Με τους Pelicans ανεβασμένους εσχάτως, δε θα είναι εύκολο για τους Bucks απόψε στη Νέα Ορλεάνη. Ντέρμπάρα και στο Denver, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον και το Lakers – Spurs
02:30, New Orleans Pelicans (20-30) – Milwaukee Bucks (42-7)Κωδ. ΟΠΑΠ: 5192
Τους αδικεί το τελικό 117-109 με το οποίο ηττήθηκαν οι Pelicans πριν τρία βράδια μέσα στο Houston. Το παιχνίδι ως τα τελευταία λεπτά ήταν ντέρμπι. Το «καθάρισε» ο Harden. Για τους Pelicans, τέσσερις παίχτες είχαν DD, πρώτος σκόρερ ο Ingram με 28 πόντους (και 12 ριμπάουντ), 21/10/1 ο Williamson.
Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα και πατώντας το «γκάζι» από τα μέσα της δεύτερης περιόδου κι έπειτα, οι Bucks διέλυσαν πριν τρία βράδια τους Suns, με 129-108. Εμφάνιση MVP από τον Γιάννη, που μέτρησε 30 πόντους, 19 ριμπάουντ και 9 ασίστ.
Οι Pelicans είναι αρκετά ανεβασμένοι πλέον. Θεωρώ ότι θα τους χτυπήσουν στα ίσια τους Bucks. Ο άσος και το χάντικαπ των +6.5 πόντων θεωρώ ότι έχει καλές πιθανότητες να επιβεβαιωθεί.
03:00, Houston Rockets (31-18) – Charlotte Hornets (16-34)Κωδ. ΟΠΑΠ: 5193
Με τον Harden να βγαίνει μπροστά όταν τον χρειάστηκαν και να σκοράρει τους οχτώ από τους 13 πόντους της ομάδας του στα τελευταία τέσσερα λεπτά, οι Rockets επικράτησαν των Pelicans με 117-109. Πρώτος σκόρερ ο Harden με 40 πόντους, είχε και 10 ριμπάουντ και εννιά ασίστ.
Οι Hornets είχαν παιχνίδι χθες βράδυ. Δεν ήταν καλοί στο δεύτερο μέρος (σταθερά το κακό τους ημίχρονο) και ηττήθηκαν από τους Magic με 112-100. 18 πόντους ο Rozier, που ήταν και πρώτος σκόρερ για τις «μέλισσες».
Εύκολος άσος για τους «ρουκέτες», για το χάντικαπ των -13.5 δε θα έπαιρνα όρκο. Στην άκρη.
05:00, Denver Nuggets (34-16) – Portland Trail Blazers (23-27)Κωδ. ΟΠΑΠ: 5194
20 πόντους διαφορά είχαν στην πρώτη περίοδο οι Nuggets. Παρόλα αυτά έχασαν (128-123 στην παράταση) και μάλιστα δίκαια από τους Pistons. Που μετά το πρώτο εξάλεπτο ήταν πολύ καλύτεροι από τους «σβόλους». Μόνος του έπαιζε ο Jokic (39/10/11), 20 σκόραρε ο Barton, 19 ο Morris κι υπόλοιποι τους κοιτούσαν.
Κάτι παραπάνω από 48 πόντους σκοράρει ο Lillard στα τελευταία παιχνίδια. Πραγματικά, αυτά που κάνει ο PG των Blazers, δεν υπάρχουν. Μια μέρα μετά τους 48 στους Lakers, έβαλε 51 στους Jazz. Και μοίρασε και 12 ασίστ. 73 πόντοι από τους 124 των Blazers (124-107 νίκη επί των Jazz) ήταν δικοί του.
Πιθανώς επιστρέφει απόψε ο Murray, αλλά τρελός θα είναι όποιος κοντράρει τη δεδομένη χρονική στιγμή τον Lillard. Πάει και το διπλό, αλλά νομίζω ότι ο book έχει τραγικό λάθος με τους 33.5 πόντους στο όριο του Damian. Δε συνηθίζω στο Fox να δίνω τα pick παιχτών, αλλά σήμερα θα κάνω μια εξαίρεση.
05:30, Los Angeles Lakers (37-11) – San Antonio Spurs (22-27)Κωδ. ΟΠΑΠ: 5195
Δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου προχθές μέσα στο Sacramento οι Lakers, έπειτα από δύο σερί ήττες, επικράτησαν των Kings με 129-113. Πρώτος σκόρερ ο Davis, με 21 πόντους, triple-double o LeBron με 15/10/11.
Οι Spurs ήταν άκρως ανταγωνιστικοί χθες μέσα στο Staples Center, κι αν δεν ήταν οι Leonard και George στο τέλος, θα έφευγαν με το διπλό. Ήττα με 108-105, σε ένα ματς που ήταν ντέρμπι και για το μεγαλύτερο διάστημα του οι Spurs ήταν μπροστά στο σκορ. 27 πόντους σκόραρε ο Aldridge, 26 ο DeRozan.
Μπορεί να είναι b2b, αλλά δεν είναι και αουτσάιντερ των -12.5 πόντων οι Spurs. Και χθες τόσο τους είχαν οι book κι οι Spurs μπορούσαν μέχρι και να κερδίσουν. Θα κερδίσουν οι Lakers, αλλά όχι εύκολα.
Όλες οι απουσίες των ομάδων του NBA, 👉 εδώ 👈.
Για περισσότερα pick και ειδικά παιχτών, στη στήλη μου στο NBAholics.gr.