pjimage-2021-02-07T131958.869.jpg

Με το μομέντουμ οι Kings

13:20 | 07 Φεβ 2021 7 min read
13:20 | 07/02/2021 7 min read
pjimage-2021-02-07T131958.869.jpg

Μετά την μεγάλη νίκη επί των Nuggets χθες βράδυ, οι Kings απόψε ταξιδεύουν παραδίπλα στο LA, να παίξουν με τους Clippers. Ντέρμπι στο Phoenix ανάμεσα σε Suns και Celtics. Πέντε ματσάκια στο πρόγραμμα σήμερα, όλα πριν τις 12, γιατί το μεγάλο γεγονός της βραδιάς στην Αμερική, είναι ο τελικός του NFL.

20:00, Indiana Pacers (Strk L2, L10 4-6) – Utah Jazz (Strk W3, L10 9-1) Με θεατές

12-11, 7-7 HOME

Δεν ήταν καλοί προχθές στην εντός έδρας αναμέτρηση με τους Pelicans οι Pacers, δικαίως ηττήθηκαν με 114-113 και μάλιστα θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη η διαφορά, αν οι Pels στην τέταρτη περίοδο δεν τα έκαναν «σαλάτα» στην άμυνα. Σκόραρε 22 πόντους ο Justin Holiday, πρώτος σκόρερ για την ομάδα του, ο Sabonis έμεινε πολύ χαμηλά, είχε μόλις οκτώ πόντους, ενώ σε μέτρια βραδιά ήταν κι οι Brogdon και Turner. Δεν αναφέρονται απουσίες για σήμερα, πλην των μόνιμα απόντων, LeVert και Warren.

18-5, 9-3 AWAY

Άνετα οι Jazz, παίζοντας ντέρμπι μόλις για μια περίοδο, πέρασαν προχθές από το Charlotte, με το επιβλητικό 138-121. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση πλέον ο Bojan Bogdanovic, προχθές έπιασε πάλι 31 πόντους, με 7/10 τρίποντα. Από κοντά κι ο Mitchell, που μέτρησε 30άρι. Γίγαντας Gobert, με 12 πόντους και 15 ριμπάουντ. Πρόβλημα με Conley (G, 16.5p., 3.7r., 5.8as.), που αποχώρησε τραυματίας από το ματς κι απόψε δε θα είναι στη διάθεση του Snyder.

Μακράν η πιο φορμαρισμένη ομάδα του NBA, που βλέπει και τον Bogdanovic πλέον να ανεβαίνει και να μπαίνει στην εξίσωση. Προβάδισμα στο διπλό, με το χάντικαπ των -2.5 πόντων.

20:00, New York Knicks (Strk W2, L10 5-5) – Miami Heat (Strk W1, L10 3-7) Χωρίς θεατές

11-13, 5-5 HOME

Είναι ξεκάθαρο ότι μετά το πέρας του πρώτου 1/3 της σεζόν, οι φίλοι των Knicks μπορούν να ονειρεύονται πλέον την οκτάδα. Οι Knicks φέτος παίζουν πολύ καλό μπάσκετ στην άμυνα και με οδηγό αυτό προπορεύονται. Σε ακόμα ένα ματς κράτησαν αντίπαλο κάτω από 100 πόντους. 110-99 προχθές τους Blazers. Σταθερός και πάλι ο Randle, με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ, ακόμα 22 πόντους μέτρησε ο Payton, στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση με τους Knicks. Δεν αναφέρονται απουσίες, όλοι οι παίκτες στη διάθεση του Thibodeau.

