kcd_10.2916.jpg

Όταν θέλει να στα δώσει...θα στα δώσει

19:33 | 14 Νοε 2016 5 min read
19:33 | 14/11/2016 5 min read
kcd_10.2916.jpg

Έτσι είναι. Αν σε θέλει, θα στα δώσει. 5 ματς χθες στο NBA, 3 εκτιμήσεις λάθος, 2 σωστές. Κάτι με κράτησε από το να ποντάρω στη δυάδα Lakers-Blazers, έριξα λίγα παραπάνω μόνο στους Blazers και πήγα ταμείο. 

Αγωνιστικά, ρεκόρ καριέρας έκανε ο Ibaka απέναντι στην πρώhn. Ο Oladipo περίμενα να καρφώσει την πρώην ομάδα του, ο Ibaka ήταν αυτός που έκανε μυθική εμφάνιση. Τρομερό παιχνίδι και στο Okland. Οι Suns για 3 περιόδους ήταν μπροστά και στην 4η παρέδωσαν πνεύμα και έχασαν για 13 πόντους, σε ένα ματς που μπήκαν 255 (133-120). Εντάξει, για τους δικούς μας τα έχουμε πει, Lillard, McCollum έβαλαν 54.

Θα γίνω Blazers μου φαίνεται, τώρα που οι Mavericks πηγαίνουν κατά διαόλου. Τον γουστάρω τρελά τον Damian. Ψιλοξενέρωμα το σημερινό κουπόνι, έχει 8 ματς, αλλά τα περισσότερα με μεγάλα χάντικαπ και τίποτα δε μου έκανε κλικ αμέσως. Κάτι πάντως θα ποντάρουμε.

Ξεκινάμε με τα μεγάλα χάντικαπ. Rockets - 76ers, στο -11.5 ο άσος. Εντάξει, τι να ποντάρεις τώρα. Οι Rockets 5 νίκες έχουν, οι 4 ήταν κάτω από 10 πόντους. Επειδή τους έχω σε περισσότερη εκτίμηση φέτος τους 76ers (σε σχέση με άλλα χρόνια) και επειδή όντως το ρόστερ τους είναι ποιοτικότερο, νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθεί κανείς με το διπλό (+13.5). Αν ασχοληθεί. Γιατί εδώ δεν...  Κοιτώ και στο Spurs-Heat. Εντάξει, ένα "πτώμα" είναι οι Heat. Ότι θέλουν μπορεί να κάνουν οι Spurs. Αν έπαιζα κάτι θα ήταν ο άσος (-9.5). Ίσως υπάρχει μεγαλύτερη αξία στο under 89.5 για τους Heat. Δεν το ξεπέρασαν ούτε μέσα στους Raptors, ούτε μέσα στους Thunder. Τρίτο ματς στη ζώνη των διψήφιων χάντικαπ, αυτό ανάμεσα σε Clippers και Nets. Η ομάδα του Brooklyn είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση φέτος. Αν και το ρόστερ είναι "φτωχό" ποιοτικά, οι Nets είναι σταθερά ανταγωνιστικοί. Δε λέω ότι απόψε θα κερδίσουν τους Clippers (9-1 ρεκόρ), αλλά πιστεύω ότι το χάντικαπ των +16.5 πόντων και με αυτά που δείχνουν,, ίσως το καλύψουν. Από κοντά και το over. Παίζουν μόνο επιθετικά οι Nets, προφανώς και ευνοεί τους Clippers αυτό, δεν είναι μεγάλο το line των 214.5 πόντων.

Ψάχνονται οι Pacers, ένα τόσο ποιοτικό ρόστερ που δεν αποδίδει καλό μπάσκετ μέσα στο παρκέ. Προχθές έχασαν εντός από τους Celtics. 4-6 το ρεκόρ, απόψε υποδέχονται τους Magic, οι οποίοι έπαιζαν και χθες. Το μόνο πλεονέκτημα για τους Pacers, είναι αυτό. Αγωνιστικά το ματς το βλέπω ντέρμπι και δεν καταλαβαίνω γιατί τους δίνει φαβορί με -7.5 πόντους στο χάντικαπ. Επιστρέφει ο George που δεν αγωνίστηκε προχθές και πάλι όμως πιστεύω ότι οι Magic μπορούν να στηρίξουν τους 7.5 πόντους. Περίπου τόσο είναι το χάντικαπ και στη Utah, με τους Jazz να υποδέχονται τους Grizzlies. Εξαιρετική περιοδεία από τους Jazz στην Ανατολή (σε εύκολες έδρες πάντως), επιστρέφουν με 4 νίκες σε 5 ματς. Εντός μετρούν 2 νίκες σε 3 ματς, πρέπει να στηρίξουν και την έδρα τους, αν θέλουν να θέσουν τις βάσεις για τα play-offs φέτος. Μαύρο χάλι οι Grizzlies εκτός, 3 ήττες σε ισάριθμα ματς και όλες με διαφορές άνω των 7 πόντων. Εκτός ο Allen για σήμερα, με ερωτηματικό οι Conley και Parsons. Αν δεν παίξουν θεωρώ ότι το -5.5 για τον άσο είναι καλή επιλογή. 

