Ανώνυμο σχέδιο (6).jpg

Ξεκίνημα με double-double και τρίποντα

03:02 | 25 Αυγ 2023 3 min read
03:02 | 25/08/2023 3 min read
Ανώνυμο σχέδιο (6).jpg

Καλησπέρα σε όλους. Έναρξη στην καθημερινότητά μας και φυσικά το “μενού” για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει μόνο Mundobasket. Τζάμπολ σήμερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023 και όπως είναι φυσικό το στοιχηματικό ενδιαφέρον των μπασκετόφιλων (και μη) στρέφεται εκεί.

Πάντα η πρεμιέρα μπορεί να δώσει κάτι καλό. Συνήθως και οι στοιχηματικές κάπου ψάχνονται και ενδεχομένως να έχουν λάθη. Δεν μπορώ να πω ότι βρήκα πολλά τέτοια βέβαια, κρατάω κάποιες καλές επιλογές και θα πάω με τρία πονταρίσματα.

Όσον αφορά την επιλογή που βλέπω, αυτή αφορά στον superstar των Δομινικανών. Τον Karl Anthony Towns. Δεν αμφιβάλλω κι εγώ και κανείς άλλος, ότι ο Towns θα είναι ο go to guy των Δομινικανών. Δεν έχει μπει για τα καλά στο rotation της ομάδας, αφού ενσωματώθηκε αργά. Έπαιξε ένα ματς, με τους Καναδούς. Είχε 20π. με 9 προσπάθειες. Πήρε 5 τρίποντα, ευστόχησε στα 3. Γενικά, το δουλεύει πάρα πολύ το τρίποντό του και στους Timberwolves. Συνεπώς, με κάθε τρόπο έχει το σκοράρισμα και μπορεί να φτάσει απόψε στους 25π. Θα πάω σε ένα builder στη Novibet, με το over 24.5π. του Towns και θα χτίσω με ένα πολύ μικρό όριο για το Οver 155.5, για να πάρω το 1.80 στο combo.

Η δεύτερη επιλογή, που την κρατάω και εδώ θα ρισκάρω κιόλας, είναι το double-double του Giddey. Μιλάμε για παίκτη που στους Thunder παίζει στα όρια του triple-double, όταν είναι μόνος και λείπει ο Alexander. Κι εδώ λείπει ο Alexander. Προφανώς και δεν είναι εύκολο. Απλώς, οι Αυστραλοί βασικό center δεν έχουν. Παίζει σχεδόν χωρίς αντίπαλο στα ριμπάουντ. Κι αν βρει double-double, από τα ριμπάουντ θα το βρεί. Αν κάποιος δε θέλει να πάρει το απλό double-double, μπορεί απλώς να ποντάρει στο 10+ ριμπάουντ, που πληρώνει παραπάνω.

Σε άλλες επιλογές που είδα, μου άρεσαν αρκετά. Δεν τα κράτησα στο πινακάκι μου, όμως πόνταρα σε κάποια από αυτά. Μου άρεσε το over 1.5 τρίποντο του Barrett. Είναι από τα φαβορί να είναι ο πρώτος σουτέρ τριών πόντων των Καναδών. Και θεωρώ ότι θα παίξουν αρκετά με τον winger των Knicks από την περιφέρεια οι Καναδοί. Στο ένα από τα δύο φιλικά, σε αυτό με τους Ισπανούς που έπαιξε και παραπάνω, μέτρησε 2/4. Σε πιο μικρή απόδοση, πάλι από το ματς των Καναδών, είναι πολύ καλό το over 7.5ριμπ+ασ. του Olynyk. “Μανούλα” σε αυτά ο Καναδός forward των Jazz. Έτσι βγάζει το ψωμί του στο ΝΒΑ. Κάνει λίγο από όλα και σουτάρει τρίποντα. Και έχει “επιβιώσει”. Στο φιλικό με τη Δομινικανή Δημοκρατία είχε 3 άθροισμα. Απέναντι στους Ισπανούς όμως έγραψε 11 αθροιστικά. 

Σε σημεία αγώνα και σε over/under, νομίζω ότι το πιο δυνατό από το κουπόνι είναι το over 167.5 στο παιχνίδι των Φινλανδών με τους Αυστραλούς. Δίνουν τρομερό ρυθμό στα παιχνίδια τους οι Αυστραλοί και με τον Markkanen μπροστάρη έχουν τον τρόπο να ακολουθήσουν στο σκορ και οι Ευρωπαίοι. Εξάλλου, αμυντικά δεν πείθουν οι Φινλανδοί, οπότε μοιραία το σκορ θα πάει ψηλά. Σε άλλα ματς, έχει πάρει τρομερό hype πάνω της η Δομινικανή Δημοκρατία, εγώ όμως δεν το βλέπω να παίζει και να κερδίζει άνετα απόψε τους οικοδεσπότες. Το +11.5 των Φιλιπινέζων μου αρέσει αρκετά. Και ίσως το πόνταρα με μεγαλύτερο χάντικαπ, μαζί με το over ομάδας ή συνολικό, στο Γερμανία - Ιαπωνία. Ιδανική προπόνηση θα είναι για τους Γερμανούς το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μπορούν να σκοράρουν αρκετά και να φτάσουν ακόμα και την 100άρα. Παίζεται ένα παρολί με +16.5 για τις Φιλιππίνες και Over 163.5 στο άλλο παιχνίδι.

Πρόταση πονταρίσματος

Towns over 24.5π. & Over 155.5
Δομινικανή Δημο.
Φιλιππίνες
25/08
15:00
26π & 87 81
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Giddey Double-Double
Φινλανδία
Αυστραλία
25/08
11:00
14p., 9reb., 8as.
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