LA και ερχόμαστε Ανατολικά και πάμε στη Florida. Στο Orlando οι Magic υποδέχονται τους Pelicans. Αναγεννημένοι δείχνουν οι "πελεκάνοι" στα τελευταία ματς, προχθές επικράτησαν των Celtics και ας πούμε ότι είναι σε μια σχετική φόρμα με 2 νίκες στα τελευταία 3 ματς. Αντιθέτως, ντεφορμέ δείχνουν οι Magic με 4 ήττες στα τελευταία 5, σε ένα σχετικά βατό πρόγραμμα. Σε καμία περίπτωση δεν έγιναν ξαφνικά υπερομάδα οι Pelicans, απλά βρήκαν λύσεις από τον πάγκο. Δεν εμπνέουν σιγουριά πάντως, περισσότερο αξία υπάρχει στο να ποντάρει κάποιος στο χάντικαπ (-3.5) του άσου.

Επίσκεψη στην Indianapolis για τους πρωταθλητές, που χθες είχαν μια δύσκολη βραδιά κόντρα στους Raptors. Ψάχνονται ακόμα οι Pacers, που έρχονται από άνετη νίκη κόντρα στους Magic. Λογική η κούραση που θα βγάλουν οι Cavaliers, δεν ξέρω αν αρκεί πάντως για να κερδίσουν οι Pacers, που ακόμα ψάχνουν πατήματα και σταθερότητα. Παραμένουν φαβορί οι Cavs, καλή επιλογή το under, μιας και οι Cavs εκτός ρίχνουν τη συγκομιδή τους. Τη δεύτερή τους νίκη στο πρωτάθλημα θα ψάξουν απόψε οι 76ers, υπάρχουν πάντως ελπίδες αφού κοντράρονται με τους "λίγους" Wizzards. Δεν είναι τίποτα το αξιόλογο φέτος οι "μάγοι", στο 1-8 το ρεκόρ των 76ers, στο 2-7 οι Wizzards, δεν βρίσκω το λόγο να μην κάνουν ένα W ακόμα οι γηπεδούχοι. Πολύ πιο ισχυροί στη ρακέτα οι 76ers, θεωρώ ότι αξίζει το ποντάρισμα στον καθαρό άσο (@2.60). Συνέχεια στην Georgia, όπου οι Bucks του Γιάννη θα φιλοξενηθούν από τους Hawks. Πολύ πιθανό να μην παίξει ο Ηοward απόψε στα "γεράκια", ενώ εκτός είναι και ο Splitter. Όσο να πεις, αποδυναμώνεται κάπως η ρακέτα τους, σημείο αναφοράς των Hawks. Σε φόρμα με 5 διαδοχικές νίκες, σε καλή κατάσταση πάντως και οι Bucks με 3 νίκες στα τελευταία 5. Θα στήριζα την επιλογή του διπλού με ένα χάντικαπ στο +9.5, αλλά οι Bucks μετρούν 2 ήττες σε 3 ματς εκτός, με διψήφιες διαφορές, οπότε το αφήνουμε στην τύχη του.
Στο Garden της Βοστόνης ταξιδεύουν απόψε οι Mavericks, ερχόμενοι από ήττα στο Garden της Νέας Υόρκης. Δεδομένο ότι φέτος οι Mavs είναι για κλάματα, όμως και οι Celtics προβληματίζουν περισσότερο του φυσιολογικού. Η ομάδα του Stevens έχει ξεκινήσει κατώτερα των προσδοκιών, αφού μετρά ρεκόρ 5-5. Σίγουρα απόψε έχει το προβάδισμα, αλλά δύσκολα να δω το -7.5 του χάντικαπ για τον άσο. Και τελειώνουμε την περιήγησή μας στην Ανατολή με το παιχνίδι ανάμεσα σε Knicks και Pistons. Εντυπωσιακή νίκη προχθές τα "πιστόνια" κόντρα στους Thunder (104-88), πόσω δε μάλλον όταν έγινε χωρίς Drummond. Απόψε ο θηριώδης center δίνεται αμφίβολος (ο Βαν Γκάντι είπε ότι θέλει να τον χρησιμοποιήσει). Σίγουρα χωρίς αυτόν, οι Knicks έχουν σημαντικό πλεονέκτημα. Ακόμα και χωρίς αυτόν, νομίζω ότι αξίζει ένα ποντάρισμα στον άσο, για μια ομάδα που σιγά σιγά δείχνει να δένει. Οι Knicks έχουν κάνει 2 σερί πολύ καλά ματς, συν το ότι εντός μετρούν 2 διαδοχικές νίκες.
