Με-την-καλή-φόρμα-των-Pacers.jpg

Με την καλή φόρμα των Pacers

15:55 | 12 Νοε 2019 7 min read
15:55 | 12/11/2019 7 min read
Με-την-καλή-φόρμα-των-Pacers.jpg

Αργά το βράδυ οι Jazz υποδέχονται τους Nets, στο -ας πούμε- πιο ενδιαφέρον ματς μιας βραδιάς χωρίς μεγάλο ντέρμπι. Νωρίτερα το πρόγραμμα ανοίγουν οι Pacers, με τους Thunder, σε ένα σημείο του πρωταθλήματος όπου οι Pacers έχουν βρει φόρμα. Ανταγωνιστικό παιχνίδι και στο Phoenix, ανάμεσα σε Suns και Lakers.

02:00, Indiana Pacers (6-4) – Oklahoma City Thunder (4-6)Κωδ. ΟΠΑΠ: 5496

Ένα ημίχρονο που τους είδα τους Pacers κόντρα στους Magic, το ματς πήγαινε για ήττα. Στο δεύτερο μέρος όμως οι «ινδιάνοι» φορμαρίστηκαν άμεσα, το έκαναν ντέρμπι στην τρίτη περίοδο και το γύρισαν στην τέταρτη. Νίκη με 109-102, η έκτη στα τελευταία επτά. Και μια ήττα που ήρθε στην παράταση από τους Hornets. Sabonis με 21/16/7 και Brogdon με 19/6/8 οι κορυφαίοι των Pacers, που τους οδήγησαν στη νίκη. Δε λέει την «αλήθεια» το 121-119 με το οποίο ηττήθηκαν οι Thunder από τους Bucks, αφού έκαναν ένα απίστευτο 18-9 στο τελευταίο ενάμιση λεπτό και το πήγαν στο -2. Από την άλλη βέβαια, ως να ανοίξουν τη διαφορά οι Bucks στην τέταρτη περίοδο, οι Thunder μια χαρά τους κόντραραν. Κάπου στη μέση λοιπόν. Οι Thunder ήταν και πάλι ανταγωνιστικοί εντός. Κορυφαίος για την ομάδα της Oklahoma ο Schroder με 25 πόντους, έξι ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Οι Thunder σίγουρα κάνουν και περισσότερα από αυτό που τους περιμέναμε, αλλά κυρίως εντός έδρας. Τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς εκτός. Μικρό το χάντικαπ που δίνεται στους Pacers και νομίζω ότι μπορούν να το καλύψουν (-2.5).

Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Αποδόσεις/Αγορές:      8.8
check_3c
Ταχύτητα αναλήψεων: 9.5
check_3c
Κριτικές παικτών:        7.9
Εγγραφή »
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

02:00, Philadelphia 76ers (6-3) – Cleveland Cavaliers (4-5)Κωδ. ΟΠΑΠ: 5497

Στην επιστροφή τους από την περιοδεία στη Δύση και τις τρεις σερί ήττες, οι 76ers δεν δυσκολεύτηκαν κόντρα στους Hornets κι επικράτησαν με 114-106. Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ. Κορυφαίος για την ομάδα του Brown o Embiid, με 18 πόντους, εννιά ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Σε μια μέτρια βραδιά για τα δικά του στάνταρ. Οι Cavaliers, παρά τα όσα έγραφα κι έλεγα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, μετρούν τέσσερις νίκες σε εννιά ματς. Να δεις που θα τα πάνε καλύτερα από πέρυσι στο τέλος. Νίκη μέσα στη Νέα Υόρκη, με 108-87, με τον Sexton να κάνει ματσάρα με 31 πόντους. «Κουβάλησαν» όσο μπορούσαν Love και Thompson. Γενικά, ο Beilein φαίνεται ότι κάνει πολύ καλή δουλειά, σε μια ομάδα που ο ίδιος έλεγα (κι έτσι είναι) ότι έχει πολύ χαμηλής δυναμικής ρόστερ. Και με εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Με Horford και Simmons εκτός απόψε και με ύφος «μπλαζέ» οι 76ers στα τελευταία ματς, δεν αποκλείεται να κοντράρουν στα ίσια οι 76ers. Έτσι πιστεύω δηλαδή. Τους είδα και με τους Nuggets τους 76ers και είδα και στιγμιότυπα από τη νίκη επί των Hornets. Παίζουν χαλαρά και χωρίς διάρκεια. Το ανέφερε σε δηλώσεις του κι ο Brown. Το +10.5 για το διπλό, ποντάρεται.

