Χθες οι Heat, οι φιναλίστ της περσινής σεζόν, βίωσαν μια από τις πιο «εξευτελιστικές» στιγμές στην ιστορία τους. Οι Bucks στην κυριολεξία πέρασαν από πάνω τους, διασύροντάς τους με 144-97 εντός έδρας. Απόψε οι δύο ομάδες ξαναπαίζουν στην AAA. Και το χθεσινό είναι αρκετό για να βγάλει στην επιφάνεια τον εγωισμό που κρύβει η «Heat Culture» μέσα της. Σπουδαίο παιχνίδι στο LA, ανάμεσα σε Clippers και Blazers, πρώτο ματς δίχως Morant απόψε οι Grizzlies, μέσα στη Βοστόνη.
02:30, Boston Celtics (Strk W1, L10 2-2) – Memphis Grizzlies (Strk W1, L10 1-2) Χωρίς Θεατές.
2-2, 1-1 HOME
Όταν ο Tatum (27p με 9/17 σουτ) αποφάσισε να απασφαλίσει, οι Celtics άρχισαν να ελπίζουν για τη νίκη. Έπαιζαν θες. Δεύτερο ματς μέσα στην Indianapolis. To παιχνίδι ήταν καλό ντερμπάκι, ώσπου στα μισά της τρίτης περιόδου οι Pacers έκαναν ένα «μπαμ» και ξέφυγαν με 15 πόντους. Το θράσος του rookie τους όμως, του Payton Pritchard και φυσικά η ηγετική φυσιογνωμία του Jayson Tatum γύρισαν το ματς ως το πρώτο τετράλεπτο της τέταρτης περιόδου. Από κει και πέρα οι ομάδες πήγαν «δίπλα-δίπλα» ως το τέλος, με τους Pacers όμως να κάνουν δύο τραγικά λάθη στο φινάλε και τους Celtics να το «καθαρίζουν» με 116-111.
1-2, 1-0 AWAY
Η συνθήκη πριν το ματς με τους Nets ήταν ιδανική, οι Grizzlies να φτάσουν σε μια νίκη. Εκτός ο Durant, εκτός ο Irving, εκτός (μόνιμα πλέον) ο Dinwiddie. Όλα όμως «μαύρισαν» στα τέλη της δεύτερης περιόδου, όταν ο Morant πάτησε άτσαλα έπειτα από ένα άλμα, κι έφυγε με καροτσάκι για τα αποδυτήρια. Οι Grizzlies βρήκαν το σθένος να ανταπεξέλθουν της απουσίας του ηγέτη τους και παρότι οι Nets κόντραραν στα ίσια ως το τέλος, κατάφεραν να πάρουν το ματς στην παράταση, με 116-111. Η διάγνωση για τον Morant έδειξε διάστρεμμα δευτέρου βαθμού, κάτι που θα τον κρατήσει εκτός για περίπου έναν μήνα.
Με τον Morant στα pits, δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι οι Grizzlies θα είναι ανταγωνιστικοί και ειδικά με ομάδες όπως οι Celtics. Πέραν του προφανούς, νίκη των Celtics, θα έλεγα κι ένα under109.5 για τις «αρκούδες». Λείπει ο κορυφαίος σκόρερ και πασέρ τους. Θα δυσκολευτούν αρκετά την επίθεση.
02:30, Brooklyn Nets (Strk L2, L10 3-0) – Atlanta Hawks (Strk W3, L10 3-0) Χωρίς θεατές
2-2, 1-1 HOME
Κατέβηκαν ως «τουρίστες» στο προχθεσινό παιχνίδι με τους Grizzlies, από την άποψη ότι έμειναν εκτός οι Irving, Durant και Dinwiddie. Λίγες οι πιθανότητες νίκης τους, αυξήθηκαν μόνο όταν έμεινε εκτός ο Morant. Το πάλεψαν όσο μπορούσαν, το ματς έγινε ντέρμπι στο δεύτερο μέρος, ο LeVert ήταν ηρωικός (αλλά κι αρκετά άστοχος) κι οι Nets έχασαν στην παράταση με 116-111. Chiozza και Cabarrot τα μόνα θετικά που βγήκαν από το ματς. Δε φοβήθηκαν να πάρουν προσπάθειες κι ήταν σε όλες τις φάσεις. Durant και Irving επιστρέφουν απόψε, όχι όμως κι ο Dinwiddie. Που έπαθε ρήξη χιαστού κι η σεζόν για αυτόν τελείωσε νωρίς.
3-0, 2-0 AWAY
Οι Hawks είναι ξεκάθαρα το νέο μεγάλο «πρόβλημα» της Ανατολής. Η ομάδα με το καλύτερο offensive rating στο πρωτάθλημα, που μέχρι στιγμής δεν έχει βρει και χημεία στο 100%. Υπάρχει όμως περίσσεια και ποιότητα και ταλέντο. Κι αυτό το είδαμε και προχθές, στο παρκέ του Palace στο Detroit. Με τον Young να παίζει τόσο – όσο και να παίρνει βοήθειες από ακόμα επτά παίκτες, πως να μην το πάρουν οι Hawks με 128-120. Από όσους έπαιξαν, θα έλεγα ότι μόνο ο Fernando κι ο Capela (που έχει να παίξει καιρό), έμειναν λίγο πιο πίσω σε απόδοση.
