Celtics - Pacers: Η πρώτη επιλογή από το παιχνίδι, αλλά κι από τη σειρά, αφορά τα ριμπάουντ του Siakam και θα παίξω στο Under 7.5ριμπ. για σήμερα και Under 8.0ριμπ. στη σειρά. Ξεκινάω από τα στατιστικά. Ο Siakam φέτος, από όταν πήγε στους Pacers μετράει 7.8ριμπ. ΜΟ. Στα Playoffs το νούμερο αυτό πέφτει στα 7.5ριμπ. Στα παιχνίδια με τους Celtics φέτος, είχε 5/5 under, με 5.8ριμπ. ΜΟ. Στο 1 ματς που τους αντιμετώπισε, ως παίκτης των Pacers, μάζεψε 6ριμπ. Στα τελευταία 10 Playoffs παιχνίδια, μετράει 7/10 under, με 6.5ριμπ. ΜΟ. Τα καλά του ματς, από πλευράς ριμπάουντ, ήταν κυρίως στη σειρά με τους Bucks. Όπου τον βόλευε και το ματσάρισμα, γιατί αμυντικά μπορούσε να στέκεται στη ρακέτα. "Κυνηγούσε" ο Turner τον Lopez στην περιφέρεια, οπότε έμενε αυτός στη ρακέτα να μαζεύει τα ριμπάουντ. Εδώ έρχεται και το δεύτερο στοιχείο, πέραν της στατιστικής. Ο Siakam λογικά στη σειρά με τους Celtics θα ματσάρει με τον Tatum. Έναν παίκτη που θα πρέπει να μαρκάρει και πιο μακριά από τη ρακέτα. Κι έναν παίκτη που είναι φοβερά efficient στο ριμπάουντ. Δεν θα επιτρέψει πολλά επιθετικά στον Siakam. Όπως δεν επιτρέπει και όλη η ομάδα των Celtics. Επιτρέπει τα λιγότερα επιθετικά στα Playoffs, με 6.3ριμπ. Και γενικά επιτρέπουν τα λιγότερα ριμπάουντ οι Κέλτες, με 35.8ριμπ.
Για το σημερινό ματς θα πάρω και το under 19.5π+ριμπ+ασ. του Horford. Ο παίκτης μετράει 9/10 under στα Playoffs, στα τελευταία 10 ματς. Πρακτικά, το μόνο του Over σε αυτά τα 10 ματς είναι οι 42 που "έγραψε" στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στους Cavaliers. Και του ανέβασε τον ΜΟ στο 18.2. Ήταν πολύ πιο κάτω. Ακόμα και χωρίς Porzingis, πάλι το στατιστικό του στα Playoffs, λέει 5/6 under. Γενικά και το ματσάρισμα με τους Pacers, με τον Turner απέναντι, δεν είναι βολικό. Θα αναγκαστεί στην άμυνα να τον "κυνηγάει" στο τρίποντο, άρα θα του "αφαιρέσει" ριμπάουντ. Τα οποία θα μαζεύει ο Tatum. Το να σκοράρει, οκ, θεωρώ ότι μπορεί να βάλει 1-2 τρίποντα, αλλά το όριο να πάει στα 20, το θεωρώ μεγάλο, για έναν παίκτη που επιθετικά είναι η 5η επιλογή της ομάδας του. Μόνο αν του βγει το ματς. Όπως έγινε στο Game 5 με Cavaliers. Όπου είχε 22π., με 6 τρίποντα.
To διάβασμα της σειράς, των αποδόσεων, αλλά και των σημερινών επιλογών, μας δίνει και το over 1.5 εύστοχο 3π. για τον Turner. Στη σειρά, βρίσκω ΜΟ στα 2.0 τρίποντα. Στο 1.65 το over. Άρα οι book περιμένουν ότι στη σειρά ο Turner θα βάλει αρκετά. Λογικό. Μετράει 2.5 εύστοχα 3π. ΜΟ στα Playoffs. Έβαλε 3.0 ΜΟ κόντρα στους Bucks. Οι οποίοι Bucks επέτρεπαν τον μεγαλύτερο αριθμό τριπόντων στα Playoffs (σε προσπάθειες, όχι εύστοχα). Οι Celtics επιτρέπουν τον 3ο μεγαλύτερο αριθμό τριπόντων. Ο Horford, που θα είναι το ματσάρισμα του Turner, θα προσπαθήσει να τον ακολουθήσει και μακριά από τη ρακέτα, όμως δεν είναι και το πλέον εύκολο. Είναι 37 ο Al. Porzingis δεν υπάρχει. Δεν ξέρω πόσο θα μπορέσουν τα πόδια του να τον κρατάνε και για 30 λεπτά (που λογικά θα παίξει) να τρέχει στην περιφέρεια. Οπότε, οι book τον έχουν για πολλά τρίποντα στη σειρά τον Turner. Συνεπώς, το over 1.5 για σήμερα, στο 1.75, μοιάζει αρκετά καλό. Θα πάρει τουλάχιστον 5 προσπάθειες θεωρώ. Μπορεί να ξεκινήσει τη σειρά με ένα 2/5 (προσωπικά βλέπω να βάζει 3, σαν hot take).