8-14, 2-7 AWAY

Είχαν ανάγκη από μια νίκη οι Heat, καθότι το ρεκόρ έχει κατέβει πάρα πολύ και με τον ανταγωνισμό που φαίνεται να υπάρχει προς το παρόν, πρέπει σιγά-σιγά να γυρνάνε σε θετικό σερί. 122-95 τους Wizards, σε μια πολύ χαλαρή βραδιά, με τη διαφορά να ξεφεύγει από τη δεύτερη περίοδο.  25 πόντους μέτρησε ο Nunn, που έπαιξε και παραπάνω από το κανονικό, καθότι τραυματίστηκε ο Dragic. 21 πόντους είχε ο Adebayo, στους 17 οι Herro και Olynyk. Δεν παίζει απόψε ο Σλοβένος, Dragic (G, 14.4p., 5.3as.), σταθερά εκτός οι Harkless, Bradley και Leonard, απουσίες που δεν επηρεάζουν.

Νομίζω ότι το under211.5 είναι επιλογή εδώ. Οι Knicks παίζουν πλέον αρκετά αμυντικά, οι Heat το ξέρουν πολύ καλά αυτό το παιχνίδι. Με χάντικαπ έτσι κι αλλιώς, η με σημείο νίκης, έτσι όπως είναι και οι δύο ομάδες, δεν αξίζει να μπλέξεις.

20:00, Charlotte Hornets (Strk L2, L10 4-6) – Washington Wizards (Strk L1, L10 3-7) Χωρίς θεατές

10-13, 5-7 HOME

Μετά τις τρεις σερί νίκες, κόντρα σε πολύ καλές ομάδες, ήρθαν δύο ήττες απέναντι στους δύο πρωτοπόρους των περιφερειών. Λογικό. Έπαιζαν με τους Jazz προχθές το βράδυ, κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί μόνο την πρώτη περίοδο. Ένα 39-22 των «μορμόνων» στη δεύτερη τους έδωσε να καταλάβουν ότι δε θα έχει αίσιο τέλος η αναμέτρηση. Το τελικό 138-121 ήρθε να το επιβεβαιώσει. Ματσάρα έκανε ο Ball, που ξεκίνησε βασικός, μέτρησε 34 πόντους με 14/27 σουτ, μαζί με οκτώ ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ. Στους 25 σταμάτησε ο Hayward. Δεν παίζει ο Graham (G, 14.3p., 5.9as.), που τραυματίστηκε στο ματς με τους Jazz, αμφίβολος δίνεται ο Washington (F, 12.2p., 6.9r., 3.0as.).

5-14, 3-7 AWAY

Κέρδισαν το πρώτο από τα δύο με τους Heat, έχασαν πολύ εύκολα στο δεύτερο. Σε τραγική βραδιά βρέθηκε ο Beal, που είχε επτά πόντους, με 1/14 σουτ. Το ίδιο κακός κι ο Westbrook, που μέτρησε 13 πόντους με 4/9 σουτ. Ο Len ήταν πρώτος σκόρερ των Wizards, με 18 πόντους. Ομάδα πολύ μέτριας δυναμικής, που δείχνει να μην έχει προσανατολισμό στο παρκέ. Κάθε φορά που τους βλέπω, εκεί καταλήγω. Άπαντες παρόντες απόψε για τους Wizards.

Η μέρα με τη νύχτα το μπάσκετ που παίζουν οι δύο ομάδες. Μόνη πιθανότητα να κάνουν κάτι απόψε οι «μάγοι», είναι να βάλει 60 πόντους ο Beal. Που και πάλι, δεν είναι ξεκάθαρο. Ο άσος έχει τον πρώτο λόγο.

21:00, Phoenix Suns (Strk W1, L10 5-5) – Boston Celtics (Strk W1, L10 4-6) Χωρίς θεατές

12-9, 5-4 HOME

Ανέκαμψαν άμεσα από την ήττα εκτός προγράμματος από τους Pelicans κι έφτασαν σε μια άνετη νίκη προχθές, κόντρα στους Pistons. 109-92 το τελικό σκορ. Με τη διαφορά από το ημίχρονο να ξεφεύγει σε διψήφια νούμερα. Πρώτος σκόρερ για τους «ήλιους» ήταν ο Booker, με 23 πόντους, 20 πόντους και εννιά ασίστ είχε ο Paul. Σε ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση, ο «γερόλυκος» των Suns. Υπάρχουν απουσίες για σήμερα (όχι πολύ σημαντικές). Crowder (F, 10.3p., 4.6r.), Payne (G, 6.6p.) και Saric (10.6p., 4.6r.) είναι εκτός.