Durant, Irving επιστρέφουν κι εγώ θα πω ότι είναι το πρώτο σοβαρό τεστ των Hawks. Ως τώρα κερδίζουν ομάδες αρκετά χαμηλότερης δυναμικής. Σήμερα όμως παίζουν με ομάδα από το «πάνω ράφι» της Ανατολής. Παρόλα αυτά, βρίσκω το +7.5 του διπλού υπερβολικό. Ένα combo bet εδώ, με over225.5 και Hawks +14.5 στο 1.70, είναι οκ.
02:30, Miami Heat (Strk L1, L10 1-2) – Milwaukee Bucks (Strk W1, L10 2-2) Χωρίς θεατές. Έπαιξαν και χθες στο Miami. Πολύ άνετα οι Bucks, 144-97.
1-2, 1-1 HOME
Για όποιον είδε χθες το ματς, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να του πω κάτι. Για όποιον δεν το είδε, μπορεί απλά να ρίξει μια ματιά στο στατιστικό για τα τρίποντα των Bucks. 29-51. Κοινώς, οι Bucks χθες έβαλαν 90 πόντους, από τρίποντα. Αυτό. Μιλάμε για ένα παιχνίδι στο οποίο οι Heat, δεν μπόρεσαν να βρουν «αντίδοτο» σε αυτόν τον «καυτό» ρυθμό με τον οποίο σούταραν τα «ελάφια». Ο Spoelstra από τον πάγκο δεν μπόρεσε να κάνει πάρα πολλά πράγματα, έκανε απλά διαχείριση στο ρόστερ. Ο Butler δεν έπαιξε χθες, δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση για το σήμερα. Ίσως τον χρειαστούν, για να τους «τσιτώσει» λίγο και να τους θυμίσει ότι είναι οι φιναλίστ του ΝΒΑ και τέτοιες εμφανίσεις όπως χθες, είναι απαγορευτικές.
2-2, 1-2 AWAY
Δε θα έλεγα ακριβώς ότι την είχαν ανάγκη αυτή την εμφάνιση, γιατί και πριν τρία βράδια, τα ίδια έκαναν και στους Warriors. Και στο επόμενο έχασαν από τους Knicks. Χθες τα τρίποντα μπήκαν κι όλοι στον «οργανισμό» του Milwaukee είναι χαρούμενοι. Ο Γιάννης πάντως και πάλι ήταν αρνητικός. Με μόλις εννιά πόντους και 3/9 εντός πεδιάς. «Φωτιά» πήρε ο Holiday, που είχε 24 πόντους, με 6/10 τρίποντα. Δεν είναι πάντως για πολλά συμπεράσματα το ματς, αφού κι ο Budenholzer από ένα σημείο κι έπειτα έπαιζε με τον Θανάση, τον Portis και τ΄ άλλα παιδιά.
Με ή χωρίς Butler, νομίζω ότι απόψε οι Heat θα βγάλουν αντίδραση. Εγωισμό. Ήταν πολύ βαριά η ήττα χθες, για να μείνουν έτσι. Αυτό πιστεύω δηλαδή. Όπως το πρότεινα χθες, το ίδιο βλέπω και σήμερα. Το +8.5 του άσου θα εμπιστευτώ.
03:30, Dallas Mavericks (Strk W1, L10 1-2) – Charlotte Hornets (Strk W1, L10 1-2) Χωρίς θεατές
1-2, 0-0 HOME
Έκαναν μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του ΝΒΑ προχθές και την μεγαλύτερη νίκη σε ημίχρονο. Διέσυραν τους Clippers στο Los Angeles, με 124-73 κι έκαναν την πρώτη τους νίκη στη σεζόν. «Οικονομικός» ο Doncic, με 24 πόντους, εννιά ριμπάουντ και οχτώ ασίστ, δεν χρειάστηκε να κάνει και πολλά παραπάνω. Είχε βέβαια ένα ωραιότατο 0/5 τρίποντα πάλι. Σταθερά καλός ο Richardson, που παιχνίδι με το παιχνίδι αποδεικνύεται ένας πολύ χρήσιμος παίκτης σε άμυνα κι επίθεση.
1-2, 0-1 AWAY
Την έκπληξη έκαναν προχθές οι Hornets, επικράτησαν των Nets με 106-104. Το ματς ήταν ντέρμπι, οι Hornets δεν το φοβήθηκαν σε κανένα σημείο. Το πήγαν όπως έπρεπε, δεν επέτρεψαν πολλές επιθέσεις σε μια πολύ καλή ομάδα στο σκοράρισμα, οι ίδιοι έτρεξαν αρκετά για να κερδίζουν κατοχές και κάπως έτσι κατάφεραν να το πάρουν. Φυσικά, για να γίνουν όλα αυτά, έπρεπε να παίξουν με μια αναλογία ασίστ/λαθών, 35/12. Τόσο καλά απέδωσαν οι παίκτες του Borego. Κορυφαίος ο Hayward, με 28 πόντους και μοιάζει να βρίσκει τον καλό του εαυτό. Εκείνον που άφησε πίσω στη Utah.