02:30, Miami Heat (6-3) – Detroit Pistons (4-7)Κωδ. ΟΠΑΠ:

Στο πρώτο μέρος κόντρα στους Lakers, οι Heat μια χαρά τα πήγαιναν. «Πνίγηκαν» όμως στο δεύτερο, σκόραραν μόλις 34 πόντους και μοιραία ηττήθηκαν με 95-80. Δύσκολα να πεις ότι κάποιος διακρίθηκε, ο Dragic «έγραψε» 19/6/7 κι ο Butler ήταν πρώτος σκόρερ για τους Heat με 22. Η επιστροφή των Rose και Griffin χθες βράδυ, δε συνδυάστηκε με νίκη για τους Pistons. Ηττήθηκαν εντός έδρας από τους Timberwolves, με 120-114 και σε ματς όπου ήταν πίσω στο σκορ από την αρχή του αγώνα. 25 πόντους σημείωσε ο Kennard, που παραμένει ανταγωνιστικός και το underperformance του Drummond χθες (11/12/1), θεωρώ ότι έκρινε την αναμέτρηση.

Οι Heat έχουν καλύτερη φόρμα τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά έχουν αρκετές απουσίες και σήμερα. Έχουν μπει στο rotation οι Griffin και Rose και πιστεύω ότι απόψε θα μπουν πιο δυναμικά στο παρκέ. Δε θα κάνει ο Rose πάντα 6/3/5, μόνο. Νομίζω το +7.5 του διπλού έχει καλύτερες πιθανότητες.

03:00, Chicago Bulls (3-7) – New York Knicks (2-8)Κωδ. ΟΠΑΠ: 5507

Το πρώτο μέρος κόντρα στους Rockets ήταν πολύ καλό για τους Bulls. Που στο δεύτερο έφαγαν 67 πόντους και εν τέλει έχασαν με 117-94. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Wendell Carter Jr και πάλι, που έκανε double-double (13/16/2), μια απογοήτευση και πάλι ο LaVine, όπως κι ο Markkanen. Παρέα είχαν 24 πόντους. Αν δεν πάρουν προσπάθειες και δεν «κουβαλήσουν» αυτοί, δεν υπάρχει προκοπή για τους «ταύρους». Όπως κι ο Satoransky που είχε μόλις 10 πόντους και τέσσερις ασίστ. Μια απ΄ τα ίδια χάλια, ίσως και χειρότερα και για τους Knicks, που προχθές ηττήθηκαν με 108-87 εντός έδρας από τους Cavaliers. O Randle διασώθηκε με 20 πόντους  και 16 ριμπάουντ και μετά, το τίποτα.

Είναι τόσο χάλια οι Κnicks και το μπάσκετ που παίζουν, που δίνονται φαβορί οι Bulls, στο 1.40. Μετά, δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες, κάνουν λόγο μέχρι και για απόλυση Fizdale στους Knicks. Δεν ξέρω πως θα τα διαχειριστούν όλα αυτά. Θεωρώ ότι οι «ταύροι» έχουν ευκαιρία για μια νίκη ψυχολογίας.

04:00, Utah Jazz (7-3) – Brooklyn Nets (4-5)Κωδ. ΟΠΑΠ: 5510

Εύκολα, όσο αναμενόταν, οι Jazz πέρασαν χθες από το Chase Center. 122-108 το τελικό αποτέλεσμα, με τον Gobert να βρίσκει χώρο στην «αναιμική» ρακέτα των Warriors και να «γράφει» 25 πόντους και 14 ριμπάουντ στη στατιστική του. Διασυρμός για Nets προχθές μέσα στο Phoenix, 138-112 από τους Suns. Εντάξει, το έχουμε ξαναγράψει, με τέτοια άθλημα άμυνα που παίζουν οι Nets, δεν υπάρχει περίπτωση να βρουν φόρμα και να κρατήσουν ένα καλό, νικηφόρο σερί. Ο Dinwiddie είχε 18 πόντους, ο Jordan double-double (16/12/3), αλλά γενικά ήταν μια τραγική βραδιά για τους παίχτες του Atkinson.

Η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, κόντρα στην χειρότερη. Εδώ υπάρχει αξία στο over νομίζω. Συνήθως σε τέτοια ματς, η ομάδα που στηρίζεται στην άμυνά της, βρίσκει ευκαιρία να «ξεδώσει» και πάει ψηλά το σκορ. Οπότε, over216.5.

Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Αποδόσεις/Αγορές:      9.2
check_3c
Ταχύτητα αναλήψεων: 9.5
check_3c
Κριτικές παικτών:        8.1
Εγγραφή »
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

04:00, Denver Nuggets (7-2) – Atlanta Hawks (3-6)Κωδ. ΟΠΑΠ:

Δεχόμενοι ένα απίστευτο σερί 16-0 στα τελευταία επτά λεπτά του αγώνα κόντρα στους Timberwolves (εκτός έδρας), οι Nuggets λίγο έλλειψαν να το χάσουν το ματς. Τραγικότατος Murray, όλη την τέταρτη περίοδο πάσχιζε να «δωρίσει» το  ματς στους «λύκους», αλλά τους το επέστρεφε ο Towns. Εν τέλει το ματς πήγε στην παράταση κι εκεί «καθάρισε» και πάλι ο Jokic (20/6/7). Με ένα δίποντο στα 2΄΄. Στην παράταση κρίθηκε και το παιχνίδι των Hawks μέσα στο Portland (ήττα με124-113). Απίστευτος Young και πάλι, παρά τα επτά του λάθη. Μέτρησε 35 πόντους, με οχτώ ριμπάουντ και 10 ασίστ, ενώ την απουσία του Collins δείχνει να εκμεταλλεύεται ο Parker. Ακόμα μια καλή εμφάνιση και 27 πόντους, 11 ριμπάουντ και δύο ασίστ.

Το +12.5 με το οποίο δίνονται αουτσάιντερ οι Hawks, νομίζω ότι είναι εκτός πραγματικότητας. Αν δεν υπάρχει κάτι «περίεργο» στο ρεπορτάζ των «γερακιών» και καμία απουσία της τελευταίας στιγμής (το βασικό είναι να παίξει ο Young και παίζει), νομίζω ότι το διπλό έχει καλές πιθανότητες.

04:00, Phoenix Suns (6-3) – Los Angeles Lakers (7-2)Κωδ. ΟΠΑΠ:

O Suns βρήκαν την «αεράμυνα» των Nets και ξέδωσαν. 138-112 το τελικό σκορ, με τον Booker να σκοράρει 27 πόντους, ακόμα 22 πόντους (και 12 ασίστ) είχε ο Rubio. Απροσδόκητη ήττα για Lakers προχθές μέσα στο LA, από τους -δίχως Ibaka, Lowry- Raptors. O Davis είχε 27 πόντους και οχτώ ριμπάουντ, ο James έκανε ένα triple-double με 13/13/15, παρόλα αυτά η ήττα ήρθε και σχετικά εύκολα στο φινάλε. 113-104 με επιμέρους 61-44 στο δεύτερο μέρος.

Λογικά θα δούμε ντέρμπι. Οι Lakers δε θα είναι ξανά τόσο κακοί, ενώ κι οι Suns φέτος δείχνουν ότι έχουν «σχεδιαστεί» για κάτι καλό. Ο άσος με το χάντικαπ στο +4.5 έχει τον πρώτο λόγο.

05:00, Sacramento Kings (3-6) – Portland Trail Blazers (4-6)Κωδ. ΟΠΑΠ: 5511

Το χρειάστηκαν το ταξιδάκι στην Ανατολή οι Kings. Έκαναν δύο νίκες σε τρία ματς (έχασαν οριακά μέσα στο Toronto) κι ίσως πάρουν ψυχολογία για το μετά. Στο τελευταίο τους πέρασαν με 121-109 μέσα από την Atlanta, με τον Hield να σκοράρει 22 πόντους και τον Bogdanovic να σταματάει στους 20. Επιτέλους νίκη για Blazers, έστω στην παράταση. 123-110 τους Hawks, με τον Lillard να «οδηγεί» και πάλι την ομάδα του Stotts, σκοράροντας 30 πόντους.

Έχουν βελτιωθεί οι Kings και απόψε αντιμετωπίζουν μια ομάδα με φανερά θέματα στην άμυνα. Το σετ έχει βγει μοιρασμένο, προσωπικά αν έπαιζα κάτι, θα πήγαινα προς το over227.5.

UPDATE 00:30! Σημαντικές αλλαγές στο ρεπορτάζ των 76ers, Heat, Pistons. Τσεκάρετε 👉 εδώ 👈 τις τελευταίες απουσίες των ομάδων, πριν το ποντάρισμά σας!

Για περισσότερα pick και ειδικά παιχτών, στη στήλη μου στο NBAholics.gr.

Πρόταση πονταρίσματος

Pacers -2.5
Indiana Pacers
Oklahoma City T.
13/11
02:00
111 85
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