nba utah jazz 14/11/2016

Δεν τα κατάφεραν χθες οι Thunder, έχασαν από τους Magic και απόψε έχουν παιχνίδι στο Detroit. Με νίκη έκλεισαν την περιοδεία τους στη Δύση τα "πιστόνια", 95-106 μέσα στο Denver. 4-0 οι Pistons εντός έδρας, σέβομαι όμως τους Thunder. Ομάδα που έχασε τον super-star της το καλοκαίρι, αλλά παλεύει σε όλα τα ματς. Και έχει και έναν Westbrook που φέτος πάει για triple-double μέσους όρους. Θα γράψει ιστορία. Βάση ρεκόρ και μόνο (6-4 οι Thunder στη Δύση, 5-5 στην πιο εύκολη Ανατολή οι Pistons), το διπλό σαν αουτσάιντερ αξίζει. Διπλό βλέπω και στη Νέα Ορλεάνη. Συνεχίζουν να απογοητεύουν οι Pelicans, κάτι απολύτως λογικό καθώς μιλάμε για ένα εντελώς αποδυναμωμένο ρόστερ φέτος. Όταν δεν παίζει και ο Davis (τραυματίστηκε στο ματς κόντρα στους Lakers και έμεινε εκτός για περίπου 20 λεπτά), λογικό επακόλουθο να τρως 20 στο "κεφάλι" από τον αντίπαλο. Απόψε είναι ερωτηματικό το αν θα αγωνιστεί. Όχι ότι παίζει κάποιο ρόλο, αφού στην ουσία παίζει μόνος του και οι υπόλοιποι απλά συμπληρώνουν το ρόστερ. Βγάζουν ποιότητα οι Celtics, οι οποίοι έρχονται και από 2 σερί νίκες, δείχνουν να βρίσκουν φόρμα. Καλή περίπτωση το διπλό.

Και κλείνουμε με την αναμέτρηση στο "Μεγάλο Μήλο". Ανταγωνιστικοί και πάλι οι Knicks, ένα τρίλεπτο τα χάλασαν στο τέλος κόντρα στους Raptors και έχασαν για 10 πόντους. Εντελώς πλασματική η διαφορά, ειδικά όποιος είδε το ματς το καταλαβαίνει. Απόψε υποδέχονται τους Mavs. Τους γερασμένους Mavs των πολλών απουσιών. Ερωτηματικό αν θα παίξουν απόψε οι Nowitski, Matthews και Williams, γενικά μιλάμε για μια ομάδα με πολλά προβλήματα. Όχι ότι είναι -βάση ρεκόρ- σε πολύ καλύτερη κατάσταση οι Knicks, αλλά τουλάχιστον μέσα στο παρκέ παίζουν μπάσκετ. Ωραίο μπάσκετ κατά διαστήματα. Ο άσος είναι επικρατέστερος εδώ, παίζεται και με το χάντικαπ.

Τι κρατάμε για να κλείσουμε. Κρατάμε τον άσο των Knicks. Ποιότητα υπάρχει. Σοβαρός προπονητής υπάρχει. Οι Mavs φέτος δεν μπορούν, οπότε γιατί όχι. Δεύτερο καλό σημείο, το διπλό των Celtics. 1-9 ρεκόρ οι Pelicans. Χάλι μαύρο. Και αν κάποιος θέλει να το ανοίξει κι άλλο, μπορεί να κοιτάξει το under 89.5 των Heat.

Αυτά από μένα. Καλή τύχη σε ότι επιλέξετε. Γεια χαρά!

L-Train

Πρόταση πονταρίσματος

Knicks -2 (1.72)
New York Knicks
Dallas Maverick.
15/11
02:30
93 77
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