Όλα τα έχουμε δει σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Εκπλήξεις, διασυρμούς. Τα πάντα. -8.5 δίνονται οι Mavericks, όμως δε νομίζω ότι έχει λογική. Ο Doncic δεν έχει βρει ρυθμό. Φαίνεται αυτό. Οκ. Προχθές κέρδισαν για 51 πόντους, αλλά αυτό δε μου λέει κάτι. Η εικόνα των Hornets με πείθει για να πω ότι μπορούν να αντέξουν την πίεση. Στο +9.5 του διπλού.
03:30, San Antonio Spurs (Strk L1, L10 2-1) – Los Angeles Lakers (Strk L1, L10 2-2) Χωρίς θεατές
2-1, 1-0 HOME
Μετά από δύο εξαιρετικά ματς με Raptors και Grizzlies, οι Spurs «σκουντούφλησαν» πάνω στο «σκόπελο» των Pelicans. Πολύ κακό παιχνίδι, δύο πολύ άστοχες ομάδες, με τους Spurs να το χάνουν στο τέλος, χάρις στην άμυνα του Bledsoe. Δεν ήταν πάντως καλοί οι Spurs, αν δεν χαλάρωναν οι Pelicans όταν πήραν διαφορά 15 πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου, το ματς θα είχε λήξει με μεγαλύτερη ήττα για τα «σπιρούνια». Πολύ καλό ματς και πάλι από τον Keldon Johnson, που είχε 14 πόντους, 11 ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Μακριά από τον καλό του εαυτό ο DeRozan (8p, 3/12 εντός πεδιάς).
2-2, 0-0 AWAY
Παρόλο που παρατάχθηκαν πλήρεις, το b2b φαίνεται τους κούρασε. Και Davis μέσα και LeBron, όμως οι Lakers έχασαν πολύ εύκολα από τους Blazers. Έδειξαν να ξεμένουν από δυνάμεις και ιδέες στην τέταρτη περίοδο. Schroder και LeBron ότι έκαναν για τους «λιμνανθρώπους», πολύ πίσω δείχνει στο ξεκίνημα ο Davis. Δε θυμίζει με τίποτα τον παίκτη που βλέπαμε στη «φούσκα» πριν δύο μήνες. Κι αναρωτιέμαι, πόσο «τέρας» της φύσης παίζει να είναι αυτός ο LeBron. Αν τους παρατηρήσετε, οι περισσότεροι παίκτες που πήγαν ως το τέλος ή έστω ως τα playoffs πέρυσι, είναι προς το παρόν μια ταχύτητα κάτω. Αυτός, εκεί. Ακλόνητος! Ίσως αδικώ τον Jokic.
Οι Spurs μπορεί στα «χαρτιά» να μην τρομάζουν, μπορεί στην pre-season να ήταν μέτριοι, όμως τώρα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος δείχνουν πιο φρέσκοι. Οι Lakers μάλλον θέλουν κανέναν μήνα διακοπούλες. Άσος.
05:00, Los Angeles Clippers (Strk W1, L10 3-1) – Portland Trail Blazers (Strk W2, L10 2-1) Χωρίς θεατές
3-1, 1-1 HOME
Περίπου 15 λεπτά κράτησαν τους φιλάθλους τους σε αγωνία χθες οι Clippers, πριν αποφασίσουν να πατήσουν το πόδι στο «γκάζι», να παίξουν άμυνα για να μην μπουν πάλι σε «περιπέτειες» και να «καθαρίσουν» από το ημίχρονο την αναμέτρηση με τους ελλιπείς Timberwolves. Είχαν κι αυτή την απουσία τους, με τον Leonard να παραμένει ακόμα εκτός δράσης. Με ερωτηματικό είναι για σήμερα ο παίκτης. Λύσεις πάντως, προφανώς και υπάρχουν.
2-1, 1-0 AWAY
Μπορεί στην πρεμιέρα τους να έκαναν μια βαριά ήττα, έκτοτε όμως πήραν δύο πολύ δύσκολα ματς οι Blazers. To πρώτο στην παράταση με τους Rockets και το δεύτερο προχθές, κόντρα στους Lakers. Μεγάλο διπλό, με πολύ καλή άμυνα στην τελευταία περίοδο. Επιθετικά, ήταν εξαιρετικός ο Lillard, που σταμάτησε στους 31 πόντους και ήταν κι αρκετά «οικονομικός», αφού μέτρησε 10/16 εντός πεδιάς (με 5/10 τρίποντα).
Δύσκολο παιχνιδι, από όπου κι αν το πιάσεις… δεν πιάνεται. Αν ήταν να επιλέξω ανάμεσα σε χάντικαπ και line, μάλλον θα πήγαινε σε ένα under226.5.
Στη στήλη μου στο NBAholics, θα βρείτε ειδικά στοιχήματα παικτών.