Στο Denver οι Nuggets θα υποδεχθούν τους Suns. Οκ, μικρής ποιότητας το ρόστερ των φετινών Suns, αλλά και οι Nuggets δείχνουν προς ώρας πολύ ασταθείς. Είναι πάντως το φαβορί και η λογική λέει ότι απόψε θα τα καταφέρουν. Εξάλλου, οι Suns παίζουν ένα από τα πιο άναρχα μπάσκετ της λίγκας και στηρίζονται εξ ολοκλήρου στη στατιστική. Αν μπουν τα σουτ έχει καλώς, αλλιώς μιλάμε για διασυρμό. 1-4 το πρόσφατο ρεκόρ και των 2, λόγω έδρας και μόνο οι Nuggets έχουν τον πρώτο λόγο. Προβάδισμα στο διπλό στην επίσκεψη των Spurs μέσα στο Sacramento. Επίσης άναρχη ομάδα οι Kings (όπως και οι Suns), κοντράρονται με την επιτομή του πειθαρχημένου μπάσκετ. Και βάση προϊστορίας να το δούμε, το διπλό επιβεβαιώνεται σε 15/16 τελευταίες επισκέψεις των Spurs στην πρωτεύουσα της California. Διπλό με ένα μικρό χάντικαπ εδώ.

Και άφησα για το τέλος τα 2 σπουδαία ντέρμπι της βραδιάς. Ντέρμπι Δύσης στην Oklahoma, ανάμεσα σε Thunder και Rockets ή καλύτερη ανάμεσα σε Westbrook και Harden. Νούμερα MVP και για τους 2 φέτος (στα όρια του trible-double είναι και οι 2 μέχρι στιγμής) και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ψηλά έχει ανοίξει το line, λογικό μιας και αμφότερες εκδηλώνουν πολλές επιθέσεις στους αγώνες τους. Υπάρχει σκοράρισμα και στην περιφέρεια, αλλά και στη ρακέτα, οπότε ακόμα και στους 217.5 το over έχει ελπίδες. Το δεύτερο ντέρμπι το έχουμε στον Καναδά, όπου οι Raptors υποδέχονται τους Warriors. Κουρασμένοι οι Raptors, αφού χθες έπαιζαν κόντρα στους Cavs, οπότε οι Warriors έχουν ένα προβάδισμα εκεί. Στους -5.5 όπου έχει ανοίξει το χάντικαπ, μπορεί η παρέα του Curry να το καλύψει.
Για να καταλήξουμε. Όπως προείπα, το κουπόνι έχει 11 ματς, αλλά δεν μου έκανε κλικ τίποτα όταν τα είδα τα παιχνίδια. Θα κινηθώ έξυπνα απόψε και θα ποντάρω τα μεγάλα φαβορί και τις πιο σταθερές ομάδες. Και οι 3 παίζουν εκτός έδρας, αλλά έχουν το μεγάλο plus του ότι είναι μικρά χάντικαπ για καλά φαβορί. Cavaliers, Warriors και Spurs απόψε. Όσο να πεις, ποντάρουμε σε σταθερές σήμερα.
Αυτά από μένα, καλό υπόλοιπο Τετάρτης. Μιας Τετάρτης που έχει και Euroleague και 2 πολύ κρίσιμες αναμετρήσεις για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
Καλό βράδυ.
L-Train