Ο Tatum μπορεί ως τώρα να μην έχει εντυπωσιάσει στα Playoffs, όμως στα τελευταία παιχνίδια με τους Cavaliers φάνηκε να "ξυπνάει". Δε σουτάρει καλά, δεν παίρνει προσπάθειες, δεν παίζει ως φυσικός ηγέτης των Celtics προς ώρας. Θα πάω στο over 28.5π. Έκλεισε πάντως με 2 τριαντάρες στα G3 και G4 κόντρα στους Cavaliers. Θεωρώ πως σε ECF βρισκόμαστε, οπότε ήρθε η ώρα του. Τον βολεύει το ματσάρισμα. Στη RS σε 4 ματς απέναντι στους Pacers είχε 4/4 over, με 32.5π. ΜΟ. Σουτάροντας με 57.8% FG. Καμία σχέση με αυτό που είναι ως τώρα στην Postseason. Οι Pacers όμως είναι η χειρότερη άμυνα σε πόντους που επιτρέπουν στους αντίπαλους forward. Δίνουν πάρα πολλά σουτ και στο Mid-range και στο τρίποντο. Από τον Tatum εξαρτάται. Πάω και λίγο με το ότι έχει βρει φόρμα στα τελευταία ματς κι έχει ανέβει στο κομμάτι της ευστοχίας.
Timberwolves - Mavericks. Ματσάρισμα ζόρικο για τους Mavericks και τους Luka και Kyrie. Οι οποίοι θα βρουν απέναντί τους μια παρόμοια μορφή άμυνα στα guard, με αυτή που είχαν απέναντι στους Thunder. Θεωρώ ότι το περισσότερο "ξύλο" θα το φάει ο Luka, με τον Kyrie να πρέπει να βγει μπροστά. Επειδή η μορφή άμυνας των Wolves στη ρακέτα, δε θα επιτρέψει πολλά PnR, όπως συνέβη με τους Thunder, θεωρώ ότι το step up του Kyrie στη σειρά, θα έχει να κάνει με το σκοράρισμα. Οι Thunder έπαιζαν με hedge out τους Luka και Kyrie, μετά το PnR. Ο Gobert είναι κατ΄ εξοχήν drop αμυντικός σε τέτοιες συνθήκες. Οπότε νομίζω ότι αν αλλάζει πάνω στον Kyrie (ή τον Luka) θα επιλέγει (αναγκαστικά) να δίνει το mid-range, προσπαθώντας κυρίως να κόψει τη λόμπα σε Gafford και Lively. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι κάθε Mid-range του Kyrie θα είναι ελεύθερο (υπάρχουν και οι "πλάγιοι" των Timberwolves που βοηθούν σε αυτές τις άμυνες). Ή ότι κάθε σουτ του Kyrie θα μπαίνει. Επειδή όμως τα handles του είναι εξαιρετικά και έχει τον τρόπο να ελευθερώνεται μετά το PnR κι επειδή όταν βρει ρυθμό είναι ασταμάτητος, περιμένω ένα statement στο Game 1, με το όριο πόντων του να μοιάζει μικρό. Το θεωρώ χαμηλό, γιατί οι book δίνουν όριο πόντων στη σειρά για τον Kyrie από 21.5 ως 22.10. Θα πάρω λοιπόν, κυρίως μπασκετικά αναλύοντάς το και όχι στατιστικά (αν και έχει 21.2π. ΜΟ στην Postseason o Kyrie και τους έβαλε και 35π. στη RS) το over 20.5π. του.
Αξία θεωρώ ότι υπάρχει και στο over 6.5ριμπ+ασ. του Lively. Όταν βρίσκουμε στο 2.20 το over 6.5ριμπ. (που κι αυτό μπορεί να πονταριστεί), το 1.75 για το over 6.5ριμπ+ασ. νομίζω ότι αξίζει. Ψάχνουμε ίδιο όριο, συν μια επιπλέον στατιστική όμως. Οκ, προφανώς το ματσάρισμα δε βολεύει. Οι Timberwolves επιτρέπουν τον δεύτερο μικρότερο αριθμό ριμπάουντ στα Playoffs. Το ότι έχουν επιτρέψει τα περισσότερα στους αντίπαλους center, οφείλεται προφανώς στον Jokic βέβαια. Θεωρώ τον Lively όμως αρκετά efficient στο ριμπάουντ. Όχι Jokic προφανώς, αλλά στα ματς φέτος στα Playoffs, που έχει μείνει ένα 20+λεπτο στο παρκέ, μέτρησε 7/8 over, με 10.1ριμπ.+ασ ΜΟ. 32/45 over, με 9.5 ΜΟ, στη RS. Θα παίξει το 20λεπτό του σήμερα. Ο Gafford είναι λιγότερο αποτελεσματικός στην άμυνα. Ως help defender o Lively, στα ματς με τους Thunder έδειξε ότι μπορεί να δώσει πράγματα. Για αυτό και έκλεισε τη σειρά με τους Thunder με 28, 26, 24, και 30 λεπτά.