12-9, 7-6 AWAY

Ματσάρα προχθές στο Staples Center, ανάμεσα σε Celtics και Clippers, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά στο παρκέ στην πρώτη περίοδο και στους Celtics όμως να το γυρνάνε στο δεύτερο μέρος. Το ματς πήγε πόντο-πόντο, με τον Walker να το «καθαρίζει» στο φινάλε. Νωρίτερα ο Tatum είχε φροντίσει να φορτώσει το καλάθι των Clippers με 34 πόντους, στους 24 σταμάτησε ο Kemba Walker. Δεν έπαιξε προχθές ο Brown (F, 26.4.p., 5.5r., 3.6.as.), απουσία της τελευταίας στιγμής. Μένει εκτός κι απόψε.

Θα είναι ντέρμπι κι απόψε, ανάμεσα σε δύο ομάδες με ικανούς σκόρερ και πολύ καλούς δημιουργούς. Ελαφρύ προβάδισμα δίνω στον άσο, κυρίως λόγω του ότι απουσιάζει ο Brown κι οι Suns βγάζουν μεγαλύτερη ποιότητα στη ρακέτα. Δε θα ποντάρω όμως.

22:00, Los Angeles Clippers (Strk L1, L10 7-3) – Sacramento Kings (Strk W3, L10 6-4) Χωρίς θεατές. 2-0 Clippers. 138-100 στο Sacramento, 115-96 στο LA.

17-7, 8-3 HOME

Μπορεί να έχουν ένα γεμάτο ρόστερ, θα πω ότι βλέποντας το ματς με τους Celtics προχθές όμως, ο George ήταν απαραίτητος. Ώρες πριν το ματς «έσκασε» η είδηση της απουσίας του κι οι Clippers έπαιξαν δίχως αυτόν. Οκ, σούπερ ο Leonard, πως να μην είναι άλλωστε, στο τέλος όμως, εκεί όπου το ματς έγινε «clutch», οι Clips τον είχαν ανάγκη. Γιατί φέτος ο George αισθάνεται καλά κι έχει καλό «χέρι». Ήττα για τους Clippers με 119-115, παρά το πολύ καλό ξεκίνημα τους και το πολύ καλό πρώτο μέρος. Με 28 πόντους ο Leonard ήταν ο πρώτος σκόρερ των Clippers. Δεν παίζει και σήμερα ο George (F, 24.4p., 6.2r., 5.5as.).

11-11, 4-5 AWAY

Σε πολύ καλό μομέντουμ εδώ και καιρό οι Kings, μετρούν αισίως τρεις διαδοχικές νίκες. Έχουν κάνει «πελάτες» τους Nuggets, χθες βράδυ τους κέρδισαν για τρίτη φορά φέτος. 119-114 το τελικό σκορ, με τον Barnes να κάνει πολύ καλό ματς, με 28 πόντους, άξιοι συμπαραστάτες οι Fox, με 24, Holmes, με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ και Haliburton με 23. Δυναμική εμφάνιση από Whiteside, σε 18 λεπτά είχε 11 πόντους, 11 ριμπάουντ και τέσσερα μπλοκ. Δίχως απουσίες σήμερα οι Kings.

Μπορεί να τους έχουν «πελάτες» οι Clippers τους Kings, με δύο άνετες νίκες, όμως απόψε είναι διαφορετική συνθήκη. Οι Kings έχουν το μομέντουμ κι οι Clippers μια πολύ σημαντική απουσία. Θα πάω στον άσο με το safe χάντικαπ των +10.5 πόντων.

Στη στήλη μου στο NBAholics, θα βρείτε ειδικά στοιχήματα παικτών.

Πρόταση πονταρίσματος

Kings +10.5
Los Angeles Cli.
Sacramento King.
07/02
22:00
110 113
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Hornets +3.5
Charlotte Horne.
Washington Wiza.
07/02
20:00
119 97
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