Καλησπέρα σας φίλοι μου. Ο πρώτος τελικός της σειράς, ανήκει πλέον στο παρελθόν και οι Spurs έγραψαν το 1-0 κερδίζοντας με 110-95. Σήμερα τα ξημερώματα έχουμε το δεύτερο τελικό (03:00 9/6).
Τι είδαμε στο προηγούμενο ματς:
Το θέμα που "έπαιξε" αρκετά μετά τον πρώτο τελικό, ήταν αυτό με τα χαλασμένα κλιματιστικά στο A&T Center. Ο κλιματισμός σταμάτησε να λειτουργεί από τις αρχές της 2ης περιόδου, γεγονός που δυσκόλεψε πάρα πολύ τις προσπάθειες των παιχτών. "Θύμα" της ζέστης και ο James, που αντιμετώπισε αρκετές κράμπες και αναγκαστικά βγήκε από το παρκέ στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του τελικού. Στην αντίπερα όχθη, η "γερουσία" των Spurs συνέχισε μέχρι τελικής πτώσεως.
Πέρα από τα εξωαγωνιστικά, είδαμε πάνω κάτω αυτά που είχαμε αναφέρει και στο αφιέρωμα των τελικών. Η περιφέρεια των Spurs ήταν πολύ δυνατή, ενώ η κυκλοφορία και οι πολλές πάσες, ήταν το χαρακτηριστικό στο παιχνίδι των "σπηρουνιών". Μεγάλη εμφάνιση και από τον Duncan, που δεν είχε κανένα πρόβλημα με μοναδικό αντίπαλο τον Bosh. Για τους Heat, όλα τελείωσαν όταν είδαν τον James να αποχωρεί λόγω του προβλήματος με τις κράμπες. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι Heat είχαν ένα ελαφρύ προβάδισμα, πριν καταρρεύσουν στην συνέχεια. Καλή και η παρουσία του Wade στο ματς, αλλά πλην των Allen και Lewis, κανένας άλλος των πρωταθλητών δεν βοήθησε στο σκοράρισμα.
Μοναδικό πρόβλημα για τα "σπηρούνια", η κακή απόδοση του Leonard, ο οποίος χρεώθηκε από νωρίς με φάουλ και δεν βοήθησε στο μαρκάρισμα του James. Για τους Heat, αναμενόμενη ήταν η ανυπαρξία των Bosh (ο Spoelstra επέλεξε σχήμα, με 5άρι τον Bosh), όπως και το "λίγο" παιχνίδι του Chalmers.
Τι θα δούμε σήμερα:
Αρχικά να αναφέρω ότι, όσον αφορά το κομμάτι του στοιχήματος, η επιλογή για το over 198,0 βγήκε εύκολα. Και πάλι οι books κρατήσαν το line χαμηλά, οπότε και πάλι κλείνω προς το over 198,0 που δίνεται σε απόδοση 1,90. Οι Spurs και σήμερα θεωρώ ότι θα πασάρουν αρκετά, ψάχνοντας πάντα την καλύτερη επιλογή και το ελεύθερο σουτ, κουράζοντας παράλληλα την άμυνα των Heat, που θα αναγκάζονται να κυνηγάν στις αλλαγές. Ο Duncan, αν δεν χρησιμοποιηθεί κάποιος εκ των Andersen ή Haslem περισσότερο από ότι στο πρώτο ματς, θα έχει και πάλι εύκολο έργο. Μεγάλο παιχνίδι πιστεύω ότι θα κάνουν και οι Diaw και Ginobili, οι οποίοι στη σειρά των playoffs, αν και έρχονται από τον πάγκο, αποτελούν βαρόμετρο στην απόδοση της ομάδας. Για τους Heat επίσης δεν θεωρώ ότι θα αλλάξει κάτι σε σχέση με το πρώτο ματς. Αρκετές προσπάθειες από τον James, o οποίος θα προσπαθήσει να δημιουργήσει και για τους υπόλοιπους. Λογικά καλό παιχνίδι θα έχει και ο Wade, ενώ και αμυντικά θα δούμε pressing σε μεγάλο μέρος του αγώνα. Βαρόμετρο για τους πρωταθλητές, το πόσο θα βοηθήσει ο πάγκος της ομάδας, ενώ κρίσιμο και το κομμάτι με την απόδοση του Bosh.
Στοιχήματα:
Βασική επιλογή είναι το over 198,0, ενώ και το χάντικαπ των +4,0 πόντων (Heat) δίνει προβάδισμα στο διπλό. Δεν αποκλείεται και το διπλό χωρίς χάντικαπ. Για τα στοιχήματα παικτών, καλή επιλογή είναι ο James για πρώτος σκόρερ, σε απόδοση 2,10.
